17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от глупаеите ви карантини. кво очаквахте да стане като излязат от мазетата

Да си носят маските, докато случаите съвсем намалеят. Иначе защо ги ручахме жабетата?

Бизнес победил здравия смисъл.Вместо да се изчака още всякое време за да се стабилизира ситуацията побързали епидемически да отпуснат и да започнат да печелят. Парите са над всичко. Но,ако се наложи пак по-строги мерки загубите ще бъдат големи.И какво спечелили?

"серелогично" - логично е да се*е след като не чете какво е написал Но не и тук!

Поредният доцент, поредният разбирач.

Мдаа- къде го онзи коментатор от снощи, който твърдеше, че съм прекалено безпардонна и безцеремонно и категорично изказвам мнението си? Нека знае, че категоричността ми е основана на компетенциите, знанията и експертизата ми, които- видно и след около 26 години- са достатъчни, за да знам как да предпазя семейството си от заразяване с ковид-19. Отделно от това- ето какво казва човекът на предната линия в борбата с ковид-19- "...."Има определени нюанси, които различават коронавирусната пневмония от другите пневмонии...". ИМА ковид-19, тя НЕ Е политическа измислица, от тази болест УМИРАТ ХОРА. а ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ- колкото и някакви наркоманизирани и алкохолизирани дебили и добичета на по 18 години да отричат това. Това е!

Оооо ти изпълня ли? Охлюв от женски пол.....огладня значи....сядай на компа и почвай.....

Плужек, не пиша, за да се храня- аз не съм ти. Но това, което пиша за ковид-19 в коментарите си, се потвърждава на 100% от онези, които са на 1ва линия в борбата с ковид- 19. Нали нямало ковид-19- ПРЕДИЗВИКВАМ ТЕ ДА СТАНЕШ ОТ БАРЧЕТО В ХИПЕРА И ДА СЕ САМОЗАРАЗИШ С КОВИД-19, да умреш, след това- да възкръснеш и ЧАК ТОГАВА пак да виеш като дебил- оооо, ааа, ама то не съществува ковид-19 и тази настинка не е страшна- ето- самозаразих се, умрях, възкръснах и съм тук жив и 100% здрав- какво толкова:D

Да, де, ама човекът казва и друго. Който живее активно и се заразява при други епидемии, ще се зарази и сега. Ама ако е млад, здрав и не е от рискова група, ще преболедува леко, даже може да не разбере, ме е бил болен. В този аспект "УМИРАТ ХОРА" е доста преекспонирано. Щото не знам каква ти е точно експертизата, ама предвид факта, че само който не се е родил, той няма да умре, се случва така, че на света ежедневно умират стотици хиляди хора.

И кое му е неочакваното ! Чакайте още по-голям пик като се върнат идиотите от Гърция !!!

Годжи и Кунчев ли имате предвид?!

и хунтатс

Глупак! Та нали Гърция ни я дават за пример, че почти няма заразени.А тебе явно те е яд, че никой не ще да го лъжат и да търпи наглости на Черноморието!

А ти си глупак и продажник!

Няма такива идиоти като тези които пропагандират безогледно ковид19 истерията.....само заради едни пари! Никакви аргументи не са в състояние да ги убедят, че това не е единственият вирус във вселената....пълно с тролове с разнообразни никове ( повечето без капка мозък).....

Наблюдавай и се учи от историята 1720 чума, 1820 холера, 1920 испански грип, 2020 Ковид 19. Имало и ще има пандемии. Спазвай мерките, не се паникьосвай и си живей живота.От теб се иска само гражданско отговорно поведение, нищо повече

И това според теб е испански грип?! Не си чел нищо приятел! Бъди така добър и отвори Уикипедия.. може и да научиш нещо....

Чума!!! Ти имаш ли представа за какво говорим бе.....само да ти кажа, че НЕ Е ЧУМА драги ми смехурко....

И какви пари? Клиничната пътека за COVID-19 е тази за лечение на пневмония - 618 лв., протичащо седмици до месец в болнична среда с денонощно и рисково ангажиране на мед. персонал и апаратура, които не могат да се ползват за лечения на пациенти с други заболявания. Т.е. болниците се блокират за достъп на други пациенти, а мед. персонал е дефицит, защото периодично се карантинират. А като се има впредвид, че по-големият процент лекувани за от малцинствата и хора без здравни осигуровки, правете си сметка кой колко е "спечелил".

Правим я....ама на теб нещо някой ти е казал без да го знаеш.....нищо общо няма с тези цифри които пишеш.....ама НИЩО...

