17 условия, за да спре наблюдението на ЕК над България

Европейската комисия публикува оценката си за реформите в правосъдието и вътрешните работи на България и Румъния.

Обратно в новината

Коментари - 17 условия, за да спре наблюдението на ЕК над България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както виждам ти си много щастлив! :-)

Има само един начин да спре наблюдението и да няма повече мониторинг над България ! Да им покажем среден пръст на ЕК !

Бо Бо

Малцина са Българите, които биха казали, че членството в ЕС има някакъв смисъл и полза за ежедневието на обикновения българин и за живота му като цяло. Защото и преди 1989 година и сега, управляващите са давали напътствия за живота на жалките Българи. Тези българи, които сега ругаят всичко от онова време, независимо, че в момента ВСИЧКО СЕ ПОВТАРЯ в по-лош сценарий отпреди 1989 г. Тогава билетчето за градския транспорт бе 6 стотинки - сега 160 стотинки, бензинът бе 28 стотинки - сега 198 стотинки, тока бе 2 стотинки - сега е 30 стотинки... За здравеопазване, обучение, държавни институции няма да споменаваме, защото картинката става плачевна...

Всичко е ала-бала :)

Кучетата си лаят, керванът си върви. Като ми думаш Пенке ле, кой ли мите слуша. ЕС колко пъти ни сочи с укорителен пръст, колко пъти ни наказва, па спира пари, пък пак ги пуска, пък ни предупреждава ... И какво от това, някой от т.нар. управници - крадци и лъжци, да се е трогнал - ни ний-малко, продължават да се усмихват, да крадат и да лъжат, че нищо не се е случило, всички до един, без значение от цвят и принадлежност.

Nqkoj si

Ами така ще е докато ги търпим такива... само преди седмица-две даже ни показаха "среден пръст" за референдума, а ние какво правим... стоим си в къщи и ругаем, или си "чешем" клавишите на компютрите в... така няма да стане... никой няма да ни "даде" нищо даром...

Хммм... 17 условия за България.. а колко ли са за Румъния? Да не излезе вярно прокрадналото се тук-там из някои източници, че Румъния в тази част ще бъде извадена от пакета с България?;)

ЕК препоръчва,бля,бля.Какво се правят на ощипани.Нима в ЕП не знаят кого потупваха по рамото,с кого се прегръщаха и целуваха.Сега говорят за борба с корупцията и престъпноста.Нима господата от ЕНП и по точно Юнкер не знаеха за доклада на ЦРУ за връзките на Б.Борисов с организираната престъпност.Положението в България е такова,защото съмнителни политици у нас бяха толерирани от същите хора ,които сега ни упрекват и напътстват.

Обърнете особено внимание на НОТАРИУСИТЕ - НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ в цялата Съдебна система.

препоръки, но няма кой да ги чуе.

Още едно доказателство, че Евро-не знам се какво е сборище на идиоти, мутанти или извънземни, които са и елементарни мошеници. Да бяха дошли във въпросната България и да попитат и най- елементарният Българин, та той щеше да им каже тези неща ей така, като добър ден. Та нали същата "велика" Европа поддържа корупционната паплач, на която предлага да се бори с корупциата. Жива пародия е така нареченият съюз. Но за съжаление, проблема е в това, че не е само е смешен, но е вреден и опасен. Колко ли Българи биха казали, че членството в тази порноорганизация има някакъв смисъл и полза за ежедневието им и за живота им въобще.

Корупцията е измислена от вас западноевропейци.не от бай ганьо. ВИЕ сте много по корумпирани от българите.

В една жалка държавица, с едни жалки хорица, които чакат някой да ги напътства и да им поставя условия, за да са живи.... Колко тъжно! Същото е било и преди 1989 година, когато същите тези неща ги е правил СССР. Били са същите трепетни очакване на "големите началници", които ще ни дават оценки и напътствия за живота. Жалкият народец, заедно с жалките си и продажни управляващи сега ругаят всичко от онова време, като всъщност сега ВСИЧКО СЕ ПОВТАРЯ. Само дето билетчето за градския транспорт не е 6 стотинки, а е 160 стотинки, тока беше 2 стотинки, а сега е около 30 стотинки. И още много примери могат да бъдат дадени за нарасналата алчност на тези дето се мислят за богоизбрани...

