Съдят България за гладна смърт на 19-годишно момиче от дом

Българският хелзинкски комитет (БХК) завежда второ дело срещу България в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург заради смърт от недохранване на 19-годишната Николина, която била с ментални увреждания, в дом за деца.

Обратно в новината

Коментари - Съдят България за гладна смърт на 19-годишно момиче от дом | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако и 50% от храната стига до децата е много. другото в канчета и през оградата се изнася от персонала. това е болезнената истина.

Абсолютно съм убеден, че трътлестите селски лелки изхранват цялата си рода с храната на децата. От нашите пари... И че го намират за нормално. Изключенията само подчертават правилото.

Институции с умствена изостаналост: съдът, прокуратурата, църквата...

Значи така... първо плащаме за да гледат децата в домовете, а като не ги гледат, плащаме и за делото... В крайна сметка и директорите на домовете и хелзинския комитет ни плющят яко... Болен здрав носи! Ха наздраве, братя!!

Мръсни изроди! Ще плюете после по Тодор Живков и комунистите нали! При тях нямаше такива неща, нямаше гладни, голи и боси!

По теб плюем, защото си тъп и правиш грешни изводи. По време на "комунизама" имаше лагери, където са били ИЗТРЕБЕНИ не един и двама човека, предимно по-интелигентни от теб.

Не е прокуратурата, а конкретен прокурор. Моля да му напишете името!

Ужасна държава. Всички политици през последните з0г. са за затвора.

Просто обслужващия персонал е решил да си изхранва собствените семейства, вместо поверените им деца, за което получават заплати.А те горките нито има на кой, нито има как да се оплачат от глада и мизерията.Този дом още ли съществува, там още ли има деца?Ако е така,това означава,че продължава да се извършва престъпление.

+1

Според тази информация, горкото момиче е починало от инфекция тръгнала от рана на ухото. А не, от глад! Друг въпрос е, защо тази рана не е лекувана.

"Тя умира от маразъм крайната степен на патологично недохранване, според аутопсията, съдебномедицинската експертиза и прокуратурата. Прокуратурата обаче не намира престъпление и прекратява досъдебното дело." Хайде, четете преди да пишете глупости!

Ами, като четете трябва и да проверявате (ако не знаете)! Маразъм е клинична проява на метаболитно заболяване. Това заболяване може да се дължи на много неща - липса на хранителни вещества или неусвояването им, пилорна стеноза, резециран стомах, изтощителни остри и хронични заболявания, ИНФЕКЦИИ и пр.

Дано господ ги накаже иначе който и съд да ги осъди няма да им дреме на виновните.А най голямото наказание ще е ако на тях им се случи подобен случай.Как може на човешко същество да не помогнеш при положение.че ти плащат за това да правиш.И как беше поговорката не гледай как си а помисли как ще си.Всичко се връща понякога в двойни дози се изсипва.

А как постъпват животните в подобни ситуации? И не е ли по добре да постъпваме и ние така, колкото и жестоко да изглежда. Защото всички съвременни заболявания се дължат именно на смесването на увредени гени със здрави. И защо да мъчим хората които никога няма да бъдат полезни още от раждането си? Разбирам някой да е пострадал и да се грижим за него, но да се роди увреден и да го мъчим, тва е извращение наречено "хуманност".

Стамате, стаматееее и името ти селско и акъла ти! Не ни ли различава именно уж по-високият интелект от този на животните, а? Или ти твоя го сравняваш с животинският? Ами ако ти имаше такова дете, дали щеше да зададеш този гнусен въпрос? Постави се сега на родителите на такива деца как са се почувствали! Пази Боже България от такива измекяри като твойта личност!

Принципно си прав, но май в случая родителите са я зарязали в дом, не мислиш ли?

Кога родиш ти, тогава давай акъл.Никой не е застрахован , на всеки може да му се роди увредено дете.

Тоя комитет ако иска наистина да помогне да не води дела ами да си размърдат задниците и да ходят по места да предовратяват такива случай - да викат преса да пускат сигнали ако трябва да застанат на стачка пред тези домове а да ходят и да топят и само да отчитат дейност за да си вземят заплатките

Ти сериозно ли????

В такива случаи държавата веднага трябва да заведе дела срещу: 1. убийците - възпитатели от дома; 2. убийците - лекари; 3. престъпниците - прокурори и чиновници В противен случай обезщетението ще се плати от хазната, т.е. от всички нас.

Прокурорите са най-голямата паплач на света, след тях адвокати, съдии и журналисти! Хелзинският комитет да съди виновните прокурори с искане за затвор, а не държавата, защото пак от нас пари ще вземат! Като осъдите България, на прокурорите им дреме, нали няма да им бръкнете в джоба. Само затвор за тея некъдърници!

за сметка на това в прокуратурата всички са с наднормено тегло.връзкарството и началнико-поклонството ни превърнаха в това, което сме в момента-безчовечни и себични индивидуалисти.

amampam@

За развитието на една държава преди всичко се съди по това, как тя и народа и се отнася със хората в неравностойно положение! Това, че е допуснато да се случи подобно нещо само по себе си говори, къде е Държавата и къде се намираме ние нейните граждани... Жалко!

разбирай-ялови доказателства, а каже ли се БГ Съд-това е символа на корупция и подкупност! ПОВДИГА МИ СЕ ВЕЧЕ И ОТ ДВЕТЕ "ИНСТИТУЦИИ" !!!

Нечовешко е. Дано спечелят делото.

Кой да го спечели? И кой после да плаща?

петър е прав.дори да спечелят делото ще осъдят българия т.е всички нас,защото на мамините синчета и дъщерички в прокуратурата никои няма да им търси никакаква отговорност.обезщетението ще се плати от бюджета.извинявам се за правописа!