Директорите на училища поискаха извънредна ученическа ваканция

Един от трите мотива за предложението е добре всички ученици да се откъснат за седмица от училищната среда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тъййй, вече няма да му викаме карантина заради високия процент заболели, а ще му викаме извънредна ваканция!

директорите на училищата си поискаха една седмица допълнителен платен отпуск

Учителите ,неваксинирани ...и все децата им виновни ..

Ваксиниран и сега болен учител!!!! Кой ще преподава??? Супер мерки чакайте още, разболейте и семействата!!!

Не знам какви ги магерите, но е важно децата да имат 3 месеца лятна ваканция. Извън матрицата на село при баба и дядо имат шанс да станат нормални хора.

Грипна ваканция или онлайн сега, дано не е вече късно!

Ако пуснат децата в грипна ваканция, с цел опазване здравето на деца, учители-има смисъл, но тези 2-3 дни за какво са, да ги вземат после от началото на уч.година- със започване на 5ти септември ли??

Надигаме ли се пак? Този път за учениците! в 5! Любо не е поканен!

Е браво, вместо да има превантивни мерки, заразяват се присъствено деца, учители и родители, а после 3 дни- трохички за кученцата. Клета България.

Изгодно е за управляващите, иначе трябва да си признаят, че не се справят. Карантината също я намалиха, не за да облекчат хората, а себе си, така НОИ плаща за по-кратко време, но в България няма независими журналисти, а народа лесно се манипулира! То поговорката го казва "Прост народ, слаба власт"!

В Германия има такива междусрочни ваканции. Наистина помагат щото се натрупва умора и в деца и в родители. Обаче е за сметка на лятната ваканция, която е 6 седмици. Ако примерно искаш да заведеш децата две седмици на море , две седмици на езикова ваканция, ваканцията свърши . Онлайн обучение преди 6-7 клас е трудно за децата, още повече че губят социалните контакти.

Във Франция е най-добре организирано, учат 2 месеца, следват 2 седмици ваканция. Лятната ваканция е 2 месеца.

Съгласен съм. Франция все пак има култура основана на уважението към децата и семейството.

Ама наистина ли директорите го предлагат, хайде де! Пълно е с болни в училищата- и деца и учители и родители. Вместо да пуснат децата в грипна ваканция или онлайн от понеделник, променят темата и вниманието на хората от важните неща с подхвърляне на 3-4 дни междусрочна, пълна пародия.

tonk11

Всъщност деня е само един - понеделник. Като искате децата ви да са онлайн никой не ви спира - оставяте ги онлайн. Защо изказвате мнение за останалите?

И къде да ги "оставим онлайн", като няма онлайн??? Толкова ли не разбрахте, че ОЕСР има в малко училища, в повечето-НЯМА, Нямат възможност за подобна опция и отказват на подадените заявления от родителите! Междудругото, вие също не се изказвайте от името на всички родители!!

Което дете му се учи и се труди, успява. На тъпака и присъствено и онлайн му е все едно, пак ще си чопли носа и ще си яде пипето! Та по-добре в момента онлайн. Нещата в училищата в момента са ужасни.Объркването, страха, паниката царят! Съмнявам се, че това присъствие в училищата в момента е полезно за някой, освен за вирусите!

Онлайн не е добре за децата, особено за по-малките. Ако е онлайн няма смисъл от учителите, защото родителите изнасят обучението и да ги разпускат.

Може би за големите ученици, сте прави, но за малките е много по-трудно в онлайн среда, често не разбират, недочуват, часовете са намалени по 30 мин. и реално няма как преподавателя да обърни необходимито внимание на всеки ученик. Да не говорим и за родителите, които са принудени да останат вкъщи, а при опитите си да обяснят неразбраното, обикновено има коментар, че не се обяснява като госпожата. С натрупване на времето се появяват и други проблеми, отнасящи се за всички ученици, като липсата на социализация, засилваща тревожност и заседнал начин на живот.

tonk11

Страх и паника има само в простата ти кратуна. Като искаш - прибери си децата да онлайн. Никой не те спира. И си ги дръж у вас да не се паникьосат нещо.

пък си ги прибрах! Няма да ставаме заложници на политически заигравания и на психопати като Киро, Данчето и Денков!

Целият клас подсмърча,киха в класа на дъщеря ми. Всеки ден има истерии,сбивания,обвиняват се едно друго,че сеят зараза.От 6 учители на линия са 3-ма. Не мога да разбера! На кого помага такова присъствено обучение? Може би на управляващите?

