Четири града може да останат без парно

Четири топлофикации са предупредили, че могат да имат проблеми да осигурят нормално парно отопление през зимата. Става дума за топлофикациите в София, Плевен, Враца и Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Четири града може да останат без парно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно така, Пелетен котел, и аз това казвам. Всеки дето има фирма, пък и да няма, знае че без да взима пари, а само се харчи води до банкрут. И на заплата да си и да я взимаш, пак ще фалираш. С качване на цените за компенсация на неплащащите до никъде няма да се стигне. А и те няма да плащат вечно. Ще стане да се спасяваме поединично. Аз с пелетния котел вече съм спасен и не завися от никой. А че топлофикация ще фалира е ясно отдавна, само се изпомпват възможностите до край. Който иска да си живее в розови облаци, негова си работа.

Tova sa samo obeshtaniya. Toplofikatsiya lyubi svoite kleinti.

преди сезона винаги се говори, че няма да има парно, че ще се вдига цената на гражданска отговорност, че ще е страшна зимата и че новата година ще е най-кризисната след Виденовата! Аман!

Абе хора защо се занимавате да обсъждате това или онова свързано с парното, то е ясно че топлофикация няма да яа има скоро, минавайте на пелети, в тях е бъдещето.

Аз пък ги отрязах всичките: купих си пелетен котел , а пелети вече под път и връз път, и в Баумакс ги пуснаха. Хем евтино, хем топло, хем уютно. Хич не ме интерусаува ще има ли парно и колко ще качват тока, щото и климатици имам, ама и през ум не минава да се топля с тях.

Ne sam saglasna edni da plashtat redovno , adrugi samo da polzvat ! Koto dokage , che e sotzialno slab da mu se pomogne,koito moge da plati da go napravi ,a koito ne moge i ne iska , a polzva - opis i konfiskatzia V Polsha i Chehia vzemat apartamneti !

Проблема на топлофикациите е, че трябва да работят с най-бедната част от обществото, които живеят в панелните кофтори. Болшинството са наследници на андрешко и се опитват всячески да измамят. Само че не мамят държавата или топлофикациите, а съседите и себе си. Мисля, че държавата трябва да спре да налива нашите пари в подпомагане на топлофикациите и ако те не успяват да си съберат парите, да фалират. Тогава жителите на засегнатите сгради ще се убедят, че тока не е чак толкова евтин начин за отопление, а бойлера в една баня от квадрат и половина прави използването на помещението доста по-сложно.

За този, който не си знае парите, парното не е проблем. За всички останали е проблем, защото ги задължават да плащат без да могат да си регулират разхода. И вместо топлоф. да да реши проблема, сега ще прокарва нови хитрости /тъй като е свързана с енергетиката/. Хитрецът Дянков ще иска да се дигне цената на ел. ток за да не подбива парното от което се печели страшно много. Държавата е в ръцете на енергийната мафия. Не тъсете парите по острови и офшорки. Те не са там.

откога чакам да го спрат тва парно ама все немам късмет

То да има газ пък сценария е ясен всяка година едни и същи приказки и накрая който платил платил който не платил не платил .

URAAAAAAAAAAAAAAA!!! nai-posle.da falirat.nakradoha se,stiga ve4e.

ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯТ ФОРУМ!!! НИЕ СМЕ НЕФОРМАЛНО МЛАДЕЖКО СДРУЖЕНИЕ БГ УСТРЕМ!!! ОЧАКВАМЕ ВИ ДА СЕ ПРЕСЪЕДИНИТЕ КЪМ НАС!!! КОЛКОТО СМЕ ПОВЕЧЕ-ПО- СИЛНИ ЩЕ БЪДЕМ!!! ДА СЕ ОБЕДИНИМ В ОБЩАТА КАУЗА-БОРБА С НЕРЕДНОСТИТЕ, ЧИЯТО БРОЙКА Е ОГРОМНА В ГРАДОВЕТЕ, СЕЛАТА, РАЙОНИТЕ, КВАРТАЛИТЕ В КОИТО НИЕ ЖИВЕЕМ. ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА И ЗА СЪБУЖДАНЕ НА ТЪЙ НЕОБХОДИМОТО НИ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО. ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ НАС-БГ УСТРЕМ BGUSTREM.ACEBOARD.CO

