Доналд Тръмп в "Уест пойнт": Трябва да защитаваме САЩ, а не да воюваме в далечни страни

"Слагаме край на ерата на безкрайните войни, не е работа на американските сили да решават стари конфликти в места, за които много хора дори не са чували", заяви президентът пред випускници на академията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

му е правилна. Някои европейски страни забогатяха на гърба на САЩ , който ги пазеше с войските си, а те търгуваха с Русия и Китай и се обогатяваха. Пълни използвачи. И защо трябва да гинат американски войници в Афганистан. Там никога няма да има мир. Да се изтребват щом не искат да се помирят. Дано да спечели втори мандат, че да продължи докрай замисленото.

Американските ракети най бързи Американските педали най-разчекнати Американските ку.рви най- всеотдайни Американските часовници най-бързи

кат нищо да ги изтегли от германско и да ги шитне тука да ги хрантутим то дебелия комита малко му требе да направи такава глупост ма след банкет у Банкя на пияна чутура виж се видим с инвазия от афроамериканци

Парадоксът на съвременния Свят е , че хората които не искат да живеят в страни с диктаторски режими , не могат да ги напуснат , а хората които искат диктатура, обикновено си остават да живеят в демократични общества , без никой да им пречи да емигрират в някоя диктаторска кочина !!!

Да ми умре Путин ако не си прав до последната буква!

гнусен соросоид

Много е добре, че на изборите през есента на кремълския симпатизант Тръмп ще му духнат под опашката и така Свободния свят ще бъде спасен от феодалните тирани на Китай и Русия.

Тръмп е Дар Божий! Посоката е правилна. ... Дано пребори дълбоката държава! Ще му е необходим още 1 мандат. Тръмп, Путин и Си Дзинпин са длъжни да нормализират света, длъжни са да успеят.

така и ще си заминеш някой ден неинформиран. Какво общо има психично нестабилния Тръмп с уравновесените Путин и Си Дзинпин освен разбира се диктаторските наклонности и у тримата? Светът е доста по-шарен отколкото си го представяте вие тръмпанарите и путинистите.

Ало, уравновесената, защо пишеш без НИК?! Раздвоена ли си?! Ако ти си на мястото на Тръмп и се занимаваш с психари като столтенберговците, байдъновците, пелоситата, обонговците и хилърките, ще си по-зле от Тръмп. Психарите разнасят "правосъдие" по целия свят, унищожават народите, канят мюсюлмани и чернокожи и после заради убийци, престъпници, наркомани и със сбъркана сексуална ориентация извършват геноцид над нормалното население. БАСТА! Първият НОТО-вец, Столтенберг: "Бомбардирахме Сърбия, за да защитим цивилните граждани" Тези убийци ли са уравновесени ма, безниковата?! Извади си главата от пясъка, та да видиш света!

Ти си извади главата от пясъка. И Тръмп, и Байдън, и републиканци, и демократи, всички водят една и съща грабителска и империалистична политика. Доста тъпо е да си мислиш, че Тръмп носи някаква промяна

"Ние слагаме край на ерата на безкрайните войни", каза Тръмп. Не е работа на американските сили "да решават стари конфликти в далечни страни, за които много хора дори не са чували", посочи той. Плановете на Тръмп да изтегли хиляди войници от Германия - един от най-важните съюзници на САЩ, и да ги предислоцира в Полша и другаде, бяха посрещнати с остри упреци от високопоставени германски политици и породиха сериозна тревога в Конгреса на САЩ заради концепцията на Тръмп за изтегляне на Америка от световната арена..Тъпаци малоумни! В интересите на Краварника е да изтегли войските от Германия и да ги прати в Полша! Защото Германия стана твърде независима, а Полша е първа подлога на Краварника в Европа! По този начин контрира Русия! Което е добър ход за обора Америка, а те го оплюват! А това че изтегля войки от Афганистан бърка в гъза на ЦРУ и всички останали боклуци които печелят от хероина който произвеждат там! Но самия обор Америка губи там стотици милиарди и войниците им мрат кат мърша! Затова това пак е добър ход! Ако имаха малко акъл лудите говеда, можеха просто да купят правителството на някоя от бившите съветски републики и да се настанят там! Така ч е Дони прави правилните неща за обора Америка, а те го оплюват педократичните дебили!

