17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали такава беше целта на тюркиашките - да се унищожи българската армия и образование. Аллах домуз ханъм

Боже опази, глуеем снимката и не вярвам на ушите си,ремъка закрива колиматора,на 100% съм сигурен че връзките на кубинките му се веят като спагети.

Brakuvame Щерев i go zameniame za Ciganin

Всички искаме да се бракува руското оръжие и техника и закупуване на американско качествено .

Преди 1989 година, руския ЗАС с който е оборудвана армията, можеше да издържи до 20 минути преди да го разкодират тогавашните вражески компютри. Днес колко ще издържи, ако ползваме същия руски ЗАС?

Ние руско оръжие нямаме татарино, имаме съветско, произведено 40 години минимум, тогава е било модерно, но сега е безвъзвратно остаряло, морално и материално! 30 години лижем на краварите з.дниците, те какво ни подариха - едни амортизирани джипки от войната в залива! В същото време подаряват на Египет самолети, на Украйна - противотанкови оръжия, на нас - Г.Х. И ф-ки на чертеж, ама купени прескъпо. Като ги гледам нашите - с автомати дето съм служил аз преди 40 години - натовска армия, срам ме хваща.....

Калашниците ги търсят и купуват по цял свят щото за сега нямат конкурент по бойна пригодност в полеви условия с прах, кал, вода и мраз! И не само те са така, не защото някой много обича руснаците, а защото "ватниците" правят и военните машини и оръжията си да са годни за воюване при температури от -40 до +50 градуса по Целзии, с други дуи от крайния север до екватора без да се налага да правят специални производства за различните климатични условия и самолетите им да могат да излитат и кацат от полеви летища, без бетонни или асфалтови писти. Ето това разграничава руското въоръжение от това на другите страни.

Ей муньооо трай,че такива набори милениуми като теб дето дори и не са служили и оръжие са виждали само в екшънфилмите и компютърните игри диванни експерти е пълно,дори задника си до стрелбището не са си завлачили да пробват да пострелят.НАЙ-ГОЛУУЕМИЯТ СМЕХ ДЪРЖАВА СМЕ СЪС МОРСКА ГРАНИЦА А ФЛОТА НИ ТЕХНИЧЕСКИ СЪС ИЗВИНЕНИЕ Е В ДИВИЯ НИТО ЕДНА МОДЕРНА ПОДВОДНИЦА НИТО ЕДИН ДРОН ОТ КЛАС ХИЩНИК ИЛИ НОЩЕН ЯСТРЕБ,АВИАЦИЯТА И ТАМ ПОЛОЖЕНИЕТО Е БОМ-БОК.

Армия дето взима на 40г. редник не ми я фали. Скръб пълна! Дайте средната възраст на състава и ще видите каква мъка има по тоя свят...

Що, бе? Спортисти и половина ! 4 X 100 хич не им се опират.

зависи от салатата

Учеха ни че в турските батальони 80% от бойците били с пушки и само 20% с автомати. Но забравяха да ни кажат, че пушките били автоматични. Така ни надъхваха, да си мислим, че са лесен враг.

В БА най си бранят заплатите.А 2000 от тях вземат едновремено и заплата и пенсия.С това ощетяват НОИ с 25 милиона лева.Да му мисли бизнеса как ще си плаща данъците че Ф16 са без въоръжение и летищата чакат още 500 милиона.

Ф-16-70 си идват с различно въоръжение, макар и малко, като количество. Е, не е пълната гама, но най-необходимото. Интересно ми е, защо така упорито лъжете, след като е работа за десетина-двайсе секунди човек да провери каква е истината? Кое ви кара така нагло да лъжете? Идеята?... Парите?... Простотията?... Глупостта?

Най-обичам като подхванат мантрата за дъртите американски самолети, дето щели да ни ги доставят след като им построят завода.

Служил 75-77 година,после три запаса по 16-17 дни.Армията тогава беше многолюдна,но гола вода като техника,влекачи,танкове,въоръжение.Е,имаше няколко ракетни дивизиона на ниво. А сега е пълна скръб,като социална служба е.

