Диригентката на хор "Търновград" е в тежко състояние след нахапване от питбул

На 86-годишната жена е направена спешна операция, тя има счупвания и разкъсвания по ръцете и краката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обявление: "Уважаеми кучета, покорно ви молим да не оставяте по тротоарите портрети на стопаните си.". Не съм кучкар и не съм любител на отглеждането на домашни любимци. Даже съм против. Но осъзнавам, че това мнение ми е създадено от стопаните, а не от кучетата.

Дано се оправи добрата жена .Никога не бих допуснал в имота ми да въдят зверове.Знам ,че заради наема човек може да рискува но нивото на риска никога не бива да се подценява.Тази гадина със сигурност не е била отглеждана само от любов към животните.Редно е и полицията да се пораздвижи и сигурно ще се натъкне на престъпна схема.

Номера е ясен сега - умъртвява се кучето, т.е. виновния, стопанина ни лук ял, ни лук мирисал ще си вземе друго!

Кучето не е аксесор. Винаги съм казвал че има ужасно много хора, които не притежават никакъв интелект и морал, и по тази причина изобщо не заслужават животинките, за които уж се грижат. Ще бъде несправедливо ако кучето бъде евтаназирано, просто трябва да му се потърси и намери читав стопанин и повече никой няма да пострада от него. Кучето изначално е приятел на човека.

Ама, да разстрелят първо собственика, псето и после може!

Ако кучето на съседа ви лае непрестанно на главата ви, може да подпишете тази петиция kuche.mypressonline.com/petition.php

Стопанина та стопанина, че има вина има ... Ама да ги изкарвате горкото бедни куче да не е виновно ... Евтаназия за помияра.

В такива случаи трябва да евтанизират и кучето, и стопанина.

Откъде ви идват тези простотии? Никой читав стопанин не би взел това куче, нападало човек. За начало нормалните и отговорни стопани изобщо не се занимават с тези породи.

Ако аз зачна да ръфам и разкъсвам куче със зъби. и нкти,какво ще ме направят природозащитниците?Представяте ли си ?

Кога ще въведат закони, синхронизирани като европейските. Има силови пород и породоподобни, които изискват сериозни познания и доказани умения, че собсъвениците могат да ги владеят. Затова там има или забрана за притежание и отглеждане на някои породи, или има сериозни данъци и задължителни тестове пред киноложка комисия за бъдещите собственици. Там, дори за нежелано лаене на домашен любимец, има твърде солена глоба, самосезираща се прокуратура, съд и присъда. А пък при подобни сериозни нападения и наранявания, застрашаващи живота, има и забрана на съответното човекоподобно да притежава каквото и да е куче.

9 грама олово и проблема е решен

просто да ги забранят...

ми куче е затова хапе! ако беше петел, щеше да кълве, ако е кон ще рита, овен ще блъска а крава ще боде! застреляйте го! и забранете отглеждането на куче в двор по малък от пет декара!!

Да се прати кучето във Виетнам.

Всички ГМО породи кучета да се унижожат и забранят. Да се глобяват жестоко всички собственици на кучета, които ги разхождат без каишка и намордник. Да няма отвързани кучета по улиците и извън населените места - безстопанствените да се изловят и ако някой иска да си ги гледа, ако ли пък не - да се унижожат.

Всичко е вярно, но имаш ли идея как ще стане това което предлагаш.

... то мойто не хапе! Нали така?!? Но не е виновно кучето, ами стопаните! Трябва да ги хванат и една талпа метър и половина докато не я направят тридесет сантиметра да не спрат да ги сурвакат! Кучето е отражение на стопанина си, а дори и стопанина да е добър, ако види, че животното е злобно по природа ще го приспи. Но липсва отговорност!

Ето това е добра илюстрация на последните 30 години. Интелигентните срещу гамените.За сега последните печелят убедително.

Айде сега да намерят стопанина на кучето и най-накрая да почнат да наказват ефективо със затвор. Няма смисъл да се злобее срещу кучетата, ХОРАТА носят отговорност! Горката жена! А и най-вероятно става въпрос и за куче, ползвано за боеве - още едно нещо с което тая полиция трябва да се заеме сериозно, защото това е проблем. Докато органите не започнат да си вършат работата, няма да е безопасно за нас нито по улиците, нито по домовете ни.

Какво да забранят, малоумните и безотговорни стопани ли? Защото при неправилто гледане и лабрадор можеш да го направиш агресивен.

BajMihal

Не е до породата приятел. Само и единствено до стопанина е. Да, има породи, които са по-податливи на агресия, но всичко опира до това как си го научил. Имам кангал у нас и е по-кротък от котка. Важно е стопанина какво ще направи с кучето си.

