Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието, не на F-16

Ако не вземем втората осмица, няма да имаме даже състав на ескадрила", заяви министърът на отбраната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурен съм ,че можем да се разберем с американците и цялото тежко въоръжение ,което евентуално бихме дали на Украйна да бъде заменено с американско както направиха нормалните държави.Само ,че Радев си е куче на Путин и това е истинския проблем

Друго си е да купим руски трошки. Хем по-скъпо ще ни илезнат, хем повечко корупция ще има.... Но кухите червени глави нали са на власт от година и нещо, само простата русия им е в главите.

до всички червенеещи идиоти : Знам , трудно ви е , тъпи,злобни,ограничени , да проумеете и елементарни неща . Знам , че няма да вземете под внимание това което ще напиша , просто не съвпада с посоката на троленето ви , но все пак.... ОСТАВЯМ НА СТРАНА ФАКТА , ЧЕ ЕДНИТЕ КРЯКАТ КАК САМОЛЕТИТЕ БИЛИ СТАРИ , ДРУГИТЕ - ЧЕ БИЛИ НА ЧЕРТЕЖ,НЕПРОИЗВЕДЕНИ....ТОВА СА ДРЕБОЛИИ НА КУХИТЕ ВИ КРАТУНИ. ОСНОВНОТО - КАТО СЕ ЗАКУПЯТ БОЙНИ САМОЛЕТИ,ЧАКА СЕ 1-2-3 ГОДИНИ ЗА ДОСТАВКАТА ИМ. А СПЕЦИАЛНО АКО СА ОТ ВЪРВЕЖНИТЕ - И ПОВЕЧЕ. ИМА ДОГОВОРЕНИ ДОСТАВКИ (ПРИМЕРНО НА ПОЛША,А ОТСКОРО НА ФИНЛАНДИЯ МАЙ ) ЗА Ф-35 , КОИТО ЩЕ СА СЛЕД 2026-7 ГОДИНА ДО КЪМ 2030 ГОДИНА.ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.ДРУГОТО Е СМЕШНИ НАПЪНИ НА ГЛУПАЦИ ДА ИЗМЪДРЯТ НЕЩО "УМНО"

Цял свят ви се смее. Да платиш за самолети на чертеж и да се каниш да платиш пак за чертеж. С ясното съзнание че ви "работят"и не изпълняват договор. Позор. Срам нямате ли? Да не питам за офицерска чест.

......До долната комунистическа гнида дето пита КОГА,..... тогава когато моите родители работеха в ТКЗС - за надница от 0,30 лв. мамицатати долна комунистически гад, изрод мръсен що не кажеш нещо за робският труд в комунистическото земеделие,...мръсна чцервена гад!

Стоянов признай: Президентството не е институция а поделение! Трябва само номер, ти си министър, дай му го!

Ти Стоянов ако си истински офицер , мъж , българин, но ние знаем че не си ще кажеш за дрогата която всеки ден минава през България. През времето докато ти си министър кажи колко тона дрога ще мине през България. Или кажи или си поредния Шут Шут Палячо. Не ми говори за милиарди за американски чертежи. Смешен си

Ще взимаме заеми да поръчваме на чертеж нещо дето никога няма да видим, тия всичките са за бесилото... кило качествен хляб вече е между 8 и 12 лева, сиренето е от 23 до 32 лева кашкавала и той 25 лева, тия заеми за самолети ще ми взимат, няма откъде да си купя дърва и пелети за топлене обаче заеми за чертежи може...

Това в цени в рубли ли са??

Тоя служебния да организира изборите и да не поглежда към комисионните със самолетите...

За съжаление бг авиацията попадна в ръцете на тези посерковци. Румъния има вече няколко ескадрили F16 . Тези от снимката се чудят как да угодят на путя.

Ще трошим милиарди за да задоволяваме прищявките на военните, а икономиката кучета я яли. В нито една област не сме конкурентни, ще си имаме самолети и харчове около тях, но ще живеем вечно в условия на криза и ще се чудим защо.

Не се притеснявай, харчове около тях няма да има, защото няма да има самолети, ще си останем само със заемите и лихвите по тях

Митко, виж оправи нещата, че някои хора взеха много да питат! Да шефе!

Пари на вятъра...... И да погалят американците някой по главата проста .....това е.

