Димитър Стоянов: Има опасност до 3-4 г. да не можем да охраняваме въздушното си пространство

Подготвяме проект за инвестиционен разход по офертата за втория транш от осем самолета F-16

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от извънземни ли? Нали сме нато и нато са нас и тука прелитат сякакви самолети на чужди пардон натовски държави.... А ние купуваме от ФАЩ самолети на хартия дето даже завода им още не е построен, да ви светна за същите пари можеше да се купят поне 100 самолета 2-ра ръка разбира се не Ф-16 и слава богу защото те обичат да падат ....

Сам съм принц и боговете ми са братя

Тогава за какъв х§й са ви още 8 непроизведени самолета, които ще са готови вероятно след 2030-та година?!?!?! Защо не се закупят готови реални самолети, които са налични в момента дори и втора употреба, макар че Южна Корея предлага и нови изтребители на много ниски цени, от които вече са възползваха някой европейски страни членки на НАТО? Има ли някой мислещ там горе или са само каскети и зелени чорапи?!

от снимката са стигнали до поразителен извод.

След 3-4 години чак? От 30 години значи БГ не е разграден двор?

Ако бяха Грипените на Радев, те щяха да са точни... с парите. :)

Дори на македонците стана ясно, че руската техника е аут. Но калво да очакваш от генерали - зелени чорапи, които не могат да разпознаят война дори като хи удари по челото. Киев за 3 дни казваха Янев и резидента Радев. ‘Баси и генералите.

Ние пък сега да не би да можем ....

То и ако сега разчитаме само на нашите самолети, пак не можем да го охраняваме! Нали сме членове на НАТО, какъв е проблемът да се възползваме максимално от това?? Аз знам - проблемът е, че няма батко и братко да се нагушат от неизгодни договори, т.е. проблемът е в корупцията!

Въпросът е, защо тези подписали договори за несъществуващи самолети не са в затвора. Можеха да се купят реални, на склад - дали от САЩ, дали от Швеция, дали от Франция, дали от ВБ, дали от Русия, дали от Китай. АБсолютно целенасочено беше извършена тази сделка с идеята да се занули съвсем и без това едвам кретащата ни отбрана.

Абе моя проблем е ,че не мога да опазя бабата ,вие за нЕкакво си небе се косите !

нато ще ни пази, както ни опази от онзи любител със самолета от втората световна, дето даже кацна да зареди във Видин

ами който е дал пари за хартиени самолети в затвора

са три. В бъдеще ще ни пазят небето НАТОовски, Турски или Руски самолети.

Натовски лайна, да се помолим това 'министерство' да изгори

Само самолетите ли са проблема? От 30 години например никой от пилотите на изтребители не минава барокамера и центрофуга. Няма къде. А това в цял свят е задължително за пилоти на изтребители. В тоя ред на мисли, всички сега дето са ги пуснали да си играят на самолетчета са медицински недоказани годни за тая работа. Но никой не коментира това публично.

Когато комшията "пази" жена ти ... нищо друго не чакай освен бебе ! Честито !

Но не можем да се отбраняваме - от кого бре, кой ни нападнал, защо постоянно ни се вменява идиотията, че Путин ще ни напада. За какво сме им притрябвали на руснаците?!?!

батко и братко се гушат постиянно.. ето "купиха" хартиени самолети за милиарди

То щото сега можем…

"съществува реална опасност да не можем да си охраняваме въздушното си пространство сами" - това е един от приоритетите на Турция, която не иска да имаме собствена бойна авиация и пво ракети. другият приоритет Турция го постигна - да се развалят отношенията между България и Русия и Турция да заеме мястото на България като се възползва от всичките природни блага, икономика и финанси на Русия.

Толкова сте смешни, че дори не заслужавате някой да ви коментира! Заплатчици и нищо повече. Признайте си, че разсипахте отбраната на страната и да се приключва. Всички го виждаме!

С президент-втори мандат, бивш генерал на ВВС, членове на НАТО 20 години, нещо да сте изненадани от ситуацията?

благодарение на нато. Те искаха да се разоръжим. Защо ли? На кой му трябва въоръжен васал?

Изгоряхте, каква охрана, хеликоптери ви трябваха. За пожари и за болниците.

Да кажа, че за отбрана на небето се ползват ПВО системи, а не изтребители. Самолетчета не знам как се справят с ракети. Разбираме, че в управлението е пълно с лонисти на 24/7 комисионно работно време, но вече се спрете!