И аз това им разправям, ама те ми пишат минуси :) Наборните бойци бяхме само пушечно месо. Масовка. Как да изкараш наборници срещу професионално обучени бойци? И колко време ще издържат.

Кои са тези професионали тогава по него време? Турците? Те също бяха наборници като нас....

Че докато разпределяме бюджета така, че за подготовката на 3-4 летци поддържаме цял ВУЗ с началник генерал, няма да има пари за други неща. Ама настоящите и най вече бившите висши функционери от ВВС искали, престижно било. Някога за "простотията" на военните се разказваха вицове, сега и вицове няма, всичко е реалност. За съжаление.

В Липецк ще ги подготвят срещу един Ил-76 пълен с домати!?

Кажи му на тоя Ил-76 да мине през Силистра да натовари и малко кайсии бе.

Ще искаме да ни подготвят и космонавт.

за какво ни е?

Требе да се отглеждат марули на МКС, бе.

За марулите си има БАН бе.

Те само дават семките и торовете.

Брани се Родина, ...Отечество , a какво да й браниш вече на Територията...? Глобализъм, бате.

Зависи кой как го приема. С майка руския и баща перничанин, кое ти е Родината? :) Такива я бранят отбивайки службата си в българската рота, на хибридните войски на РФ. Плюят по България 24/7.

А с майка местна мургавела и %баща ингилизин, падащ като круша от джамлък на Слънчака...,.какъв защитник става..?

Ъхъ!

Въпрос към всички червени ач кьопеци:Хубаво ли беше едно време като си бърсахте задниците с вестник народно дело и жените ви като си блъскаха лигнин в п.тките вместо превръзки?

за най-червените имаше Кореком. Може и друго да са си бутали...

Кажи ни и какво е било по това време в...Париж, ..Лондон,... ?

всеки магазин - Кореком.....

КУРеком ли? ..Убаво!

Аз мога да ти кажа какво е било защото съм чел,а вие ако сте от селският електорат на комунягите знаете това което са ви казали те!

то не можеше тогава да идеш в Париж и Лондон да видиш какво е бре. Трябваше ти специално разрешение от МВР и от Партията., за да напуснеш страната. Т. нар. Изходна виза. И задължително някой агент на Държавна сигурност в групата. Да следи за морала.

Трудно щеше да ме хване!...?

Явно имаш още бяло около устата. За това ти е широко около врата. Знаеш ли как се събират употребявани тежести от автогуми, за да си правиш кила на яхтата, с която да духнеш от социалистическата си Родина? От добър живот ще да е било.

Точно това искам да кажа!Знаят това което са им казвали комунягите,а те са били толкова прости и са им вярвали за всичко!

Българската армия може да пази страната само от нападение на ученически хор. А и е добре оборудвана с оръжие от преди 1989 година

Колко пъти УВЕЛИЧАВАХТЕ парите за ''отбрана'' ,..и пак НИЩО ? Не ни трябва войска , защото никой не ни иска , камо ли да ни нападат . Даже и бежанците не искат да остават в Бг !

Чета и падам от смях- идиотите разбиха армия и съоръжения, но сега ще воюват с фърчила на хартия, някакви си радари и подводници втора ръка.....А имахме мъжки момчета, които целувайки българското знаме се кълняха. На Добри Журов нищо не му се опираше, висок и строен, не вървеше 5 минути след шкембето си. С други думи СПЯХМЕ СПОКОЙНО ЗАЩОТО ИМАХМЕ БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ КОИТО НИ ПАЗЕХА. ДЪЛБОК ПОКЛОН НА ТОВА ПОКОЛЕНИЕ МЪЖЕ.

Армията си беше гола вода и 1989 година. Няма какво да се лъжем.

Всеки с чифтето на гърба! ...Няма мама , няма тате!?

На СДС-то ли ?

За БНА говоря. В нея съм се клел. Знам я.

Развличат ни ...от коронавируса.

