Папата сподели историята на дядо Добри

Историята на Добри Добрев, възрастен българин на 99 години, който обикаля улиците, за да събира пари, привлякъл вниманието на папа Франциск.

Обратно в новината

Коментари - Папата сподели историята на дядо Добри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тук място за коментари няма.ДЯДО ДОБРИ Е ВЕЛИК БЪЛГАРИН.

Един ПРОСЯК изпросил в най-бедната държава на Европейския съюз ОГРОМНА сума за църквата. Папата го забелязал? БОГ да ни е на помощ. Кой друг ще ни помогне?

Тук всички сте с промити мозъци !!!!

Тъжно ми става, но се прекланям пред човека! Сега виждам колко сме малки в ежедневните си постъпки.

Не си малка! Дерзай.

Фейсбукът на Франциск приема Български.

Един велик и свят човек! Думите са малко за да изразя възхищението си към него. Да е жив и здрав!

Възхищавам се на такива хора, толкова е трудно в днешно време да се отречеш от себе си и да следваш каузата си толкова дълго и с такова постоянство. Всичката тая суета около нас, а всъщност човек си отива от тоя свят без да вземе нищо със себе си. Жив и здрав да е дядото!

Един велик и свят човек! Думите са малко за да изразя възхищението си към него. Да е жив и здрав!

Ето един свят човек.....Българи!

Цитира папата от Коста рика?!

Всичко това е хубаво, защото като гледам днешните попове по телевизията какъв разгулен живот водят - сексуални оргии, човек вече се чуди, да вярва ли на тях, или не!!!

религията е вредна, промити мозъци

е кво сега изкукалия дядка живее като скот и дарява пари на БПЦ, за да имат поповете кинти за ролекси и лимузини?

Тъпи са родителите ти защото са те родили а не са направили аборт.

Plamen

Добре казано! :)

отвратителен си - върни се от там където си излязъл ;)

що бе ? прав е човека - стана видно че част от поповете си равят далавери с имоти и т.н и карат лимузини и носят ролекси - ...еее к'во излиза че милия дедка ги дарява мъчно спестените си парички за да продължават в същия дух...ми...наистина не е умно...по добре да ги дари наистина на закъсали сирачета които имат нужда от колкото на църквата и шайката лицемерни попове които я оглавяват

Възхищавам се на такива хора, толкова е трудно в днешно време да се отречеш от себе си и да следваш каузата си толкова дълго и с такова постоянство. Всичката тая суета около нас, а всъщност човек си отива от тоя свят без да вземе нищо със себе си. Жив и здрав да е дядото!

Чета и плача.

Ами спри да плачеш.

простако!

Дядо Добри е човека от който трябва да взимаме пример, днес и сега. Истиснки жив Светец! Той е Чудо, аз го вярвам!

Ти ли ще кажеш на другите от кого да взимат пример? И откъде това самочувствие?

А от къде у теб това самочувствие да поставяш под въпрос мнението му? Ти ли ще кажеш на другите какво да казват на третите? Както и да е, така можем да си пишем безспир, а важното в случая е, че на Света съществуват и хора като Дядо Добри. Поклон пред себеотрицанието и отдадеността на този чуден човек. Аз не мога така. А ти?

Църквите трябва да бъдат обединени! Бога е един и същ. Аз съм православен христянин, но както ходя и в православни храмове, така ходя и на служби в католически. Разлика за мен няма. И на двете места е страхотно !

браво на този човек. ако и политиците ни бяха такива ехеееееееее *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няколко пъти алармирам... Папата го дава много левичар. Обяснява, че не се обиждал да му викат "марксист". Ватикана излезе с официално становище, с което вдигна анатемата, върху комунистическата идеология, Директно извадиха Маркс на тезгяха. Обаче отвъд океана никак не им харесва тази работа. Навремето убиха един папа-социалист Йоан-Павел I, само 33 дни след като го възкачиха на папския трон, а той почна да кълне американските империалисти... Днешния Папа, надява се, е наясно с какви долни престъпници от САЩ ще се сблъска...