Вдихнахме се родителите и....сега са в къщи! Те учителите и директорите не са виновни,ония отгора нефелат! Гонят европейски показатели,за сметка на децата ни и здравето им!

Изгодно е за управляващите, иначе трябва да си признаят, че не се справят. Карантината също я намалиха, не за да облекчат хората, а себе си, така НОИ плаща за по-кратко време, но в България няма независими журналисти, а народа лесно се манипулира! То поговорката го казва "Прост народ, слаба власт"!

tonk11

Абе вие откачихте бе. Преди 3 години нямаше даже да се сетите за това ама сега се "вдигнали родителите" чак.

Като за начало хлапенце от младежкото БСП ти не си ходил на бригади, защото ако беше ходил щеше да си поне на 70 години в момента. Съдейки по начина ти написа ли и използваните изразни средства ти си някое хлапе на 18 20 години най-много. И пишеш това дето мама и тати партийните секретари са ти разказвали и това, дето ви го разправят на сбирките на младежкото БСП. Второ-ако теб сега те накарат да работиш на полето без пари ще оревеш целия свят че ти нарушават правата. Трето-тая така наречена дисциплина беше под заплаха от затвор ТВУ и така нататък. Да въведем пак за приказки срещу партията и правителството вкарване в затвора така ли? Директорите и учителите са там на място с децата и виждат много добре как стоят нещата. И те са тези, а не смешници като тебе, дето знаят какво трябва да се направи. И именно те са тези, които трябва да обясняват на съответния министър Какво е положението в момента.

Бригадите бяха до края на 80-те. И аз съм ходил, а нямам 50. Явно и на теб са ти разказвали мама и тате

А ще им се плаща ли по време на извънредната ваканция? Защото, ако отговорът е да, и аз искам извънредна отпуска.

Стаматов не си познава колегите, като залага името си и се надява на всички. Някои нищо не искат, само се нагаждат.

Най-големият проблем са прекалено загрижените за отрочетата си мами. Чудят се как да спестят на детенцето си усилия и евентуално унижение от незнание. Не да си боже някой учител да им повиши тон и дори да се скара. А ако нехранимайкото само е включил компютъра и е заспал - веднага проблема е в интернета.

В училище повечето учители са лоши педагози

Докато пискаха, че искат присъствено, сега родителите и техните деца искат онлайн. Хайде, разберете се какво искате. Големите видяха на баницата мекото и искат от леглото с телефонче да присъстват в клас. Мързел и мързел!

Като видиш че масово окапват и учители и ученици-какво да правиш??? Да ръкопляскаш и да викаш няма проблем? За разлика от правителството, дето кара по предварително написани задължения без да се съобразява с обстановката, директорите са там на място и виждат реалността.

Ако не е късно!

Заработили сме от 6-ти клад по бригади. Учене здраво,труд и спорт, както и- желязна дисциплина. Без интернет, телефони, таблети, наркотици. Днешните разглезени уроди и мамини синчета с дънчици 7/8- ми и чорапки - терлик ще завършат училище тотално неграмотни. Прости, тъпи, неуки олигофрени. Никакви ваканции за дебилчетата на мама и тате!

На пазара на труда ще се конкурират със себеподобни.

кой пазар- то няма реална икономика

Срещнах стара учителка. Попитах я как е в училище, как са децата. "Слабите са още по-слаби, за сметка на това добрите са по-добри и от вас. Просто ножицата в момента се е отворила прекалено широко. " Който иска да учи в днешния свят, може да го прави съвсем лесно. И децата, които искат да учат, не са се стопили.

ТРОЛ!!!! хахахах язък че си си счупил кръста от 6ти клас по бригадите

Училища с голям брой карантинирани класове и болни учители, трябва да поискат незабавно преминаване онлайн, не да чакат всички.

"директорите", "учените", "специалистите" - дежурното за представяне някоя манипулация. ДЕНКОВ Е РЕПТИЛ!

Когато аз бях ученик през 90-те, винаги сме имали 2-3 дена ваканция между сроковете. Да не би сега да е премахната, та се налага специално да я изискват?

Има 1 ден. Достатъчен ли е?

крайно време е да преминат онлайн обучение докато родителите си превъзпитат чаветата как да се държат с учители и в училище защото то не е зоопарк с звероукротители

Вие сте явно сте сбъркан педагог, на когото мястото му не е в училище...

На тая робска ганьовска паплач и на децата им не трябва кой знае какво образование. За бачкатори по строежите и сервитьорки стига и средно, най-много средно специално такова....