Обръщението ми е повече към "редакторите" на така превърналият се в последно време чисто тенденциозно и неграмотен ДИР .бг ,които освен да хванат метлата и помитат ...най -усърдно и ...трият ! Учудвам се ,че тази жена на 86 ...все още е ....диригентка на хор и ...работи ?! Дай Боже всекиму да е като Лилито Иванова и Стояна ... , аз вече погребах баща на 62....майка на 70 ,съпруга на 45 и много приятели и близки преди да докарат до 50-60 ..... Явно жената е отдавна пенсионерка ,НО защо така я изписвате? А ако не бе тя ,а една стрина Николина ,едва връзваща двата края ...дали щяхте да е пишете.... учителката или ...шивачката...

PEYTSCH

Кучето да е разсреляно на мястп за назидание на циганите...

те се нареждат на опашка и почват да "берат" квот намерят в двора... па и в къщата. и разбира се носят благодарствени плакати

някои кретени и да обясняват как не е виновно животното

гмо породи?!? за куче, създадено в началото на 19 век?!? а хапчетата пи ли си ги?

трябва да си малоумен, ако ти се налага да живееш в един двор с куче и да не се погрижиш да сте приятели. не знам - ако примерно тия квартиранти са на месец там - ок. бабата не е имала време и желание. но ако са живели заедно от години... това природата не прощава! кучето е за това - да пази територията на стопанина си. и всеки влиза на собствена отговорност.това се отнася за всички - колкото и да се стараят стопаните - винаги кучетата намират начин да излязат.... мойто някога късаше поне веднъж месечно веригата с която хазяйката настояваше да го връзвам. не че имаше причини - то не е нападнало никого. виж - мразеше крави... но това е друга работа. нощно време спеше пред кревата ми.и не зависимо, че години (на 8 някой ми го отрови...) наред сме живели заедно с хазяите - ако някой от тях влезеше в стаята ми докато спя - то директно тръгваше в атака. вярно - с една дума можех да го спра. това не всеки собственик го може.

Твоят род да не сте всички мотористи, че са окапали толкова рано. Другото странно е, че или майка ти те е раждала на 16 или си се оженил за лелка.

само човек, който никога не е имал куче може да го напише това. кучето е като дете за собственика ти. се едно да дойа у вас и да ти кажа - сина ти направи тва и онова - избирай - да го трепаме ли или? е - има и такива, дето гледат кучетата за бой. но това е друга работа. за тях те са машина за пари. там състрадание няма... и тези "стопани" са за трепане. а не жертвите им

бих го взела това кучинце, ама предпочитам да отглеждам кучинца, който са утрепали поне един чувек...

Крайно време е да се забрани този вид добитък за развъждане.

уф, стига с тоя изтъркан и досаден лаф, ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ!!!!!

уф, пак досадните, тъпи, изветрели, неграмотни, ТЪПИ изсказвания, които сме чели 100 хил пъти при подобни история, укротете се, бе, кучкари!

Милото кученце... То не е виновно... Хората са такива.. лоши... Горкото... Тая държава смотана няма ли един психолог да му намери на душичката нежна... Какъв ли стрес преживява милото...

Жената е била дементна и... сама е отворила заграждението на кучето, което явно не е социализирано от собствениците да приема хазайката и други хора. А в един такъв двор може да попаднат и други хора, инкасатори, малки деца на гости и др., които да се окажат на мястото на жертвата. Това не е куче, оставено да пази двора, както предположиха някои, защото нямаше да е затворено в клетка на двора. А ако собствениците имаха съвест що за "опасно оръжие" са "създали" и оставили безстопансвено на двора, привидно затворено в някакво заграждение... Дали собствениците ще си понесат вината (с цел превенция да не се повтори това им безотоговорно поведение в бъдеще) не е ясно. Дали въобще ще имат наказание, присъда, глоба при положение, че ищецът едва ли ще е в състояние да си потърси правата в съда...?

Кучкарите смеят да сравняват любимците си с деца. В това основно се състои тяхната извратеност. Животът на един домашен любимец е несравним с човешки живот и който мисли протовното има нужда от преглед при специалист.

Драги, нещо пак бъркате. Тези дето сравняваме кучетата с деца се грижим за тях като деца. В случая каква грижа виждаш; кучето в заграждение в двора, контакт нулев освен вода и храна може би. Не вярвам че дори отделят пари за обезпаразитяване, за къпане, за ваксини. Вероятно е "имигрант" без документи. Агресията в случая е предизвикана и от опита на жената да си вземе нещо свое от "охраняемата зона". В случая животното няма вина. А квартирантите трябва да понесат много тежка санкция заради заграждението, заради несоциализирането на жевотното с останалите живущи в къщата. Бих пледирал от 3 до 5 години ефективни.

