България е след Уганда по равенство на половете

Скандинавските държави и тази година са на първо място сред страните с най-голямо равенство между мъжете и жените, а България е на 50-то място от 134 страни.

Обратно в новината

Коментари - България е след Уганда по равенство на половете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ася, в отговора ти до До - Ася & Омръзна ми да обя ( нерегистриран ) прави впечатление, че "вкарвате в устата" на опонента думи и фрази, които той не е използвал. Това не е коректно и не говори добре за вас. Ако използвате същия подход и на проф. си поприще, нещата могат да придобият сериозен характер и да ви създадат проблеми в дългосрочен план.

Хехе, конкретните думчки са си едно към едно, но всъщност важен е смисълът - а тук няма спор кой какво иска да натрапи и защо. Всичко се свежда до нещо доста елементарно: когато не притежаваш способности, с които да се докажеш в живота - опитай да доминираш с мускул. Оттам и "аргументитът" с природата, защото обемът на мускулатурата е единственото, което природата е дала в повече на мъжа, отколкото на жената. По въпроса хубаво са коментирали "аз (нерегистриран ) 12.10.2010 15:19" и "skromna35 (лоялен ) 12.10.2010 18:14". Разбира се, споменатата тактика далеч не се използва само по отношение на половете, а във всяка ситуация, в която личните качества се окажат крайно недостатъчни. Доколко са коректни подобни прояви, какво и за кого говорят те, е ясно.

Уважаема, Коментарът Ви напомня лекция от университетите от времето преди 1989г (или на някои съвременни Нови...). Че не желаете да разберете казаното от мен, е напълно разбираемо, но бъдете по-предпазлива с подобни изявления, защото те издават обремененост и лични проблеми.

Уважаема, Коментарът Ви напомня лекция от университетите от времето преди 1989г (или на някои съвременни Нови...). Че не желаете да разберете казаното от мен, е напълно разбираемо, но бъдете по-предпазлива с подобни изявления, защото те издават обремененост и лични проблеми.

Явно господинът е имал шанса да посети и да попие от не една лекция от периода преди 1989 г. и аз едва ли мога да се меря с него както по конюнктурно-психологическа обремененост, така и по натрупани лични проблеми, най-малкото предвид факта, че през посочената година съм била на 3 г.;)

Не се сърди на Дедото. Той просто се е изказал по-общо, т.е. не си е направил труда да се постави на твое място и да приведе съответните аргументи, с/у които няма да можеш да противопоставиш тези, с които излизаш насреща му - иначе той е прав. Да поясня: Имал е предвид отговорността, която носи всеки един от половете, а от там и правата и мястото му в обществото. Там където има изключения, те (според крилатата римска фраза) не създават правилото, а само го доказват. Природата е помислила мъдро за всичко. На всеки е отредила съответното място и свързаните с това привилегии и задължения. Така че това, което казваш за правата като възможности за реализация, е нещо от съвсем друг порядък и няма отношение в случая. Проблемът на съвременната жена е, че все повече се осъзнава като личност и търси своето място като нормален индивид. Това е обективна тенденция, но тя не може да има върховенство над природните дадености. Въобще в случая проявяваш (нищо лично) типично женската черта да се взема желаното за действително.

Сръднята настрана, ще опитам отново: твърдението, че природата следва да диктува живота ни, отрича като концепция и държавата, и правото, дори обществото; изобщо - всички регулаторни механизми, измислени от човека като разумно същество, умеещо да моделира обкръжаващата го среда в своя полза и да се развива. В противен случай, щяхме да усетим с пълна сила "мъдростта" и "върховенството на природните дадености" под ударите на онзи с най-големия боздуган, в зъбите на хищниците или на произвола на стихиите. И нямаше да говорим за класации на държавите, гарантиращи в най-пълна степен равните възможности на половете, камо ли да обсъждаме статии по въпроса. Но в случая правим тъкмо това, т.е. по темата говоря аз, а твоите размисли и страсти могат да продължат да се реят свободно в природата...

Напълно си прав. (Жените също си дават с/ка за това, но няма да го признаят, защото ще се лишат от основание дая им минавата номерата.) Всъщност това, което изтъкваш за Сев. Америка, е класическият принцип на разделя и враде: противопоставяне и разделяне на хората по расом , полов и пр. признак. Мъжете се държат в перманентен стрес (за да не могат да вдигата глава) чрез манипулиране на слабото звено на човешкото общ.., т.е. жените, на които непрестанно се внушава да имат всевъзможни претенции и капризи,у които мъжете са длъжни да задоволяват. Същата кампания върви с пълна сила вече и в Б-я. ТВ предавания, шоу-програми и реклами са просто уникални в това отношение. И най-голямата ирония е, че от всичко това губещи в крайна с/ка са жените. Въобще Рогатият си върши отлично работата (колкото и абсурдно да звучи това за повечето).