Този човек разбира от професията си..В началото в условията на карантина се тестваха тежките случаи, за да се диагностицират и приложи лечение , а имаше и недостиг на тестове.Сега се тестват повече хора, млади, ще има много носители без симптоми.Сега при липса на обща карантина трябва да се тестват всички, тези с леки симптоми, или ако са имали контакт със заразени с цел индивидуална карантина на разпространители на вируса и избягване на нови строги мерки.Докото вирусът се разпространява на огнища може да се контролира.Сред младите тежките случаи ще да малко, но може да има и тежки, по-добре да се избегнат.Елементарна логика

От президентските избори насам не съм гласувал, мислех изобщо да спра. След три месеца четене на коментари, платени от БСП и Демократична България, или на безплатни такова от техни привърженици, знам едно. Догодина на изборите, ако съм жив, ще отида да гласувам за тъпите гербери. Колкото и да са крадливи и малоумни, те са нищо пред върхушките на посочените две партии. Последните са готови да избият окончателно българите, само и само да дойдат на власт. Кретени.

На Мазната Свиня Боки и се стеснява кочината от скандали и сега се започва. От Ес му дават само 20 млн. А той очакваше 13 млрд. А Дончев очакваше 30

Човек първо мисли после говори.При този е точно обратното.Ако беше се замислил щеше да разбере че у нас преди се тестваха единици и затова ни залъгваха с някви цифри.Сега ни тестват масово и нещата изплуваха.Да не говорим че и това масово тестване се прави непрофесионално и изкривява крайния резултат.

Вас тествали ли са? 'Щото мене не, и никой мой познат. Тестват се хора, които имат причина да бъдат тествани - през март са били 20 човека на ден, сега са 2000 и това е съвсем естесвено с напредването на епидемията.

Причината сега да се правят повече тестове е увеличаването на броят на заразените. Т.е. повече заразени ---> повече тестове! А не обратното, повечето тестове УЖ определяли повечето заразени!

Вие май не правите разлика между реално заразени и установени заразени. Разбира се че повечето тестове, водят до повече установени заразени, които иначе просто не разбират че са болни от ковид дори и да имат някакви оплаквания и в действителност да са болни. Аз например Април месец имах кашлица и исках да се тествам за ковид (финансирано от държавата) и категорично ми бе отказано, дори личната ме нахока.. А броя тестове, които се правят е функция на отделените средстава и възможностите на регионалните лаборатории и налични тестове, а не на броя болни. Броя болни никой никога няма да установи колко е реално, освен ако не се тества 100% от населението което е невъзможно.

Мистерия! Как 73-ма с коронавирус в Доспат всъщност се оказаха здрави Коронавирусната инфекция ”напусна” 73-ма положителни в Доспат. Повторните проби на заразените са били отрицателни, предаде 24smolian.com. „На основание Заповед 333 на Министъра на здравеопазването, в края на миналата седмица бяха изпратени 89 контролни проби за PCR изследване на позитивни на COVID-19 от община Доспат. От тях повторно положителни резултати имат 16, които не се съобщават като новооткрити и оттам идва разликата в броя на тези, които сме съобщили и общия брой на положителните“, посочи шефът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева. С тази Заповед 333 се променя до момента на издаването й действащата разпоредба за 28-дневна карантина на позитивни лица и 28-дневна домашна изолация на дехоспитализирани лица. От 28 дни тя се променя на 14 дни. „В тази връзка, в края на седмицата бяха взети проби на положителните, които бяха на домашна изолация. Карантината на такива лица се снема след изтичане на периода и наличие на един отрицателен резултат. В резултат на изтичане на карантината и наличие на отрицателен резултат, 43 лица от община Доспат са със снета карантина“, посочи д-р Кубатева. През изминалата седмица са изпратени 225 проби за PCR изследване, от които 27 са на медицинския персонал от неврологичното отделение на областната болница, които са отрицателни. Извършени са 316 бързи теста, от които има 8 положителни – един на IgM и седем на IgG антитела.

Ония марсол Мангъра изчезна та се покри - нема време за приказки брои пачките от лабораторията!

ЯкоШеУмрем, като в една Швеция. Както казват - пилците се броят на есен. След година шведите ще имат естествен имунитет, а останалите в Европа още ще са в карантина, но с изнемощяла вече икономика. Броят на смъртните случаи в крайна сметка ще се изравни, така че карантината ще се окаже за едното нищо.

Кой ти каза, че срещу тая настинка има естествен имунитет?

При COVID-19 естественият имунитет трае от 3 до 6 месеца и то не при всеки преболедувал. Многократно го доказаха с изследване на антителата.

