До 15 г. затвор грозят шофьора на камион, прегазил 5-годишната Марая

Обвинителният акт срещу 76-годишния Петко Славов е внесен в съда, чака се дата за делото

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как е възможно за едно престъпление наказанието да варира от 3 до 15 години? Та това е 5 пъти разлика.

Значи да ми оценяват човешкия живот на 10-15 год затвор - вижда ми се прекалено. Няма ли според закона утежняващи обстоятелства - например шофиране на тежък камион в жилищен квартал, по обед от човек на възраст - не ли утежняващо обстоятелство?!?!? Да отнемеш живот на млад човек или дете - хора, които тепърва е трябвало да разгръщат потенциала си - утежняващо обстоятелство. Съседите казаха, че често е преминавал бързо с камиона покрай къщите им - утежняващо обстоятелство. За този и примерно кафявия "французин" от Галиче - в щатите биха им гласували по няколко присъди по 10 години. И като свърши едната - започва следващата присъда.

На тоя човечец му дават 15 години затвор за убийство по невнимание! А на мангустите Акселчо най много можело до 5-10. После кажи че ГРОБарите от ГРОБ не се грижат за електората си!

За кокошка няма прошка.

Да, има утежняващо обстоятелство и то е за настойниците/придружителите, които са позволили това да се случи! За тях защо няма затвор?! Вината е споделена! Защо ония тъпaнар от ДПС не получи 15 години затвор също?

Този, че е нагъл и безочлив - факт е, но съдът даде ли му 15 години, направо си го осъжда на смърт....!

Тоя "човечец" за трети път блъска пешеходец - два смъртни случая и средна телесна повреда! Колко хора трябва да убие според вас, за да се сети някой да го накаже или поне да му вземе шофьорската книжка?! За мен това е убиец - рецидивист! Друг е въпросът с подчовекът, който уби момичето - според мен при умишлени убийства (както в случая), възрастта не трябва да има значение. Освен това трябва да стане като в нормалните страни - отделна присъда за всяко престъпление и да се сумират! Сега реално за изнасилването няма да го съдят!

ако този питекантропос беше озаптен навреме, сега щяхме да имаме едно момиченце повече в държавата.

15 години за неумишлено причняване на смърт и само 5 години за умишлено убийство са едни "прекрасни" присъди...

А оня циганин, дето закла хубавото цигане в Галиче, ще лежи само 5 и пред него остават поне още 50 години золуми!

Aко е беше изнасилил и убил като нормален циганин , щяха да ти дадат наи много 5 години ...

ОК, виновен е тоя - карал бързо, убил дете. Ама детето е било изпуснато от бабата, бутнало се е под камиона, където шофьорът не може да го види - няма значение, 15 години. А онзи изверг, изнасилил и убил момиче - ще лежи много по-малко. Егати и стандартите ...

Това добре , заслужава си ги ! Странно ми е обаче как толкова бързо се стигна до дело , извършени са множество експертизи и пр. а детеубиеца местан си припка наволя без дори книжката и паспорта му да са под запрещение ?

Каква кокошка когато иде реч за убийство на дете бе цървул ?

Е местанчо май ну се размина.... нали поаледно бащата бил виновен или съм оттървал някоя клюка

За тоя 15 години, а за цигането евентуално 5..... егати системата.... ма тъй като е от грешния етнос...

Не съдя за да не попадам в такава ситуация . Жалко за детето и родители те му .