Ретроградно и тежко обременено от ширещите се напоследък "теории" за всевъзможни конспирации, които по абсурдност отстъпват само на истерията около свършека на света през 2012 (задължително присъства и Голямата Лоша Америка), празнотите в разсъжденията позапълнени с дървени философии за "капризите" на жените, на които все "им минават номерата", били те и "слабото звено в човешкото общество", плюс нотка на религиозна маниакалност - коментарчето все едно се е пръкнало от главата на някой мрачен средновековен ратай.

Съгласен съм, че навремето е имало дискриминация. Ама къде я виждате сега?! Та не разбрах и защо сме след Уганда?! Амм, то ако става дума за дискриминация, май сега се появява такава, ама в обратен ред. Според новите гениални законотворци, ако се оженя, жената може да ми продаде апартамента. Ако не сме се оженили... пак може бе, стига да живяла няколко дена с мен... :)))

Мен жена ми много ме дразни,не спира да мели по цял ден ,какви права иска и аз ли да меля като нея !!!

;-)

Природата е поставила така нещата - мъжът ходи на лов, брани къщата и участва в обществени дела. Жената готви, пере, гледа децата и т.н. Откакто жените имат избирателни права държавите се превръщат в комунистически затвори една по една. Може би е случайно, а може би не. Доколкото ми е известно законодателно жените са равнопоставени с мъжете, така че не виждам за какво реват тука. Сигурно воят идва от някакви феминистки, които мечтаят да станеме като извратената държава Канада, където мъжете ги е страх да заговорят дори жена. Там куче да си, негро или жена. Затова е пълно с обратни. Нормалното е мъжете да изкарват зостатъчно, че да не се налага жените да работят. На повечето жени това ще допадне безспорно. За съжаление съвременният свят е с тежки деформации и се налага и двамата родители да работят. Поради икономическите изкривявания се наблюдават и всякакви други аномалии, които често се наричат моделен начин на живот. Де факто си е мизерия и нещастие, но се представя като нещо положително. Младите хора сега са "динамични". Защо са "динамични" ? Ми защото нямат по милион в банката ! Ако имаха щяха да стават в 10 , да ходят на плуване и тенис и да ги боли оная работа за желанията на някакви назначени работодатели !

skromna35

Не е точно така. Природата е поставила нещата така- жената да износва плода и да го роди. Природата нищо не е казала за избирателните права! Изобщо не значи, че всяка трябва да работи, ако не иска и може непример мъжът й да я издържа, но ако няма мъж (всяка жена има голяма вероятност да овдовее например!) или пък тя ИСКА да работи- трябва да може и да й се заплати труда точно толкова, колкото и на мъжа.

Стига де, откъде тази невероятно голяма вероятност жените да овдовяват!!!! Аз лично, ако имам възможност не бих работила, бих си седяла в къщи и бих си гледала децата, не че имам деца, но ако имах, с радост, къде по-добре е да търчиш с радост след малкия калпазанин, отколкото с ужас зад дебели г.з на подивяла шефка! Нека мъжете да работят, нека се трудят, нека бъхтят, нека те се карат с тъпи шефове и им търпят настроенията, аз нямам сили за това. Уви, налага ми се да работя и всеки ден да се връщам, като парцал в къщи - психически изцедена и смазана от шефки еманципатки, дето ги тресе критическата и не им се седи в къщи (чудя се защо ли).

Равенство между половете не е възможно,защото правата на всяка отделна личност са точно равни на нейните задължения. Иначе за какво равенство става дума?Ако дамите се натоварят с мъжките задължения,ОК!Но тогава ще трябва да живеят в апартаменти и къщи,построени от други дами,а животът им ще бъде с 10 години по-кратък от живота мъжете. Защото сега е обратното,нали?