Тупан я стига ръси глупости. Никой не е бил предпазен от безсмислените мерки. Сега се правят много тестове от които голяма част са фалшиви.

Фалшивите тестове на Янаки Стоилов! Единственият фалшификат са червеногъзите маймуни!

Има пик,да. Но на глупостите!!!

Е те сега си пролича Бай Ганьовската простотия: -Влича млад мъж без маска в магазина ми и ми заявява : - Здрав съм като бик ! - И почти толкова умен - отвърнах! Обиди ми се!

Ти си простак

Защо да е простак? Правилно му е казал на мърляча, че така не се прави.

Турците обявяваха стотици заразени, признаваха в медиите, че страната им има такъв проблем. Но те се борят да го решат и изчистят. А не го отричат и замитат под килима. Турците имаха едно честно, почтено отношение към западните туристи. Каквото ние нямаме. Ние, става въпрос за цялото ни общество, а не за премиера и кризисния щаб, които направиха всичко каквото можаха. ОБАЧЕ СМЕ СТИГНАЛИ В ИНТЕЛЕКТУАЛНО ОТНОШЕНИЕ НА ЕТАПА "РАЗБРАЛА СВИНЯ ОТ БИСТРА ВОДА". Как някой да разбере мерките и да бъде благодарен? Една свиня кога е била доволна и благодарна? Само,ако я оставиш да се търкаля в калта и да прави каквото си ще. Ако и забраниш калта, за нея ставаш враг номер едно.

Престанете с изкуствените пико-ове, бе! От КОВИД-а днес са починали 2-ма души; От сърдечно-съдови болести днес- 300 души / проф. Иво Петров /.

Какво е репродуктивното число на сърдечно-съдовите болести?

лечението и дори профилактика на сърдечно-съдовите болести са утвърдени отдавна, що за сравнение? Или искаш да кажеш, че понеже повече хора умират от слабо сърце, дай да не обръщаме внимание на инфекцията.

А бе кратен не разбра ли че всичко е политик Какъв вирус ?каква болест?

Мне, репортерче, искам да ти кажа, че заради шумотевицата/преекспонирането на Ковид-а, лекари размотавали лица със сърдечно-съдови проблеми, защото мислели/се опасявали, че поради затруднено дишане пациентите били с коронавирус. Цялото здравеопазване половин година се върти само около коронавируса. По заповед на ЩАБ-аджиите медиците са вкопчени в единици пациенти, а дефакто ежедневно умират стотици от традиционните болести...

Това, че здравната ни система е пълна пародия, не означава, че няма проблем, смешко.

Стъкмистика. Гледам статистиките, според тях положителните се увеличават с 3-4% на ден. Но броят на тестовете се увеличават с 2-2.5% на ден. Тоест - все повече положителни, но все по-малко тестове.

Какво да ти кажа...при това положение работата не върви на добре!

Ганьовци, минусите ви доказват само и единствено, че не можете да мислите - истината е пред очите ви, но вие си блеете и си повтаряте вашето. Тъпанари.

ТЪПАНАРКЕ, АРЕ ЛЕГАЙ СИ!

Годжи, Годжи... приличаш ми на по-циганин от циганите.

Нищо подобно- ще видиш следващата седмица.

лъжец

Да се върне начело на щаба и да обясни какви да прави простия и опростачен чалга народ!!!!! Видно е че не слушат никой дори Борисов не слушат само генерала ще ни спаси!

Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени на електроенергията, в сила от 01 юли 2020 г., „ЧЕЗ Разпределение България" АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите.

Пик е, на изследванията. Колкото теста имат щаба, толкова заразени ще изкарат. Важно е да се плаши населението и ходи несвястно и маскирано. Откриват "случаи", ама болни нещо няма ? :D

Тъп си , но не си виновен. Тъпотията е вродена.

Станков, ти си неверояъен дебил!

_stankow, кажи го на 384-те човека в болница, на 16-те в интензивни отделения и на 180 000 под карантина.

Няма виновни!

В едно съм сигурен - по добре изкарайте вируса през лятото

Сега боледуват много млади хора, щото същите тия оте*аха и мерки и све, веднага щом видяха малко слънце.

Защото мънгъра им внуши, че няма страшно

съвпадна с отварянето на чалготеките

А в България се правят 100 хиляди теста Дневно,както в повечето ЕС страни ... ...заразените у нас ще се окажат 6000 дневно ! С 2775 теста се хващат само 166 заразени ...и всичко е спокойно ..

Не говорим за болни, нито за заразени, говорим за ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ!!!! Колко души, какво състояние, на никого не му пука, важно е поръчката да се изпълнява.

