Коментари - Дипломираха се 435 нови медици | Днес.dir.bg

Коментари - Дипломираха се 435 нови медици | Днес.dir.bg

Коментари

Хайде баба Меркел да почерпи. Получава нов пореден подарък от безплатно обучени специалисти. Наздраве на всички!

Успех на всички, нека с устрем и увереност вървят по не лекия път в най сложната наука, а именно как да опазват живота на хората!!! Това е достойно за уважение, шапки долу, успех на всички!

есе

В книгата ”Признанията на един лекар...” на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........

Защото няма кой да издава смъртни актове.Като ти умре близък, прочети книгата,дано тя ти издаде смъртен акт.

Значи поне 400 са си купили билети за навън защото тук може диплома да вземеш ама реална работа с реално аплащане няма как да стане...

Чета злобните нападки и за пореден път се убеждавам колко прост народ обитава тази държава.. Как е възможно хора, които едно изречение не могат да сглобят граматически и лексикално, да нападат тези деца, които са изключително начетени, умни и благородни създания, посветили живота си на най-святото дело.. Колко от така наречените "хейтъри - коментатори" имат висше образование? Да не говорим, че някой дори и средно нямат!? Заради злобни и "дребни и непотребни" същества като вас, драги, ме е срам да се нарека Българин! Пожелавм на медиците да останат винаги с тази нагласа, която ги е тласнала да станат лекари и да не обръщат внимание на злобата на същества като вас - без души и с празни глави! Лек път, колеги!

Беше нбай святото дело когато лекарите бяха и хора а не търговци със здравето и за това много от тези млади хора изучени в България с голяма част наша издръжка ще се отдадът на тази професия ама някъде извън България:(((((( А когато вие обиждате давате ли си сметка че сте същия като тези дето корите????или пишете на принципа ''моето гардже е най хубаво''...

Бог да пази да не попаднем в ръцете на някой от тия че ще ни копат!!!

колко от тях вече са с билет и работна виза за извън страната?

Лек път ,терминал2 ви очаква.

Се приемаха по 30 човека по специалност в тоя университет, а тогава още имаше и болници и то нечастни у нас, където спокойно да специализират и да се учат от добри професори...а какво стана днес

Ужасяваща невъзпитаност, надменност, високомнението и без покритие и некомпетентност съм срещал, това ако трябва съм честен.....

А има ли индианци в този випуск? Понеже те са много недоводлни от нашите лекари, та викам да попитам дали са си изучили свои?

Не коментирам колко от завършилите българи ще се изнесат с големия куфар на Запад, защото колкото и да е странно, няма механизъм по който да задължим дипломантите лекари да останат у нас заради факта, че са получавали дотации за обучението си от държавата. Но е стряскащо колко много чужденци завършват медицина всяка година в родните медицински университети - около 50%!!! Такава цифра няма никъде по света - в Германия, например, чуждестранните студенти по медицина са максимум 8-10%. И е ясно защо броятна буждите студенти е толкова - защото държавата, както там, така и у нас, така и навсякъде по света, дава дотация за обучението по медицина, което е най-скъпото, сравнено с всяко друго университетско образование. Такса от около 8 хил. евро, която чуждите студенти плащат у нас за година обучение по медицина, покрива само едва около половината от реалната стойност на обучението. И това е известно на всеки, който има представа за медицинското образование. Така че, всички чужденци тежат на бюджета, а когато към тях добавим и нашите родни потенциални емигранти медици, нещата стават драстични - инвестират се огромни средства за дипломиране на един лекар у нас, а после него/нея ги няма в България и вече се е стигнало до липса на лекари в доста райони на страната!!!

