Документални пропуски може да са довели до задържането на българи в Мексико

Министърът на външните работи Николай Милков призова нашите туристи да проверяват всичко стъпка по стъпка

Обратно в новината

Коментари - Документални пропуски може да са довели до задържането на българи в Мексико | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и туризъм звучи като путя и демокрация :)

Отново "българска" работа. И все другите ни виновни!

Идиото русо,така ли беше на испански???

а бе като коментирате помислете малко ако можете. Какви документални пропуски като става въпрос за различни тур-оператори. така ли всички са объркали документите.

Защо нямат резервации в хотел след като това изрично е упоменато в законите на Мексико???Проблемът е в шмекерите от туристическата фирма в България!

Къв го търсят в Мексико.Мексиканците бягат в САЩ, нашите хукнали за анасън амъ.

Испанците не ползват думата идиот, казват хилипояс

Проблемите са само с тези, които ползват туристически фирми. Тези които сами сса и организирали почивката в Мексико нямат никакви проблеми.

...за какви пропуски те затварят без право на обаждане и без връзка с тамошния представител на държавата ни?

Абе не баш - имаше и такива с английски туроператори.

Хайде малко по-достойно, г-н Министре. Докато Мексико не даде информация, не разреши случаите и плати компенсации, не се препоръчва посещение там.

Да,прав си, ползват го но книжовното е "idiota ruso"

не си мръдват и пръста,за нищо!

Много просто - не ходете в тъпото Мексико!

Нищо на този свят НЕ СЕ СЛУЧВА БЕЗ ПРИЧИНА!!! След като са ги спрели - ИМА ЗА КАКВО!!! Това, че нашенецът е свикнал да се оплаква за щяло и нещяло... си е лично негов проблем...

Това ако беше се случило с мексиканци в България...оле мале ле! Щеше да има оплюване от президента до чистачката във въбщно министерство. А, бе я им теглете една майна на мексиканците. Те са по цигани от циганите. Гледайте Десперадо и си свиркайте.

Просто не ходете в Мексико, преди да стане ясно, какво се случва.. Изчакайте отговор от Външно министерство. Накрая ще се извинят, че е станало недоразумение...

Затваряне без право на телефон и третиране като престъпници не трябва да има дори да са пропуснали някой документ. Всичко се случва, но сме хора все пак, а не животни. Гледах репортажа, имало е и бременна жена, а цялото задържане прилича на отвличане. Защо им се вземат телефоните?

Ами Мексико е една чики-рики държава, досущ като нашата. Трябва да си отваряш очите на четири, че да имаш такива и на гърба. Я на паркинга ще те ограбят, я кола без двигател ще ти продадат, просто не се знае на всеки ъгъл какво те чака.

Аха, само източно-европейците имат документални пропуски в Мексико. Дали пък няма нещо общо с опитите на САЩ да ограничат миграцията по южната граница и споразумението им с Мексико? Нужна е ескалация на ниво ЕС - тези от външно да не реват само за заплати, а да ги заслужат.

Точно така,само където ние даже не връщаме никого.Пребираме всички от всякъде.

А така, стойте си в кочината най-добре...!

Типично по нашенски : да плюем ,преди да знаем всички факти.

И този е дупедавец. "Ами ако са виновни?"

Патил съм си на летище заради опит на турператор. да икономиса малко пари. Накрая все пак ги плати, но ние си отвисяхме близо 24 часа на летището. Но поне не бяхме в мазе, а в чакалня, с телефоните и ръчния багаж, но без документи.

И аз се чудя какво правят нашенци в Мексико. Не са ли гледали филми? Все едно да отидеш на екскурзия в Русия...Директно те пращат в ГУЛАГ...

Този министър кретен ли е, тъпак ли е. Хората обясниха, че всичко им е било изрядно с доказателства, той да нямало грешки. Дори и да има грешки, защо се отнасят с тях като с престъпници и ги задържат с дни като кучета, а не ги експулсират веднага? С такива министри, така ще е.

Щом началника от фащ нарежда - прибираме .