Също като патреарх Максим и той си даряваше всичко на църквата

дядо Добри се нареди до Левски преживе. и на сто години да става това чудо- случва се. чудото да имаш нещо повече от себе си. а те са хората, които не могат без теб. Благодаря ти, Добри! Папата..тоя май е по свестен..но пак не може да му сподели живота и делото и вярата в доброто. ми, тва е..не ги разбирам добре таквиз работи. няма кои да ги обяснят противното на живота им. тъ, поклон и догодина пак. нужен си. повече от нас, грешните. Благодаря, че те има.

Не пипай Левски!

няма друг такъв близък пример. Левски не ти е собственост, нито мавзолей. Той е движение и свобода и учение безкористно. Да пипнеш Левски е труд, знание и патило. И да ти пикам на забраната. тъкмо с ръцете долу, дръпнах ципа. с останалото си запълни съня да не хъркаш.

А викито от новините по бтв нарече дядо Добри "просяк".

"Блажени са неуките, защото е тяхно царството небесно!"

Не знам, според мен дядото не може да се нарече "просяк", неговата дейност не е просия.

проси човека. факт е. срам ви е, че някой още проси милост за България? че не е на плата? че просяк може да е по тачен от богат? отворете си душата. и вижте че този човек проси! не пари, а милост за вас. не за храм моли, а за вашата промяна. аз дето съм атеист разбирам делото.. той вижда на кой колко му струват парите. прави го да стават повече добри хора.

Доколкото зная дядо Добри Добрев е дарител на православни храмове, така че не папа Франциск, а патриарх Неофит би трябвало да говори за него.

Ето ви линк: link Търсете в Гугъл: El Papa, historia indigente bulgaro donado

брей, католиците имат истински духовен водач, първият след Свети Петър

Светец за мен е човек, който помага на други хора. Да пълниш джобовете на килимявките не те прави светец.

Хубаво е че никой не се интересува какво мислиш ти

важното е желанието му да прави добро, няма значение на кого ги е дарил

Папата има над страници и профила във ФБ.Ако намерите поне на един тази 'новина' ще почерпя.Най-много да се окаже, че е на една от страниците на български фен на папата, направил му поредната страница.Иначе 'новината' си е супер... :)

Това променя ли факта, че Бай Добри следва да се канонизира когато му дойде времето?

Не светотатствайте.

Ами, ако грешите и не отговаря на изискванията за светия? И в Индия се практикува аскетизъм, но едва ли някой си е помислил

Ехейййй,аре сега всички да отидем и да прочетем новините от рубриката лайф и да сравним личностите там-наши и чужди с тоя човек.Може да прескочим до парламента и да видим кой е по-голям-хе хе хе.Аз ,ако случайно се добера до нокътя на кутрето на този старец с пета в гъ.а ще се ударя.Според мен, грозно е да кажеш ,,браво " на този старец-навеждам се и мълчаливо му целувам краката.

Дядо Добри - ПАТРИАРХ на БГ. . той е най - дотсоен , а не ченгетата . И Исус са го мислили за луд .

Пиян ли си?

НЕ , ВЯРВАЩ !

Заблуден дядка. А Бентлито на удавения поп край Варна струваше поне $100 000

ако беше бентли може и да струваше толко, но е линкълн и като всяка американска кола е направо евтин в сравнение с премиум марки

може и кадилак да е ама ако всеки поп се лиши от по един "служебен" кадилак и вземе пример от ДядоДобри ...ееехееее... църквата щеше да е реставрирана а Дядо Добри щеше да ги дари за гладните сирачета по коледа

човека е супер .. обаче ... някой може ли да ми даде линк към оригиналния пост на папата във Facebook? аз не мога да го намеря .....

няма и да намериш.Там има над 30 профила или страници на папата ;) Тая 'новина' е писана там, където и повечето материали във ШОК или Уикенд ;)

и аз така мисля ;) не съм сам

много добре го каза! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Един обикновен човек , но голям, това е.

но много глупав да храни мързеливи духовници-таланти в розовите сериали

Църквите се строят за хората, не за свещениците.

Ако в съвременния свят някой трябва да бъде провъзгласен за светец, то това е дядо Добри! Нека Господ му дава още дълги години живот!

И как го разбра това?