Таксата, която плащат чуждестранните студенти в България покрива НАПЪЛНО разходите за образование. И да ти кажа, образованието по медицина, колкото и да ти е странно, е по-евтино от доста други образования, особено тези с практическа и техническа насоченост, където има нужда от скъпа материална база. Обучението по стоматология е в пъти по-скъпо от това по медицина. А пък изобщо не съм чул някой да мрънка на тема стоматолози в България. Отиваш, плащаш си и те лекуват. Има конкуренция, има доста добри специалисти в Бългаария и цените са по-ниски, отколкото на Запад. Проблемът е, че оценката на лечебните пътеки няма нищо общо с реалността и лекарите са оставени на "самоиздръжка". Измислиха законни методи за рекет като "избор на екип" при положение, че в една болница няма как да работи само един екип в продължение на 24 часа. Винаги те лекуват хора от различни екипи. И винаги може да се случи някой от "набелязаните" в екипа лекари да е болен в този ден или да има друга спешна интервенция, а теб да те лекува екип, който не си избирал.

Ужас, не 100 000 000, чудно ми е как един милиард не са събрали в касите митевците там

Да и е честито на западна Европа. Готови, изгледани, образовани, да се влеят в тяхната икономика. Печелившите могат да почерпят.

Чел съм статии, които твърдят, че дипломите на медицити излюпени у нас не се признават.Трябвало да се положат допълнителни изпити. Те се дипломират без строга научна специалнос, едва в последствие у нас след три години стаж придобиват специалности: вътрешни белести, очни, хирурзи и прочче. Ама не полагат нито един изпит по "ЧОВЕЩИНА"?! А трябва да се намерят точните критерии за това благородно състояние на лекарския състав, за да е такъв.

Чул си, ама не си разбрал. И в другите държави като завършиш медицина нямаш специалност. Ставаш само за ОПЛ. Трябват ти още няколко години специализция, за да станеш педиатър, анестезиолог и т.н. И дипломите на МУ София се признават в целия ЕС. Това е само първото съпало на създаването на един лекар-специалист. Трябват още години учене и труд. Не си мислете, че е лесно.

Ъхъ! Я кажи като се толкова отворен, коя диплома от СУ има оценка с наименованието ЧОВЕЩИНА. Чел си ме, ама не ти е достигнал малко акъл да прочетеш големите букви. Без тази оценка, няма доктори.Техните греки лежат в гробищата/виж по-долу/

за усилията, упоритостта и постоянството положени от вас през тези 6 години. Не забравяйте средствата и надеждите инвестирани във вас от родителите ви, останете тук, в Родината, защото камъкът си тежи на мястото. Вие имате силата и умението да промените поне част от живота на очакващите вашата помощ. Бъдете преди всичко ЧОВЕЦИ, а след това лечители на физическото тяло.

ЗА НАИСТИНА ОТЛИЧЕН, ЩЕ ТРЯБВА ДА УСЪВЪРШЕНСТВАТ Е ТЪРГОВСКО ПРАВО И ИКОНОМИКА ! НЕ ЧЕ СРЕДАТА НЯМА БЪРЗО ДА ГИ ВЪВЕДЕ В ПРАКТИКАТА НА ТЪРГОВСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ !

Поздравления колеги!

В колко области на медицината в България лекарите не прилагат световните стандарти за лечение, предписани от СЗО. И това да бъде криминализирано, защо реално в тези случай българската медицинска практика убива, а не лекува....Аз лично съм свидетел колко некачествено опасна е работата из т.нар. диагностични генетични лаборатории, въобще в тях не се спазват и медицинските стандарти , публикувани за тях в държавен вестник, няма никакъв външен контрол на качеството на работата им, работят неквалифицирани хора без нужната специалност , без нужната апаратура, описана в медицинския стандарт, често за диагностика се използва апаратура която от производителя й е обозначено , че е само за "research" и не е още валидирана за диагностика.....и тия лаборатории продължават да работят тайно из болниците в българия

435 дипломирани медици ще заминат на запад. Да не са луди да останат в тая кочина да ги бият циганите. Приятен ден!

А дали ще си платят образованието ?

трябва ли?