Алоо,селски, Казва се Добри Джуров.И не беше висок и строен.И аз съм служил преди 89 година,ами и тогава армията си беше гола вода.Целта беше полка да напусне поделенито при тревога,а техниката веднага закъсваше.

Това че е пропусната една буква в бързината не умаловажава това което е написано. Не те знам къде си служил , но явно в трудовите войски. Селски казвай на баща си- личи си по коментарът ти че си селяндур- не селянин, към тях може да имаме уважение защото те се трудят. А военно техническото обучение се провеждаше още в гимназията- дори за момичетата- и не стреляхме с дървени пушки, а с автомати- та ти явно с лопатата дори и това не си разбрал- герберастино.

чакай, бе! Кой ни заплашваше , че не можеше да спиш спокойно? Измислени врагове?

Дано за личния състав разпечатат доклада на по-мека артия.

Трябв ада издържим 22 минути. Доакто дойдат руснаците. После не е наш проблем. Ние си плащаме.

Страшно нема! Ниъ ша организираме Опълчение! Ако додат с тва танкове, аероплани -ша изчезнат на момента. Само пунктовете.. требе а съ поразширът, бате.

Е те, тва требва да залегне в секретната част на Доклада.

Макетата веке са у НАТОто, ша ни пазат!

Особенно макяти сигурно ще я пазят....

Пази сички майки, бе!

Кого ще нападаме и от кого ще се отбраняваме? 79% не са малко, при 80% дебили.

военна зона покрай границата ни и този от запад и югозапад, що имат апетит и за историята и за земята ни! Пък и когато си анблок с някого не ти трябва да си кавгалия с комшията щото пердаха който ще изядеш ще е по вина на другите що се дърлят с такива като тях!

Прави военна зона, за да не припарят мигранти към българската граница.

Недостатък на ....,,превода,,. Не е военна зона, а вилна зона.

мъжете намаляха, а джендърите не стават за войска! А, сега, политици и всички които плюехте срещу армията, комшулука що е в НАТО и този извън него, е с многочислена войска и до зъби въоръжен, а ние сме с голи задници и сме за къде?!

И сте нагъзени към Москва.Но ,,вие” не сте ние ,а сте руски дъвки.Изплюти!

натовски задник си ти

и все още сме мъже, а не сме кастрати и жени в мъжки тела, като вас, джендърите, дето и жените могат да ви набият и подмятат като мръсни парцали!

окомплектован министър с торбичка от била пълна с паспорти

Всички комунисти да дърпат по селата с еднопосочни билети и вестници народно дело,за да има с кво да си бършат мазните трътки!

покажи им бе

Кво да им покажа?

разфръгваш салфетки и как се мяташ като настъпено жабе

Как се е надупил и широко зинал с уста та да поеме до край това що ще му набутат чуждите войници?! Е, по-добре свободен на село с оръжие и "Работническо дело" в ръка, отколкото на колене надупен и с отворена уста!

Ненавиждам доказаната Мутра Бандит Простак дето ни се води Премиер, но трябва да призная че за модернизирането на армията се направиха стъпки. Относно тези американски самолети по които вече и Баба Пенка в Каспичан стана експерт, има само една грешка...не трябваше да се предплаща 100% авансово е по малко..примерно 50%. Но това е проява на типичната неспособност на Мутрата и Ко да се договарят изгодно за интересите на България. Иначе, не знам вие как правите бизнес, но аз и повечето хора по света, не започват трудна и сложна работа без да има някакво предплащане! Модернизирането на българската армия се прави според възможностите на държавата а те са доста скромни. И на мен ми се иска да имаме 5000 от най новите танкове, 1000 от най готините самолети и като тропнем с краче и производителя да кърши пръсти и да се чуди как да ни угоди, но за това се изисква да си фактор и да имаш много пари в джоба или поне да имаш силно лоби в САЩ ( ако ще пазаруваш от там). На хала на който сме сега и със способностите на нашите "политици", това което се прави за БА е относително добре!

