Увеличават пенсиите с 2.6% от 1 юли

Надзорният съвет на НОИ взе решение от 1 юли 2016 г. пенсиите, отпуснати до 31 декември 2015 г., да бъдат осъвременени с 2,6%, съобщиха от ведомството.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека недоволството се отприщи СЕГА! ;))

ей аман от комунистически номера,идват ли избори се почва едно увеличение на пенсиите та чак свет да ти се завие,поне вземете да ги увеличите така че пенсионерите да не ви споменават после по майчина линия,дееба тая измет та не я забраниха със закон тая проклета криворазбрана пастирска сган

А тавана на пенсиите за тези, които са внасяли 35-40 год. в осигурителната система ? Да останат пари за бедните и ромите. Болен здрав носи.

Увеличават пенсиите с 2.6% от 1 юли Снимката , на фона на тази новина е една добра метафора.

това е някаква гавра, нали се сещате че обикновенния човек увеличението ще е 2-3 лева на месец. Това е 2 хляба повече. Истинска гавра.....

В момента е важен "пода".

При 180 лв пенсия увеличението е 4,68 лв. Уауууу. Това са почти 3 билетчета от Данчето.

Шут в задните части! Да не използвам правилната дума...

на стабилното и успешно управление на това правителство и най -добрия му реформатор Ивайло Калфин.

Браво! Но нека пенционерите да не пестят, а да ги харчат тия пари, за да се връщат обратно в икономиката и държавата! Харчете си пенцииите, пенционери мили!

Баси гаврата. Увеличението е равно на няколко билетчета...

Тролчетата да не се възмущават, а да започнат да внасят осигуровки и данъци. Вярно, че една рубла е две стотинки но по-добре малко отколкото хич.

Така при управлението на най-неграмотното правителство ТИКВА РАПОН КАРАТЕ II. ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА ВЪРВИ ПО ПЛАН. Добре сме вкъщи, не ми трябват предсрочни избори, па вие се оправяйте , както искате

не ни вменявай свещената си простота хане,поне прочети за какво иде реч

Гавра, а? Ама ако увеличат вноските за пенсии с 2.6% - революция! Тази държава не е наша - що само да не искаме от нея, без да й даваме..?

Дано намушкат бабати с нож та да не пипне повече една стотинка

африканските пенсионери?

Аз по бих харесал да полвам не швейцарското правило, а щвейцарският размер на пенсиите. Хората по чужбина, полечаващи многократно по голями пенсии, една ли са работили многократно повече. Все пак всички имаме по две ръце, а машините за производство вървят еднакво бързо. Тогава каква е причината нашите пенсии да бъдат мизерно малки? Ами защото тук много повече ни крадат, което не е тайна за никого.

с почести? Свърши с Горанов бая мръсна работа!

Мисля, че давам на държавата предостатъчно. Проблема е как се използва това, което давам. С него е гаврата.

О, НЕ УМНИКО - След като платят ток, парно, вода, храна и лекарства, ако знаеш колко много им ОСТАВАТ да спестяват...Свят да ти се завие. Пример - 240 лв. И да не им казваш ги харчат. Бъди спокоен

Абсолютно си прав, особено сега , когата се прават упорити опити да се приватизира капиталовият "стълб" в пенсионната система и той да стане част от солидарния стълб.Т.е. в общият кюп , кой какво прави и за какво ги харчи парите ще е пълна мъгла.

И това не заслужават, след като 26 години търпят тези измекяри да ги манипулират както си искат!

Как 2.6% нали казаха че по 2% ще увеличавали по Швейцарско Правило Пенсиите всяка година???Лошото е че цените на Парното,Топлата Вода,Студената Вода,Тока,Данъците,Лекарствата Хляба,и др,не ги вдигат със 2% Пенсионерите за съжаление са обречени на Геноцид и сигурна Смърт,говорим за тези,които нямат деца във чужбина да им помагат,то не че другите ги харчат по направление,ами не ги дават за Климатици и Катастрофирали тежко роднини,но това е друга тема!!! Колко са тези 2.6% като пари защо не го казват министрите,или защото повечето няма да могат да си го сметнат и да ги псуват а???

моята пенсия ще се увеличи с 5 лева пожелавам всички днешни управляващи и депутати до края на дните си все да имат толкова доходи, колкото имат пенсионерите в България!!! Не повече!

Дано някой някога отмъсти за подигравките на управляващите с обикновените хора на България

Извинявам се - да се национализира капиталовия стълб.

29 млр лв са облагодетелствали бизнеса в БГ от намаляването на пенсионните вноски в годините без да са открили обещаните работни места. В България пенсионерите са подложени на геноцит.

Дано СУВЕРЕНА, никога не ми даде власт в тази държава!!!

