Договорът за ”МиГ”-29 подписан, 1 млн. евро за двигател

Договорът с Полша за ремонт на българските изтребители "МиГ-29" е финализиран, информирах парламентарната комисията за всички параметри, обяви Николай Ненчев.

Обратно в новината

Коментари - Договорът за ”МиГ”-29 подписан, 1 млн. евро за двигател | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американска фирма базирана в Полша ще ремонтира "качествено" и "евтино" двигателите. Сигурно целия самолет ни е струвал по-малко от ремонта, ама сега демократичните комисионни да високи.

защо даваха по висока цена за ремонта!

Ах, мръсникът му, преди разправяше наляво и надясно , че ремонта щял да излезе по 500х на двигател, а сега 1М! Явно останалите пари са за комисионни. А ДДС ще се плати независимо със страна от ЕС и не е фактурата. Статията е пълна с лъжи за наивници.

Милион и половина искаха руснаците за ремонта!

Не се отвори парашута на другарите и за това,сега се скъсват ,да лаят от мъка!

сей, сей земеделецо! а кво ше береш?

Полша е ремонтирала самолети на Словакия и руснаците не са имали нищо против ...съответно могат и имат възможност да го правят,така че не виждам какъв е проблема да ремонтират и нашите,ако наистина цената е по изгодна???

ivo10

Да, но руснаците хванаха Ненчев в лъжа. Руската оферта е била за 1,05 млн евро на двигател, а не 1,8 както казва Ненчев. И след като поляците нямат лиценз за ремонт на двигатели и руснаците спрат доставката на резервни части, с какво ще се извършват ремонтите? Андрешковски хитрости.

Не се интересувам кои са фирмите, а само от комисионните - пропусна това недоразумение. А интересно, защо говореха, че ремонта в Полша ще е 600 хил., а всъшност е милион и кусур. Той си искаше комисионна, ама нещо не го огря, а какво стана с т.н. рушвет дето набеждаваше...?

Абе да видим. Полша нарушава условията по лизинга. Ако Русия отнеме лицензите Полша ще трябва да произвежда незаконно, което при всички положения ще бъде санкционирано. Затова да не се радваме на хартийки преди да е завършена работата. Русия има много начини да накаже Полша за неизпълнение на договорите.

Глей сега, как цял министър те учи да газиш закони, и то международни! Брей, брей! Де си Ганьо, да видиш кво праят твоите наследници - надминаха те Ганьо, надминаха те!

този министър, явно не е наясно как работи закона за двойното данъчно облагане...как ще икономисаш от ДДС и мито бе дръвник...ти не правиш експорт...извършват ти услуга и данъка се плаща от крайният клиент..сиреч цената която са ти опрадалили поляците е цена без ддс и той се начислява когато си прибереш двигателите обратно ...нещастник малоумен

то няма армия в бг има само генерали които комадват незнайно кого а колкото за авиацията дайте я в ръцете на капацитети като военния министар като ББ като ЦвЦв като ЦЦ те за един милион евро ще сменят двигателите на ми-Г с парни турбини захранвани с пелети сега е на мода и на всеки изтребител по един огняр ще се реши и частично безработицата 5 самолета - 5 огняри и един политик за отговорник

Не знам защо сте се закахърили толкова. Бойната ни авиация е пребазирана във Военноисторически музей - София, а флотилията във Военноморския във Варна. Който не вярва да отиде. За министри с намаление...

Както са я подкарали тези нещастници армията ще остане само с калашници и пушки и ще искаме "назаем" и турски аскер да ни защитава от кого!?

министър ненчев е управлявал като войник в КЕЧ ( кралски елитни части ) само едно нещо : РК-1 : ( ръчна количка с едно колело ) . Това е .