А твоето образование кой го плаща, а? И ти какво работиш след като си завършил 5 години "вишу", а?! Кажи, бе мозък!

Моето образование ми го е предплатил дядо ми ,а и не само моето, ами и на колегите от групата ми, още на времето, когато комунистите са му взели и национализирали всичко, което е имал и което е постигнал без помощта на държавата.

Спред мен ако един лекар не е отличник не бива да се дипломира!! Грешките на останалите лежът в гробищата! От тези 435 само 50 стават! Дайте им имената и в каква специалност са за да нестават грешки!

Сега са на конвейрн, щот университетите въртят бизнес, 100 000 000 не чу ли ваньо митев кво каза

Та къде лежЪт казваш?

Така е.Грешките на докторите лежат в гробищата, а грешките на учителите-заседават в парламента.

Хора,бягайте от тази мутренска държава,нямате никакво бъдеще тук!

Сега всичко читаво ще се изнесе в чужбина! По некадърните, ще останат тук да ги бият и еб@т циганите!!

е честито - само да споделите ей така, колко от тези завършили на наша издръжка, ще останат да се отплатят на нас вече застаряващите в нашата страна. И да, може да слагате колкото си искате червени точки, щото иначе няма да се намираме в България ;-)

това не е професия вече, а търговия с живота на хората, а за качеството на лечението не се говори, защо ли!?

Напротив! Казано е и в статията - 55 отличници, от които 4 пълни. Ето ти за качеството! Дано не попадам на тройкаджии и четворкаджии!

Следват специализации за тея завършили нови медици. Има ли къде да специализират тука и то съвременна медицина, а не медицина от 19 век, която се практикува в българия в много области на медицината, задвижвани днес в света от новостите в молекулярната биология и най- вече генетиката. В чужбина вече работи т.нар. персонализирана медицина , на тоя принцип само вече се предписват терапиите там, а в България колкото повече онколози слушам, толкова по-зле ми става...

само толкова които носят на бой.

Коментари - Дипломираха се 435 нови медици | Днес.dir.bg

Коментари - Дипломираха се 435 нови медици | Днес.dir.bg

Коментари

Хайде баба Меркел да почерпи. Получава нов пореден подарък от безплатно обучени специалисти. Наздраве на всички!

Успех на всички, нека с устрем и увереност вървят по не лекия път в най сложната наука, а именно как да опазват живота на хората!!! Това е достойно за уважение, шапки долу, успех на всички!

есе

В книгата ”Признанията на един лекар...” на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........

Защото няма кой да издава смъртни актове.Като ти умре близък, прочети книгата,дано тя ти издаде смъртен акт.

Значи поне 400 са си купили билети за навън защото тук може диплома да вземеш ама реална работа с реално аплащане няма как да стане...

Чета злобните нападки и за пореден път се убеждавам колко прост народ обитава тази държава.. Как е възможно хора, които едно изречение не могат да сглобят граматически и лексикално, да нападат тези деца, които са изключително начетени, умни и благородни създания, посветили живота си на най-святото дело.. Колко от така наречените "хейтъри - коментатори" имат висше образование? Да не говорим, че някой дори и средно нямат!? Заради злобни и "дребни и непотребни" същества като вас, драги, ме е срам да се нарека Българин! Пожелавм на медиците да останат винаги с тази нагласа, която ги е тласнала да станат лекари и да не обръщат внимание на злобата на същества като вас - без души и с празни глави! Лек път, колеги!

Беше нбай святото дело когато лекарите бяха и хора а не търговци със здравето и за това много от тези млади хора изучени в България с голяма част наша издръжка ще се отдадът на тази професия ама някъде извън България:(((((( А когато вие обиждате давате ли си сметка че сте същия като тези дето корите????или пишете на принципа ''моето гардже е най хубаво''...

Бог да пази да не попаднем в ръцете на някой от тия че ще ни копат!!!

колко от тях вече са с билет и работна виза за извън страната?

