17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напьлно безнадеждна и ненужна служба! Да дьржиш тел, измамник на телефона, а от 112 те препращат да отидеш до РПУ да подадеш жалба! и т.н Това е един нищожен пример!!!! Груби, неуки служители!

Отново сто години след маймуните....

Добре, но да се направи да важи само за софиянци-кореняци. От провинциата да се оправят.

Ха ха ха, на път са да открият електричеството.

Много готино звучи - ще те локализират с GPS, дори и той да не е включен!!??? А може би и ще те подслушват и наблюдават, дори и да не са ти включени микрофона и камерата!!??? Биг Брадър вижда и чува всичко!!! Смартфони, ха, ха!!!

А защо им е изпълнител, след като информацията ще бъде предоставяна от Googl и Apple? Какво точно ще прави този изпълнител, освен да "усвои" едни пари?

Завалиите няма да направят така че да не разиграват хората с излишни въпроси и препращане ама сега с джипиеса на телефона ''щяло да става''

Някой помислил ли е, че много от старите телефони нямат GPS, а много от потребителите изключват GPS, за да икономисат енергия. Освен това на много места в градовете информацията на GPS е неточна поради различни причини - обективни и субективни, което още повече ще затрудни търсенето на точното местоположение. Би трябвало да се помисли за сравннението на информацията с базите данни на съответния комуникационен оператор - за интернет кабеле и мобилен, стационарни телефони и мобилни телефони.

GPS изобщо няма да се използва, а гуглето. Както на компютър без никакъв GPS в Гугъл карти веднага ти показва местоположението.

3евзек

Афиф работа. Точно затова компютърът ми три месеца беше в столицата на Ниерия.

На компютъра ти показва къде е локализирано постоянното IP към което си вързан. Ако ползваш някоя кабеларка, може да ти покаже примерно нейния офис. Гугъл събира също данни през смартфоните за физическото положение на WiFi мрежи. GPS-ът на тутурутката ти може и да не лови, ама като включиш WiFi-то на телефона, веднага ти казва къде си.

След като много от старите телефони нямат GPS, значи е редно новите също да нямат, за да не може подобна система да бъде въвеждана. Нали такава е логиката?

А баба ми със стария ГСМ, дето не знае кво е Гугул и Епъл ще я локализират ли ? Не може ли просто да се направи триангулация по координатите на мобилните клетки ? Щото ако беше за полицията, щеше да стане за нула време.

И в момента могат да те локализират на база триангулиране по GSM клетки, друг е въпроса, че често тази им система не работи

Триангулация с единствена селска мобилна клетка ще триангулираш друг път. Може да работи в големия град, но в общия случай - не.

А като телефона ми няма GPS, a? Пак ще ме локализирате на базата на клетките.

е досега не можеше ли, в кой век живеем мале страна от третия свят :D

И в момента могат да те локализират на база триангулиране по GSM клетки, друг е въпроса, че често тази им система не работи