България е след Уганда по равенство на половете

Скандинавските държави и тази година са на първо място сред страните с най-голямо равенство между мъжете и жените, а България е на 50-то място от 134 страни.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стига с тия срамни класации претъпкани с хормони храни осигуряват много голямо равенство

пак сексистки флеймъри от мммагаданннн

Изумителна простотия!Природата е дала категорична,убедителна и ясно видима РАЗЛИКА между половете.Опитите да се изравнят мъжете и жените е гнусна мечта на педерасите,травеститите и лесбийките.И води до ГИБЕЛ за целия човешки вид!

Истината е, че тия страни са толкова богати, че не им пречи да сложат жена да се прави, че работи и да прави поразии :)

"Оооо, колко си прост! Има ли смисъл с теб да говоря..."

Някой да е чул нормален мъж да казва на жена: "Като станеш бизнесменка и спечелиш много пари, тогава ще имаш шанс с мен"? Равенство ли...?

Природата си е казала кой е силния пол, както физически така и умствено. За жените смятащи, че не е така, нека помислят върху следния елементарен пример: Защо дори в шахмата има разделение между мъже и жени и кои са по добри?

Истината е 1!!! за 21 века - мъжа почти е унищожил планетата!!! Скоро идват времената на ЖЕНИТЕ! Видяхме вий колк осте некадърни! Освен е*е друго нямате в главите! За това като си е оакал- не се реве на площада драги! Доказан факт е , че фирми с жени управители са по-печеливши! Мъжете създават само хаос!

когато пораснеш и започнеш да работиш, тогава ела пак да коментираш

Apple, Microsoft, Exxon Mobil? не мога да се сетя за голяма корпорация ръководена от жена или поне да е член на борда на директорите.

Тарантулке,кажи ми тогава на кое место е най богатата жена в класацията на милиардерите.Явно не си чувала,че зад всяка успяла жена,стои поне един богат мъж.

Поредната дивотия, написана от някой псевдо статистик... По тази база на която споменават, че се базира изследването излиза, че след Втората Световна, жените са имали по-големи права от мъжете, защо са работели повече??? Значи, за да има равенство м/у половете, всички трябва да сме бедни и да се налага и мъжа и жената в едно семейство да работят, за да могат да си позволят да отгледат едно дете... Това глупост!!!

Даваш нещо като цитат. Допуснах да се оскверня и да намеря от къде е цитата. Тъй и предположих - жена/момиче тук ако не е чалгарка или R&B боклук с безумно самочувстиве ще е цяла сензация! Казано простичко, кат' за таки'а кат' тебИ - по цитата ще ги познаете. Чудя се, ти за каква работа мислиш, че ставаш??? :)

Боже, божеее, каква простотия има, божееее. Естествено е, че ИМА биологична разлика между мъжа и жената!!! Но тук не говорим за БИОЛОГИЧНАТА им роля, а за ОБЩЕСТВЕНАТА им такава! Вече толкова години е доказано и на теория и на практика, че интелектуално равенство има, следователно е ТЪПО (икономически НЕИЗГОДНО даже) да няма равенство и на трудовия терен! За такива класации става дума, драги, а не за някаква измислена "война" между феминискти и мачовисти... Нито пък ства дума някой да си сменя пола или да рекламира различни сексуални предпочитания! Направо ме изумява, как такава новина подбужда толкова тъпи реакции, ама едно си... дядо знае, едно си ... дядо бае!

Боже, божеее, каква простотия има, божееее. Естествено е, че ИМА биологична разлика между мъжа и жената!!! Но тук не се говори за БИОЛОГИЧНАТА им роля, а за ОБЩЕСТВЕНАТА им такава! Вече толкова години е доказано и на теория и на практика, че интелектуално равенство има, следователно е ТЪПО (икономически НЕИЗГОДНО даже) да няма равенство и на трудовия терен! За такива класации става дума, драги форумци, а не за някаква измислена "война" между феминискти и мачовисти... Нито пък ства дума някой да си сменя пола или да рекламира различни сексуални предпочитания! Направо ме изумява, как такава новина подбужда толкова тъпи реакции, ама едно си... знае, едно си ... бае!