Как пък някои не искат незабавно от понеделник онлайн, а други са против онлайн въобще. Това ВСИЧКИ искат 3 дни ваканция, ми прилича повече да си спасят себе си, отколкото да отстояват позиция. Къде са подписите на всички? Съмнявам се, че се една част от тях ще покажат писмено искане.

Те понеже много ходят та да се откъснат, ако ви се почива уважаеми директори си пуснете отпуска, не забърквайте децата в глупостта ви!!!

От 25 учителя 18 са с корона вирусна инфекция.15 са наети по временен граждански договор да забавляват децата и им прожектират филмчета тъй като нямат наличния материал за преподаване.От 25 ученика в паралелка са по 8-10 деца.Крайно време е и родителите да се включат в учебния процес че с това темпо на заболеваемост скоро и наетите учители може да се разболят

Стига сте лъгал!

И в нашето училище е така! Самите учители искат онлайн,но някой отгоре ги притиска!

Тези нищо не работят а все претенции....

Като им чета глупостите и простотиите, да не си учител в днешно време! Само неуравновесен и неопитен може да си избере поприще, където да го мачкат и да му се подиграват цял живот! Не че преди беше по-различно като престиж и отношение, но сега е просто краят!

на учителите

То вече е решено. Кво значи “поискаха директорите” Засърбя го стаматката за почивчица, айдеее. А децата от кво ше се откъснат-мойто вече десет дни се въргаля в къщи -контактно..

То само ваканции им дай . А как ще приключат първия срок хич не им пука. Бях ти пандемията вече трета зима не учат нормално.

и гледай там какво става. Какво да направим като българина е тъп и не се ваксинира

То като си ваксиниран, та не се разболяваш ... айде сиктир

поне няма да го карам тежко и ако заразя някого и той няма да го прекара тежко... АМА ТОВА НЕ ИСКАТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ХОРАТА С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

Ти пък като учеше, какво ли научи!

Ако се е метнало на теб и в училище и в къщи си е все същото олигофренче!

Денков провежда опити с деца в момента !

С децата си

Учени и у нас и в чужбина алармират, че омникрон засяга много децата, някой от тях тежко. Много не оцеляват. В момента положението с децата в училищата в България е Ужасно! Цари хаос, страх, липса на решения от ръководителите ни! Някой мислил ли е за психическите отклонения после от тази щуротия с присъственото обучение? Какво ли е в главите им???? Натресоха ни напълно неадекватен министър. Този Денков е просто човекомразец, без капка съвест, милост и човечност! Осакатяваме поколения!

българите не се ваксинират и после обвиняваме другите?! Няма логика в българинът....има само ракия и конспирации

момента в който едно общество почне да вярва, че Правителството винаги е Право, сякаш е някакво Божество, което знае всичко и никога не прави грешка, то Демокрацията е мъртва и Диктатурата е тук! Исторически Смъртоносни дози от Хероин са предписвани за Лечение на кашлица, защото това е било Законни и е каквото така, наречениете учени и експерти на Правителството са вярвали, че е вярно и затова са озаконявали. Така, че науката е вярнате, не истина, абсолютна истина, има абсолютни истини в науката, но те се доказват във времето, това което науката вярна днес, може да се окаже напълно грешно утре и примерите в историята са не стотици, а в хиляди....

Кризата на 30те те е хванала здраво и не пуска

....

А какво да кажем за такива като вас, дето вярват на Фейсбук, и на анонимни и фалшиви автори в интернет???? Какво да кажем на такива като вас, които водят пропаганда основана на фалшификации и дезинформация? Вие не вярвате на правителството, не вярвате на лекарите, за сметка на това пък вярвате на Фейсбук и анонимни сайтове за световна конспирация.

МАХАЙ МАСКИТЕ И ПРОСТОТИИТЕ ТОВА СИ Е ПРОГРАМИРАНЕ НА ЛАПЕТИИТЕ ЗАЕДНО С КОМПРОМЕТИРАНО ОБРАЗОВАНИЕ РЕЗУЛТАТ ПОСЛУШЕН ТЪП РОБ

Изказа се робът

Трябва да ядеш храна за да живееш - роб Трябва да дишаш въздух за да оцелееш - роб Трябва да пиеш храна за да просъществуваш - роб Колко от тези неща си набавяш сам? Николко - роб!

Обужавам вулгарите. Те винаги искат промяна. Те винаги искат ДА ГИ ШИБАТ В ГЪЗЪ! Македонците не са вулгари, убитаци нещастни.

