”Стратфор” за България през 2008 г.: Повсеместна мафия!

Организираната престъпност в България е инвазивна и играе голяма роля в правителството и бизнес операциите. Корупцията в кабинета и полицията е всеобхватна, практически безнаказана, част от обществото.

Обратно в новината

Коментари - ”Стратфор” за България през 2008 г.: Повсеместна мафия! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже каква драма!Стратфор е установил е в България мафията е повсеместна!Може би има някаква истина в това ,а и на Стратфор сега са дадени големи пълномощия да дава оценки- както се казва " направили козела градинар"!А още по-точно - самият Стратфор е една ужасна мафия,но това ще се разбере по-късно,може би ,когато разберем кой уби братя Кенеди!

Оказало се, че някои магистрати, като Пенгезов , например, били ' независими ' дори и от алкохола през работно време ... Цветелин Кънчев сам си призна в ефир, че Гоце му е обещал да се намеси в работата на ' независимия ' съд и по този начин той да не лежи дори и един ден в затвора, като в замяна на това лидерът на Евророма трябвало да му осигури гласове за изборите ... Къде са сега всички онези ' независими ' съдии, които все упрекват Цветанов ? Нарушил ли е Гоце конституцията ? Нарушил ли е Гоце някой член от НПК, т.е. извършил ли е престъпление ? Ако е извършил някакво престъпление, то тогава кой член от НПК е нарушил и какво е наказанието за това ? Кой ще ни отговори на тези въпроси ? Може би Л. Корнезов или Пенгезов ?

Дали има промяна личи и от оценките на ЕК! Мафията вилнее на всички нива и промяна липсва - крадът се автомобили, (но за разлика от преди сводката на МВР не се коментира в медиите), МВР ''съветва приятелски" от липсата на смисъл да се регистрират престъпления (личен опит от тази седмица), монополите вилнеят, държавни чиновници крадът ''законово" отпускайки си бонуси, престъпниците запазват стандарта си на живот необезпокоявано, няма разследван висш политик от всекрадливата тройна коалиция, няма разследван митничар, висш полицай. Единствените сериозни успехи са в борбата с отвличанията и куцащото дело "Октопод". Това са фактите - кражбите продължават, натиск над крадците няма, а разходите им ги свали кризата.

Ало,на мен пак ми се обади Мишо бирата,в завода му влезли някакви данъчни ли, митничари............ Аз си държа на думата...!!!!!

говори само от твое име, че искаш да се връщаш преди '89-та. АЗ и всички които познавам, НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВЪРЩАТ!

Блажени са вярващите, които мислят, че има някаква промяна на ситуацията !

Докато има герои като Първанов и Доган така ще е в България другото е евтин опит да се заблуждват хората. Тези двамата не са просто конкретни лица те са характеристика българския преход и докато мнозиството българи не се убедят че е национална отговорност да се справят с тях нещата винаги ще остават по старомо

Този доклад е цяло шастие за Бойко Борисов и ГЕРБ, че се появява на бял свят сега, за да ни покаже, че управлението на БСП, НДСВ и ДПС през 2008 г. е било мафиотизирано! Сега от днес до деня на новите парламентарни избори ГЕРБ ще вади ежечано цитати от него. Но, това няма да означава, че те не са задминали и то съществено поредшественицитре си във всичко мафиотско. Важното е, че кой да бъде порицаван и съден днес го казва единствено ГЕРБ, а медиите и правозащитните органи се превърнаха в техни покорни слуги!

Докато има герои като Първанов и Доган така ще е в България другото е евтин опит да се заблуждват хората. Тези двамата не са просто конкретни лица те са характеристика българския преход и докато мнозиството българи не се убедят че е национална отговорност да се справят с тях нещата винаги ще остават по старомо.