То е ясно,флейтистка:)

Съвременната НАУКА стана най-лицемерната и агресивна религия за всички времена и народи!!! Много харесвам думичките "отдавна е доказано", след което следва пропаганда и популизъм, с които и най-извратената секта не може да се похвали :) Кой го е доказал?! Ам? КАК е доказано?... "Жените били умни колкото мъжете", "педерасите били по-нормални от здравите хора", "сащ е демократична държава"... ужасна наука, статистика-стъкмистика, абе чиста куку мистика :)

лесбо, пак ли почнахте да се цепите? кажи ми, каква е разликата между който и да е смотан селяндур и 'манол'? никва, според мен, а според теб 'манол' е по-велик само заради пикалото. такива ми ти работи.

Само неук (неграмотен) човек може да отрича науката. На такъв, няма какво да му се обяснява за разликата между наука и религия и за важната роля и на двете в човешката цивилизация....

HP, Yahoo, Pepsi, Xerox са все компании, които се ръководят от жени.

Мари, бабо Илианооо, мари ма, много лесно се пробваш ама ... е всъщност ти сега да не мислиш, че храня надежди наистина да пробудя интелигентност в теб. НЕ, ни най-малко, уверявам те! Пък, който може да мисли, отдавна е видял и то наистина, как отдавна наука няма, научният метод не се прилага, ами с демагогия, лицемерие, лъжи, корупция и откровена законова тирания се бранят някакви лъжливи позиции... Всяко чудовище, лежащто на стари лаври се вмирисва и разлага накрая до такава степен, че бива пометено от Разума. Така стана с Държавната религия навремето, днешната "наука" я чака съвсем същото и то в най-скоро време. Надежда има.

Деденце, гнусен и мухлясал си ти! Тук не става дума за заличаване на разликите между половете, а за премахване на неравенството във възможностите за реализация. Идеята произтича от принцип, който е основополагащ в държавно-политическите и правните науки още от времето на Френската революция и като такъв фигурира и в българската Конституция (чл. 6) - равни права за всички хора, независимо от съществуващите индивидуални различия (вкл. полово обусловените).

Пълни глупости! Айде, иди сега кажи на майка си и жена си (гаджето, ако изобщо имаш такова) или сестра си, или на бивша съученичка, дето е имала много по-вискоки оценки от теб!), че са по-тъпи от тебе, защото ти си "МЪЖ"! Щото такак религията била казала, а днешната наука- да патки да пасе! Абе, глупако, даже и да не гледаш научни доказателства, па отвори си очите и виж реалния живот около теб или си се запънал на Балканите... Пише ти черно на бяло, че поради това равенство на половете, Скандинавските страни са толкова напред в толкова мног отношения.... Друго доказателство не е нужно!

То е ясно- комплексар!

Ега си срама- след Уганда!

Аз не съм забелязал в БГ да има неравенство между жените и мъжете в смисъла на коментара от статията! Работил съм в няколко различни предприятия, на едното даже бях директор и не съм видял неравенство или различно отношение! Е, чистачките бяха винаги жени, а изкопчиите - мъже, но това не го броя за неравенство! А как е в скандинавските страни? Може би там мъжете излизат в отпуск по майчинство, та са по-равни от тук??

Те драги, излизат в отпуска по бащинство!

90 % от коментарите (и от мъже и от жени НАРАВНО) показват ТОЧНО защо България е след Уганда в тази класация!

Тук не става дума за заличаване на разликите между половете, а за премахване на неравенството във възможностите за реализация. Идеята произтича от принцип, който е основополагащ в държавно-политическите и правните науки още от времето на Френската революция и като такъв фигурира и в българската Конституция (чл. 6) - равни права за всички хора, независимо от съществуващите индивидуални различия (вкл. полово обусловените).

тва са глупости. в англия например мъж и жена колеги,на еднакви постове,еднаква длъжност и жената взима 25% помалко. интересното в това е че такъв е закона. и кво,и те ли са зад нас???