Положителните са носители на зараза! 6% от тестваните нсят заразата. Дори и да не се разболеят, вероятността да заразят други е 100%. В случая е важно да се знае колко други един заразен заразява. Ако е 1, имате константна ситуация. Ако е под един, тогава заразяването клони към изчезване. В БГ имате в момента над 1!

Доказано тъпа изцепка. Ама със 7/8 е така.

ЩЕ ВИДИТЕ ЧУЖДИ ТУРИСТИ И ЗАПАДНИ ФИРМИ/ИНВЕСТИЦИИ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН! Прочее ще разберете и как се "опъват уши от глад". И ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЗАКОНОМЕРЕН РЕЗУЛТАТ на тъпата кампания на едрия български бизнес да доказва и то контра на целия цивилизован свят, ЧЕ КОВИД-19 НЯМА! ЧЕ КОРОНАТА Е ИЗМИСЛЕНА. Е, да ама не, да перифразирам околийския от филма "Капитан Петко войвода". Западняците ще ви рекат: "На нас тия шейретлъци не минават!" .ОСТАНЕТЕ СИ С КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ! С ПРАЗНИТЕ ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ! И С ПРАЗНИЯ КОРЕМ НАКРАЯ! Докато една Турция каза: да, такава епидемия и такъв иврус има. И ние се борим с тях, да се изчисттят. Българските Ганьовски Андрешковци избраха шраусовата позиция с глава в пясъка. Избраха да отричат, че има такава опасност. Избраха по тоя най-елементарен начин да изпързалят западняците. Да, ама те трева не пасат! И не са вчерашни, все колониални империи са били. Няма как Ганьо да ги преметне. Щом ние отричаме, че има такава епидемия и раздухваме конспирации, значи ние нямаме сериозното намерение да вземаме сериозни мерки за ограничаането на инфекцията. ТОГАВА КАК ЗАПАДНЯЦИТЕ ДА ПУСНАТ ХОРАТА СИ ПО НАШИТЕ КУРОРТИ? Щом виждат, че в българите има едно крайно несериозно отношение към тази световна пандемия?

По-леко с емоциите. Не всички са на твоя душевен хал! Опитай се и малко по-академично с изказванията - това, че пишеш много, не означава че казваш повече. Разбира се всичко е според потребностите..., и звъможностите :) Със здраве! И не се притеснявай - от туй умрял още няма в България.

че си голям дебелак! Кога най- после България ще се отърве от такива като тебе?!

Ти си уникален тъпак човече.

Клиничната пътека за болен е 10,600лв. Отделно пред ЕС трябва да изглеждаме по-зле от средното, та барем отпуснат някой лев отгоре. Та хич не си ги изсмуквайте от пръстите тез глупотии, сеира ви го гледаме доста време вече...

Лъжеш, клиничната пътека е 600лв,крайно недостатъчно, има хора седят с месец в болниците

Кретен червен. Пътеката е 618 лв. Комуняги гадни , готови отново да затрият нацията.

Леле, леле... Доцент до доцента до професора до генерала. Само нормални хора ли осъзнават, че броят положителни е функция на броя тестове. Да не говорим за достоверността на тестовете. Да не говорим и за заболяемостта при положителните. Изобщо... Да не говорим.

Не е само това. Само нормалните хора осъзнават, че броят на дъждовните дни през пролетта е функция на качеството на земеделска реколта.

Точно обратното е - не "броят на дъждовните дни през пролетта е функция на качеството на земеделска реколта", а качеството на земеделската реколта е функция на броя на дъждовните дни през пролетта. Има голяма разлика.

Зевзек

Айде бе! Тогава защо всички специалисти разправят, че дъжд нямало, защото реколтата е лоша и че ако не правят тестове, никой няма да влиза в болница?

Броят на направените тестове зависи от заразените с проявени симптоми - температура, кашлица, задух и др. Първият тест е на тях, след което се проверяват най-близките контактни, а след това контактните с първите контактни. Такава е процедурата. Не броят на тестовете определя заболелите и заразените, а заболелите определят броя на тестовете. Затова и броят на тестовете се увеличава. От тук и измамното ти усещане за връзката (брой тестове)/(заразени). Та така с бройките.

къде е нощ да каже дума, че днес имаме макс заразени от самото начало. генералите и магъровци къде са ?

За какво са ти Нощ, нали ви стресираха и плашиха?

Защо ми говориш в множествено число?

Зевзек

Множественото число е защото пишеш под различни имена.

Мангъра не е ли достатъчен за дебилите. А компетентните никой не ги слуша-мразят да има по-умни от тях. Радват се на 7/8 и мангъровци.

Скинхед, достатъчно!