Това ли е новата "хрисима" пропаганда на мафията? Остава да кажеш още от кой клан си?! Най вероятно клана на БСП- той е само така мазен и прикрит.-:)

и каква е разликата от тогава досега? ТИМ-аджиите въртят цялата държава на пръста си! Няма един осъден мафиот! Вътрешен министър си купува за година 6 апартамента, дарители на МВР не се закачат, покриват се проверки над заводи....Къде е разликата питам?

Никаква! Обаче забележи колко малко го констатират същото този форум. Тук шетат само платени драскачи на ГЕРБ и БСП, а през деня са размножени в 100 ника..

Прословутата оперативно - интересна среща на басейна ' Спартак ' между Галевите и Златко баретата , проведена от Запалката и организирана от Трактора, не беше ли през 2006 г. ?

Гоце и Запалката не бяха ли тогава във властта ? Гоце и Запалката ще кажат ли нещо сега или ще се скрият като страхливци ? Сега става ясно защо Гоце, Запалката и сие постоянно клеветят Цветанов !?

Най точната представа за манталитета на една нация е като влезеш в даден форум. В бг-форумите две еднакви мнения няма. Форумци напълно непознати един друг се карат,обиждат,клеветят ,,псуват... Културата* е на висота,и с еобиждаме от фрази като ,,лош материал"..

Мдаа "влизаш в един бг форум" и веднага си вадиш извода за "една нация"- примерно Японската :) То вече и баба Гицка от Долно нанагоршище взе да се изживява като народопсихолог. Ако е против пустите българи значи е "вярно" и "умно", пък скоро ще е достатъчно дори негативно измучаване или изръмжаване с подходяща гримаса по посока на трибагреника за да мине мераклията за "умен".

А защо през 2008- то и сега си е същото-та дори по лошо.... Цар Бойко е стиснал с двете си ръце всички нишки водещи от и към МАФИЯТА... ТОЙ Е ЗА ЗАТВОРА-НО НЕ В БЪ:ГАРИЯ.. ЗАщОТО И ЗАТВОРИТЕ СА НА МАФИЯТА...

elena_ole

Изобщо не ми харесва, ама носталгията не ни води към добро. Ако има как да ги измета тези крадливи боклуци, ама няма как изведнъж, затова се стремя да оцелявам като променям себе си.

Тъпо американски виждане на третокласен американски дипломат за корупцията и политическата рамка у нас. Каква политическа рамка, какви партии ,какви 5 лева? На мястото на политическа рамка имаме ОБЩА МАФИЯ разделена на кланове воюващи помежду си за повече политическа власт, която им дава възможност да се добират по-плътно до държавнага хазна и да крадат на воля, най големи престъпници са политиците ни от всичките управлявали партии, прегърнали се с организираната престъпност. Сърове, направихте България пълен сателит с 4-те американски бази, в организираната престъпност си приличаме с Хамериката и по сурЯта, а близостта ни ни с Афганистан и Иран ни гарантира, че ще станем в най- скоро време обект на терористични удари, така че никой не гарантира на съровете спокоен бизнес в България.

И как според теб обикновения човек ще се справи с такава всеобхватна корупция,а? Май е по-лесно да плюеш! Ти какво направи - организира ли хора, бориш ли се по някакъв начин? Или и ти си от лошия материал и чакаш на другите?

по твоята логика --- ще сме си все така до второ пришествие.

Бyнak

Нови партенки ама нали е казано от големио брат та няма как "верно е". По ниските етажи на държавна и общинска администрация корупцията се създава и подхранва от активното участие на редовите граждани. Изключвам възрастните хора, но виж повечето от по-младите са огнярите на корупцията.

То пък сега да не е по-различно? Сега заглавието щеше да е "Първата страна в ЕС, в която мафията си има държава"....

Ужас...но не е ли пресилено малко? Служители на чуждестранни фирми били обект на нападения? НО останалото звучи познато....

Тези могат съвсем спокойно да използват функциите "copy" и "paste" и за доклада за 2011г., понеже нищо не се е променило от тогава. Поне не към оправяне.