Ха! Че аз съм бил управлявал по-сложна (х)апаратура като войник. В книжката ми пише, че съм "автоматчик" :) :) :)

да не би да имаше? :) :) :)

Чифутският интернационал не е спрял да работи срещу България. Тази акция с ремонта на МиГ-29 от поляците е поредната порция мърсотии срещу България. Чудя се например Турция ще може ли да сглобява Ф-16 ако няма лиценз от САЩ и доставката на оригинални части, на които нямат производство!? Сигурно и киркокопачът Ненчев ще потвърди, че няма как! Патентите са чифутско ноу -хау! Тяхното неспазване води до съответни санкции от производителя, държател на патента. А след неоторозирания ремонт ако се окаже, че самолетите няма да могат да летят дълго, или започнат да падат като ковчези, вредата за Б-я ще е шесторна: Загуба на самолети, отвод на производителя от гаранции по тях, военно-политически вреди и финансови щети за Б-я, цинкови ковчези за пилотите ни, печалба за полските чифути и радост от нанесен ущърб срещу Русия за жидоамериканските чифути. А еврейската подметка Ненчев не спира да мърсува, вместо да преговаря с корпорация МИГ!? Продажник!

Работата е ясна. Сключваме договор с поляците, които нямат лиценз за ремонт на МИГ , нямат право да слагат руски части на чужди самолети - пропада договорът с Полша, пропада договорът с Русия и от това следва да купим американски самолети втора или трета употреба

Поляците, след като започнаха масово да ни тровят с техните селскостопански ГМО-та, сега с тези ремонти ще ни утрепят и няколкото останали военни летци.

МиГ-29 тъкмо е усвоен напълно от нашите летци и може още години да върши не по-лоша работа от която и да е друга западна бракма: капризния и скъп Еврофайтер, невоювалия никъде Грипен или овехтелия Ф-16. На нашите години им трябваха да вдянат много неща от техниката необходима за пилотиране на изтребител 4-то поколение какъвто е МиГ-29.

Бай Тошо , министър ненчев е управлявал като войник в КЕЧ ( кралски елитни части ) само едно нещо : РК-1 : ( ръчна количка с едно колело ) . Това е .

Мисля , че точно тук е мястото да се кажат някои горчиви истини за българските ВВС. В навечерието на демократичните промени българските ВВС разполагат със следните бойни самолети : - 224 МиГ-21,90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22 и 31 Су-25- общо 394 бр. Бойните въртолети са 62 бр. в т.ч 44 бр. Ми -24 и 18бр. Ми-8S. След демократичните промени се пристъпва към унищожението на българските ВВС. Българските ВВС са ограничени до 226 самолета. Голям брой ранни модификации на МиГ-21 са снети от въоръжение. През 1998 година 4 авиобази са затворени: Габровница, Балчик, Узунджово и Щръклево (след това е затворен новобрански център на ВВС за наборни войници). След 2 години е затворена и авиобазата в Стара Загора. Следващата година са закрити още 3 бази: в Добрич, Равнец и Чешнегирово. През 2003 г. е закрита авиобаза Доброславци и 2-те модификации на МиГ-23 (МЛД и МФ) са изведени от експлоатация, за да се стигне до сегашното плачевно състояние поляци да ни предоставят за временно ползване два двигателя за МИГ 29 и да ремонтиратоще два двигателя и 6 самолета. Това е резултата от благоприятното действие на демокрацията и членството ни в НАТО.

Още малко за упадъка на българските ВВС: От 12-те закупени преди време нови вертолети Кугър към 2013 г. летят само два, тъй като липсват средства за инспекция на останалите десет машини. От 6-те съветски бойни вертолета Ми-24 нито един не е годен за полети, тъй като всички подлежат на генерален ремонт. Всичките шест вертолета БЕЛ-206, първата западна техника закупена за ВВС през 1999 г. и използувана главно за подготовка на младия летателен състав, са неизправни и не могат да летят. От 16-те съветски изтребителя МИГ 29 летят 8 и те са ангажирани в международната програма за охрана на въздушното пространство Еър полисинг. От 14-те щурмови СУ-25 7 или 8 са в състояние да се издигнат във въздуха.

сей земеделецо днес му е времето

Далаверата е голяма и някой или някоя партия ще си напълни джоба от комисиони.Каква е сигурноста за пилотите ни от полският ремонт МИГ-29? Каква ще бъде отговорноста на тези лаици от МО,които слагат парафа по нареждане свише?Няма такава.

