Доц. Гломб: Следващата седмица се очаква спад на случаите на коронавирус

"Ако мерките отпаднат се очаква по-рязко увеличение новите случаи през септември", смята вирусологът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се източва до-цент, нищо да не остане

Какви мерки да отпаднат? Хората просто не ги спазват. Смешници

Такава ли е сводката която спускат от САЩ? Кой вярва че някой брои заразените? Кой вярва още че това не е лабораторен вирус от САЩ ? Кой вярва че не САЩ пуснаха вируса? Тия хиляди лаборатории по целия свят собственост на САЩ бълват зарази и пандемии.

Поне аз не вярвам.Сигурно има и други.Но мисля, че тази госпожа,както и някои други им е време да излязат в пенсия и да престанат да се занимават с тоя тъй наречен вирус.

Оказва се че разспространението на ковида е свързано с цените на горивата. И няма да има очаквания спад!

Аз се ваксиниеах а ти ?

Теб от къде те изкопаха ма уруспио. Ти ли си новото ,,ковид плашило"

е възпитано,но всички ковид терористи да се задавят с парите,които са взели.

На тоя вампир бих му ударил една бухалка в главата.

Тази доценка не се беше изказвала

Таз ми се вижда да е много бледа болна. Да отиде да се прегледа при истински лекар.

ДАНЪЧНИ, Здравни инспектори и МИтничари КРАДАТ ЕВТИНИЯ ток, и затова ТОКА ПОСКЪПВА.. Трябва да МАХНАТ всички КЛИМАТИЦИ в Данъчното, Здравната Инспекция и Митницата... Да им ЗАБРАНЯТ да ползват Климатик.. И сега, през месец август, да ги накарат да ходят НАВСЯКЪДЕ с ВЪЛНЕН кожух, ШАПКА и ШАЛ на врата... Да видим дали оня олигофрен- Кунчев, Здравния министър и Директорите на РЗИ, ще искат да носят и МАСКА ???

Хубавото е, че нямаш власт, иначе щеше да потрошиш сума пари за минерална вода, повече отколкото за тока за климатиците. Те ти искат маска, ти си слагаш цял костюм, сякаш на маскен бал отивап и се чудиш защо ти е горещо.

На тая звездите й го говорят. Ебати тъпата продажна разпоретина. Вместо да сме ги сгазили от бой, търпим на идиотите полюциите и избиването на комплекси над хората.

Тая тема на кого е интересна вече?

Специалистите знаят по ден и час как ще се движи кривата на заболеваемост……

Важното е, че Копейкин се ваксинира.

Покажете доказателство за това си или лъжете!

Има го и в регистъра.А кой е Копейкин?

Трябва да МАХНАТ Здравния Министър, она Данъчен( Здравен) Инспектор- Кунчев и Директора на РЗИ в Сфия.. А после да им ЗАБРАНЯТ да се занимават със Здравеопазване в продължение на 5 години... и да им РАЗРЕШАТ само да ПРОДАВАТ чорапи като оня "" Митко с чорапите "" от Пловдив ( Митко , а НЕ Митьо).. И СЛЕД 6 месеца да ги попитат- ""ИСКАТ ли да носят МАСКИ , докато работят, продават чорапи"" ??

ДАНЪЧНИ, Здравни инспектори и МИтничари КРАДАТ ЕВТИНИЯ ток, и затова ТОКА ПОСКЪПВА.. Трябва да МАХНАТ всички КЛИМАТИЦИ в Данъчното, Здравната Инспекция и Митницата... Да им ЗАБРАНЯТ да ползват Климатик.. И сега, през месец август, да ги накарат да ходят НАВСЯКЪДЕ с ВЪЛНЕН кожух, ШАПКА и ШАЛ на врата... Да видим дали оня олигофрен- Кунчев, Здравния министър и Директорите на РЗИ, ще искат да носят и МАСКА ???

Накрая на тази и скръцнаха със зъби, че ако другата седмица короната не почне да намалява, току виж е получила тя инфаркт или скоротечен инсулт! ;)))) И веднага грипа изчезва... няма шест, няма пет. :))))

докторица изпълни партийната поръчка.

доктори а изпълни партийната поръчка

Някои другари тука са хем пияни, хем надрусани, хем удрят като невидели по клавиатурата

EI OVCO SMO DATE VIDIA NA ICATA ,DAEBA MAIKTI KOVID IDIOTKA.

майка ти дърта курвентия продажна - УМРИ МА БОКЛУК УМРИ ТВОЙТА МАМИЦА ГНУСНА ЛЪЖЛИВА! СМЪРТ ЗА ТЕБ И ВСИЧКИТЕ ОТ СОРОС КОТИЛОТО ВИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ КОВИД ФАШАГИ, ИЗРОДИ, МАМИЦАТА ВИ!