Македонците са мръсни българи. Но, когато се изкъпят, стават чисти българи.

Те са педеруги като Сашо, оня обратния на коня!

Не разбрахте ли, че плана е на по-високо ниво. Затварят малки и средни бизнеси, затварят училища заради един положителен пцр, който в 95% от случайте е "false positive". Това няма да спре докато не ви накарат да се ваксинирате "доброволно". Всеки месец ще измислят все по-абсурдни правила и псевдо локдауни на ученици и бизнеси, докато на народа не му писне, защото никой нормалне няма да се ваксинира с тоя скапан препарат.

sawo

95% false positive на pcr? :) Това във в-к Уикенд ли го чете? :)

Ами гледах го по новините в CNN, после в Skynews. PCR открива дали си болен и точка. От какво обаче не може да каже. Това създателя на PCR-a го сподели пред водещите. После гледах и разпит от сенатора на Флорида на д-р Фаучи, за това, че откровенно лъже света с тия ваксини. Ами чакай...ти май не знаеш английски и най-вероятно гледаш само българските "свободни" телевизии..да, само се хабя да ти отоговарям. Айде като научиш чужд език , вземи се поразходи, па послушайй малко и чужди медии, пък после ела да говорим.

Ех че си страхотен като предположи че незнае чужд език! Ех че си по-умен или нещо такова! Ех!

Предлагам да не се занимавате с глупости Никакво образование Никаква култура Яжте,пийте и се веселете Докъдето му излезе края...

Ами образованието е превърнато в бизнес, не е кауза. А поне основното би трябвало да е. Огромното количеството "иновативни" проекти на МОН са за усвояване на пари и не преминава в качество. На Рибния буквар да върнат децата до 7ми клас - повече знания ще имат натрупани.

Правилна! В мамента много от учениците отсъстват, а тези които все пак са присъствено е невъзможно да се мобилизират нещо да научат. Повечето от тях са на училище за да осъществят социален кантакт. За да започне втория срок нормално трябва да има някаква граница, така че идеята за такава ваканция е добра

джендърско поколение расте и е израстнало. Все ваканцийки,почивки иска,и никакво напъване за нищо освен в кенефа. Няма как да стане.Да не се трудиш в училище,да останеш полуграмотен,после някой посредствен ВУЗ(почти всички са такива).И накрая с някаква смешна и ненужна диплома,без трудови навици ,знания и умения!Ама искаме големи заплати и бързо забогатяване .Без да си дават сметка реално на какво ниво са.Говоря за масовото ниво.Има и умни ,и работливи,и изучени. Останалото го виждате и знаете,калинки тук и там и партийни боричкания за власт и крадене. Дано вече се сложи край на това!

Джендеросването е точно с благословението на МОН и НПО и точно в училищата. Борците за правата на децата - права без задължения - къде действат. Каде са разлепени всички телефони и чии са - на които можеш да се обадиш, за да се оплачеш от родители и учители? НПО -тата са си нацвъкали офисите във всички университети, научни институти , привлекли са за сътрудници преподаватели. Пример - шефката на инициативния комитет, дето издигна проф. АГ от СУ. НПО да си наемат офиси в частни сгради, да си наемат сътрудници не вземащи заплати от държавата и тогава наистина ще са неправителствени организации. Защо НПО имат достъп до сградите и класовете в училищата , а родителите нямат?

Нямам да е лошо целия "учебен" процес да се прекъсне за 1 седмица. Едно време даваха такива ваканции, а сега нищо..... Поне малко да се поизлекуват болните и учителите да се съвземат. Не казвам, че всички са кадърни, но и те са хора и всеки ден контактуват с много деца. За една седмица нито ще станат по-умни, нито по-тъпи... но за справяне в епидемично време е жизнено важно. За малко да оставим настрана егоизма си и да бъдем поне малко съпричастни и с другите.

Локдауна отлага Но не решава нищо Проблема остава...

Решава, когато вълната е ниска може да се обърне внимание на повече хора, които имат нужда здравна от помощ. Но в България никой не мисли за другия, всеки се води от своя интерес в действията си. Общество отдавна няма на тази територия България.

А сега една задача от първи клас - защо има безплатни тестове за децата , само ако ги изпише личния лекар /ако го намериш/, и само след като са развили всички симптоми на болестта и вече са заразили достатъчно много хора? Защо в нормалните държави тестовете са безплатни или много евтини?