ти пък, порше караш, а за ремонти мислиш

Какъв ремонт ще правят поляците! Само части ли ще сменят или има и заварки, рязане, коване на нитове и др. Ако частите са правени в руссия, поляците си измиват ръцете - те само сменят, но ако са отлети и изработени в полша те трябва да си поемат отговорността за евнтуални инциденти.

Абе и мойта хубавица я карам в кварталните работилници , щото в "Порше - България" режат глави ... е наясно съм с нещата , но икономия кво да праиш .

Да ги бяхме дали за ремонт на китайците , още по-евтино щеше да е. То така и едните и другите нямат лиценз за тази дейност.

Нали помните как фалира държавната авиокомпания "Балкан" - замествайки руските "Туполев" с френски и американски самолети.

си работи от години с американски самолети! Не са били проблема самолетите!

БГ Ер лети с Ербъс и Бае-тата ;) Има там един изостанал Бойнг ...

Един МИГ, ако не е обслужван от руснак и не е каран от руснак не е никакъв МИГ!!! Искаме руски самолети, руски пилоти и руски офицери!

и си удовлетворен!

Много тъпо! МИГ-овете все още се "карат" по цял свят от летци от всички етноси и народности. И без разлика от цвета на кожата и формата на очите. Само ти и мини-стер Ненч не можете да ги карате, а искате друг (поляците, не руснаците!) да ви ги под-карат. (Нарочно накъсвам написаното от мен).

Като гледам май няма последователна стратегия по въпроса с какви самолети да сме. Първо се съкращаваше авиацията поради липса на средства.Но най-важното е като сме страна-член на НАТО, не следва ли да сме с натовски, сиреч американски самолети? И да ни ги дадат на по-приемлива за нашите възможности цена. А за МИГ-овете да не се окаже, че са още от съветско време?

Споко, бе братя! Имаме най-смешното и неадекватно ръко-водство (нещо като ръко-делство) на държавата! Кой нормален противник или враг (едното понятие е военно, другото е поетично). Но за поканеният от Боко оли-гофри-галфаноид за мини-стер, земеделският "фактор" Ненч-оолу, тези понятия нямат значение. Другото по темата е толкова смешно, че избива в тъга.

Поляците давали два двигателя под наем и безплатно. Хем под наем, хем безплатно ... Колко безплатно ? Ами да ги сложим на Ненчев и да го пускаме да лети ....

На вас ще ви прилягат повече!

По -добре да не купуваме Ф-16. Само ще влизаме в излишни разходи .Миг-овете ни по-прилягат ,още повече ЕС скоро ще се разпадне и след него и тъпото НАТО(най агресивната организация)и не е далеч деня,когато ще се завърнем към Русия.Прилъгаха ни с ЕС само за да ни откъснат от Руското влияние и всъщност да ни изсмучат икономически.Нато се оказа не отбранителен ,а НАПАДАТЕЛЕН СЪЮЗ.ВЪН ОТ НАТО.

от "Братска" Русия ли става дума?

Що, смяташ, че от друго място ще намерим по-евтина газ ли? Или просто "защо за нас по-скъпо?". Надценката 90% съм сигурен, че отива не в Москва, а в наши "отговорни другари". Класическа корупция - дайте ни дял и го пишете в сметката.

гого

Оха, идеално. На брашното евтини, на триците скъпи.... Даже може и да лети след това, поне така казват поляците... Тука някой писа колко добри монтьори биле поляците , ... бла бла, сервиза на БМВ и ладата ... че за какво са ни руски самолети тогава ? давай да купуваме само полски ? или краварски ? да поддържим икономиката на големия брат ? защо сравнявате МИГ със лада ... не мога да разбера ... явно има много тъп добитък ...

самолетостроене, но по нареждане от Москва го затвориха и пуснаха Москвичи!

Ама 1000000 не беше ли цената която руснаците искаха? Бях чел някъде че поляците щели да ремонтират за по 600000 на двигател?