А относно бронирани машини, тва е доказано неефективно и морално остаряло още преди 7-8 години......американският флот ги свали от въоръжение преди 5 години след оценка за абсолютна неефективност........сега се чудят на кой да продадат боклуците си....

И за какво са ни в крайна сметка а?

Да ни пазят от ,,деевропеизация” бе другарю!

Вземи се гръмни европейски ми Ганьо.

"Има сключен договор за 8 F-16. Ако не вземем втората осмица, няма да имаме даже състав на ескадрила" Всъщност защо ни е ескадрила? Изтребителят е нападателно оръжие. Не е отбранително. За отбрана се използва ПВО. Кого ще нападаме? То ние ако успеем да разкараме 8-те, дето са още на чертежи, този ден можем от тук нататък да го празнуваме като национален празник. Представете си, влезем в някаква патаклама, щото вече сме ербап - имаме си изтребители. В момента в който свалят един от тях, ние тук ще трябва парцалите си да късаме от рев. Защото за нашата огрухана държавица, това е огромна загуба на пари. Ще се равнява на загубата на няколко супер модерни болници, на обучението на хилади и хиляди млади медици и какво ли още не. А ако свалят и втори, просто трябва да си закриваме държавата. На гол тумбак чифте пищови.

Въобще не ни трябва военна авиация да ви кажа ......морски гранични катери по съм съгласен..... Авиации на НАТО в района е толкова пренаселено че въздух няма даже за толкова.....

F-16 вече се смята за морално остарял, след 5 години ще става само за бутане.....

Просто ни грабят, .......

Трябва безплатно да ни ги дават и благодаря да казват. Другото е предателство и корупция.....

Ф-16 новата версия е безпилотни ва, това дето купуваме е скраб

Рядко ми се случва да познавам министри. Митака е от тях. Знам мнението му за Ф-16 и за Грипен. Нещата са прости: Ф-16 е 100% скъп със 100% бойни възможности. Грипена е 60% по-евтин и с 70% от възможностите на Ф-16. Грипен предлагаха и индустриално сътрудничество, т.е. реално цената щеше да е около 45% от цената на Ф-16. За икономическите възможности на България правилния избор беше Грипен. Но хубав или лош, избора е направен! Залагаме на Ф-16 и се надяваме икономиката ни да устои. Защото само със 16 бройки няма да стане. Ще ни трябват поне още толкова!!!

Докато дойдат , нас вече може да ни няма. Вземете нещо налично, сега! Втората партия f16 може да се поръча след година.

Ама ти се надяваш България да получи нещо?

Трябва и за F35 да се мисли, вече; a вие още сте на F16. БГ 100 години назад и 200 встрани от човечеството.

Тоя е същият като прецедента, участващ в унищожаването на БА. Възможно да е агент на чужда задокеанска държава. От едно кутило са и със Янев. Интересно защо сега ревът за БА, след като са били на ръководни постове и тогава са мълчали.

От САЩ нищо добро България не е видяла 32 години. Факт е на 100% и никой не може да оспори това твърдение. Само негативи българинът консумира. Изключвам НПО боклуците.

Само дето живеем 5 пъти по-добре от времето, когато СССР, начело с Русия ни “помагаше”.

Ти си от 10%, които живеят по-добре, а останалите 90% са ролята на африканци и то не само в собствената си страна.

А Македония и Черна гора, по колко самолета имат, ние с какво сме повече от тях. За ЕС и Нато, те са по важни от нас, а имат ли бойна авиация, те колко ескадрили са предплатили.

Вижте статистиката от Русия- Украйна , какви 16 Фки ?

Статистика?

""Безхаберните румънци" имат вече няколко ескадрили F16!. Тукашните умници още се чудят на къде са ви въртят задните част.

Враг си на България

е "другар" клел се във вярност на нункъ!

Глупости! Враг си на празния джоб и бързаш и ти сега да се облажиш от комисионна и да се подмажеш на началниците!

До кога софиянци ще търпят тия селинджъри барабар с Радев???

Държавата гори! Не ни трябват нито F16, нито СУ57, а БЕ 200 или подобни. Светъл пример за наличие на армии са Андора и Исландия. След като никъде около нас няма "Министерства на нападението", за чий ни е "Министерство на отбраната"? Аман от банкоматаджии и хрантутници, които дори не покриват нормите – възраст, ръст, тегло.

