Психолог: 4 българчета на 100 000 души се самоубиват

Ако родителите се притесняват директно да говорят с детето си за самоубийствата, могат да го питат по различен начин - искало ли е да го няма или да е мъртво.

Обратно в новината

Коментари - Психолог: 4 българчета на 100 000 души се самоубиват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 2-3 дни видях най-щастливата жена, която някога съм виждала. Излъчваше такова лъчисто ликуващо безметежие. Само като си я спомня и ме прихваща и мен подобно настроение, много е заразно. Човек трябва да се научи да се радва на малки неща.

Щом го твърди тя кога като поредната четвърта?

г-жо Еюбова, вашето "научно" изказване е меко казано некомпетентно и много се притеснявам да не би някой родител да Ви повярва. Ако вземе, че Ви повярва, последствията за децата ще са пагубни. Лошото е, че Вие май сте си повярвала.

"искало ли е да го няма или да е мъртво" ако някой с "диплома" смята това за "различен начин", то той е толкова недъгав, колкото са и неграмотни дирниците...

Психолог НЕ Е професия. Психолог Е... ДИАГНОЗА.

Никой уважаващ себе си мъж не би критикувал жена преди да и види задника, такива критики - приди, са запазена привилегия само и единствено за политиците.

Пичове много малко са това 4 на 100 000.Кога ще хванем таргета ? Хйде действайте !

Топ новините ви са изпълнени само с позитивни новини. Тази минава всякакви граници. Имам чувството, че цялата ви редакция е за едно посещение при психолог.

Понеже помним куманизма, пък помним и след това - то ти казвам, че сега куманиЗката цензура е по-свирепа и тотална и от тогава. Тогава беше задължително да ходиш на партийни и комсомолски събрания, със отметки за присъствие, и опортните точки се пускаха публично...и другарчетата се клеветяха едно друго, кое следва партийната линия и кое не. Имаше свирепа политическа цензура, дебнеше се сека дума да повтаре Вожда, и партийните секретари дебнеха за врагъ ...:)))))) 1:1 картинката на дира .......

Проблемите не опират само до кадри и инвестиций, проблем е също така и факта че полиция и прокуратура искат цялата власт за себе си, проблем е и факта че мислят децата за глупави че не разбират за какво става на въпрос около тях или както е казал поета - че са им леки световните незгоди. Уви това не е така, а една съпоставка с развития западен свят би довела до преекспониране на проблема и опорочаване на християнските ценности.

ИнвестициЙ?

Всяка втора куха лейка завършва психология. Половината от тях стават HR-ки (т.е. ТеРеЗе) и си мислят, че светът е в краката им. Какво става с другите психоложки? Не знам. Вероятно голяма част от тях си намират спонсор/тъпкач и не се занимават с "професията си". Тази пък е решила да сее ум и разум сред масите. Но просто доказва теорията ми за психологията и кухите лейки. Какво се случва с останалите кухи лейки, тези които не са завършили психология? Ами много е просто - те учат ПиАр или туризъм ...

Казва ли нещо ново великата психоложка? Еврика! Родителите би трябвало до поддържат тесен контакт с децата и да се интересуват от характера на всяка игра в киберпространството. Самата тя има ли деца? Много е лесно е да се дава акъл от името на някакъв си там измислен авторитет. Синът ни имаше абсолютно право на избор на игри, само дето баща му също играеше на тях, дори се състезаваха двамата. В същото време негови приятели - по една или друга причина, идваха да играят у дома, защото вкъщи не можели да правят това. Двама от тях искаха да се изнесат от дома още на 17-годишна възраст. И каква беше реакцията на сина ни? "Абе, пич, я си стой вкъщи, и като искаш нещо, ела у дома, винаги си добре дошъл". В началото родителите им изразяваха недоволство срещу нашия подход, но години по-късно се усетиха, че детето рано или късно иска да има свое право и избор на начин на живот, и това се програмира дискретно от родителите още преди то да проговори. Няма да свикнем с мисълта, че детето иска свобода - но нейната изява и ефективност е програмирана от нас дълго преди то да усети какво иска.

какъв училищен тормоз - ако има тормоз той е с обратен знак - колко учители се самоубиват от тормоза на учениците си и техните родители?

Добро утро Тролове ! Наляхте ли си кафенце, чакайте сега да видим къде да си изакаме хейтърските изпражнения. Евала как и от тази суха статия успяхте да намерите по нещо за всеки от вас, че да си начешете неразбраната литературна краста.

много подходяща статия за уикенда, а особено за хубавия празник на София, който много софиянци и такива в повече се готвят с децата си да отпразнуват.