Голямата икономическа криза в САЩ от 30-те години на 20-ти век води до изолационизъм и възход на милитаристичната политика на хитлер и сталин !!! Това води до Втората Световна война !!! Сега сенилният путлеров пудел тръмплер води САЩ към изолационизъм , а това ще доведе до нова вълна от имперски стремежи в източните диктатори !!! САЩ без Европа и Европа без САЩ ,при откровено милитаристични режими като тези в Москва и Пекин , не вещаят нищо добро за Света :(((((((

Божо, глупаво псе, преди да пишеш небивалици прочети: 1. ПСВ изход 2. Версайски договор 3. Ваймарска република. Поне това и тогава плещи идиотщини.

псе е на майка ти сина , но по скоро и псе не е , а талибан с петолъчка вместо мозък !!!

Освен да псувате , нищо друго не раждат чугунените ви кратуни :((((

Не се заблуждавайте. Между бай Трумпето и сенилния толераст байдън няма кой знае каква разлика за нас, българите. +30 години американска яхане минаха. Стискайте зъб... бузи, остават още 40...

Майора и другите един-двама лаещи па поръчка е време да се концентрират в ставащото в Щатско - там имат нужда от тях :) Тук нищо не правят - с лъжи работа не се върши. Вместо да сдържат Русия, тя става по-голяма. Да яхват демократично-сороската метла и да отлитат на Запад - в Сиатъл им били много "навити" и ги чакали, за да им повдигат "бойния дух". Поне форума да си почине от изцепките им.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Руските тролове много обичат тръмплер, защото съсипва САЩ !!! На Русия САЩ са му малка грижа , другари чугуни !!! На Русия ГЛАВЕН ВРАГ И Е КИТАЙ !!!! Само на путлер враг са му САЩ !!! САЩ не са враг на Русия !!! Но вие, путлерови подлоги , изобщо не се интересувате от Русия, на вас ви плащат да леете кремълска путлеристка пропаганда !!!

Боклук си Майореее........ боклук си от всякаде

В неделя само дебилни руски тролове висят като сополи в умрелия диррник! Оставям ги да се забавляват с лапане на разни телесно-стърчащи части по типично техен руски обичай!

Че не си майор, не си ! Гаранция, че дори не си ходил в казармата. По мириса на това, което си написал по скоро си Клоаката !

Ще гласувам отново за Тръмп и дано господ здраве да му дава за победата на есен над сенилния крадлив Байдън

Хахахаха, в Люлин дават ли ви да грасувате за президент на САЩ? Порастнала ви е работа значи. :)

Тръмпи е креттен и един оглупял старец, истински срам за САЩ и Републиканците, но дори и той докара руския кенеф до ръба на фалита! ФАКТ!

джендарски соросоид си

ПРАВИЛНО... Араби и негри нападат директно САЩ, без никакви оръжия, само с лодки...

Тръмп лъже кадетите ,американците и светът. Няма теоретична и практическа въсможност САЩ да се откажата от войни и това е по няколко причини: 1.ВПК няма да позволи 2.Толкова е сладко да си имаш васални държави -имаш проблем с продажба на самолети -налгаш санкции на конкурентната компания и принуждаваш да купуват твоите самолети -Това вече го видяхме и не само със самолетите,така е и петрола и с газа. 3.Загубата на контрол над държавите ,особено от ЕС означава олекване на долара .А отказа от долара като световна валута е катастрофа за САЩ . 4.За американците вече е въпрос на чест и престиж да поддържат имиджа си на богоизбрана нация и малките " победоносни" войни по света ги сплотяват и ги правят горди. А те бобичат много да си гъделичкат пастриотарските чувства. Само едно нещо е в състояние да спре американците да воюват по света-Някой с по голяма или равна сила който да им даде урок .Те уважават по силния или равният.

тръмплер е кремълска подлога и това става съвсем ясно !!! Европа трябва да се подготвя за тежки времена !!! тръмплер застана зад брекзит , тръмплер отваря търговски войни с Европа, тръмплер умишлено търси конфронтация в собственото си общество, за да бъде избран отново с гласовете на отвратените от анархия хора !!! тръмплер е един неадекватен човек на изключително отговорен пост !!! Гадна работа !!! Когато САЩ са зле, Европа отива към катастрофа :((((

Божо, Божооо , ти си катастрофа на българското образование !

