17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това 10 г затвор след смъртта му сигурно е за назидание на околните. Или пък е сигнал към българските съдии?

Така и трябва! Съсипал е живота на сума ти народ, сега да лежи. И няма български номера - "изведнъж бил тежко болен, съжалете го, той е млад...". Нашите съдилища да вземат пример как трябва да се раздава правосъдие. Току виж и имигрантската вълна се обърнала... хората обичат да живеят и да се развиват на място, където правилата са ясни, справедливи и еднакви за всички.

Ейй, тез' византийци гадни - доживотен затвор?! Ми нали и вие сте членове на ЕС, бе - я вземете пример от нашенските съдии - к'ви са милозливи и човечни - ей на Брендо, пуснаха го човека мемоари да пише и да разгръща творческия си потенциал по света!

Няма ли да го пуснат за няколко дена под домашен арест преди депортацията, за да може да се омъгли? Не е честно все пак. Брендо го прибраха и отърва панделата, Боевски го прибраха и отърва панделата, сестри Галеви бяха измъкнати с височайшо благоволение от един тогавашен министър, куцо и сакато крало милиони си живее рахата, а този не го уреждат. Мирише на дискриминация...

Така се прави !

След като продават отрова на хиляди хора и съсипват живота им, един ден хванати, всички се разболяват тежко. "Херото" унищожава личността по много жесток начин и компромис с такива не може да има. Понеже у нас не ги наказват толкова тежко примерът от Гърция ще е смазващ.

е това е съд,не като тукашната порнография.

Наистина е жалко, че в Гърция няма смъртно наказание...

Не разбирам защо се притесняват адвокатите за състоянието му. Пък и не е ясно как медицинска експертиза ще установи, че тежкото му състояние е причина този да не носи отговорност за действията си преди 20 години. Има ли лекар, който с преглед да установи и подпише, че някой е бил много зле преди 20 години? Толкова зле, че не носи отговорност за трафик на наркотици? Колкото по-тежко е здравословното му състояние, толкова по-бързо ще си излежи доживотната ... и после още 10 години :)

В България за такива дреболии или убийство домашен арест. Ако разследваш нещо незаконно ,пречиш на корупцията и на управляващите в България те чака най-малко уволнение или Гешев ,арест и пранги.

От това, което чета последните дни, в Гърция съдебната система работи, не се церемонят с престъпниците. Доживотна присъда за трафик на наркотици, че и още 10 години-"нема лабаво" Има на какво да се поучим от тях и трябва.

Затворите в Гърция и Турция пълни с българи престъпници за по 10 , 20 и повече години затвор за различни престъпления! Тук или ги оправдаваме или ни осъждат държавата в Европа!

ако делото беше в България, щеше да е оправдан. Или най-много с пробация или условна присъда.

Богата е кримибиографията на петричкия Ескобар Огнян Атанасов – Тополнишкия. В прощапулника си веднага след промените в България той тръгва с каналджийство. Тогава в началото на 90-те години на миналия век идват първите нелегални емигранти от Пакистан, Авганистан и Ирак през Турция. Тополнишкия заедно друг международно известен „артист“ от ъндерграунда Васил Маникатов избирали хълм на 3-4 километра след Мелник, преди границата с Гърция. Тополнишкия водел клетите бегълци на нощен поход към набелязания хълм на свободата. Точно преди изгрев слънце групата била в подножието на хълма. Тогава другият ”артист” в спектакъла, Маниката, нахлузвал запасняшката си униформа от БНА и с пушка манлихера на гърба, кой знае откъде открадната, пресичал хоризонта по гърба на възвишението като граничар-часови. Щом силуетът му изчезвал Тополнишкия шепнешком заповядвал на бегълците: “Давайте парите и бегайте натам. След баиро е Гърция”. Не след много време клетите бегълци с жени и деца се озовавали директно в граничната застава... На едно от съдебните заседания по-късно Тополнишкия, като обвиняем е казвал в своя защита, че е патриот и така е работил за националната сигурност на България.

Значи, че наказанието му ще продължи и в Ада.

Явно това е потвърждение на приказката, че Господ забавя, но не забравя!

Ма,докато пренасял наркотиците,бил здрав !

А, адвокатчето на трафиканта? Не може ли и него да го осъдят в Гърция за шиканиране на процеса, за неистини изречени в защита на обвиняемия....за каквото решат. Тогава ще стане още по-хубаво.

Какво правят комшиите? Преди 2 седмици осъдиха 2-ма българи доживот за един убит, сега доживот за наркотици. Тези хора са на друга планета. Ние само условни даваме за наркотици а за убийство най-много 10 години.

Това е правно безумие. Наркотиците никой не ги взима насила. Но такава присъда за убийство, изнасилване, побой, корупция или кражба - няма да видите. А трябва да е обратното.

Дилърите трябва да бъдат убивани на място, а не да харчат пари на държавата доживот.

Е той сега чии пари ще харчи на издръжка на държавата? И какво е дилър въобще? Брендо дилър ли е или бизнесмен? Нещо не го виждам по затворите...

Малко му е.

Да предложим токи съдия да работи поне една годин в България -не повече че ще стане като Българските корумпиран -

Понякога се случват и хубави неща, макар и в чужбина....

A в България ги регистрират и ги пускат! СмЕх!!!!!!!

Правилно! Да со го хрантутят те! Няма само ние да плащаме за такива индивиди :)