Какво социализиране -затворено в клетка. Вероятно и собствениците си слабо познава. Това животно е твърде вероятно и да получава по някой друг удар с твърд предмет. Спомням си за онова куче, дето на верига да не може да легне на земята уби тъмнозеленото съседско отроче. Имало и стари травми по него. А породата е нечувствителна към болка -доказано. При битка в Керч едно такова куче (линия бойци) е осмъртено след края на битката, въпреки че е победител убил противника си; причената беше че е загубило предните си две крака, отхапани по време на "турнира" И пак казвам -това са безкрайно любящи животни -това от личен контакт

Питам се какъв любител на животни е собственика на това куче. В заграждение в двора, през зимата....това са кучета с къс косъм и не са "студоустойчиви". Това куче знае само територията си и единствената разлика от селските кучета е тази че не е имало синджир на врата; що да има и това са излишни разходи. Вероятно възрастната жена е приета като "нарушител на територията" му. Съвсем пресен случай с кучката която прибрах от улицата. Научи се да изпълнява команди, да стои на месо, да не излиза без нашийник и повод. В едни треви, днес тази сутрин, вижда голямо куче добре хранено, вероятно "виладжийско". Вдига момата гребена и не стига че е една трета от габаритите му се нахвърля върху него...Резултата пришълеца избяга. Това животно не приема местото където беше за своя територия, то е готово да напусне района без бой. Виждал съм котка да гони куче с подобни размери. А това в случая брани пустошта в която е принудено да живее; това е неговата територия, неговият дом

Да ви цитирам ли Пеню Пенев (оня който никому, дори и на куче не е дал...). Ако беше гледал поне една булонка или чихуахуа -мнението ти щеше да има тежест. Това твоето е като бездомно куче лаещо срещу луната

Знам за какво говориш Вероятно обаче е че тези квартиранти са дошли късна есен, а жената няма какво да прави на двора през зимата. Но, сам казваш, в стаята до леглото! Когато взех женското куче от Николаев имах такъв случай: Един от мотористите каза на висок глас -Абе махай я тази мастия от тука, да и е..а мамата. До края докато се прибрахме в България, кучката му се зъбеше и ръмжеше. Когато идваше да ми се обади за вахта, не смееше да отваря вратата на каютата, чукаше на вратата, но пък аз вече и бях събуден от ръмженето и. Омразата си остана взаимна. Или както го е казал Дюма -Куче, което пази своя кокал!

Джими, през 1953 година във връзка с наредбата за борба с бяса изтрепаха всички кучета в Плевен. Труповете им хвърляха в храсталаци в близост да града. Смрад и мухи.... Тогава заселиха и тъмнозелените човечата -т.н. катунари. И започна такава "веселба" всичко що не беше бетонирано и заварено сменяше местонахождението си. Дори прасе от маза с решетка на прозореца и дълбока около 2 метра изчезна. Така че не може да се назидаят тъмнозелените с убийство на куче - просто ще е сигнал за безопасно обследване на имота

Ами то и злобата, драги, се възпитава. Преди години в Дебелт брат и сестра убиха баща си. По -големият брат "следваше" в Софийският. Малкият крадеше на провала, кучета, котки, прасета каквото си хааресаа и е негово. Навъртя се покрай мен в центъра на Дебелт; пиех си кафето и със Стоян, собственика, говорим. Идва пича и ми казва: ІТова куче е мое,, ще го взема! Мурджо лежи и не му обръща внимание! Пича пак -Кучето е мое ще го взема. Казвам му -Ми вземи го! а на кучето казвам тихо -Циганин....Скача Мурджо насреща му, тоз дето щеше да го"вземе" скача върху идващ московец на торпедото и в следващият момент е и на покрива. След което видеше ли ме с кучето минаваше на далече. Излезе брата от затвора, сяда в кръчмата до колониалният магазин в центъра, води една голяма овчарка ....Дни след това виждам животното с дълбока рана на муцуната, завел го в двора на ТКЗС задължителна ваксина за бяс. Питам го какво се случи; като бил в кръчмата идва някакъв селски бек, стара вражда, чупи една бутилка и посяга да убива пандизчията. Кучето скача и посреща удара (от който му е раната) Последвала команда "Убий го!" с което е приключил и инцидента Бабаита със счупена на две места ръка, а пристигналите полицаи го откарват в спешното .... Това куче никого не чуваше покрай себе си думата убий -обезумяваше; а иначе писенца, котката с котенцата спяха до него, пилците в двора му чистеха бълхите. не обръща внимание нито на хора нито на животни .... Злобата се възпитава! И се управлява...

Независимо от мненията статията би трябвало да завърши с "Полицията евтанизира кучето". А селските пръчки ни тормозят, че нищо не може да се направи - хем живеем в кочина, хем никой и нищо не може да направи за да подобрим бита си, хайде да не е с високи цели. Така се е сраснала престъпна власт с продажни журналисти.

Животното няма вина. Ами защо гледате и разхождате животни по улиците. Те дрискат, а вие ги гледате с умиление, все едно снасят златни яйца. А, че там после ще играят деца, не ви дреме. Като деца ги гледате, а! Извратеняци.

Докато не се остреля подобен пес, а на собствениците да им се изпотрошат ръчиците, няма да има реално решение на проблема !!!!