С Митрофанова говорихте ли? А-а-аааа, било тайна! Ами добре! Нищо чудно да поканите руски изтребители да охраняват небето ни от руските бомбардировачи!

Едно време беше същото. При нужда българските самолети трябваше да се вдигнат за около час, докато пристигнат съветските. Сега ни пращат самолети на натовски държави - ние сме малка държава, не можем да имаме армия/авиация/морски флот, които да се справят добре в дългосрочни ( а в момента дори в краткосрочни) бойни действия в настоящите времена - ние нямаме дори 1 боен дрон! Турция може за 2 дни да ни смаже, ако реши! Решението е да си партнираме с някой, за да не харчим залудо пари, които и без това нямаме! А хора на подбна длъжност да излизат и да приказват врели-некипели без никаква връзка с действителността - баси ужаса и баси манипулацията - сигурно са го тренирали пред огледалото цяла седмица как дфа изръсят тая простотия и да изглежда достоверна! П.П. то и сега не можем да си пазим небето!

БА е в окаяно състояние, до степен да нямаме такава.

кво въздушно пространство бълнуват тия, при положение, че всеки си влиза и излиза през дупките в оградата.

А дали не е най-добре да си поръчаме 24 изтребителя Хариер с вертикално излитане, които да се позлват като медицинска авиация при нужда ххахха.

Чак сега ли го разбрахте? Какви 3-4 години? В близките десетилетия никакви Ф-ки, 16 или не, няма да дойдат. Това са големите плодове от почина "първо действай после мисли". Продължавайте в този дух, нали имате нова оферта която не можете да откажете.

Самолетите са АБСОЛЮТНО безполезни, ако по територията на България бъдат изстреляни ракети - крилати, от РСЗО или хиперзвукови. А да не говорим за гаубици с обхват 50-80 км.

но те разбрах. Така е.

значи има и по-зле.

ㅤ

33 години бля'а, сега са сети'а!

Тя разреши да го кажем!

Ами, новите Ф-ки, си ги търсете от Бойко и хамериканските му господари, които взеха парите и казаха: "Ще видим"! Впрочем, докато дойдат тези Ф-ки, вече ще са остарели... или поне ние ще сме остарели! ;-)

Крайно време беше някой да каже на Тиквата и Шкембето каква са я свършили ! Със самолети на хартия не може да се охранява !

Е той и афганистан не можеше да си го пази, ама му подариха техника за 300 млрд, а дори не е в НАТО!! Ние сме в НАТО, и май другите (сащ) имат повече изгода от нас от това, така че да си го пазят те.. ако може за тяхна сметка. на мен изтребители не ми трябват.. никой не мисля да изтребвам.

Дори да имахме 8 или 16 самолета кой ще спрем с тях?? Феса Ердо или психопати Путкин??? Добре, че сме в НАТО и имаме някаква подкрепа, макар и малка. Иначе сме гола вода.

От кого няма да можем? От Турция, Румъния и Русия ли? Ми мие и сега не можем. След две години най-много и Македонцоте и Албамцоте да са ни задминали по възможности. Ама тва фуражка, не е проблем дето може да се реши в рамките на два месеца, нито е твой проблем. Взимай заплата до Октомври и по-тихо с изцепките.

Само с изтребители не става. Те отнемат целия ресурс на ВВО. Системата за ПВО се развива като система, т.е. развиват се авиация, ЗРВ и РТВ със съответната система за командване и управление. Когато се мисли само за един род войски за сметка на другите, резултатът е негативен за системата

Два дни?! Ти луд ли си? Само няколко часа и сме вдигнали бялото знаме.

Не, че има вече значение, но ако бяхме купили в пъти по-евтините Гриппен, те щяха да са вече тук

Може и като въздушна пожарна също така! :)))

Сетих се за решение! Вероятно и правителството се е сетило за същото, но аз ще ги изпреваря и ще го оповестя! Да поръчаме и предплатим трета партида самолети Ф16 от САЩ за 2108г.

И българите, и украинците не са притрябвали на Путин - трябва му земята и географското положение на България! Както виждате украинците не му трябват и в източна Украйна и в западна Украйна - затова ги изтребва и ракети и бомби. В завладените от него територии остават 20% от населинето. Проверете колко е било населението на Мариупол преди руската агресия и колко е сега.

Мъ по колко си прост!

Всички страхове ще бъдат възобновени. Това, че '' не можем да си пазим въздушното пространство сами'', е новина от поне 10 години.