аз пък си искам парното, плащам си го и съм доволна, ако го спрат ще карам на климатик, нооооо трябва властимащите да помислят за своите си задължения и да не ми обясняват какво и как трябва а да си осъдят крадците и да не се оправдават че някой си не плащал и нямат пари защотоооо .....цата ви

Нега да спрът топлофикациите, пък тогава нека да видим откъде ще си пълнят гушките ... Бойлери има на пазара, без топло няма да останем. Не случайно миналата година хората започнаха масово да си купуват бойлери, и какво стана - топлофикациите замълчаха .... явно няма да е толкова голямо гушенето и затова спряха да заплашват хората със съд и спиране на топлото, а хората именно това искат, както е и в нашето сесмейство - 3000 лв. дължими суми. Чакам да ме осъдят, защото знам че неправмомерно са ми начислили 10 м^2 топла вода...

Не разбрах какво значение има етническия ми произход за обсъжданата тема?

Да продължим да плащаме на Р .Овч. И Вальо Топлото и на техните хора инак ни се пише студ . Ейй не ги регламентираха тези клаузи и това е .... Ама тия хора с груб натиска върху нас ,обикновенте хора ,богатеят , И като не са вече на власт ,почват да ни малтрерират по друг начин . Всичко е един гнусен и циничен театър. Има толкова много пари в тАЯ държава,че могат да покрият топлинната енергия и тока на цяла БГ ,могат да хранят хората всеки ден по три пъти и да им осигурят едно човешко здравеопазване,но тези пари са съсредоточени в ръцете на уж несъществуващите олигарси . Докато тези мафиоти не върнат откраднатите милиарди ,бюджета ще буксува . Бойко ,защо още не си взел парите на Доган,Милен Велчев,Румен Овчаров и още и още ? Хайде да оправите и законодателсвото и да напълните бюджета с тези пари . Стига шантажи и стрес за тоя ограбен БГ народ и безметежни престъпници .Стига Бойко ,се занимава със самолети и т.н. Стига мисли за президенсткия пост само . Ако направиш необходимото и на практика осъдиш виновните ,народът ще те избере .

Не плаши хората със съдия-зпълнител защото е тъпо . Ще ти дам най-елементарния пример : когато си купуваш какъвто и да е елекртически уред а уреда е във ватове / пиша нарочно с бълг.букви за ме разбереш/ ТИ във ватове ли заплащаш или в киловат час ? Заплащаш по показанията на електомера който е и к.в.ч и там имаш точно фиксирана цена на електроенергия ... До тук ако си ме разбрал добре - тази цифра на топломера по която заплащаш няма ли цена ... и защо няма цена . Точно това трябва да се направи както споделят във форума отива се в районния съд и съдия- изпълнителя е до там !!! защото самият съд няма да може да ти каже цена -тоест цената може да е 5 стотинки а може да е и 5 или 50 лева като на Кирков .... факт е ,че цена на деление или цифра на топломера няма побликувана . Да ще кажат няма за това ,че цената на газта играе - да но цената и на ядреното гориво играе

просто супер нека стоят на студено ха, ха ха..................

Аз също натрупах дългове, от момента в който Кърлев каза : не плащайте, а сега нямало пари, ми няма да има, защото такива малоумници ги допускат да се изказват на отговорни места! Тогава си казах, че щом този официално го каза, тия са хвърлили мерника на топлофикацията да я приватизират и ще си останем само будалите платили всичко, какво направиха на тези дето не си плащат? Затова много хора не плащат, защото допуснаха анархия и вече няма оправия, но теискат да въведат ред и който ползва нещо да си го плаща , а останалите да са сигурни, че не са просто будалите, както за всяко нещо в тази държава!

А то нашето семейство неползва парно от години. Да не сме луди да даваме по толкова пари на месец. А с цялата си алчност и простотия ни карат да плащаме и за тръбите. Това го няма никъде в света. Още по-добре ако го спрат. Не ми трябва.