Две български соросоидни мекерета,обзалагам се че са луди по нашата мутра

За Божо и майора съм абсолютно съгласен !

Описал си част от нещата, които печели САЩ със своята военна агресия ! Но изпускаш причината заради, която Тръмп отзовава част от войската си . Не е защото проявява морал или спазване на световните закони. Просто САЩ вече не може да защити заграбеното ! Дори и най-покорните им васали като Германия вече отказват да се подчиняват безропотно ! Появиха се и нови световни сили като Китай и Индия, а Русия възвърна нивото си на суперсила ! За САЩ не остава друго освен да се изтегли обявявайки го за собствено желание !

Голям фокус: войските на САЩ уж се изтеглят, а броят на американските военни и базите им по света и особено в Европа расте постоянно. Вече има повече войници в Прибалтика, строят нова база в Полша, нов радар в Румъния, строят база в Украйна, и в България ще има още...

да не говорим за военния бюджет, който расте като гъби след дъжд

другарю, Китай е превзел икономически половината Русия, а вие, кремълските тролове НИТО ДУМА не обелвате за китайските националсоциалисти !!!! тръмплер е ваше момче, защото съсипва САЩ !!! Дори и да не го съзнава, той удивително последователно съсипва САЩ :((((

Божко ! Тиквенико, ампутирали са ти мозъка още при раждането ! Моля, не ни занимавай с глупостите си !

Щерев, соросоидно влечуго, стига си лапал пиш.. Тръмп бил такъв, бил онакъв. Тръмп ви го нахрзулва на два ката на такива като теб. Газ пикаете вече когато чуете че няма да праща войници тук и там, че и ще прибира тези които отдавна стоят и пазят на соросопитеците като теб останите от банани задници. На Тръмп просто му писна САЩ да играе ролята на световен полицай и да изпълнява демократизиращи поръчки на извратени същества без лице, а после да обира САЩ негативите че и да трупа колосални дългове - за какъв чеп? Вече си в ужас, заедно с нашата Евро-Атлантическа Шайка, в ступор сте да не ви отрежат грантовете. Бягай и продължавай да лапаш пиш.. за последно, за друго те не бива.

Е, те щото си намалих военния бюджет сега, нали? :))

Истинската борба е между глобалисти и изолационисти. Това в момента е хляб и зрелища за биомасата.

Някoй

Биомасата е част от битката. Половината се бият на едната страна, половината - на другата. Точно биомасата ще пролее кръвта си.

аве тъпак ганя уй да го лапаш ти глобално вместо биомаса

Това ви го казват много отдавна много разумни и мислещи хора, много близки на убитите от вас по чужди територии, много обеднели заради вашата агреси и иползване на националните им блага,, Приберете се на ваша територия и стига сте разрушавали и убивали невинни..,

левите фашистки движения като антифа и блаклайфмадър са финансирани от сорос и либералната партия които са готови да запалят Америка и света ако трябва само и само да докопат властта защото знаят че с честни избори не могат да постигнат победа

Щот Сорос още е жив , идиот

единствената разлика между социалиста и комуниста реципрочно фашиста е че последните са въоръжени готови да убиват за да наложат тяхната идеология и управление иначе ментално са едно и също

Незнаех че сорос и соросоидите били ''социалисти'':))))) като ги знам на наша територия какво правят и за какво дород им дава пари...

Това, че не знаеш си е твой проблем

те са си фашисти като антифа

Война=ПАРИ! Гледах документален филм дето един чикак бивш служител на Пентагона обясняваше,че планират 40 години напред къде кога и как да направят конфликт и да участват в него! Като намерят баламурници да им предоставят земя за безвъзмезно разполагане на бази ги омайват колко много са защитени...

Тръмп е най великият и мъдър президент в съвременната история на Америка и Света като цяло

Доживях да го кажа !!! САЩ имат за президент един напълно неадекватен старец, който съсипва държавата със страшна сила !!!