като видят че няма на къде военен преврат и се оправят ,а ние никога ама никога няма да можем останаха кретените свестните си отидоха

Колко двигателя има миг 29? Коя година е модела? За какво са ни тези мигове?

Питам се, ЗАЩО текезесари "решават" проблемите на АВИАЦИЯТА ни?????БЕЗ п р о ф е с и о н а л и з ъ м НИЩО не става!!!!!!

само аз ли съм останал с впечатлението че Полша не могат да ремонтират Миг- овете ? как може да е толкова прост този ненчев... прокуратурата защо не е поинтересува какво толкова го кара да настоява да се случи НЕсделката с поляците ?

да се поинтересува ЗАЩО БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ Е ЗАСТЪПНИК НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!

Дайте да изпросим и 3-4 резервни гуми за "Миг"-овете. Просяшка държава!

по краденето

Последно, ако е възможно за тези представители на властта, да се уточни каква е офертата на Русия и каква на Полша? Нямам нищо против, че избират офертата на Полша, но да лъжеш за другата оферта като мръсен циганин, не е похвално дори за самите роми. А МИГ 29 след ремонта в Полша ще отиде за скрап, в това не се съмнявам и дано доживея да вида поне един "строител" на демокрацията с конфикскувани имоти зад решетката.

Майко, майко...... И кво след 2г. ако не можем да ги изплатим тия двигатели, не че ще можем, кво правим.... Айде пак нови заеми..... !!!!

Баси якото - имаме два двигателя за МиГ-29, сега остава да решим на какво ще ги сложим, защото самолетите не стават! Да пробваме да оборудваме два БТР-а с тях например и ще имаме най-бързите БТР-и в Света! Или пък да ги сложим на някой малък останал здрав самолет - може да помолим от България Еър ако имат някоя мъничка Чесна да отпуснат за нуждите на армията ни, колкото да й турим единия двигател и една картечница (дано поне това имаме) и да ни пази небето, а другия двигател ще е резерва! :)))

Най-после! Отлично, даже много добре!

Благодаря, бе ДИР! Благодаря, че пак ме из-пуснахте. Вчера пак ми "банвахте" Ай-Пи-то. Бях много нещастен - като стражево куче, набито от сайбията си. Аз работя за Вас, вие ме биете, т.е "банвате". Ама недейте така бе деца!

Ако (-)-сите бяха изчакали да се до-изясня, щеше да им е по-добре! Реакцията ми беше по повод на това, че 2 дни ДИР-ът ми отказваше достъп до особено скъпоценният за РБ сайт ДИР. И на мен ми беше много тъжно, че ме "банват". Толкова тъжно, че вместо едно, имах време да изпия 3 (три) питиета. И даже си го преместих на няколко пъти. Копчето на ПС-то. Ха сега си ги изтрийте. ()-нусите по мой адрес. Или вие "хейтите = минусирате" просто така, без да мислите?

на турчин го давам, на тебе пак няма да го дам.Така се казваше в едновремешната игра на гърнета.Като че ли една от целите на това мероприятие беше да се покаже колко лоша е с нас Русия, как иска да ни прецака със скъп ремонт, пък на всичкото отгоре и подкуп предлагали на министъра. Като че ли всички в ЕС плюс Щатите са абсолютно неподкупни, а Русия, напротив, само щом се спомене името й, замирисва на корупция.

Интересно, този въздухар ли ще ПЛАЩА кръвнината на загиналите летци?!?!?? А и КОЙ ще "лети" на изтребител БЕЗ СЕРТИФИКАТ за годност???? Простотията сякаш е безкрай???????

ми същия който е плащал (ако изобщо е плащано) за десетките и стотици загинали летци на руски летящи ковчези...ама "със сертификат за годност"! Нищо чудно даже полските ремонти даже да подобрят тия летящи ''чудеса'' на съветската мисъл!!

Така е. Москвичът ако се ремонтира в сервиз на BMW, при всички случай ще е по-лошокачествен от този на АЗЛК. (той май фалира)

Горе-долу толкова струва и един нов двигател РД-33.

ако червената номенклатура инвестира куфарните долари в самолети,да и се опростят греховете!!!