дреме ми на сайдера за тия законни крадци ...като напрявят да плащам за ПОТРЕБЕНА енергя ще плащам...както е и в елите държави...хич не м е е еня за загубите им ....като си купувам сирене да не питам колко му струбва транспортът от мандрата я...да с енаучат да търгуват - ще получават пари ..иначе ще го духат...а и още нещо ако не искам услуга не съм длузен да я ползвам....щото май ркпостничеството и феолдализмът отдавна са отмрели уж))))))хе хе само не в Бойкостан

къв съдия изпълните л бе смешник...пишеш си в 7 дневне срок до районния съд и да го духа....аман от педали склонени главички...

ами в Соето сигъ Бойку юнак шъ гу прифърли на Фандъчката и нали съ сещате .....Цветиту как ще се нагушка??)))) шъ има парну и ...шъй скъпу да знайти....и още шъ поскъмни щот тия новите напикани герберчета съ мноу гладни шъ знаити....

И аз съм като народен. Десет години не ползвам скапаното им парно и псевдотоплата им вода, свалил съм радиаторите, имам си супер изолации икономични елрадиатори и проточни бойлери. Знам всеки ден и час колко съм изхарчил и то с пъти по-евтино от услугите на Тец-а. И тъкмо човек се успокоява и си гледа живота, но не би. Топлофикационните изроди ми искат такса мощност. Абе крадци безобразни къде, в кой магазин се плаща затова ,че си влезнал и си излезнал без да вземеш нещо? Тез тръби са моя собственост, друга в апартамента ми не може да има. Пипнете ли ме режа и то в присъствието поне на две телевизии. Няма съд, който да ме осъди на каквото и да е наказание, че съм отстранил нещо от дома си, за което искате да ме рекетирате. И понеже съм доста луд и съм им го казал на тези дебили вече три години не смеят да ме доближат, Само ми пращат некакви бележки, дето ги късам и хвърлям. Предизвикат ли ме ще си получат заслуженото, а пък аз ще стана известен на цяла България, затуй защото не съм се огънал!

Хората ще заплащат тогава когато има точна цена за това което има да платят . В момента никой не може да Ви каже колко е цената на едно деление на така наречените топломери / казвам така наречените толомери защото се оказва ,че топломерите не измерват топлото а това се оказва ,че е конвертирана на мощност и пак няма точна или приблизителна цена на едно деление / Значи в момента никой не може да ВИ каже колко пари е цифрата която е на топломера изразходвана от ВАС !!! 2-ро знае се ,че шеф на ТЕХЕМ и разаните топлинни счетоводства беше и е сегашния ШЕФ на топлофикация -София в крайната цена се включва и печалба за тези дружества - е добре щом няма топлофикация счетоводтство защо да се плаща??? и в този смисъл защо няма топлофикация счетоводство ??? 3-то докога хората ще плащат неястни сметки надути заради външни фирми който не се знае колко пари получават . В правото са хората да не плащат . Погледнете си в литовете за изразходваното от ВАС нищо няма да разберете отидете до топлофикация и попитайте колко е цената на едно деление - там един час ще ВИ говорят , накарайте ги да ВИ напишат ЦЕНАТА НА ЕДНО ДЕЛЕНИЕ - ако на някого му напишат ЦЕНА на едно деление се похвали -НЯМА ТАКАВА ЦЕНА И НЕ МОГАТ ДА ВИ Я КАЖАТ / викам защото се връщам от толофикация и точно ЗА ТАЗИ ЦЕНА ПИТАМ .../

ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ Е ЧАСТ ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ В БГ. ОТИДЕТЕ ДАЖЕ И ПРИ ОМБУЦМАНА И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ И НЕГО СА ГО КУПИЛИ, ДЪРЖИ СЕ КАТО АДВОКАТ ЗАЩИТНИК НА ТЕЗИ МАФИОТИ. НАЙ-ПРИТЕСНЯВАЩОТО Е, ЧЕ УЖ НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЩЯХА ДА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ МАФИЯТА, НО ДО МОМЕНТА, САМО ОБЯВИХА, ЧЕ ЩЕЛИ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПЛОФИКАЦИЯ/МАФИЯТА КЪМ ОБЩИНАТА. дО ГЕРБ: МНОГО БЪРЗО ЩЕ ЗАГУБИТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ВАС, ЗАПОМНЕТЕ ГО!

За тези, които не са наясно - лихви има и по неплатените сметки за мощност на абонати, които са със свалени радиатори.