Внимавай как кълнеш и какво пожелаваш - ще ти се върне

Ti danesi kovid idiot.

Аз не желая от моите здравни вноски към НЗОК да бъдат заплащани "безплатните" тестове. При условие, че има толкова болни дечица, за една глупава хрема да се инвестират и насочват толкова наши средства е грехота! Всички разбрахме, че Ковид се превърна в машина за пари

От тази "глупава хрема" доста хора "отпътуваха". Но ти явно нямаш нито милост и съчувствие. Колко големи здравни осигуровки плащаш, че си толкова яростен?!

Много хора отпътуваха, защото 2 години не се лекуваше нищо друго освен този грип. Даже по входовете на болниците измираха, защото не са болни от грипа а от нещо друго, но докторите друго не ги интересуваше!

Пада бройката заразени заради мерките, нали :D

махнете ги тези плашила, как пък 4 месеца нямаше никакъв вирус, изведнъж се изтърка войната и се появи насред лятото, колко удобно, междувпрочем, мерки си спазват същите хора, които си ги спазваха и когато нямаше, останалите не спазват, а това плашило трябва да бъде съдено по наказателния кодекс за всяване на паника !

Да не те видя вече!!!!!

Ние тук поизкарахме, при това доста леко, новото грипче - как пък ще пропуснем да пипнем и най-новата му версия :) :) - но това, което ме притеснява от няколко дена е, че може нещо да ни е ударило в очите. Аз по принцип си имам проблеми с очите (отделно 20-тина години ИТ стаж), имам и други рационални обяснения (дълъг ден и прекалено светло жилище, да кажем), но и доста близки, познати и комшии ги гледам, че имат същия вампирски поглед като моя. Това ме наведе на мисълта да не би тази версия да удря в очите. Предишната версия зимата мен лично ме удари у ставите, с които принципно пак си имам проблем, като определено и това не беше приятно. Просто ми е интересно дали и други хора имат аналогични проблеми с очите - болки, поотекли са (все едно че цяла нощ съм ревала, а определено не съм), на моменти яко замъглено зрение. Не ми се случва за първи път у живота и засега не мисля да търча по доктори, особено и близки да влача - дано да не се наложи, де, но все пак си имам едно наум.

Да не ви казвам къде удря, че виждам сте хипохондрик...

Мушморок

По-лошо ли удря от маските?

Не знам, не нося маска.

Мушморок

Г-жо Еми, След като не носиш маска, защо винаги се изказваш така компетентно по въпроса?

тромб МОМЕНТАЛНО В ДРАНГОЛНИКА..НЕ НА КОВИД- ИДЬОТИЗМА

Бяха 2000, сега са 1500. Тази въобще слуша ли какво приказва. По-скоро бяха 200 000. Даже 200 000 е малко. Вкъщи го изкарахме за втори път, а сме ваксинирани. Тази вълна минава през всички. Може и 2 000 000 да са били. Никой не знае, защото никой не се тества, а симптомите, когато ги има са трудно забележими.

Пандемията с невиждана ярост в човешката история стана незабележима...

А ти как разбра, че сте го изкарали за втори път, след като никой не се тества.

Загуба на обоняние,. Преди първия ковид, никога не ми се беше случвало. Апропо теста от аптеката не можа да го хване. Първият път беше за 3 седмици. Вторият за 3 дни. Това с тестовете е пълна глупост. Клиничната картина и данните за контакт със заразен са достатъчни. За грипа защо никой не пита за тест? Защото и без тест е ясно по симптомие.

Мушморок

Значи два теста си правил, обаче никой не се тествал. Откъде знаеш тогава, че е никой? Грипът е с почти еднакви симптоми при всички. Една година е с болки в гърлото, кашлица, хрема, температура, а друга с температура, хрема, болки в гърлото, кашлица. На пръв поглед са същите, но имам предвид, че дори се появяват в конкретния порядък. Факт е, че и ти не си питал за грипен тест, пък се чудиш защо други не питали. Е, тов асъщо не е вярно, защото аз съм питал за грипен тест. Където трябва и когато трябва.

Турция премахна всякакви мерки . защо? защото иска туристи. А ние сме по католици от папата. Справка : отчитат по-малко туристи този сезон по нашето Черноморие. Варн, Бургас и София с маски. Ами това е госпожа.

Тази платена подлога не е виждала болен от студентската скамейка и не спира да гавори глупости. Абсурдните и безсмислени мерки нямат никакво отнашение към заболяемостта. Това е накаква нова медицина, с променени критери за епедемия, ваксини, превенция и т.н. Искрено се надявам рано или късно тази шайка измекяри да бъде осъдена.

Схемата е следната: Когато случаите започнат да намаляват, чакат една седмица и съобщават, че след една седмица ще започнат да намаляват. Разбира се, заради мерките. Ако имаме глупостта да премахнем вълшебните мерки - случаите рязко ще започнат да се увеличават.