съсипва левите фашисти и комунисти като наш божо бантускота който плаче за дъртия корумпиран изкукуригал педофил джо байдън а сигурно и за ислямофашиста барак хюсеин обама

Доста психиатрична наука има във вашия мозък , приятел :))) Държавата се тресе , а ти наричаш това държавническа работа !!! вие, тръмпопутлеристите , сте психично болни хора !!! Освен , ако не ти плащат, де !!! Тогава си си заработил копейките !!!

Тия сладки приказки ги слушаме от 2 години и досега реално бяха изтеглени само около 2 000 военни, и то временно, от иракските бази, които станаха обект на засилени атаки с ракети след убийството на генерал Сюлеймани. На всичкото отгоре какво е това изтегляне - ще вади едни войски от Германия и ще ги премества в Полша, че да са по-близо до Русия. Ами, че те утре-вдругиден ще извадят още военни от Германия и ще ги предислоцират в 3-те прибалтийски републики, в България, в Молдова. И като се има пред вид, че в Румъния вече имат американски бази и военни, и радар строят. И после Русия била агресор, Русия била разполагала ракети по западните си граници. Ами Русия прави точно това, което Тръмп лъже, че ще правят САЩ - защитава държавата си по нейните граници от агресивните попълзновения на САЩ, които я обграждат с военни бази. Не знам дали източноевропейските лидери ще се осъзнаят някога, че държавите им постепенно се превръщат в евентуална бъдеща фронтова линия между Русия и Запада. В Германия има разположени ядрени ракети от преди десетилетия. Въпрос на време е тези ракети да се преместят в Полша, Румъния, Латвия, Литва и др. държави по цялата западна граница с Русия. А Тръмп може да си плямпа предизборно приспивни песнички за електората. Американците в момента са така заслепени на тема расизъм, че изобщо не виждат по-голямата опасност от разгаряне на нова студена война, която този път ще бъде не само с Русия, но и с Китай. Неслучайно Тръмп скъса вече 2 договора, които касаеха ракети и ядрено оръжие + още 1 - този за ядрената сделка с Иран. Така че да не ми се прави на голям миротворец. Америка - първа и велика отново! И ще го правим като си изтеглим всички военни по света. Още малко и някой ще вземе да повярва.

време е да си одите дома и да се оправяте с черните и латиносите иначе скоро няма да ви има

За прекратената дифендър 2020 бяха дошли стотици хиляди от тия в залата там в Европа за " учение" до границата с Русия....войната щеше да е разгара си

ти остъй китайския вирус ами ако беше спечелила килъри клинтън ти знаеш ли каква война щеше да спретне след Ирак,Либия и Сирия

въшливо соросче, мирише като тебе и цапа гащите. Ако Хитлер беше спечелил ВСВ, ако генерал де Гол беше живял още 10 години, ако Източният блок и СССР не се бяха разпаднали, ако, ако, ако - безбройни предположения, които всеки моделира, както му е угодно. В реалната ситуация Тръмп е президент и се вижда, че не се справя. Доста тъп аргумент е да се обяснява, че ако Хилъри беше президент нещата щяха да са по-зле. То ако в България се сравняваме с това как живеят хората в Централно Конго направо да се благодарим на правителството какъв страхотен стандарт на живот ни е осигурило. Само че се равняваме по стандарта на Западна Европа и САЩ , нали?

Ами правилно го е казал - специалистите отдавна повтарят, че моментното състояние на флота, армията и Еър форс на САЩ позволяват не-повече от два локални конфликта едновременно. Ако Тръмп говори друго пред военните, ще е върхът на абсурда. Пред политици се говори по един начин, пред гласоподаватели по друг, но пред военните щуротии не се препоръчват. Нали си спомняте - ако военните вземат да действат по същия начин, както "електоратЪт" с дезинфектантите - няма да е до смях?!?! Те там рядко се напрягат да мислят:)

Паси газ пикае.

браво тъпчо, изтегли ги до един ама от всички страни където ссте си навирали носа, най после се осъзнахте че не сте сила номер 1

Да точно заради това се изтеглят шизофренико.