Чувал ли си поговорката: Ако искаш мир, готви се за война. Не си я чувал - ясно е.

2022-08-11 19:33:47 Тръбата носи приходи... ------- Не само че не носи нищо, ами няма и да носи, щото няма никога да се...е то затова беше прокарана- за да има нов, вечен дълг!

Напротив - враг на всичко, което не е сделано...", , но няма как да го кажеш в момента.... Комплекса на блядовете от САЩ от разгрома, който им нанесоха "без нито един изстрел " в студената война и разпада на сесесере и това, че вече "не са фактор" (реално никога не бяха и цялото минало "величие" на москалия и сесесере е функция на страните от сив) - доведе света до прага на трета световна! Да имаш толкова природни залежи, а да си мизерен и да разчиташ на мързеливата "икономика на продажбата" на тия залежи, говори, че...за нищо не ставаш*! Развитието на една страна зависи от нивото на развитие на микроелектрониката, а блядовете там с нула! 65-70% от световната БВП се създава от демократичните страни! Факт, който лесно се проверява!

Нито искам Ф16, нито Руски ютии с трагичен нальот и скъпа поддръжка. Можеше да вземем Грипените, които са перфектна комбинация от товароносимост, маневреност, кацане на къси разстояния, разузнавач, бомбардировач и свръхзвуков апарат едновременно. И екстра като скорост от 2 пъти тази на звука. Перфектна машина за малката територия на България. Дето се вика - швейцарско ножче, ама такова дето реже. И парите у Европа щяха да останат даже. Празни тикви са политиците, но и те са наши рожби и ние сме ги произвели тези тикви. Винете себе си. Да обясниш на баща си да не гласува за Купейкин, е по-трудно да обясниш, че земята не е плоска.

Ами тогава управляващите в близките 30-40 години да им се търси голяма сметка за безхаберието

минаха 78 години руска окупация... надявай се...

САЩ ни грабят тотално...

тия се нагаждат кой как и колко да краде... поредния възрастен човек е пребит и ограбен от цигани... от селеото вместо да събирата съчки и бухалки , събирали помощи з дядото... до тук ни докараха 78 години комунистически идиоти...

Митко Стоянов е пълен идиот. България плати 3 милиарда за чертежи на самолети и сега този дебил агитира Българските данъкоплатци като невменяема овча маса да плати още 3 милиарда за още няколко чертежа. Тоя кретен наистина си мисли че Българите са най големите глупаци.

е номаерата ви да не минават... самолетите ще си дойдат, а вие ще се наложи да работите като ви спрат копейките...

Пълниме джобовете на Американския колонизатор, като вземаме заеми и задлъжняваме още повече на чичо Сам. Щастие за роба - наша родна картинка.

рублянски миндили - що не ревахте за 3 милярда за тръбата на пулер до србско и унугурско...

А парите за Ф са хвърлени на вятъра.

които водят българия до освобождението, и 4-те са блокирани под една или друга форма от партизаните (бивши "другари" и настоящи масони - енергийната мафия от ДС): - пепелянките - газа - нефта - ядрените касети Случи ли се едното изцяло...."изведнъж" ще се види, че " значи можело" ...и чорапа ще се разплете...и блядовете ще бъдат изхвърлени от българия....а значи и от балканите, а с това рязко ще отслабне хибридната война на фашистите с Европа, защото тук е един от разпределителните центрове! За това територията е толкова важна за чекистите.... стане ли българия като Румъния, блядовете губят битката за черно море и превеса няма да е е тяхна полза! Москала е вековен исторически враг на България! Никой от нашите революционери и будители не е ратувал за зависимост на страната от блядовете ! Даже блядофила Вазов, накрая осъзнава че кремълският камшик, е по опасен от турския !

Демократичните колонии поддържат колониалната армия ,плащат репарации като загубили войната и нямат технологично развитие т.е. атомни централи училища и прочее. Сърдете се на Горбачов или на Рейгън ваша работа . Ама ще го духаме докато не излъчат следващия победител. Междувременно бившата номенклатура и третото и поколение вече продава и точи каквото може и се нарича бизнесмен дупетат министър мутра и политик ! Това е уважаеми сънародници ,а вие ср делете на фоби и фили -дет се вика “грабете го неразбрани грабете го ,кой ви бърка”!