Глупости пишете. Упражнявайте се в нещо друго по-полезно за вас самите, защото сте с промити мозъци. Не е било само билетчето. България имаше производство, металургия, селско стопанство, тежко машиностроене, лека промишленост и населението и не се съсредоточаваше в София, а имаше работа във всеки град и село.

Изчакаха Баце да се разкара и ни дадоха заповеди! Според които, както излиза Брюксел ни кара да вкараме по затворите всички министри на Баце, вкл. и него! Некъде да бъркам?

Не ти не бъркаш, просто си сбъркан.

Що бе мен, ти как тълкуваш доклада?

Требе да са строат нови затвори за десни, леви, либерали, патриоти. Щото сегашните само за циганите не стигат.

17 цирея на гъза на крадливата десница.

Абе крадливи са сите. У Парламенто нема свесни.

Що само 17 !!!!?

ще доведат до безкрайни доклади и унижение на страната пред останалата част от Европа. Гаранция давам, че в една Италия всичките наши проблеми не само са налице, а умножени по 5 или 10. В Полша, Испания - също. Само малоумен може да допусне, че в една Италия с 4 официално признати мафии престъпността и корупцията са овладяни. Или може би мафиите не се занимават точно с тези неща? Ако БГ е под специален надзор, Италия при прилагане на същите критерии би трябвало да я изхвърлят от ЕС като парцал. Някой да е чул са специални доклади за готините и прпимерни италианци? Защо?

готин.. не знам дали си ходил в Италия, но това е около 100 пъти по-добре организирана и богата държава.. с забележи.. по-добра администрация... за стандарт на живот, образование и здравеопазване дори не говорим.. земи се гръмни с тези филми за мафията.. тук мафията си има държава

Ходил съм в Италия, живял съм и в Полша. Проблемите са им огромни. Нашите са нищо в сравнение с тях. Само че има една разлика - те и дума не дават да се обели за представянето им пред широка публика навън. Зъбят се и се бранят, докато ББ-Т не само не прави нищо, но сега ще прати емисари в Брюксел да топят страната докато не спрат еврофондовете. Помни ми думата.

до скоро по нашите ширини се разказваха вицове за румънците.. сега.. някак си не вървят вече.. а още по-забавно ще бъде когато и албанците влезнат в ЕС и вицовете за тях изведнъж станат неловки.. щото само българите ще си останат цървулите на Европа

бе бате. Те вече са пред нас. Я им виж минималните пенсии и заплати. Като влязат ще дръпнат рязко просто. Ще сменяме реотаните с албански демек.

Мда, хубави препоръки, в тази връзка да споделя, че и аз се боря с глобалното затопляне... Алабализми на квадрат!

Такива реформи няма как да се случат по законодателен път. Нали мътната вода, а не прозрачната е идеалната среда за политически лов и риболов на организираната престъпност от които политици и депутати са съществена част. Никой не се е отказал доброволно от облагите и властта. В БГ са нужни железни мерки и стандарти наложени от вън. Европа на нормалния жизнен стандарт има система от правила и контрол. Не са безгрешни, но работещи. Как тези които са измислили непрозрачността и корупцията като свой начин на живот изведнъж ще се осъзнаят, ще посипят главите си с пепел и ще се откажат от тях. Това е чиста утопия и абсурд. Защото в БГ от 30 години гледаме 99,9 % едни същи редуващи се мошеници от всички политически цветове да усвояват- земя, масова приватизация, банки, медии, еврофондове , кредити всичко за наша сметка. Уж за наше добро, за реформи, които не се случват. До кога ще чакаме Годо в този театър на абсурда наречен България?

Дори ЕП не са наред. Какви са тези глупости. Поискайте истински мерки: Превантивна борба с корупцията: 1.Проверка на имотите и автомобилите на служетелите в министерства, общини, народните представители и техните роднини. 2. Забрана на държавни служители, депутати и общински служители и техните роднини да участват във фирми. 3. Забрана на същите да използват имоти и автомобили предоставени за използване от частни фирми. 4. Повишаване на заплатите на същите. 5. Регламентирани финансови бонуси за добре свършена работа. 6. Орязване на заплатата при грешки и зле свършена работа. А...и корупцията се бори отдолу-нагоре. Тръгваш от общинския работник за да стигнеш до кмета. Тръгваш от чиновника в министерството за да стигнеш до министъра!

Ако погледнете внимателно препоръките, ще видите, че съдебна реформа и борба с корупцията у нас скоро няма да има. Препоръките са глобални, не козметични. Нови закони, нови съдебни органи, нов контрол. А всичко това трябва да бъде направено от Парламента - изворът на корупция. Параграф 21

Ама материала е един, друг ще трябва да внасяме....