Оттогава обаче броя на американските военни и базите им растат в геометрична прогресия в света и особено в европа

забий им го в гъза на ЕС, Русия и Китай

иди и ти в америка да ти го начука и на теб по-лесно

ще ти го начукам на теб, дришльо

"...плановете да изтегли от Германия и да предислоцира в Полша и други страни..." Значи основната тема е, че 1. САЩ щели да се защитават. Допълнена с подробности 2. без да воюват в далечния страни И завършека 3. Изтеглят от Германия (и далечните страни, ако се вярва на до този момент казаното). Да проверим: 1. САЩ и защита - целите са обсадени от озъбен свиреп враг, вероятно руски. Дебнещ в преспите на мексиканските степи и в океана. 2. На 10000 км не е

... 3. Изтеглят си войските и предислоцират на своя територия - еми това явно е Полша, Косово, България, Румъния и Украйна.

САЩ се изтеглят от враждебни територии, където не ги искат. Сега се изтеглят от пасивно-агресивните немци и отиват там където ги искат - при единственият им истински съюзник в континентална Европа - Полша. Руснаци и немци ногадуват. Нормално.

Ами приберете си войските от цял свят и се бранете колкото си искате

Готово де, прибират си ги. Е, в Полша...все нещо, почти в САЩ - е го де е...

Е как точно това че бял полицай убива черен е расизъм? Тия черни идиоти забравиха че 8г ги управлява черен...

не са забравили само дето самите те са си черни расисти .

Ти си Лабец,така взе изборите правиа пат

Schilo

Най-накрая нещо полезно за целия свят. Правилно, американската армия трябва да е на територията на САЩ и да защитава тази държава от външни сили, а не да се шматка по целия свят и да започва война след война!

Изтегля ги а в България нова пета база във Варна отваря ...хаха тъпаци

Тръмп не започна нито една война. А сега е на път дори да прилючи няколко наследени и да прибере войските. УжасТ братя сатанисти, да подкрепим Байдън!

Той не спря нито едната война и започна и нови ..вие сте ненормални бе , спрял войните, тоя дето обяви война на целия свят с лозунга - " тейк дем ди ойл"....хахахаха тъпак шибан и тъп...ма колко си тъп боклук, нЕкви долари от администрацията на тоя военолюбец ли вземаш или си се родил тъп

Добре де ти остави той какво казал. Обама каза че заслужава нобелова награда за мир ама сякаш не беше точно така... Ти я кажи колко държави унищожи Тръмп, така както Обама унищожи Сирия, Либия и Йемен.

Този с жена му са идиоти, тъпи преяли с пари въшки, без грам образование, което да е развило у тях поне малко човещина и култура и уважение към другите, освен към тях самите си

аве сорос ганчо на кой е обявил война Тръмп че не се сещам камо ли на цял свят ....войните бяха при куклите на сорос обонго и клинтън Либия,Сирия ,Ирак . А за образование Тръмп има военно и икономическо образование за разлика от обонго с фалшивата диплома подарена му от сатаната сорос с трето отделение ....капиш говедо просто неуко

А ти си кафяво лайно, искати се Тръмп да е като лъжите с които дойде на власт, ама остана не е, набйте си го в главата, Тръмп е същия, даже по- зъл и прост и ужасен расист, тая война расистка в сащ си е негово постижение собствено, не на демократите, Тръмп взе децата на емигранти от 30 години в сащ, заключи ги е лагери и изгони родителите им сащ....това нормален тип ли, фашист

Словенската разпоретина е изсмукала мозъка на бае Дончо през чепа му и затова той не знае какви ги говори, и за пиенето на белина и за пиенето на хлорокуин и за ред други бисери...

Отново доказва,че е руско момче. Зад уж прочувствената му реч прозира мечтата на Путин да разбие НАТО. САЩ са в шах - от една страна русколюбивия Тръмп, от друга - украйнолюбивия Байдън. И двамата - доживотносвързани с бившия СССР. Как ще излязат от този Рубикон? Интересното предстои...

хайде тогава да гласуваме за тръмп, даже да повлияем някак си американците да направят това

Хайде Тръмпе бий шута на столчето и да приключва агонията на тази измислена страна и в частност на света.