Сега ще ви дупчат с пръдни 2022

ваканция? Какви болни ученици? Каква смърт ви гони! Б@х ти параноиците! То бива параноя, ама това направо граничи с шизофрения! Това, че едно детенце в клас е светнало и заради него са карантинирани още 25 деца, съвсем не означава, че има армия от болни деца! А от друга страна и детето, което е дало уж положителен резултат, не се знае доколко е реално болно от ковид... При положение, че най-обикновеното ОВИ, случайно или не, е със същите симптоми като Омикрон. И е без значение разболелият се дали е дете или възрастен, оздравява точно за 3-4 дни без сериозни медикаменти!

Детските легла не достигат, за децата симулиращи ковид, а по 80 човека на ден така се престарават със симулацията, че направо умират.

защо не зададе въпроса, примерно; колко са детските легла в една двумилионна (та вече и повече) София...? И тогава ще разбереш, защо не достигат, и че в действителност няма толкова болни деца! Но като ви дават статистика на леглата в проценти, хората директно се стресират, без изобщо да помислят разумно! Точно по този процентен метод много лесно се манипулират хората. А истината се разбира по много прост начин - едно запитване по ЗДОИ до МЗ, и като получиш решението (отговор) сам виждаш, че едно ти говорят в медиите, а всъщност положението не е точно такова, каквото ти го представят!

В класа на детето ми отсъстват 8 от 21 деца! Класната подсмърча, но никой не свети, защото тестовете са боклуци! Ние вече бяхме болни, дадохме своите 500 лв в аптеката за лекарства.

също бяхме болни, даже и светнахме в училище. Сумати изследвания уж за ковид, а няма нищо такова. Съвсем обикновенно ОВИ, което накрая го лекуваха само с витамини за подсилване на организма! И безпричинно две седмици детето си беше вкъщи - казвам безпричинно, защото на 4 ден нямаше и помен от вирусната инфекция! В нашето училище само още две дечица от различни класове минаха през нашето разболяване и то точно като нас, на четвъртия ден вирус чао, чао, и без сериозни медикаменти!

Така сте минали вие. Ние минахме цялото семейство, три седмици се влачихме, нито работихме, нито учихме. Детето беше зле около седмица, но ние с жената… не ми се разправя!

Как каква ваканция? Няколко дена тишина за да се премисли ситуацията. Родители и учители и работодатели станаха луди. Никога не знае сутрин отивайки на работа, дали няма да го викнат след 1 час да си вземе детето и да тича към лаборатория или да си върне детето в къщи заради карантина. При положение, че има толкова много излишна баластра в учебниците, спокойно могат да изхвърлят претоварващото зад борда и да дадат ваканция. Предлагам да се направят родителски комитети и да се подложат учебниците и помагалата на "претръскване" и "изстискване." И да пискат МОН-аджии, БАН-аджии - вече получиха голяма двойка с последното място до което докараха образованието.

няма да минат онлайн, понеже не е добре за обучението на децата. И затова няма да учат въобще, което явно е добре за тяхното обучение. А една седмица дали ще промени нещо. Даже карантината за болните май е десет дни. Тези управляващи се очертават много опасни и вредни популисти.

Аз предлагам от 29-31 февруари ваканция.

ваканция! После ще е късно! И ще струва много човешки животи!

А за детските градини нещо? Ни дума, ни вопъл, ни стон. Градините работят перманентно. За хората там няма вируси, няма болести, няма умора. Все едно са от друга планета. Щом за тях е безопасно, какво налага затварянето на училищата, макар и за кратко? Нали много присъстваха в последните две учебни години...

Не е безопасно. Знам вече два случая на баби и дядовци заразени от внуци в предучилищна възраст. Единият мъж почина в болница. Бабата едва отърва живота. Знам и за родители заразени от 7 годишната си дъщеря, която имала само хрема. Просветата е хубаво нещо, но става опасно по време на пандемия.

Пък и учбния материал търпи преосмисляне и оптимизация. Сега ги карат да повтарят едно и също - докато им се доповръща. Аритметиката е ужасно разводнена, българският претрупан с излишни теоритични дефиниции и разбори, които излитат от главата, защото в живота не трябват. Трябва просто да пишеш правилно, да се изразяваш добре и разбираемо.

Чета коментарите и си мисля колко непосилно им е на много от хората тук да бъдат позитивни.

а ти очакваш хората да са в пълен екстас ли?... всенародни тържества ли да вдигат?

Ковид позитивни ли очакваш да са?

Еееее все пак с българи разговаряш нормално. Кога си видял хора по улицата да говорят колко топла беше водата днес в басейна. Всичко трябва да е вечно оплаквания, цените на боба, политика, и къде го боли...