Ненавиждам доказаната Мутра Бандит Простак дето ни се води Премиер, но трябва да призная че за модернизирането на армията се направиха стъпки. Относно тези американски самолети по които вече и Баба Пенка в Каспичан стана експерт, има само една грешка...не трябваше да се предплаща 100% авансово е по малко..примерно 50%. Но това е проява на типичната неспособност на Мутрата и Ко да се договарят изгодно за интересите на България. Иначе, не знам вие как правите бизнес, но аз и повечето хора по света, не започват трудна и сложна работа без да има някакво предплащане! Модернизирането на българската армия се прави според възможностите на държавата а те са доста скромни. И на мен ми се иска да имаме 5000 от най новите танкове, 1000 от най готините самолети и като тропнем с краче и производителя да кърши пръсти и да се чуди как да ни угоди, но за това се изисква да си фактор и да имаш много пари в джоба или поне да имаш силно лоби в САЩ ( ако ще пазаруваш от там). На хала на който сме сега и със способностите на нашите "политици", това което се прави за БА е относително добре!

Не ме интересува.

въоръжението бе,нали си куоихме ефки 16, най модерния

В армията няма нищо свястно като техника....според мен.....и едва ли може да изпълнява задълженията си....

Време е да изхвърлим старите руски боклуци, техниката трябва да ни е от ЕС или американска, а ония да си правят парад със старите бракми и газките с бризент.

и имаме затъващи хамъри в пясъка и скърцащи

Еми те тия мърши където са на власт си я изхвърлиха руската техника, но не я замениха с американска или европейска.Знаеш ли колко танкове, хеликоптери и направо цели казарми се нараязаха и спомогнаха на разни бизнеси за цветни метали.А иначе ния армия не може да имаме посмъртно защото екипировката на един войник струва към 15 хиляди долара грубо, сега ако имаш завършен 3-ти клас сметни да изградим една армия от 50 000 да речем колко пари трябват и към тях като добавиш авиация, командване, готвачи, подръжка, транспорт, обучение и още един куп неща който изисква една модерна армия ще разбереш,че това няма как да ако цяла българия не си продаде бъбреците. Затова по-добре да си плащаме таксите към НАТО и ако градим нещо да почнем с икономиката.

Целия парлемент и държава е окемплектован некадърно, вие за армията ми говорите...

окемплектоването съм съгласен!

Долу комунягите и селският им електорат!Само ГЕРБ,Бойко Борисов и тесни кадъни!

Цитат: "През миналата година е осъществена важна стъпка в модернизацията и технологичното превъоръжаване на въоръжените сили с придобиването на осем бойни самолета F-16, блок 70/72, отчита докладът." За които сме платили, но кой знае кога ще получим нещо. И тази модернизация ще е със самолети летели преди половин век! МиГ-29 са по-нови изтребители. Само тук ще са модернизирани радари и други неща. Иначе какво става в армията, не ми е ясно.

Стига с тоя "МИГ". Всички страни анулираха поръчките си. Кретенизъм - ф-ките са най-модерния самолет с елементи от 5-то поколение.

Някога правехме бетеери, ремонтирахме танкове и самолети, кораби и прочие. В цял свят тази индустрия е печеливша. Държавата вместо да купува да инвестира и да възстанови строителството на бетеери и кораби и да произвежда после за износ. А то сега едно купуване и едни комисиони... жалка работа... Но тук винаги има умници, че държавата не трябвало да произвежда нищо.

Докладите са за наивниците. Реалността е нещо друго.

Важна модернизация сме направили миналата година, купили сме си въздух под налягане с кодово название блок 70 и сега ако някой ни нападне, показваме чек и той бяга презглава. За цената можеше да имаме 60 броя МИГ-35, но селянинът без колелото взе политическо решение.

Ха-ха , кой купува МИГ-35 ? Смешник.

Който иска за малко пари да си купи добра стока съвместима с това, което има.

И офицерите и останалите до един са тулупи. 100 м не могат да пробягат.

Да им купят ховър борди и електрични скутери ще са мобилни и извънземни

Ще доживея ли да видя заглавие без правописна грешка в дира

Е сега вече я окемплектовахме!

С още един документ само той липсваше за доокомплектацията.