Да се прави съпоставка между права и задължения в конкретния контекст е, меко казано, логически неиздържано и по тази причина напълно безпредметно. Все едно да твърдиш, че крокодилъттрябва да е толкова дълъг, колкото е зелен. Но деденцето явно има нужда от повечко обяснения: в случая, понятието "право" е употребено в смисъл на "принципна възможност", а по-конкретно - за достъп на всеки човек до всички сфери на изява, което е гарантирано от закона. В тази връзка, за съответстващо задължение би могло да се приеме условието да се спазва законът, т.е. посочената възможност да не се ограничава от никого. Но ако държиш на пример в друга, по-битова насока, ще ти посоча договора за дарение, при който за едната страна възникват само права, а за другата - само задължения. И за да обобщим казаното - за твое добро, спри да си пробутваш махленските философии, защото все повече затъваш в собствените си...противоречия:)

деде, ама ти този апартамент го строиш докато жена ти цял живот ти подлага възглавнички под задника, изслушва ти простотиите, грижи се за комфорта ти (телесен, душевен, всякакъв) и......ходи на работа и печели пари, нали? аз мисля, че задълженията са равни. и като нямате жени ревете колко сте самотни, нали? аре, не ми се правете на велики, много молим. скромназ5 е описала наи-правилно нещата - две части от едно цяло. а ти деде си мъжкия вариант на феминистките лесбиики - и едните, и другите сте дразнещи екстремисти. наи-добре си живеите сами, а пък ние нормалните ще се обичаме, и ще си се размножаваме.

така е мъжете сме дискриминирани спрямо красивите жени, които пробиват навсякъде :( Но както и да е живи и здрави да са, все пак са по-красивата част от човечеството!

Това НЕ Е дискриминация! Щеше да е, ако назначаваха само красиви жени например! Ако имаш шанс да бъдеш назначен, това, че е избрана красива жена само означава, че прото, че в КОНКУРЕНЦИЯТА, тя те е победила (а ако е само с красота, а не с акъл, пак ще да е заради тъпотата на мъжете и лекотата, с която могат да бъдат манипулирани)... Толкова е просто. Но е трудно на мъжете да го преглътнат и затова говорят за дискриминация и феминизъм наляво-надясно! А става въпрос, единствено за КОНКУРЕНЦИЯ! Това е механизма за подбор на индивидите в борбата за оцеляване....

skromna35

Мъжете и жените са различни. Това е богатство, а не повод за дискриминация! Когато много хора са добри в различни неща, се получава нещо много по-добро, отколкото ако само половината правят нещо, а другите са държанаи настрана. Така, че дискриминирането, всъщност е много неефективно поведение!

skromna35

Исках да кажа "много по-добро, когато правят нещо заедно, а не когато половината са държани настрана"

1. Шахмата е спорт. В спорта има разделение на мъже и жени. Ясно е защо! 2. Точно, затова, че липсват много примери на жени с велики постижения в МИНАЛОТО е следствие от неравнопоставенността за реализация, а не тази на интелекта. Защото СЪВРЕМЕННОСТТА го показва. И точно затова е нужно да има равенство между половете!!! Примерите от миналото за великите учени-мъже, и липсата на такива-жени НЕ Е показателно за интелекта, а точно за неравнопоставеността на половете! Да цитирам ли откога (доооста късно!) жени имат право да учат в Университет!? А да цитирам ли, че например в Холандия само до скоро (70тте години на 20-ти век!!) е имало закон, че ако една жена се омъжи, автоматично трябва да напусне работа!!??? Е, кога и как точно се преполага жените в миналото са направили великите открития, след като са били пазени ревниво до печката.... 3. Има много, ама много примери за гениални жени в днешно време! И за научни постижения на жени! Но спецификата на това, какво е да си учен в днешно време е мнооого различна от времето на енциклопедистите в миналото. Както и прогреса в науката е толкова стремителен, че съвремениците не знаят имената на много учени, точно защото те са МНОГО. Което не ги прави по-малко учени от техните колеги в миналото, понеже са които са световно известни и признати в техните си научни среди- и мъже и жени! Донякъде това е и от образованието в училище, където например се учи математиката до 19-ти век! По-модерната е много сложна за средното училище, и затова едва ли знаете име и на модерен математик (даже и мъж), а не че такива няма! Стига ли ти това или искаш да ти изровя имена на много известни (в техните среди) жени-чуени, например???