Лек път ,терминал2 ви очаква.

Се приемаха по 30 човека по специалност в тоя университет, а тогава още имаше и болници и то нечастни у нас, където спокойно да специализират и да се учат от добри професори...а какво стана днес

Ужасяваща невъзпитаност, надменност, високомнението и без покритие и некомпетентност съм срещал, това ако трябва съм честен.....

А има ли индианци в този випуск? Понеже те са много недоводлни от нашите лекари, та викам да попитам дали са си изучили свои?

Не коментирам колко от завършилите българи ще се изнесат с големия куфар на Запад, защото колкото и да е странно, няма механизъм по който да задължим дипломантите лекари да останат у нас заради факта, че са получавали дотации за обучението си от държавата. Но е стряскащо колко много чужденци завършват медицина всяка година в родните медицински университети - около 50%!!! Такава цифра няма никъде по света - в Германия, например, чуждестранните студенти по медицина са максимум 8-10%. И е ясно защо броятна буждите студенти е толкова - защото държавата, както там, така и у нас, така и навсякъде по света, дава дотация за обучението по медицина, което е най-скъпото, сравнено с всяко друго университетско образование. Такса от около 8 хил. евро, която чуждите студенти плащат у нас за година обучение по медицина, покрива само едва около половината от реалната стойност на обучението. И това е известно на всеки, който има представа за медицинското образование. Така че, всички чужденци тежат на бюджета, а когато към тях добавим и нашите родни потенциални емигранти медици, нещата стават драстични - инвестират се огромни средства за дипломиране на един лекар у нас, а после него/нея ги няма в България и вече се е стигнало до липса на лекари в доста райони на страната!!!

Таксата, която плащат чуждестранните студенти в България покрива НАПЪЛНО разходите за образование. И да ти кажа, образованието по медицина, колкото и да ти е странно, е по-евтино от доста други образования, особено тези с практическа и техническа насоченост, където има нужда от скъпа материална база. Обучението по стоматология е в пъти по-скъпо от това по медицина. А пък изобщо не съм чул някой да мрънка на тема стоматолози в България. Отиваш, плащаш си и те лекуват. Има конкуренция, има доста добри специалисти в Бългаария и цените са по-ниски, отколкото на Запад. Проблемът е, че оценката на лечебните пътеки няма нищо общо с реалността и лекарите са оставени на "самоиздръжка". Измислиха законни методи за рекет като "избор на екип" при положение, че в една болница няма как да работи само един екип в продължение на 24 часа. Винаги те лекуват хора от различни екипи. И винаги може да се случи някой от "набелязаните" в екипа лекари да е болен в този ден или да има друга спешна интервенция, а теб да те лекува екип, който не си избирал.

Ужас, не 100 000 000, чудно ми е как един милиард не са събрали в касите митевците там

Да и е честито на западна Европа. Готови, изгледани, образовани, да се влеят в тяхната икономика. Печелившите могат да почерпят.

Чел съм статии, които твърдят, че дипломите на медицити излюпени у нас не се признават.Трябвало да се положат допълнителни изпити. Те се дипломират без строга научна специалнос, едва в последствие у нас след три години стаж придобиват специалности: вътрешни белести, очни, хирурзи и прочче. Ама не полагат нито един изпит по "ЧОВЕЩИНА"?! А трябва да се намерят точните критерии за това благородно състояние на лекарския състав, за да е такъв.

Чул си, ама не си разбрал. И в другите държави като завършиш медицина нямаш специалност. Ставаш само за ОПЛ. Трябват ти още няколко години специализция, за да станеш педиатър, анестезиолог и т.н. И дипломите на МУ София се признават в целия ЕС. Това е само първото съпало на създаването на един лекар-специалист. Трябват още години учене и труд. Не си мислете, че е лесно.