"Коленичиха пред Радев, възпяваха юмрука му, влязоха в инициативния му комитет, провалиха собствения си кандидат за президент Лозан (не, че той ставаше за такъв...) и инсталираха Радев за втори мандат с огромен властови потенциал, произтичащ от собствената им слабост и безпътица. Сега Радев запя отдавна очакваната ария - "Изтъках си платното, ритнах ти кросното..." С един замах ги изчегърта от държавата, взе цялата власт и тръгна да прави това, за което ние ги предупреждавахме още през 2020 г. Но те се смееха на тези предупреждения и викаха, какво - "разкарай се гербаджия нещастен..." Сега какъв е номерът? Номерът е да се изкара, че "всички" сме виновни за Радев - един вид, "целият народ", "обединен" от него в борбата за човешки правдини. Няма да мине номерът. Няма как да мине. Защото голямата част от синята демократична общност, запазила скептицизма си към протестната вълна, оглавена от Радев, стоеше настрана НЕ защото имаше симпатии към ГЕРБ или към ББ персонално. Тези хора стояха настрана и предупреждаваха, че след когото тръгнеш - там и ще пристигнеш. "Тръгни след муха - ще те заведе на л@йно", казваше покойният д-р Тони Филипов." https://epicenter.bg/article/Ognyan-Minchev--E--vidyahte-li-sega-kade-vi-zavede-Radev-s-vdignatiya-yumruk-/289813/11/0

Като искат да се въръжаваме да накарат тъпите американци да ни компенсират за закъснение ! Заменят ф-16 с ф-35 или връщат парите !

"Президентът, лидерите на “Демократична България” и БСП, “отровното трио” и Мая Манолова не остават дълго в сянката на народното въстание, излизат напред и се сборичкват кой да води бунта. Основната им задача е да се утвърдят още на площада като лидери на промяната, спускайки опорни точки на протестиращите. С тях синхронно заглушават неудобния въпрос: Какво ще стане, след като “справедливостта” победи? ..." Из "Промяна - няма, или защо правенето на лошо на лоши хора не те прави добър" в 24 часа

подлоги... почнаха наред... интерконектора им крив, ефките им криви, кинтекс под обсада... КОЙ дава права на служебни правителства бе... тва ебати дупката в законите... као е законно... тия трябва да имата една функция - НОВИТЕ ИЗБОРИ и нищо повече... те сядат да управляват ...

Държавата не може да спре за 2 месеца между изборите. А като не се избере кабинет тоя срок може да е и много повече от 2 месеца. На практика няма ограничение, може и да е години. Имало е случаи държави да имат служебни кабинети с години. И сега може да стане същото.

как ще спре държавата бе УМНИЛ... като не им се арзрешава да уволняват, подписват нови договори и много други неща... откъде ви намират такива бе... един русроб не познавам в реалния живот... а познавам доста хора...

Ако заплатата на месец ти е 2000 лв., от тях 200 лв. ти е данъка на дохода. От тях , 4 лв. отиват за армия, която ни оре ни копае. И така със всеки данък. Всеки по около 5 месеца в годината работи за данъка. Това са около 150 дни. От тях, 4 дни е работил само за да храни и въоръжава армията.

Паралелно с инвазията на Путин в Украйна, у нас тече план за въраждане на ДС. Той ще успее толкова, колкото и блицкрига в Украйна. "Архивите все още не са отворени докрай. Сега излизат данните от военното разузнаване. Прокрадва се и информация за митичния план „Възраждане“ на ДС. Според него супер секретни сътрудници на тайните служби са прехвърлени на отчет в КГБ, а досиетата им в България са прочистени. И сигурно ни предстои да научим още горчиви истини. За тези, които се биеха в гърдите като първи антикомунисти и пламенно громяха бившия режим от митинги и протести. По-интересно е дали сме си научили урока и знаем ли как да продължим и как да се освободим от имплантите. И дали като общество ще оставим поколенията след нас без да сме им разкрили жестоката истина за дългата ръка на Държавна сигурност, която все още не е останала в историята." https://faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/-implantite-na-ds-v-sds-nay-golemite-antikomunisti-se-okazaha-chengeta-59620

Още един зелен чорап! Отврат!!!