голяма напоителна статия няма да чета. Но този психолог направил ли си е труда да види статистиките на други страни - особено Швеция, Холандия Германия, САЩ , а дори и Русия където всичко цъвти. Повечето тинейджъри се самоубиват от тъпотия, несподелена любов, екстремизъм , но не и от глад.

Турците и циганите са виновни за всички нещастия на Бъгария. Кумонизма не е религия и религията не е морал. Мюсюлманите и цветнокожите са виновни за всичко

Моето мнение е че в България нямат развити взаимноотношения с реалния бог.говорят за бога но не го познават.затова няма да имат успехи в държавата си.бог работи за България. Чрез своя син Исус Христос и святия дух. Но ьългарите не работят за бога.

мутра, гробари и комунисти, които не им дават никакъв шанс за развитие... какво да правят

Да не би да имам "BANNED IP"?

коментари за "софийските гробища" по темата от 16:45 на 15-ти септември 2017 година, не се публикуват?

Ти не си ли разбрал, че дир е шишкова медия? За Шишко се знае, че притежава де що има медия в балХар. Познай кой им задава и плаща партийната линия. И на мен не ми се появяваха, но това си е редовно явление в дир, изцяло цензурираната шишкова медия. Понеже помним куманизма, пък помним и след това - то ти казвам, че сега куманиЗката цензура е по-свирепа и тотална и от тогава.

Много ведра Съботна тема. Трябваше снимка на едно обесено детенце да турите за илюстрация. Дир-нишка работа. На всички слънчев край на седмицата (уйкенд)

Страшен съвет :"ако родителите се притесяват да говорят с детето си за самоубийство, да го попитат дали иска да е умряло"! Ето на това се казва Психолог! Тряс с чука по главата. Няма деликатност няма сенситивност.... Откъде си е купила дипломата искам да знам.....

внимание ,интернет може да убива,особенно деца,поизоставени от родителите си !!

Кифлта на снимката не можеше ли да изтрие гадната си усмивка, когато говори за смъртта на деца. Всъщност, тя не е виновна, дира нагло крадат статии и слагат нагло крадени снимки. Ок, ама снимките често са напълно неадекватни.

Който е писал и редактирал статията да се ограмоти! Да не говорим за психоложката...Срамота! Самоубийство на английски е suicide. умопомрачително как е буквално пренесено "суицид". Ами " скрининг"

Не може ли ханъмата да е малко по - специфична.

може ама требе да се обръсне както поджарникара под мишниците

Вредата, нанесена от такъв един "психолог" после не могат да я оправят и 10 психиатри. Подозирам, че тази е направо за психиатрията.

От българските градове, най любимия ми е Диарбекир.

Удобна госпожа.

Има чувството, че вече всеки си говори, без да има връзка с главния си мозък. От абсурдното заглавие до съветите на психоложката, всичко в статията изглежда като едно объркано дърдорене. Подават се някакви ключови думи като "самоубийство" и "деца" и се започва едно безотговорно и празно говорене, което в други времена би било подсъдно. А съветите на тази са директно за боклука. Да ходи да рекламира нещо друго у себе си, примерно шалварите си.

Yes

Причините за подобни действия са подхвърлени към края на статията. Защо? Защо се неглижират точно те? Моят отговор защо стигат до такава ужасна крайност децата е, че РАСНАТ В ОТРОВНА СРЕДА, сред болното ни общество.

Скрининг на риска, суицид??? Моля, говорете на български

Ползващите тези термини не са виновни, на това ги учат в университета. А защо точно професорите подменят терминологията е друг въпрос.

Земетресенията, тигрите, акулите, грипа..................отнемат човешки животи, е и?! Клубчето за България лошо или нищо не спи, а дращи псевдо информациийки в интернет!

България е на едно от последните места в света по самоубийства на деца и възрастни! Това са факти характерни за човешката популация. Тази стотия може да бъде характеризирана, като манипулативна и целяща подвеждане на българският и чуждестранният читател, за осъществяване на грешни внушения за българската държава!

Напълно вярно! Вбесявам се всеки път четейки абсолютно манипулативни, с гръмки заглавия статии свързани с прираст, смъртност и самоубийства.

Причината, която кара дира-а да тиражира "абсолютно манипулативни и гръмки заглавия на статии", е извън България. Споменаването й, довежда до бутона "DELETE". Пример е темата, "Министерството на външните работи излезе с позиция, с която осъди поругаването на надгробни плочи в еврейското гробище в Централния софийски гробищен парк.".

"България е на едно от последните места в света по самоубийства на деца и възрастни!" Е то нали тъкмо това е целта на тези манипулативни материали - да влезем в релсите на "новия ред" (NWO) и да изпълним "нормативите", определени от неговите архитекти...