Ъхъ! Я кажи като се толкова отворен, коя диплома от СУ има оценка с наименованието ЧОВЕЩИНА. Чел си ме, ама не ти е достигнал малко акъл да прочетеш големите букви. Без тази оценка, няма доктори.Техните греки лежат в гробищата/виж по-долу/

за усилията, упоритостта и постоянството положени от вас през тези 6 години. Не забравяйте средствата и надеждите инвестирани във вас от родителите ви, останете тук, в Родината, защото камъкът си тежи на мястото. Вие имате силата и умението да промените поне част от живота на очакващите вашата помощ. Бъдете преди всичко ЧОВЕЦИ, а след това лечители на физическото тяло.

ЗА НАИСТИНА ОТЛИЧЕН, ЩЕ ТРЯБВА ДА УСЪВЪРШЕНСТВАТ Е ТЪРГОВСКО ПРАВО И ИКОНОМИКА ! НЕ ЧЕ СРЕДАТА НЯМА БЪРЗО ДА ГИ ВЪВЕДЕ В ПРАКТИКАТА НА ТЪРГОВСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ !

Поздравления колеги!

В колко области на медицината в България лекарите не прилагат световните стандарти за лечение, предписани от СЗО. И това да бъде криминализирано, защо реално в тези случай българската медицинска практика убива, а не лекува....Аз лично съм свидетел колко некачествено опасна е работата из т.нар. диагностични генетични лаборатории, въобще в тях не се спазват и медицинските стандарти , публикувани за тях в държавен вестник, няма никакъв външен контрол на качеството на работата им, работят неквалифицирани хора без нужната специалност , без нужната апаратура, описана в медицинския стандарт, често за диагностика се използва апаратура която от производителя й е обозначено , че е само за "research" и не е още валидирана за диагностика.....и тия лаборатории продължават да работят тайно из болниците в българия

435 дипломирани медици ще заминат на запад. Да не са луди да останат в тая кочина да ги бият циганите. Приятен ден!

А дали ще си платят образованието ?

трябва ли?

А твоето образование кой го плаща, а? И ти какво работиш след като си завършил 5 години "вишу", а?! Кажи, бе мозък!

Моето образование ми го е предплатил дядо ми ,а и не само моето, ами и на колегите от групата ми, още на времето, когато комунистите са му взели и национализирали всичко, което е имал и което е постигнал без помощта на държавата.

Спред мен ако един лекар не е отличник не бива да се дипломира!! Грешките на останалите лежът в гробищата! От тези 435 само 50 стават! Дайте им имената и в каква специалност са за да нестават грешки!

Сега са на конвейрн, щот университетите въртят бизнес, 100 000 000 не чу ли ваньо митев кво каза

Та къде лежЪт казваш?

Така е.Грешките на докторите лежат в гробищата, а грешките на учителите-заседават в парламента.

Хора,бягайте от тази мутренска държава,нямате никакво бъдеще тук!

Сега всичко читаво ще се изнесе в чужбина! По некадърните, ще останат тук да ги бият и еб@т циганите!!

е честито - само да споделите ей така, колко от тези завършили на наша издръжка, ще останат да се отплатят на нас вече застаряващите в нашата страна. И да, може да слагате колкото си искате червени точки, щото иначе няма да се намираме в България ;-)

това не е професия вече, а търговия с живота на хората, а за качеството на лечението не се говори, защо ли!?

Напротив! Казано е и в статията - 55 отличници, от които 4 пълни. Ето ти за качеството! Дано не попадам на тройкаджии и четворкаджии!

Следват специализации за тея завършили нови медици. Има ли къде да специализират тука и то съвременна медицина, а не медицина от 19 век, която се практикува в българия в много области на медицината, задвижвани днес в света от новостите в молекулярната биология и най- вече генетиката. В чужбина вече работи т.нар. персонализирана медицина , на тоя принцип само вече се предписват терапиите там, а в България колкото повече онколози слушам, толкова по-зле ми става...

само толкова които носят на бой.