Ква туристическа дестинация само главорези и наркокартели от хотела навън си е на твоя отговорност

Явно са били в системата по някаква причина. На летището в Мексико Сити минах за две минути. Дежурна проверка на паспорта и печат. Никакви въпроси, документи, резервации за хотел и подобни. Нищо по различно от проверка на лична карта на Кулата. И не, виза за Мексико не се изисква за българи…

Хайде пък сега, нашите били виновни......

спри бЕлото.

Плащаш кеш взимат ти парите все едно си почивал и после някой в далаверката ти взима паспорта и те оправя във частен затвор да си починеш хубаво с всички екстри и Айде по-живо по здраво! Върви се оплаквай на консулства и посолства дето цял живот ДС и партийци са на почивка от години назначени там и си пекат гъзовете на слънце с заплатки по 5-7 бона в доларе. Ше бегаш от колонията а ! Че те е.. в Мексико докато ти ареса! И после по телевизийката да ви изтипосаме колко сте прости и другите в страх да не мърадат много много! Боко си пий такийката, Киртака харчи биткойните и живото тече. Рай баце!Далаверка да има! Де го Валерката що го скрихте да не е в Мексико.

Хм, съмнително е - защо само в Канкун, защо само с туристи от бившия Източен блок, какво значи "Нямат резервация за хотел" (едва ли е точно така - кой ще лети близо 10 000 км и цели 11 часа, ще вложи достатъчно крупна сума - само самолетният билет е около 1000 евро- и ще разчита на случайни преспивания в един 500 000 град, който, както навсякъде по света, си има и тъмна страна). Обърнете внимание - веднага след презимяването на самолета. Значи преди митническия и граничен контрол пътниците от Източна Европа се отделят. Какво означава това - на челото на всеки е написано, че е източноевропеец? Или неправомерно използване на информация от граничните власти, които разполага със списъците на пътуващите? Тук има нещо много по-сериозно, вероятно някаква схема, но ние никога няма да разберем за нея. Няма да ни кажат и целта на игричката. Двете Външни ще си разменят съответните ноти, ще си сторят метани едни на други и дипломатично ще заметат дипломатическия скандал под килима.

Другия път ще си в списъка!

Ох, извинения - не "презимяване", а "приземяване".

Ганчовците никъде по света не ги искат.

Не ходете стойте в кочината тука ви еб..ем без пари и с вазелин!

Поредната байганьовска схема. Така навремето караха турци в Германия с и обещание ануе за работа, събираха им парите и документите и ги зарязваха на някой паркинг.

За един телефон и 1000 доларе те копат!

МЕнР продължава да е котило на мързеливи интриганти свукнсли само да се кланят по офиси и коридори на нови френдове , аркадаши и стари тавариши.

Всички мексиканци в България в затвора докато се изясни случая!

По голям ганю от теб няма, третополов.

Радев докога ще държи тоя скапаняк външния, язък че 2-а пъти гласувах за тебе ама сега с две ръце ще гласувам да те импийчваме, също и другата мижитурка - гълъба, кабинет от мижитурки начело с Радев. Нас'те били виновни, ти да видиш, е как пък от октомври и все в какнкун, и то организирани туристи, преди това няма такива нарушения, а сега от октомври масово нещо не им било наред. Вместо да скастри мексикото, той размахва пръст на нашите, да го в идиота радев.

Може би по-правилно е "документни пропуски" не " документални", но в съвременният нео-либерализъм това не е важно.

Американци да им вземат американските паспорти. Да видиш как Абрамсите как влизат у митницата! Даге и продажната измет на външно министерство !

Офффф Погледни в Гугъл поне на едно място да има такова словосъчетание Не си измисляй

Явно си бил във Гулаг при Навални. И сте си играли на семейство. Една седмица ти си жената, после обратното.

На кого ги разправят тия ,от летището що не се обадят в посолството! Как е възможно да затварят хора ! Ами те могат и да ги избият така! Съд до дупка и обезщетения , тоя дърт пръч министъро да подава оставка и в Мексико на почивка ! Даге и държавата Бокова даге!

Решението е много просто-буден гражданин, е чул в разговор в кафене, че мексиканската диаспора в Бьлгария организира голяма пратка. Всички мексиканоси из страната се сьбират и стоят по мазетата на районните, до изясняване на схемата и участниците. Няма бизнесмени, няма доктори- всички са потенциалом участници.