Лесно, ти не схвана ли?

Има си правила за това, но е рано, човека (да му дава Господ здраве!) е жив.

Дядо Добри и отец Иван са за пример,за разлика от много наши мастити служители Божий като борис Бачковски,николай пловдивски и още някой други .

Ако всички станем аскети, няма да има кой да дава милостиня, няма да можем да даряваме на църквата, няма да можем да сме толкова добри като него, трябва да заставим неколцина от нас да останат материалисти, за да има шанс за останалите.

Не става дума за аскетизъм, а за проява на човешкото у нас. И милионерът може да бъде с голямо сърце, както и беднякът.

В какъв смисъл проява на човешкото, ако милионер постъпи като дядо Добри, ще стане аскет.

Това е голямо дело. Това е пример за всички нас. Този човек е много по-богат от всички останали. А тези които се гордеят и скъперничат с богатството си са нищожни духом пред този великан. Но смъртта идва и какво ще правят тогава? Ще вземат ли богатство и славата?

Ще си вземат спомена, че са се наживяли. Той също се е наживял.

ТРЯБВА ДА СТАНЕМ ПО-ДОБРИ.ТОВА Е ИЗВОДА, СТИГА ОМРАЗА.ДА СМЕ ЧЕСТНИ И РАБОТЛИВИ.

Много обичам, когато някой говори в множествено число. :)

Повечето не загряват-хе хе хе.а за репликата-браво!!!

Moje da otidete da prochetete originalanata statia ..ima poveshe info tam link

за съжаление дядо добри и отец иван са един и двама , докато антиподи безброй , като почнеш от костов през сакса и станишко продължиш през бойко , плевнята и орешко та чак до мазния ти комшия с голямото шкембе

На първо място в списъка с антиподи постави българските "духовници"- тези търгуващи с вярата на хората.

колко милионери се самоубиват, извратяват, изпадат в меланхолия!!!парите са нужни в савременният свят но ако не си богат отватре другото богатство е катара!!! по добре да знаеш отколкото да имаш и да не знаеш!!!дядо добри знае, затова е богат!!!

След всичката помия която Сидеров изсипа върху българите тази новина ме рестартира отново за живот и работа.Поклон пред един истински човек.

искаш да кажеш, "след всичката помия която изсипаха срещу Сидеров"!

Как да нарека обида нанесена на френски дипломат в България от наш депутат.Ако това не ти говори нещо-жалко.

ЗА ПОМИЯР - ПОМИЯ! А ЗА ИСТИНСКИТЕ ХОРА - БЛАГОДАРНОСТ И ПОЧИТ КЪМ ДОБРИТЕ ИМ ДЕЛА!

Не ви ли е срам под новина за един наистина добър човек да изливате злоба и да спорите помежду си. Това е най-малкото неуважение. Грозно е. Вместо да се радваме, че в страната ни има все още подобни хора!

Скарай им се и ги накарай да станат клошари.

Не е нужно някой да става клошар, за да проявява човечност и доброта. Зависи от човека, от неговото възпитание. :)

Дядо Добри е светец! ПОКЛОН!!!

ДИР не сваляйте новината да си нормализираме съзнанието всички.И да се замислим!!!

ЗА !

оставете човека да си изпълни мисията. ша му се кланяте като го няма. дотогава може за идол да си изберете смартфон. я, дърваря е тук. не са го сбъркали в леса сас диво прасе по празниците..ся ша трябва да го търпим поне йощ една година.. дървар, ходи ли по гората или си лежа на трапезата? ако не си тук друг път ще обадиш..щом сме здрави и луди..за всичко има време.

Щом не е дарил имотите за пластична операция на някоя поп-фолк дива.... в ада!

След толкова облъчване българинът е зажаднял за добри хора и добри неща като дядо Добри.

Медиите наслагват много отрицания, дядо Добри не ги слуша и живее в хармония.И ние по-малко трябва да слушаме медиите.

Само като чета за него и като , че ли ставам малко по добър .Да си над всичката тази агресия и злоба която цари навсякъде , това е нещо велико. За съжаление много малко хора могат да го постигнат . Душите ни са отровени завинаги.