С това годишно увеличение на пенсиите в България от 2.6% родено от прехвалената Пенсионна реформа на кабинета Борисов - 2, при средна пенсия от 325 €, ако то се прилага всяка година ще настигнем средната пенсия в ЕС след около 130(сто и тридесет) години и то, при условие, че в другите страни през това време пенсиите са замразени! Ако не ми вярвате, помолете познат учител по математика, или образован човек, който не е забравил да смята с проценти, да направи проверка на твърденията ми! А, навярно това "увеличение" ще бъде представено едва ли не като величествен напън за подобряване хала на пенсионерите от Бойко Борисов и Правителството му! Нали! Вижте в последите 10 години в Румъния с колко процента се вдигаха пенсиите, за да добиете представа, как тук у нас има нещо като голяма кражба, или пълна некадърност!

От какво не са доволни пенсионерите? ВСС си гласуваха вдигане на заплатите с 2- 3 хиляди лева и си ги получиха, а заплатите им станаха 7- 8 хиляди лева. Заслужават ги понеже са реформатори. На пенсионерите им гласува НОЙ по 20- 30 лева и ще ги получат. Пенсионерите саси виновни дето позволиха на разни наглеци да разрушат създаденото от тях и позволиха самоволни юристи да вземат властта, като се правят на специалисти по всичко /строителство, образование, икономика, военно дело и какво ли не още. По- лакоми от тези хора няма.

купувам си хляб -плащам ДДС,купувам си мляко -плащам ДДС и т.н. -къде отиват тези пари,и има ли нещо което не е обложено,може би само въздуха още

какви ли пенсии взимат севернокорейските пенсионери? и дали там циганори ги колят по къщите им? Питам само

Има една готина реклама, в която гражданин благодари на шефа си, на децата си, на политиците, че прехода не свършва...Благодаря ти, партио любима, ГЕРБ, благодаря ти, Вожде, че ми вдигна пенсията със 10,00 лв, благодаря ти!!Дай Боже и ти някога да преживяваш с моята велика учителска пенсия от 380 лв., а с тези 10,00 лв. ти пожелавам да си купиш 2 големи свещи, едната да си я завреш отзад, а другата, дано потрябва на близките ти за теб..... Пред нас са блеснали житата, окъпани от топъл дъжд, води ни, Тикво, към пресветли бъднини....

Да, даже и ги надминахме, по смъртност....

"ГАРАНТИРАНО от ГЕРБ!" Нали такъв беше предизборния лозунг??? Защо сега мърморите?!

така е -когато няма планова икономика имаше Държавна планова комисия,но на крадците не им е необходимо такова препятствие

Като започнем с това, че там да достигнеш до пенсионна възраст си е чист късмет, само ще отбележа, че там не ги колят по къщите, а ги екзекутират публично на площадите, защото са си позволили да се закашлюкат пред вожда. Само споделям факти.

ще ми се прави на ляв ли? Няма да му се отвори парашута,да си го знае от сега.

От общата каца с меда кой ли не е загребвал... по времето на Дянков от парите на НОИ са изчезнали 1 милиард левчета

От кога средната пенсия в България е 325 евро? Пропуснал ли съм нещо?

Винаги е така - даваш ли, все е много, взимаш ли - все е малко. Тук не говорим за политика, а за реалности в бюджета.

Не бойте се тавагишчи, нали сега ще изберете Психично Волен, който ви обеща минимална пенция от илядо лева.

един вид- там няма пенсионери. Ти да видиш! сигурно и ние искаме да постигнем същото, но с малко по-други методи.

Извращението на БКП! Швейцарско правило обаче в Швейцария пенсиите са по 2 хиляди евро и затова ги увеличават с 2%!!!! БКПарите от 200 лева пенсия ще прилагат същото правило! Естествено че това е подигравка на селските ни политици-крадци!!!

МНОГО БЕ ,ЩЕ ХОДИМ НА МОРЕ АМА ДРУГ ПЪТ ЩЕ СТИГНЕ ЗА БИЛЕТЧЕ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ДА ИДЕМ НА ГРОБИЩЕТО

Циганите да изколят първо бабите и дядовците на Соросоидите.

Ти се радвай,че и такава взимаш,че повечето бъдещи такива са обречени на смърт,и до пенсия няма да стигнат даже,пример Шофьора на столичният автобус който почина пред волана на 61г,и до 65 не можа да стигне,това за много ще е непосилно,имайки предвид стреса и мизерията която Гробарите ни я докараха.

ме просълзи. Това са нашите родители, това ще бъдем и ние!

то както е тръгнало до 3-5години няма да има пенсии,няма заеми,няма пенсионери,няма човек-няма проблем