До март 2019 г. Брюксел премахва местенето на часовника

Решението за прилагане на постоянно лятно часово или зимно часово време ще бъде взето от всяка държава членка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм моряк. За 6 месеца контракт минавам 5 пъти от Китай до САЩ и обратно, това е приблизително 50 часа напред и 50 часа назад. Как се чустваме-бедна ви е фантазията. Не знам какъв ви е проблема с 2 часа въртене за 1 година.

Аз съм моряк. За 6 месеца контракт минавам 5 пъти от Китай до САЩ и обратно, това е приблизително 50 чзаса напред и 5а часа назад. Как се чустваме-бедна ви е фантазията. Не знам какъв ви е проблема с 2 часа въртене за 1 година.

Щом като човечеството е "карало" на астрономическото време толкова века, щом като само след по-малко от 50 г. след въвеждането на лятното часово време хората на планетата Земя го усещат като тежест и дискомфорт, значи трябва да се поднови традицията да живеем по нормите на астрономическото време. Всичко друго е фалш и лъжа!

е забранено? а пък аз моя го преместих на бюрото, ужас.

Колко бил часът? Колкото толкова, все тая. Просто изберете и всички си настройте часовници за един и същи час. Егати полемиката. Ден..нощ ...в днешно време няма разлика. Бързаме, бачкаме ...по-умните икономисти (макар че да кажеш за икономист че е умен ..хъм) казват че света се задъхва от хипер производство но въпреки всичко богатите ...тоест малцина за които бачкаме продължават да ни разправят че трябва да бачкаме все повече и повече...не било достатътъчно.

Освен това сме и туристическа дестинация и за бизнеса, търговията и туризма ще е по нормално и печелившо заради туристите които се разхождат и пазаруват, а отделно ще се спести от електроенергия и повече видимост ще има за шофьорите.

Пак ще повторя по друг начин за неразбралите. Реално погледнато повечето хора започват и отиват в 8 сутринта на работа и по удачно е лятното часово време, защото ако е зимното ще се развиделява в 5 и тези 3 часа светлина ги проспиваме, което е жалко. И обратно когато сме свободни и дейни след работа след 5 зимата ще е тъмно. Времето за сън на човек е най-удачно от 22 вечер до 6-7 сутринта. С лятното часово време точно от 22 вечер до 7 сутринта е мрак и най-рационално за сън. Не трябва да губим от светлината, а да я използваме за нужди, а също така и тъмнината за сън.

Ако ние останем на зимно часово време, а гърците на лятно какво излиза? Че на границата ще трябва да сменяме часовника ли?

Крайно време беше това малоумие със смяната на времето да се премахне.

Астрономическото е по приемливо за северните държави и скандинавията, за нас не е.

Нека видим кога е средата на един нормален ден. Ствам в 7:00, лягам в 23:00. Средата на моя ден е 15:00 часа, а не 12:00, както казва 'астрономическото'. Отделно зимата - ставам в 7 - тъмно. 7:30 децата на учлище - тъмно. в 8 съм в офиса - изгрев. Голяма работа. 16:30 - залез. 17:00 тъмно и аз се прибирам. Изобщо не виждам слънце с т.нар 'астрономическо време'.

Живота е кратък, времето е ценно и не искам да го губя в тъмнина, с две ръце съм за лятното.

Или майка ти и баща ти са роднини или си трол, няма трети вариант!

България трябва да приеме лятното часово време, не искам зимата в 17:00 като се прибираме от работа или като си взимаме децата от градина да е тъмно и лятото да ми се съмва в 5 сутринта. А и с лятното ще се спести енергия, повече разходки на открито и лично време по светло. Пенсионерите дето лягат и стават с кокошките и са денгубари не ни интересуват и да не дават мнение.

Глупости си писал, защото не мислиш с главата си. Зимата всички се връщат към реалните си часови си зони, точно за да има повече слънце. Аман от глупаци!

Глупака си ти, ако е зимното часово време зимата в 5 вечерта вече е тъмно, лятото в 5 сутринта вече ще е светло а 8 вечерта тъмнина.

Ето точно такива като теб некомпетентни, където дават мнения сме на тоя хал.

Аре стига с тая пропаганда и опити да формирате обществено мнение, чрез агресивно тролене. Всеки усеща сам за себе си. Аз лично през есенно-зимния период се чувствам по-бодър, отпочинал и работоспособен. В периода на измисленото "лятно" време съм по цял ден като парцал и пия по три кафета, за да не отнеса плувката и после колегите и мен да ме снимат, принтират и разлепят по стените на предприятието.

drkskwlkr

Бас ти ловя, че и след промяната летем ще се чувстваш по абсолютно същия начин. Проблемът са ти жегите, не стрелките на часовника.

Помислете малко! Какво като астрономическото време е реалното!? Какво от това? Лошото е , че и да има референдум, на него ще гласуват масата немислещи, които искат да им се съмва и 4-5 лятото, а в 8 вече да е мрак!и то само защото “научили” че астрономическтоо време е реалното :) за нас би било по-добре да остане лятното време, защото иначе ще имаме излишно светли часове, в които повечето ще спим. А вечер ще е мрак, точно когато ти трябва малко слънце да видиш

Лятното е много по-удобно за днешния начин на живот. Повече светлина през деня, особено зимата, определено ще действа по-добре на всеки.

Може да е астрономическо, но е изключително неудобно за съвременния начин на живот. Нелепо е да се лишаваме от слънчевата светлина следобед за сметка на някакви сутрешни часове, в които на практика няма будни, освен страдащите от безсъние. Да се запази лятното часово време - така поне през зимата работещите хора ще виждат малко дневна светлина след работа, пък дали сутрин ще си на лампа до 7 или 8 надали на някой му е чак толкова важно. А лятото няма да се съмва посред нощ и да се стъмва в 8, както би станало с въпросното "астрономическо" време.

Благодаря за коментара, щях да кажа същото. Нека има референдум и да се преброим работещите хора vs пенсионери, безработни и други любители по незнайни причини на "астрономическото" им време.

Попитайте как се чувстват учениците и учителите през април и октомври.

Няма "Зимно" часово време!!!!!!!!!!!! Има АСТРОНОМИЧЕСКО часово време и корегирано за през лятото време, което наричат "Лятно" НЕКА БЪДЕМ КОРЕКТНИ!!!!!!!! Моля

Зависи сега какво ще кажат енергийните монополисти. Придвид, че зимата в 8 сунтринта има по-малко потребители на енергия отколкото 17:00 те, ще искат да минем на зимно часово време. Поради същта причина караме като идиоти на фарове посред бял ден, въпреки че статистиката показа, че няма промяна в броя ПТП след въвеждане на тази мярка.

Значи в неделя, 27 октомври 2019 г. връщаме времето с 1 час назад и оставаме на него завинаги! Това е астрономическото време за нас и нашия регион!

Около 70% процента от населението живее с време различно от т. нар астрнономическо. Няма нищо релно и в зимното и в лятнто чаово време. И двете са измислени от човека.

си прост кат гербер с футболна топка на раменете.