Г-н Куче, Знам че гледаш средния брой на новите случаи за последните 7 дни. Това обаче допуска закъснение. Най-добре щеше да е, ако средата 7 на дневния период е днес. Т.е. да включва 3 дни назад, днес и 3 дни напред. Последното не може да се случи по технически причини. Затова се примиряваш със закъснението, което 7 дневният период носи. В случая иде реч за 14 дневен период, който носи по-голямо закъснение. Така че има един период, в който 7 дневното може да намалява, а 14 дневното - все още не. Този път сигурно е съвпадение, обаче трябва да признаеш, че досега всеки път е било така - въвеждат се мерки и след седмица или две заболеваемостта започва да спада.

Г-н Мушморок, Разбира се, че имам предвид това закъснение от 3-3.5 дни. Затова следя кривата на скоростта на нарастване, която също е усреднена и носи много информация за процеса. Когато видя, че е достигнат пика, за всеки случай пиша -"вероятно сме на пика, ще видим, дали е така вторник-сряда". Когато съм сигурен - почвам да рева до небесата, че случаите намаляват, с право. Както сега. За това, дали след въвеждането на мерки - случаите намаляват Връщам те на първата сериозна вълна, есента на 2020. Пикът неше на 17.11.2020, а направиха локдаун (училища, ресторанти, молове и много други ограничения), цели 10 дни след 10ва, на 27.11.2020. Това беше отдавна, но графиката си стои, също и архивите на новините от затварянето на 27.11.20. Доколкото помня, 3 дни след това, някой от щаба обяви, че вече мерките дават резултат. Година след това, пикът беше на 31.10 - 01.11, за който едва ли не са знаели експертите, а зеления сертификат го въведоха напрактика на 25.10. Друг е въпроса, колко се спазват мерките.

Що се отнася до периода, откогато би трябвало да имаме само омикрон, да кажем от февруари до сега, с последния му щам, за тях твърдят че са 30 пъти по-заразни. Ако това е вярно, за да се ограничи заразата, ще трябва заваряване на входни врати и подобни, като в Китай. Убеден съм, че изработеният ни колективен имунитет и "отслабеният вирус" са причините за тази слаба вълна. Съгласен съм, че има голяма "скрита заболяваемост", поради това, че хората не намират за нужно да се тестват. Виж, колко човека има в болниците, колко в интензивните, едва ли са повече от минали години при летни грипове. Според мен, след като мине тази вълна, ще сме по-устойчиви и по-готови за есента, ако има нови вълни и щамове.

Мушморок

Г-н куче, Есента на 2020 дистанционното беше въведено поетапно. За 6-и клас и нагоре още преди 17-и ноември. 10 дни след това изпратиха на дистанционно малките класове. Освен ако отсъстващите вече са били над 20% или например при контакт с корона положителен класен ръководител, когато всички отиваха директно в карантина. Виж само какво ясно изразено плато на жертвите има първата седмица на декември 2020.

Мушморок

Г-н Куче, Споделям мнението, че предишни преболедувания сега натискат вълната надолу. Обаче роля играят и климатичните условия, които традиционно се влошават някъде около 20-25 септември. С изключения в някои години, разбира се. Не че предричам нещо конкретно, просто ще е интересно да се види поведението му дали действително лошите за нас метеорологични условия за него са добри.

Това, че влошаването на времето след лятото е благоприятно за този вирус по нашите ширини е почти сигурно. Бих казал, още 1-та деседневка на септември. Миналото лято имаше лятна вълна, на която пикът беше 2-3 септември, но той остана незабелязан, поради съвпадението на по-голямата есенна вълна, която тръгна към 10 септември. Тогава тя тръгна от високи начални стойности. Сега са доста по-различни условията в много отношения, и все оптимистични, ще видим какво ще е в действителност.

Гном или Тромб, все тая... Ей разпоретино дърта, шътиебамайкатавпротритияГъЗ.!!!Маймуно продажба! Ако та барна някъде такъв спад ще видиш че десетия бустер ще ти се стори като клечка за зъби!!!! Мастиьо мазна, недоклатена...

По скоро тромб, който убива.

Гломб? По-скоро Тромб!

Видяха че никой не им връзва и хоп намаляват.

Дърт уриунгел,я стига ръси глупости. Аман от циркове.

Проста пу..о, спадът е от 8 дни!

как Жалки Зомбита са Избирателите на ПП, БСП, ДБ и ГР0б - днес отивам на Пазар в ХиперМаркета, Очаквам всички да са без Маски, а само Аз бях без Маска - обаче, нали съм 186 сантима висок, 115 кила мускули, ходя по 4ти пъти на Фитнес и Охраната не посмя да гъкне - въпреки, че не бяха пенсионери, а някакви 2 млади момчета, бяха дори по-млади от мене!