Пешенце, ти за една дама на име Мария Кюри чувал ли си? Предполагам че не, защото на уроците по химия и физика вероятно си спал. А отвори сега Уикипедията, па виж там какво пише. И защо мъжът и Фредерик Жолио е взел името й, за което следва да му се вдигне паметник, порди което науката го помни като Фредерик Жолио - Кюри. А за една дама на име Мишел Мутон чувал ли си? Ами за Клеопатра, за Екатерина Велика, Виктория и Елизабет? Жените мислят различно, когато са ги учили да мислят различно. Познавам една приятелка от дете, която игреше шах с баща си и стана шампионка на училището докато..... не започна да го побеждава. След което изведнъж уроците станаха по-важни и никога повече не отиде на турнир. Ако на тебе са ти внушавали от дете че си п...а, такъв ще бъдеш независимо какво имаш между краката. И много български мъже го потвърждават тази теория за съжаление.

Наитина не мислех, че за това е нужно обяснение, но след като е нужно, ето тогава: 1. Точно, затова, че липсват много примери на жени с велики постижения в миналото, е нужно да има равенство между половете. Това, не е показателно за интелекта, а точно за неравнопоставеност на половете. Да цитирам ли откога (доооста късно!) жени имат право да учат в Университет!? А да цитирам, ли че например в Холандия само до скоро (70тте години на 20-ти век!!) ако една жена се омъжи, автоматично трябва да напусне работа!!??? Е, кога и как точно се очаква от жените в миналото на направят великите открития, като са пазени ревниво до печката.... 2. Има много, ама много примери за гениални жени в днешно време. И за научни постижения на жени. Но спецификата на това, какво е да си учен в днешно време в мнооого различна от времето на енциклопедистите в миналото. Както и прогреса в науката е толкова стрмителен, че сувремениците не значт имената на много учени, които са познати в техните си научни среди- мъже и жени! Донякъде това е и от образованието, където например се учи математиката до 19-ти век, понеже по-модерната е много сложна за средното училище, и затова едва ли знаеп име и на модерен математик (мъж), а не че такива няма! Стига ли ти това или искаш да ти изровя имена на много известни (в техните среди) жени-чуени, например???

Когато възраста за пенсиониране на жените стане като на мъжете и когато видите жена да носи торба със цимент тогава ми говорете за равенство на половете!

Аре, още един кр...н! Не за равенство на физиката, а равенство на реализацията (вкл. равно заплащане, при равен труд и ценз) говориме, ама ти не си в час!

Тук не става дума за заличаване на разликите между половете, а за премахване на неравенството във възможностите за реализация. Идеята произтича от принцип, който е основополагащ в държавно-политическите и правните науки още от времето на Френската революция и като такъв фигурира и в българската Конституция (чл. 6) - равни права за всички хора, независимо от съществуващите индивидуални различия (вкл. полово обусловените).

Ася, жалко, че нямаш Мъж, ама плачи по-тихо бре. Не си единствената самотна на тоя свят...

Беше единкоментар към дядо някой-си, но по някаква причина е публикуван пак. Но лошо няма, само дето импотентният интелектуално и физически Ха (който, изглежда, се има за Мъж:)) пак нещо квичи не по темата, поради очевидната си невъзможност да отговори смислено.

тва са глупости. в англия например мъж и жена колеги,на еднакви постове,еднаква длъжност и жената взима 25% помалко. интересното в това е че такъв е закона. и кво,и те ли са зад нас???

Може ли link към въпросния закон...или пак едно към гьотура си говорим? Глупости на търкалета....

не са глупости,това е въпрос от испита за натурализация. минах от там и съм го запомнил като любопитен факт просто. и още нещо. до преди втората световна воина, ако жена е работила, заплатата и се е плащала на съпругът и... пак по закон. :)

90 % от коментарите (и от мъже и от жени НАРАВНО) показват ТОЧНО защо България е след Уганда в тази класация!

по-точно коментари от жени го показват??? А българия е там, заради липса на закони, но най-вече заради манталитета. И не само в България, за съжаление, а в много, много други страни....

Аз не съм забелязал в БГ да има неравенство между жените и мъжете в смисъла на коментара от статията! Работил съм в няколко различни предприятия, на едното даже бях директор и не съм видял неравенство или различно отношение! Е, чистачките бяха винаги жени, а изкопчиите - мъже, но това не го броя за неравенство! А как е в скандинавските страни? Може би там мъжете излизат в отпуск по майчинство, та са по-равни от тук??

Те драги, излизат в отпуска по бащинство!