Бай Дончо плаши гаргите, беше заповядал на кметицата на Сиатъл да пусне отново изгонената полиция в един градски район, тя му отговорила “писна ни от тебе, върви се крии в бункера си”

Schilo

А бе, ако питаш пострадалите от обирите, палежите, пребитите, със сигурност искат да влезе не само армията, ами и извънземните, че да спрат тъпите протестъри!

Хаха нали във Франция жълтите жилетки също оставяха бележки в чупените гадни бутици - благодаря за кашмира и парфюма"....хаха бедните уплашени за имота си капиталисти....ми кво ще правите като ви заровят в земята бе, как ще си вземете имота тогава...пфу идиоти, ще умрете без разберете смисъла на краткия ви живот

светлия пример на ссср

Прав си, и добре че БГ няма на къде да се разпадне за да не изчезне съвсем. Разбираш ли кой какви възможности има, че да се радваш? А на СССР печалбата никак ни малка - руски народ се избавил от хрантутниците висели на техния врат, тъй като им отделяли големи субсидии от своя бюджет(най вече на Средна Азия). Затова бившите сега се опитват да се качат на старото си място . на врата като мигранти (законни и незаконни), тъй като сега живеят в нищета и не могат да се оправят и пак гледат на север.

едан от най големите болки на сорос сатанистите е че при Тръмп няма войни и приключи с изчадието на ислямиста барак хюсеин обама ислямска държава .....спряха екзекуциите и рязане на глави

На тояТръмп се наложи да му отнемат правото еднолично без одобрение от конгреса да няма право да използва военните и това се случи след американските нападения в Ирак и Иран, дюлеймани, съсипа Венецуела, Сирия, Либия...колко петрол окраде

аве миризлив неграмотен бантускоте пак се осра до ушите с простотии ....войните в Либия,Ирак и Сирия са дело на ислямиста барак хюсеин обонго по нареждане н сатаниста сорос за което обонго получи и нобел за мир отделно финансира ислямска държава за което левите евреи от нетфликс го наградиха с 200 милиона

САЩ се дрогират, Русия се напиват, Китай произвежда вируси, а старата госпожа Европа - тютюнопуши. Всеки си има слабости и си избира другарчета по интереси.

Америка може да бъде победена само от Америка и никой друг това го знаят дори и откачените леви евреи социалисти финансирани от сатаниста сорос и компания които са готови да подпалят целият свят само и само да свалят Тръмп за да могат пак да докопат властта да инсталират кукли като клинтън и хюсеин обама да продължават с проказата глобализъм ,промиване на мозъциче ,педофилия,хомосексеуализъм,ислямофашизъм и всякакви сатанистки секти рекламирайки ги като бъдещето на човечеството

от Путин се събуди и овоня форума

някакви аргуенти по темата или сорос ти плаща само за изпражнения

Всички колаборационисти, които напуснаха БКП и се вмляха в СДС, ГЕРБ, ДПС, БСП и пр. трябва бързо да изровят членските си карти на БКП. Пресметнете какво става в САЩ драги помияри....

С лъжци и крадци на заплата с цел закриване на всички социални права и свободи на хората , правят ги за едни фашисти срещу долари

Там където има американска база,има сигурност.Там където има газопроводи от русия има война.Примери Румъния с двойно по големи доходи от нас и Украйна,жертва на агресия.

На пресконференция в Одеса, председателят на българското патриотично дружество Георги Димов заяви, че София не подпомага по никакъв начин своето население в Украйна, а води антибългарска политика. Изпратено е писмо да МВнР до Захариева в което той огласи че..." българите са подложени на унижение и унищожение от украинските власти.." Нещо да сте прочели по този въпрос в българска медия ?

Както ги нарече шефа им - прости п утки

Всички български сдружения в Украйна протестираха срещу фалшивата декларация на бг парламента инициирана от руски агенти

посочи поне едно антируско българско сдружение в Украйна Продажник мръсен си ти и антибългарин. Нищо повече

Живееш в огледален свят с преобърнат мозък.Ало, идиот чуй поне какво казва Тръмп, че повече няма да се намесваме в чужди държави и да бъдем световни полицаи.Той открито, с прав текст го признава, че СЕ НАМЕСВАЛИ НАВСЯКЪДЕ. Ти наред ли си,че говориш обратното?

Да се срещне с кремълското джудже и да се надлъгват кой по голем го вади