Домоуправители питат как действат в случай на коронавирус във входа

В асансьорите да влизат не повече от 1 до 2 души, при качването по стълбите да има отстояние от 2 метра между хората

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не следва ли в условията на извънредно положение да се спрат и ремонтите в панелките, поне тези шумните, че нали искат вкъщи да седим, а някои и работят? И като забие това хилти по панелката да му се прииска на човек да се метне отнякъде или да метне. Ясно е отсега, че ще има доста полудели след физическото оздравяване.... Ако е шпакловка или латекс, тапети, добре, ама не е това само :-( За прахта и мърсотията от едно такова действие във входа дори не споменавам

В нашия вход има човек под карантина. На вратата е залепена бележка с червен кръст и пише от коя до коя дата е карантината. И ако стане засечка, всеки ще алармира където трябва.

малоумниците и тия дето цял живот са били фуражки и чехльовците.

Какво се прави, когато в даден вход освен живущите има кабинет, няколко офиса на горните етажи, фризьорски салон и непрекъснат поток от хора? Трябва ли да има офиси на фирми в етажна собственост? Какво работно време трябва да имат те?

Е па, че се бега от входа на село !

Законът е ясен. Офиси само на първи етаж и дъс съгласието на непосредствените съседи. Просто може да ги изгоните с една жалба, но с копие до...., за да не я покрият.

Ех, Ончо , Ончо... Простено им е на писалите статията , че не знаят кой е Оник Пилибосян.Подполковник от резерва, последно служил в ТЕРЕМ "ВРЗ-Летец" - осигурявал материално -техническата част.Има истина в предложението за дезинфекция , но останалото ми навява спомени от късния соц.България не е казарма и моля бивши военни да не се изказват неподготвени по въпроси , касаещи основно цивилното население.Благодаря.

Как, как? Затварят входната врата и домоуправителят и касиерът се редуват да дежурят с дръжката на метлата.

да попитам, а на болните от СПИН ще окачват ли табелка, аман от изперкали пенсии....

Домоуправителя взема една пушка и един рупор и отива часови пред входа.После като глашатай започва да чете прокламацията.Задължават се гражданите да натискат бутоните на асансьора с лакът.Жените да отварят вратата с меките задни части а мъжете с ритник.Ако някой реши да използва стълбището,да си носи дезинфектанти.

защо не огнепръскачка

Ами недей пита така, че току виж излязла "наредба" да ползват асансьори и стълбища, през два етажа, само качващите се, а слизащите направо да скачат от балкони и прозорци

Има зрънце разум в твоето исказване. Нагоре с асансьора, надолу - по стълбите. И в асансьора може да се закачи една пръскалка с препарат за прозорци, преди да натиснеш копчето - фъскаш един път и готово.

За разум не знам, ама за подигравката - със сигурност!

aAaaa, не било разум, значи съм сгрешил. Тъжно.

"инж. Оник Пилибосян, дългогодишен домоуправител в София". Това като го прочетох и рязко си представям някой дето от 40г ходи и слухти от врата на врата дало си мият зъбите и кой е счупил плочката пред входа. Нещо като в старите БГ филми. А г-н инженера не чу ли г-н генерала да казва, че е твърдо против лепенето на бележки по вратите на хората, все едно са чумави?

Всички да носят ръкавици!

Дрън-дрън ярина! Глупости на търкалета! Аз съм домоуправител и според този човек денонощно трябва да седя в асансьора и да дезинфекцирав бутоните, а също така да седя на входа и да дезинфекциран входната врата, дръжките и пр.

Слагаш една фъскалка с препарат за стъкла и лепенка с молба да не се злоупотребява. Съгласен?

Този домоуправител като че ли за първи път попада в епидемия и никога не е бил войник. Когато има епидемия идва домашния лекар и слага бележка за заразна болест. Не трябва да се мие и чисти само когато се обяви пандемия. Не трябва да се допуска зарази. А всяка седмица, а и ако трябва всеки ден да се чистят местата с възможни зарази. И много други известни мерки.

всеки може да забърши дръжките на вратите и бутоните на асансьора с влажна алкохол съдържаща салфетка ( стига да е свикнал с подобна хигиена)

Най-полезно ще е домоуправиелите да стоят на входа и да протриват с хлорна вар обувките, ръцете, зъбите на всички влизащи и излизащи.На всяка етажна площадка да има тава с хлорна вар, както и в асансьора.Простое!Защо в казармите клозетите се чистеха с хлорна вар и немаше никакви вируси, освен трипер.

Точно, текнеше ли чучура бегом при "бацила" за успокоение на душата, "чушката" в калиев перманганат и разкаяние, че е било за последно.

А, часовникарите, няма ли да поискат също правомощия, ама по-така!