Не само, че излизат в отпуска по бащинство, ами след като им се роди дете, веднага минават на 4-дневен работен ден, за да имат "бащински ден" в къщи и от тези 4 често работят 1 от вкъщи, за да хаглеждат детето, особено, ко и майката работи (пак на 4-дневен работен ден). И двамата родители се грижат по равно за децата си и се справят без никакво постоянно присъствие на баби! Това мъжете го правят НЕЗАВИСИМО от ранга им в служебната йерархия!

Ега си срама- след Уганда!

Ами ние и по канибализъм сме след Уганда, да се срамуваме ли, според теб?! :)

Боже, божеее, каква простотия има, божееее. Естествено е, че ИМА биологична разлика между мъжа и жената!!! Но тук не се говори за БИОЛОГИЧНАТА им роля, а за ОБЩЕСТВЕНАТА им такава! Вече толкова години е доказано и на теория и на практика, че интелектуално равенство има, следователно е ТЪПО (икономически НЕИЗГОДНО даже) да няма равенство и на трудовия терен! За такива класации става дума, драги форумци, а не за някаква измислена "война" между феминискти и мачовисти... Нито пък ства дума някой да си сменя пола или да рекламира различни сексуални предпочитания! Направо ме изумява, как такава новина подбужда толкова тъпи реакции, ама едно си... знае, едно си ... бае!

Съвременната НАУКА стана най-лицемерната и агресивна религия за всички времена и народи!!! Много харесвам думичките "отдавна е доказано", след което следва пропаганда и популизъм, с които и най-извратената секта не може да се похвали :) Кой го е доказал?! Ам? КАК е доказано?... "Жените били умни колкото мъжете", "педерасите били по-нормални от здравите хора", "сащ е демократична държава"... ужасна наука, статистика-стъкмистика, абе чиста куку мистика :)

Само неук (неграмотен) човек може да отрича науката. На такъв, няма какво да му се обяснява за разликата между наука и религия и за важната роля и на двете в човешката цивилизация....

Поредната дивотия, написана от някой псевдо статистик... По тази база на която споменават, че се базира изследването излиза, че след Втората Световна, жените са имали по-големи права от мъжете, защо са работели повече??? Значи, за да има равенство м/у половете, всички трябва да сме бедни и да се налага и мъжа и жената в едно семейство да работят, за да могат да си позволят да отгледат едно дете... Това глупост!!!

Природата си е казала кой е силния пол, както физически така и умствено. За жените смятащи, че не е така, нека помислят върху следния елементарен пример: Защо дори в шахмата има разделение между мъже и жени и кои са по добри?

В природата има разлики между половете, но в твоя случай - не в твоя полза.

Наистина не мислех, че за това е нужно обяснение, но след като е нужно, ето тогава: 1. Шахмата е спорт. В спорта има разделение на мъже и жени. Ясно е защо! 2. Точно, затова, че липсват много примери на жени с велики постижения в миналото, е нужно да има равенство между половете!!! Това, не е показателно за интелекта, а точно за неравнопоставеността на половете. Да цитирам ли откога (доооста късно!) жени имат право да учат в Университет!? А да цитирам, ли че например в Холандия само до скоро (70тте години на 20-ти век!!) ако една жена се омъжи, автоматично трябва да напусне работа!!??? Е, кога и как точно се очаква от жените в миналото на направят великите открития, като са пазени ревниво до печката.... 3. Има много, ама много примери за гениални жени в днешно време! И за научни постижения на жени. Но спецификата на това, какво е да си учен в днешно време е мнооого различна от времето на енциклопедистите в миналото. Както и прогреса в науката е толкова стремителен, че съвремениците не знаят имената на много учени, точно защото те са много, но които са световно известни в техните си научни среди- мъже и жени! Донякъде това е и от образованието в училище, където например се учи математиката до 19-ти век! По-модерната е много сложна за средното училище, и затова едва ли знаеш име и на модерен математик (мъж), а не че такива няма! Стига ли ти това или искаш да ти изровя имена на много известни (в техните среди) жени-чуени, например???

Мила аз, шахматЪТ е по - правилно да се каже, щом подлогА е в началото на изречението. Примерът по - горе е уместен. 100 гр. повече не са за подценяване. 2. Само с една гола Холандия ли ще се задоволиш? А защо не кажеш за останалата част от света? Или доводите на феминистката са замо за случаите, в които жените са прецакани? 3. Давай ги тия жени. За съжаление оставате само с Мария Кюри и Мария Тереза, които са направили нещо съществено. Жалко за феминистките. Пък и огромната част от топ учените днес са мъже. Доказателство - Нобеловите награди. До колкото знам поне от 60 - 70 г. имате равни права с мъжете. Това е доста време, през което трябва да се пръкне все пак нещо по - добро. Ама нъцки... П.П. И Кулон, Ампер, Коши, Рьонтген, Джон Атанасов, Бойл, Планк, Айнщайн, Бор, Миликен и т.н. (да изброявам ли още?) са енциклопедисти?