Не само, че излизат в отпуска по бащинство, ами след като им се роди дете, веднага минават на 4-дневен работен ден, за да имат "бащински ден" в къщи и от тези 4 често работят 1 от вкъщи, за да хаглеждат детето, особено, ко и майката работи (пак на 4-дневен работен ден). И двамата родители се грижат по равно за децата си и се справят без никакво постоянно присъствие на баби! Това мъжете го правят НЕЗАВИСИМО от ранга им в служебната йерархия!

Я света да не е почнал преди 2000 години бе :D разни такива надъхани идиотки наистина ме развеселяват . После се чуди що не те вземат на сериозно не е щото си жена просто си тъпа .

по-точно коментари от жени го показват??? А българия е там, заради липса на закони, но най-вече заради манталитета. И не само в България, за съжаление, а в много, много други страни....

Тук не става дума за заличаване на разликите между половете, а за премахване на неравенството във възможностите за реализация. Идеята произтича от принцип, който е основополагащ в държавно-политическите и правните науки още от времето на Френската революция и като такъв фигурира и в българската Конституция (чл. 6) - равни права за всички хора, независимо от съществуващите индивидуални различия (вкл. полово обусловените).

В природата има разлики между половете, но в твоя случай - не в твоя полза.

Може ли link към въпросния закон...или пак едно към гьотура си говорим? Глупости на търкалета....

Когато възраста за пенсиониране на жените стане като на мъжете и когато видите жена да носи торба със цимент тогава ми говорете за равенство на половете!

Аре, още един кр...н! Не за равенство на физиката, а равенство на реализацията (вкл. равно заплащане, при равен труд и ценз) говориме, ама ти не си в час!

Само като инфо - отдавна е доказано, че думата "комплексар" е масово използвана като обидна от неграмотни лица от женски пол, но хранещи огромно, неподплатено с нищо, самолюбие :) Накратко казано, както в случая с Янчето (като онова адреналинче-голяма професия :) дето пласира жалкото си порно), и теб думичкат "комплексар" те разкрива като чалга женичка...

кретен

Прав си, показваш, че селяните използвате и други обидни думи, освен компрометиращата "комплексар" :) Добре, че има модератор, та да спре една мно'о "яка" псуваща жена :)

Не знаех, че двамата мъже, собственици на Yahoo (верно, от скоро) правят една жена :) И... я пак си помисли за HP! Тук не става въпрос да се пробваме колко фирмички знаем, ами да проверим, дали това, което ни се иска реално е :)

Ами ние и по канибализъм сме след Уганда, да се срамуваме ли, според теб?! :)

Ася, жалко, че нямаш Мъж, ама плачи по-тихо бре. Не си единствената самотна на тоя свят...

Наитина не мислех, че за това е нужно обяснение, но след като е нужно, ето тогава: 1. Точно, затова, че липсват много примери на жени с велики постижения в миналото, е нужно да има равенство между половете. Това, не е показателно за интелекта, а точно за неравнопоставеност на половете. Да цитирам ли откога (доооста късно!) жени имат право да учат в Университет!? А да цитирам, ли че например в Холандия само до скоро (70тте години на 20-ти век!!) ако една жена се омъжи, автоматично трябва да напусне работа!!??? Е, кога и как точно се очаква от жените в миналото на направят великите открития, като са пазени ревниво до печката.... 2. Има много, ама много примери за гениални жени в днешно време. И за научни постижения на жени. Но спецификата на това, какво е да си учен в днешно време в мнооого различна от времето на енциклопедистите в миналото. Както и прогреса в науката е толкова стрмителен, че сувремениците не значт имената на много учени, които са познати в техните си научни среди- мъже и жени! Донякъде това е и от образованието, където например се учи математиката до 19-ти век, понеже по-модерната е много сложна за средното училище, и затова едва ли знаеп име и на модерен математик (мъж), а не че такива няма! Стига ли ти това или искаш да ти изровя имена на много известни (в техните среди) жени-чуени, например???