Хората ще започнат да плащат 1- тогава когато има точно регламентирана цена на тази услуга / вмомента никой не може да Ви каже колко е цаната на едно деление на така на така наре

Чакам, защото два дни преди да опростят лихвите на предишните длъжници, аз платих лихва за просрочени 5 дни. Стори ми се несправедливо - поредната ми минавка от глупави управленски решения. Следващата ми сметка беше абсолютно измислена - 178 лв за октомври - месец в който дори не бяха пуснали парното - от тогава не съм ходила въобще до касата - очаквам някой от заинтересованите да ми обърне внимание и да направи нещо разумно. Нека високоплатените управленци да намерят начин да ме мотивират да си плащам редовно за реално потребление.

НИЩО НЯМА ДА ПЛАТА НА СКАПАНАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ!!! Нестига, че нямам радиатори!! Нестига, че използвам бойлер за топла вода!! Ами за миналия отоплителен сезон имам 294.32 лв. сметка към топлофикация!!!!! Е да са им живи и здрави майките и лелите и всичко от женска страна до 9 - то коляно, защо да плащам за нещо което не плозвам и нямам!!???

Всяка година - един и същи елементарен сценарий ! БАЛАМИ ВЕЧЕ НЯМА - РЕКЕТ НЕ ПЛАЩАМЕ !

Ха ха гербери-комици!!!!

Въпросът за парното в много сложен и тази сложност идва от факта, че заплатите са малки, за да плащаме редовно. Някой ще каже, тогава го спри. не може. Имам и малки деца и възрастни родители. Иначе, кой нормален човек ще иска да има дългове? Не е ли така г-н Борисов? Помислете на народа!

да мрат бе,да фалират дано ,рекетьори....от 12 години нямам парно и радиатори но искат такса мощност .....стотинка няма да дам а и по ниакаъв начин не могат да ме накарат.....да го духат

meli tova sakrateno ot meliha li e.... te ciganite sa sviknali dane pla6tat :)

Ами газта като ще поскъпва ударно от януари,а парното-не ,така ще е ,защото няма да го има!!!!Само за парното се говори,а тези които се отопляват на ток,да не би да са по-добре?

Naistina li si vyarvash i mislish, che tova shte e spravedlivo spryamo vsichki ostanali, koito sa plashtali navreme ?!

AMI TOPLOFIKACIA SOFIA SA TAKIVA N-A-G-L-I B-A-N-D-I-T-I CHE PO-DOBRE DA SE TOPLIA S DURVA OTKOLKOTO DA IM PLASHTAM!

Докато има хора като теб които 2 години ползват услугата, а не си плащат за това всяка зима ще е по на кантар дали ще има или няма да има парно. Лошото е, че покрай недобросъвестните на студено ще останат и такива които си плащат... Решението е едно да облекчат съдебната процедурата по дела за недобросъвестни длъжници. Тогава ще е голяма забава като цъфне съдиата изпълнител.

ако направят лихвена ваканция като преди - ще гушнат от мен 2000 лева ако не -чакам

Мели а защо чака две години да ти се съберат сметки плюс лихвите. Когато си го плащаш всеки месец не ти се събират лихви, че сега и искаме да ни ги опрощават. Аз ти предлагам да не плащаш, когато дойде съдия - изпълнител драмата ще е по-голяма.

айно сгрешени. Имат многобройно бюра навсякъде пълни с добросъвестно пресъстващи служители. Как и от какво се издържат тези фирми. Според мен, това е едно апсолютно паразитно звено, което само черпи пари от Топлофикациите.

Бегай изчисти на прасето в кочината и не се занимавай с неща, които са сложни за тъпата ти кратуна.

Ще има парно няма да има парно всяка година една и съща простотия се повтаря В коя нормална държава изобщо става въпрос така да се поставя въпроса с парното

ave kvo plachete i vie ve.hodete u gorata za kumcho valcho i si zapalete pechkite kvo revete samo za tva onova parno ala bala.da va eba u gradkite pederasi.marzeli.

и Сливен!!!!

София - ще си платя големия дълг към столичната топлофикация, когато ми опрости дължимите лихви, както направи преди две години - от тогава не съм и плащала. Защо за тогавашните длъжници имаше прошка, а за сегашните длъжници да няма?