Параграф 22: Ал. 1. Доколкото борбата с корупцията е в противоречие с независимостта на властите тя се явява незаконна, неконституционна и незаконосъобразна; Ал. 2. Народа да си затваря плювалника и да плаща. Правораздаването е скъпа работа и не му е по акъла прост.

АМА ЗА НАШИТЕ ТИКВИ,ОТ ЕДНОТО ЩЕ ВЛЕЗЕ ОТ ДРУГОТО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ И ФАЙДА НИКАКВА.

само в кочината ми е добре!

В нашата кочина пък ни парфюмират! Пръц!

Тази европейска комисия имало ли е едно,поне едно еднички дребничко нещо което да посочи като добро в България - МОЛЯ ДА МИ ГО ПОСОЧИТЕ!!! НО МОЛЯ КОНКРЕТНО И БЕЗОБЩИ ПРИКАЗКИ!!!

Политици които ще изпълнят тези изисквания, поради простата причина, че те са дълбоко замесени с това. А това ще е добре за българия и българите да се сбъдне. Но за тях по удобно ще е да ни разделят и да ни изместят към руският блог където корупцията ще продължава да се шири на воля.

на нашия народ отдавна не му изнаця западната цивилизация.. виж.. източната доста по-романтична му се вижда.. особено на 2 ракии и сръбска музика... само трика е да не се форсираме да стигнем северно корейците скоро

2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ СЕ ИЗНЕСОХА НА ЗАПАД!

Все пак, в Българиа още не са почнали да изнасилват жени на публични места, както в Германия или Швеция....но току-виж, след още 10 г мониторинг над България и нейната съдебна ситема сме се изравнили с тях....

другар, който осигуряваше момичета за другарите от руската делегация?

Недей да бъркаш блоговете, новините и хапчетата, нали виждаш какво се получава като го правиш...

А самите брюкселци спазват ли всичко това или просто са влюбени в цифрата седемнадесет? Нали те са стопани на всички, а се казва- какъвто е стопанина такава му е стоката.

оооооооооо

Абе нали преди години Бойко каза, че остава се да боядисваме сграда на граница и България в Шенген. Само не разбра, още ли не боядисана тази сграда? Че не виждам Шенген.

Добре се хвалим иначе с евроуспехи, просперитет, напредък, а се оказва, че освен мен и в ЕК не виждат таков чудо. Кажи бе бат Бойко кво става. От 2009та насам герб е основната политическа сила, особено пък в парламента. Какво стана то преди изборите. Бива ли така да порежат грберските самохвалковци. Добре ама и от РБ да не се ослушват. Тоя сеир удря и в тяхното поле.

Кой лъже, те или Борисов, че всичко ни е от хубаво, по-хубаво. Познайте от раз.

Борисов не лъже. Той казва нещата от негова гледна точка. Да не би да му беше лошо!?

Сакън, не закачай Боце,че много се сърди....

С тези препоръки Брюксел няма как да е обичан от местната олигархия. От една старана - кеф - шарят си насам-натам и харчат парите от залъка на бедните българи по разни приятни местенца. Но от друга - как е възможно някой на тях да им каже нещо, да ги ограничи в нещо!?

С една дума...ще купим на Бай Ганьо колело,ама друг път!

Колелото е за Миташки. А Бай ти Ганя не е вчерашен. Той се вози не на колело, а на лимузина Мерцедес на НСО, с шофьор и охрана. Там са и Гочоолу и Дочоолу. А Данко Хаирсъзина си е купил магазини за електроника и отговаря на кодова позивна "Кой?".

"- да се изготви пътна карта....", на която да е отбелязан стадион "Васил Левски" и да я връчат на всеки един, завъртал се, овъртал се и докосвал се до управлението през последните 27г.

Общи приказки... сега ще ги оправиме нещата

Като им знам акъла на нашите магистрати се чудя: 1. Дали ще схванат какво искат от тех ония от Брюксел; 2. Ако некой схване, дали би му уйдисало да каже, че е схванал; 3. Ако реши да признае, че е схванал, колко би поискал, за го заяви; 4. Ако го заяви, тогава колко обективни непреодолими причини и виновници ще изтъкне; 5. Порицаните виновници колко контрапункта ще нацвъкат с мотото "На ви сега!" и "Ние ги фащаме, ама они ги пущат!". 6. Колко след този доклад ЕК ще почне да подритва България с презрение инаказателни дела; 7. Кога ще ни спрат парите? А аз ще си сваля друг филм от торентите, понеже тоя съм го гледал, неколко пъти.