Наистина не мислех, че за това е нужно обяснение, но след като е нужно, ето тогава: 1. Шахмата е спорт. В спорта има разделение на мъже и жени. Ясно е защо! 2. Точно, затова, че липсват много примери на жени с велики постижения в миналото, е нужно да има равенство между половете!!! Това, не е показателно за интелекта, а точно за неравнопоставеността на половете. Да цитирам ли откога (доооста късно!) жени имат право да учат в Университет!? А да цитирам, ли че например в Холандия само до скоро (70тте години на 20-ти век!!) ако една жена се омъжи, автоматично трябва да напусне работа!!??? Е, кога и как точно се очаква от жените в миналото на направят великите открития, като са пазени ревниво до печката.... 3. Има много, ама много примери за гениални жени в днешно време! И за научни постижения на жени. Но спецификата на това, какво е да си учен в днешно време е мнооого различна от времето на енциклопедистите в миналото. Както и прогреса в науката е толкова стремителен, че съвремениците не знаят имената на много учени, точно защото те са много, но които са световно известни в техните си научни среди- мъже и жени! Донякъде това е и от образованието в училище, където например се учи математиката до 19-ти век! По-модерната е много сложна за средното училище, и затова едва ли знаеш име и на модерен математик (мъж), а не че такива няма! Стига ли ти това или искаш да ти изровя имена на много известни (в техните среди) жени-чуени, например???

Пешенце, ти за една дама на име Мария Кюри чувал ли си? Предполагам че не, защото на уроците по химия и физика вероятно си спал. А отвори сега Уикипедията, па виж там какво пише. И защо мъжът и Фредерик Жолио е взел името й, за което следва да му се вдигне паметник, порди което науката го помни като Фредерик Жолио - Кюри. А за една дама на име Мишел Мутон чувал ли си? Ами за Клеопатра, за Екатерина Велика, Виктория и Елизабет? Жените мислят различно, когато са ги учили да мислят различно. Познавам една приятелка от дете, която игреше шах с баща си и стана шампионка на училището докато..... не започна да го побеждава. След което изведнъж уроците станаха по-важни и никога повече не отиде на турнир. Ако на тебе са ти внушавали от дете че си п...а, такъв ще бъдеш независимо какво имаш между краката. И много български мъже го потвърждават тази теория за съжаление.

1. Шахмата е спорт. В спорта има разделение на мъже и жени. Ясно е защо! 2. Точно, затова, че липсват много примери на жени с велики постижения в МИНАЛОТО е следствие от неравнопоставенността за реализация, а не тази на интелекта. Защото СЪВРЕМЕННОСТТА го показва. И точно затова е нужно да има равенство между половете!!! Примерите от миналото за великите учени-мъже, и липсата на такива-жени НЕ Е показателно за интелекта, а точно за неравнопоставеността на половете! Да цитирам ли откога (доооста късно!) жени имат право да учат в Университет!? А да цитирам ли, че например в Холандия само до скоро (70тте години на 20-ти век!!) е имало закон, че ако една жена се омъжи, автоматично трябва да напусне работа!!??? Е, кога и как точно се преполага жените в миналото са направили великите открития, след като са били пазени ревниво до печката.... 3. Има много, ама много примери за гениални жени в днешно време! И за научни постижения на жени! Но спецификата на това, какво е да си учен в днешно време е мнооого различна от времето на енциклопедистите в миналото. Както и прогреса в науката е толкова стремителен, че съвремениците не знаят имената на много учени, точно защото те са МНОГО. Което не ги прави по-малко учени от техните колеги в миналото, понеже са които са световно известни и признати в техните си научни среди- и мъже и жени! Донякъде това е и от образованието в училище, където например се учи математиката до 19-ти век! По-модерната е много сложна за средното училище, и затова едва ли знаете име и на модерен математик (даже и мъж), а не че такива няма! Стига ли ти това или искаш да ти изровя имена на много известни (в техните среди) жени-чуени, например???

skromna35

Мъжете и жените са различни. Това е богатство, а не повод за дискриминация! Когато много хора са добри в различни неща, се получава нещо много по-добро, отколкото ако само половината правят нещо, а другите са държанаи настрана. Така, че дискриминирането, всъщност е много неефективно поведение!