Ето ви още нещо за размисъл,освен въпроса за парното.Тъй като там където е публикувано ,няма форум.Тези двамата педали одобрявали-пълни нещастници,единия ТУРСКИ ГЪЗОЛИЗЕЦ,а другия очевидно също е велик финансист.Ама само те се смятат зя такива бе.В БГ НЯМА ФИНАНСИСТИ-ИМА САМО МЕНТАРДЖИИ,ЗАВЪРШИЛИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ИКОНОМИКА!!!!ИЗРОДИ, И СИ ВЯРВАТ.АЙДЕ ДАВАЙ СЪВЕТИ НА ТУРСКАТА ГЮВЕНДИЯ БЕ КВАЗИМОДО! Финансис одобряват по-високия акциз Economynews - 10 Октомври 2009, 10:49 Вдигането на акцизите за цигарите и алкохола е добра мярка за увеличаване постъпленията в републиканския бюджет. Тази позиция изразиха във Варна ексфинансовият министър и председател на Надзорния съвет на Банка Д Стоян Александров и проф. Гарабед Минасян от Икономическия институт на БАН. Според тях България и без това е поела ангажимент да повишава акцизите, така че няма нищо лошо, ако тази стъпка бъде предприета малко по-рано. Експертите обаче подчертаха, че вдигането трябва да бъде съчетано със строг контрол, за да не се увеличи сивата икономика в страната. Стоян Александров коментира, че министър Симеон Дянков е принуден да предприема такива мерки, защото икономиката е слабо работеща и колкото и да се режат разходите, ефектът от такава стъпка е еднократен. За повишаването на данък сгради и такса смет проф. Минасян каза, че проблемът опира до отношения между местната и централната власт. Според него местните власти е редно да имат по-големи правомощия и отговорности. Едновременно с това обаче трябва да се подхожда с правилна мярка за повишаването на тези данъци, посочи Минасян. Експертът одобри и предложението за увеличаването на пенсионната възраст в страната. В допълнение Стоян Александров коментира, че не е добре в момента да се намаляват осигурителните вноски. През последните години в страната са привлечени над 20 милиарда евро чужди инвестиции, но къде е ефективността от тях - няма инфраструктура, нито създадени предприятия от тези пари, подчерта бившият финансов министър. Той бе категоричен, че излизането на страната от кризата ще е следствие на това, което става навън. Ако в чужбина започнат да излизат от кризата, нашите фирми, дори и при запазване нивата на заплатите ще могат да изнасят и това ще раздвижи пазара, прогнозира експертът. Според него при нормализиране на ситуацията навън, банките отново ще се отворят към кредитиране. По-важното обаче е да няма втори трус на кризата и за радост няма такива индикации, категоричен бе Александров. Вече има сигнали в някои държави, че излизат от кризата, но у нас за съжаление такива няма, допълни проф. Минасян. Според него България трябва задължително да си върне доверието на ЕС, което ще доведе и до завръщането и привличането на нови чуждестранни инвеститори. Ако Евросъюзът не възстанови доверието си в страната ни, ситуацията може да се влоши още, прогнозира Минасян. Ученият изрази одобрение, че новият кабинет не пристъпи веднага към актуализация на държавния бюджет. Според него преди такава стъпка трябва да се запушат пробойните в бюджета, откъдето изтичат пари. В момента виждаме, че се полагат усилия в тази посока и те трябва да дадат резултат, посочи Минасян. По думите му преди актуализиране на бюджета, би трябвало да се осигури и добра събираемост на средствата по различните пера.

От това което пишеш се разбира ,че си платил парното ... е като си го платил знаеш ли за какво си платил ??? / тоест колко си платил за една еденица деление показващ топломера ТИ / Ако не знаеш ,не се учудвай ,че ник - meli не иска да плати за нещо за което не могат да и кажат колко струва . Никой не може да ТИ каже колко струва по интересувай се убеди се сам , ако някой ти каже ,че за едно кебабче ще трябва да платиш обърнато от потенциална в кинетична енергия 11.99 лв ще платиш ли / защото точно такава е бележката сводката от толофикация ,само където няма данни за глобалното затопляне