не знам дали е така, срещала съм мъже - безкраино по-глупави от мен. може би професията ми ме е променила. сигурна съм обаче, че с това ти мислене теб никоя жена не може да те понася. нека някои на мен ми изръси такъв бисер - на секундата е пратен в архива ''нефункционални''.

Някой да е чул нормален мъж да казва на жена: "Като станеш бизнесменка и спечелиш много пари, тогава ще имаш шанс с мен"? Равенство ли...?

Истината е, че тия страни са толкова богати, че не им пречи да сложат жена да се прави, че работи и да прави поразии :)

"Оооо, колко си прост! Има ли смисъл с теб да говоря..."

Даваш нещо като цитат. Допуснах да се оскверня и да намеря от къде е цитата. Тъй и предположих - жена/момиче тук ако не е чалгарка или R&B боклук с безумно самочувстиве ще е цяла сензация! Казано простичко, кат' за таки'а кат' тебИ - по цитата ще ги познаете. Чудя се, ти за каква работа мислиш, че ставаш??? :)

Изумителна простотия!Природата е дала категорична,убедителна и ясно видима РАЗЛИКА между половете.Опитите да се изравнят мъжете и жените е гнусна мечта на педерасите,травеститите и лесбийките.И води до ГИБЕЛ за целия човешки вид!

Истината е 1!!! за 21 века - мъжа почти е унищожил планетата!!! Скоро идват времената на ЖЕНИТЕ! Видяхме вий колк осте некадърни! Освен е*е друго нямате в главите! За това като си е оакал- не се реве на площада драги! Доказан факт е , че фирми с жени управители са по-печеливши! Мъжете създават само хаос!

когато пораснеш и започнеш да работиш, тогава ела пак да коментираш

Apple, Microsoft, Exxon Mobil? не мога да се сетя за голяма корпорация ръководена от жена или поне да е член на борда на директорите.

Тарантулке,кажи ми тогава на кое место е най богатата жена в класацията на милиардерите.Явно не си чувала,че зад всяка успяла жена,стои поне един богат мъж.

лесбо, пак ли почнахте да се цепите? кажи ми, каква е разликата между който и да е смотан селяндур и 'манол'? никва, според мен, а според теб 'манол' е по-велик само заради пикалото. такива ми ти работи.

Я света да не е почнал преди 2000 години бе :D разни такива надъхани идиотки наистина ме развеселяват . После се чуди що не те вземат на сериозно не е щото си жена просто си тъпа .

Пълни глупости, аз съм жена и колкото съм имала жени за шефове, толкова кошмарът е бил пълен - жените се интригантки, злобни, лишени от съчувствие, бясно амбициозни и способни на много подлости, докато мъжете са по-широко скроени, по-справедливи, по-недребнави, не че няма изключения, но те са ужасно малко!

Боже, божеее, каква простотия има, божееее. Естествено е, че ИМА биологична разлика между мъжа и жената!!! Но тук не говорим за БИОЛОГИЧНАТА им роля, а за ОБЩЕСТВЕНАТА им такава! Вече толкова години е доказано и на теория и на практика, че интелектуално равенство има, следователно е ТЪПО (икономически НЕИЗГОДНО даже) да няма равенство и на трудовия терен! За такива класации става дума, драги, а не за някаква измислена "война" между феминискти и мачовисти... Нито пък ства дума някой да си сменя пола или да рекламира различни сексуални предпочитания! Направо ме изумява, как такава новина подбужда толкова тъпи реакции, ама едно си... дядо знае, едно си ... дядо бае!

Деденце, гнусен и мухлясал си ти! Тук не става дума за заличаване на разликите между половете, а за премахване на неравенството във възможностите за реализация. Идеята произтича от принцип, който е основополагащ в държавно-политическите и правните науки още от времето на Френската революция и като такъв фигурира и в българската Конституция (чл. 6) - равни права за всички хора, независимо от съществуващите индивидуални различия (вкл. полово обусловените).

пак сексистки флеймъри от мммагаданннн

стига с тия срамни класации претъпкани с хормони храни осигуряват много голямо равенство