Тия хрантутници от 2007 г. досега 10 години нищо не са правили.Сега тези 17 условия за колко ли годинки още се ги мътят.Долни некадърници,имитатори на дейност,ама иначе много знаем пред микрофона.

Те ес-то хубаво си казват условията, хубаво си пускат докладите.Ама нещо много съвпаднаха тези условия с новото правителство. Струва ми се че има някакво негласно разбирателство между тях и бащицата.Ние малко ще си затваряме очите, за неговите безобразия, но той ще ни осигури това което искаме. Ако новите не ни играят по свирката, така ще направим че всички дружно отново да скимтят за Бойко

То и с фондовете е същата практика - на послушкото винету му ги пускаме,ама като вземе да се появи някой друг - спираме ги моментално... На правителството на ореха ги спряха за корупция. На мутрьо 1 апартамент саниран 17 000,ама там корупция нЕма....Баси мафията е навсякъде,начело с ЕС!

Хубаво е че бойковата епоха си отиде

брюкселските евротолерасти по нищо не се отличават от местната корумпирана и алчна сган!

Тези 17 условия никога няма да бъдат изпълнени. Това всеки го знае в БГ- корупцията тук е дълбоко вкоренена... Просто ни казоха " искате да бъде спрян мониторинга.. ами добре изпълнете тези "прости" условия.. Да, ама не. Невъзможно е. Това е все едно да се разреши конфликта м/у Израел и Палестина в "обозримо" бъдеще... След 69 години от 1948 г нещата м/у тях боксуват и за зациклили... За да се изкорени корупцията в БГ ще трябва да минат поне 100 години, но едва ли и след 100 години нещо ще се е променило... Защото тя КОРУПЦИЯТА се учи и предава от поколение на поколение у нас!!!

Нищо не пише има ли Румъния препоръки? Май не , а? Щот тиквун каза че в Румъния корупцята била голяма, затва влизали политици в затвора , а в бг нямало корупция .....

Е, всичко е много правилно казано, Ама нашите мърльовци нямат воля за такива реформи. А пък всички драскачи да се упражняват, упражняват.

Радане,Христо-УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ!!!Народът ще ви повярва!!!

само идиоти може да им вярват

Това е меко казано "слаб две" за българските правителства от 2007 насам и особено за БХ и компания.

Това е в резулатат от управлението от ГЕРБ и Боко Тикватал Нали ни уверяваха до последно, че всико е на шест и са отличници. Та ит Европейската Народна Партия им дадоха рамя, а пък кава ти излезе , само 17 препоръки. Браво Бойко, Брова Тикво.

"Правят се проверки и се вземат мерки! Поставят се задачи на нашите играчи!" А след това отново и отново! И така до следващия мандат!

Корупцията е заложена още при гласуването на законите.Предварително се оставят вратички. Същото е и с обществените поръчки. Пожелавам успех на Христо Иванов и Радан Кънев на изборите!

МОГАТ ДА СЕ ИСКАТ, ДРУГ Е ВЪПРОСА, НЯКОЙ АКО ИМ ДАДЕ НЕЩО, ТУКА СЕ ЗНАЕ, ПРАВИШ СИ КАКВОТО СИ ИСКАШ, ПОСЛЕ СИ ПЛАЩАШ ПО ВЕРИГАТА И "ФИНИТО"

Мнението на хората и това на ЕК по тази глава не се различават , въпроса е има ли воля за промяна в тези среди!

Абе, не е важно мнението на хората, а на ББ и калинките! У нас няма нито корупция, нито организирана престъпност, а съдебната реформа е завършена, ако го питат тях! Нали преди време ББ даже смело заяви, че нямаме министри за корупция в затвора като румънците, защото нашите не са корумпирани като съседските!!! А основа за подобни не много лицеприятни доклад и препоръки са БСП и Путин! БСП за ББ, а Путин за РП! Но ББ и калинките им все още се противопоставят с всички сили на местно ниво! И така до ...пълна победа на изборите и трети мандат! Ако РП имаше втори мандат, и той би се опълчил в първите редици на активните борци!

Ми те са си същите неща отпреди СЕДЕМ ГОДИНИ, когато ТИКВАТА ЦЪФНА и се възкачи на престоля.