Всяка една ежедневна ситуация ли, свързана с този вирус, трябва да е нормативно закована в тази държава? Хората нямат ли разум да спазват минимума, за да предпазят себе си и околните. Умът не ми го побира. Утре ще се иска и промяна в семейния кодекс, малее кво ще се случи, ако член от семейството се разболее..трябват законови промени и разпоредби, да се уреди въпроса, кой къде ще спи, кой каква кърпа или чиния ще използва. Ако не е трагично, щеше да е смешно!

В квартал Владиславово районният кмет Николай КОстадинов раздава на домоуправителите Дезинфектанти. Какво прави нашата ГЕНИАЛНА и ПРЕКРАСНА, почитана от всички роми Кметица Фандъкова?

В СОФИЯ И ПО АПТЕКИТЕ И МАГАЗИНИТЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПЯТ - от къде да ги вземе че и да раздава...2

Преди 2 часа имаше български еднократни маски и дезинфектанти в едно магазинче, в друго утре очакват многократни маски, предполагам производителите не чакат някой да им нареди, а действат. Не съм търсил специално, просто минавах от там по друга работа.

Ончо, най-добре е на входната врата на входа да се лепи стикер - ВЪВ ВХОДА ИМА ЗАРАЗЕН С КОРОНА ВИРУС.

Домоуправителите не питат!Те също вече са нормотворци по неясни причини!Даже им се иска да са мобилизирани или да сформират доброволни отряди, ама по-така, ако може с оръжие.А, най-добре е да не са чак толкова полезни, а в тея времена да си гледат семействата в къщи.

Това и без напомняне всички си го знаем,НО....няма нито спирт,нито какъвто и да е друг дезинфектант.И напътствията се обезсмислят.

Ех Оник, ех Пилибосян - ти си направо за кризистния щаб...

от съседа по-зло няма

Ние сме 16 етажен блок, един вход, 93 семейства. Това нещо няма дезинфекциране. Постоянно движение на много народ. 16 големи площадки (по 6 апартамента), врати, брави, асансьори, стълбища, десетки копчалъци. Аз излизам от къщи с хартиена носна кърпичка в ръка, гледам да пипам с нея дръжки и копчета, и като изляза навън, я изхвърлям. На прибиране - по същият начин.

Само няколко идеи, може да се окажат полезни за Вашата ситуация. Като се прибирате в къщи, докато преминавате през асансьори площадки и тн, и ви се налага да докосвате повърхноти, гледате да не си докосвате импулсивно лицето, като си влезете в къщи директно под чешмата и търкате със сапун поне 30 сек. На излизане или ръкавици, или както казвате кърпички (според мен е по-добре мокри) в ръката отваряте врати с тях, натискате бутони с тях и после директно в коша(не на пода:)) , след което вадите от джоба или чантата бактериален гел и търкате ръцете. И така. указания, заложени в ЗУЕС , няма да доведат до нищо конструктивно, ние сме отговорни за себе си и околните. А до момента хигиенистите в кооперацията с какво са почиствали и как? Достатъчно е този път да се постарят малко повече, а не с калния парцал и една кофа вода да минат 16 етажа. Вода и почистващ препарат, или белина е по-добре , отколкото нищо. Ако сте хора на място, може да се организирате всяко семейство на площадка да почиства на ротационен принцип, собствената си площадка и перила на стълбища.

ей някои дървени глави не слушат брифингите на щаба -нали ви казаха по въпроса да не се занимавате

Нема а се плашите ве. Ние при вируса Борисов оцеляваме 20 години а от неква корона че се пУашим. И в асансьора-на 2 метра от копчето!!!!

ми то това трябва да се прови дадължително и по принцип без да има такива

Никой не знае има ли болни в блока и колко са, нали е тайна

Тестовеняма, също и маски, белина и спирт.

Въпросния господинчо, дългогодишния титан на мисълта, как точно ни съветва да разберем кой е болен и кой е носител. Това ми е по важното на мен, другото са блянове на един деградирал човечец.

Офисите на фирми в жилищни сгради да се затворят.

Това зависи от вас. Въпрос на една жалба е.

Абе идиот, кое стълбище в панелка е широко над 2 метра, че да се разминем така???

Те и в не-панелките не са широки толкова.

Ще се разминават на междуетажните площадки или на етажите, както влаковете в гари с един коловоз

Заварчик или дърводелец ,зависи от материала на входната врата,заваряват или заковават вратата.

Стига занимаваха хората с глупава бюрокрация! Входовете сме си изчистили. Улиците кога ще изчистят от общината?

И изведнъж става ясно, че наистина последният комунист ще умре в България, както беше написал един известен наш писател.

Баш точно съдедите няма никаква нужда да знаят каквото и да е по въпроса. Който трябва ще направи каквото трябва ... освен ако някой от съседите не се окаже там по служба. Което по-скоро би било още по-лош късмет отгоре на лошия късмет, че вирусът ви е пипнал