Горе-долу, както теб съм по размери и съм си мислил, дали да не забия един на охраната, ако ме пипне заради незаконната заповед за маска на РЗИ.

Мушморок

То сигурно и стена да имаше на входа на магазина, щеше да падне, защото по-умният отсатъпва.

Махнете маските, идиоти! Според собствената ви "стратегия" и "портал", всички области в България са в "Етап 1" и не би трябвало да са задължителни!

Много послушен тоя вирус бе, каквото му предскажат чува и изпълнява.

Дгд за Гломб! Тоя боклук трябва да е е затова! Плашило стига сте му давали думата!

с Колко Тромбо-образуващи Бустера сте?!

Според мен следва премаване на маските другата седмица, оправданието ще е намаляващите случаи, тоест са си свършили уж работата. Реалната причина е, че хората не ги носят, защото с право са смели и отказват да спазват незаконни заповеди на РЗИ.

Следващата седмица се очаква с калашника да застрелям доц. Гном , както и другите тапанари и лумпени като Кунчев и другите от шоуто Кромид-19! Също и да застрелям едни други лумпени от канала на Валери Симеонов -СКАТ , дето говорят за извънземните! А всички тия промити мозъци лумпени и тапанари дето плашат насаждат страх , само и само да се самоубиеме , като се бием отзад дозата , трябва на петолъчката да ги разпънем, както благодарение на Али баба разбойниците са убити, а техните шефове и господари , Халифа ги е убил , като са ги разпънали , и т.н други наказания! Ако ще убиваме лумпените и ковида идиоти в Сливен, лично аз ще се погрижа! Аз не чакам на сулю и пулю да ми свършат работата! А сам я върша! Айде да пристигат патроните за калашника от Астраханска област в Русия , че ги чакам! Ще трепам всички лумпени и ковидари и идиоти! Долу Ковид фашизмът , с Възраждане, напред и нагоре! Не ми пука какво говорят лумпените ковидари, ДА ЖИВЕЕ , БЪЛГАРИЯ!

Ало, служебния ученик, троле руски Това в блатата около Бургас ли се очаква да го правиш? Съжалвам, нп ще трябва да дойдеш в София, където ще те чакам с танка да се наиграем до насита.

Мушморок или по-скоро Малоумник, имаш предвид дуел , ли? Съжалявам ама нямам твоите играчки подводници и танкове , а и фмомента нямам патрони за калашника , на 8 август като взема пакета с патроните няма да си хабя патроните за трол Зевзек, като теб! Съжалявам , ама си толкова жалък и тъп , че дори не заслужаваш такъв помияр като тебе да бъде застрелян с калашник , дори не заслужаваш да го видиш! Най-хубаво в Бургас край блатата или яз.Мандра , вътре във водата да забият един голям прът и да висиш на него и накрая да те тричат на него , или просто , един гърмеж! В тиквата на трола Мушморок , който е Малоумник, и е същия ония , Зевзек!

Мушморок

Ало, служебния учеинк, троле наш, Или по-скоро служебния малоунмник. Нали щеше да ме стреляш бе? Путин щеше да ми водиш, майстора да си намеря... Вашите майстори вече ми напълниха двора. Викам го половин кубик бетон да излее, а той се подхлзва и два метра под земята отива. Май заради злощастната им съдба сега даваш мощен заден ход. Не си заслужавало било... Гроздето е кисело, нали бе троле? Яко те тресе шубето, да не би някоя подводница с 8 торпеда да ти се навре там, където първо танк проникнал.

Гломб, я да си ходиш откъдето си дошла. Тук си имаме дпстатъчно мошеници, за да си внасяме отвън.

Ама поне и върнаха името, по едно време и викаха с другата част от фамилията, че никой не вярва на гломб...

се уплаши от изборите.

Ако маските можеха да променят нещо, щяха да ги забранят... ;)

И със сигурност за спада е помогнала заповедта маските, именно заповедта, не маските. Защото маски никой не носи. Идиоти! Значи крайно време е на тия всичките по един пердах, е така най-обикновен бой. Ще ги излекува и имунизира от всякакъв ковид сега и за дълги години напред.

Да си прост е нормално , да си глупав също е нормално ! Хем прост , хе глупав е непростимо ! Такива Хитлер ги е евтанизирал !

Ти с Хитлер ли си , щом си, значи няма какво да те коментираме, отивай в Северна Корея , получих билет за Северна Корея , ще го дам на теб , Ким чен Ун , много хубаво ше те нареди! Че може и да те гръмне и да те убие , а дано време ви е , на такива , като , ВАС!

Доктор тромб дацси трае.. На есен Възраждане и край с пландемията и плашилата.. А копейковците да се огледат в огледалото и ако не видят козяк в себеси са просто промити тъпаци..