БХК: Медиите в България са машини за манипулация

Медиите в България през 2013 г. повече от всякога бяха ползвани като машини за манипулация, показва годишният доклад на Българския хелзинкски комитет (БХК).

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БХК: Медиите в България са машини за манипулация Добро утро как Сийке.

Най мразим акъл да ми дават голи охлюви.

Абе, БХК, та нали тези медии са коландрисвани от същите хора, които стоят зад вас и ви манипулират! Абе, маймуните в Африка притежават по-гтолямо себеуважение от вас! Защо така бе, другари и господа?!...

Само българските медии ли са машини за манипулация?! У-ф-ф-ф ... Олекна ми!

И колко взеха тези некадърни плужеци от БХК, за да констатират очевадната истина ? Къде бяха при управлението на герб, когато се мачкаше всеки, който не се кланя на милиционера-слънце ? Какъв е смисълът от тази паразитираща организация БХК, която се финансира от западните олигарси, за да лъжат Българите !

Мачкането на герберите беше нищо с това преди и след тях.Наивни и неопитни,оставиха на ключови постове и от БСП и ДПС. Сега вече знаят как се чисти къща!

akud

особенно тези на фамилия ПЕЕВСКИ и ДПС

А бе хора какво ви става, нима много ви харесва да ви манипулират медиите и пресата на пеевски и майка му? БХК ви казва в случая чистата истина- преди години може би не го осъзнавахме, но сега е от ясно по-ясно. Не че съм почитател на БХК, но за това са много прави.

Силата без истината е тиранична , но и истината без силата е незначителна (цитат по памет). А силата на БХК е само в тъпотата

Първо: Какво стана с ревизията на БХК от НАП? Второ: Задачата на БХК и на медиите е да ни правят съпричастни на ценностите на ЕС, САЩ, правата на ромите, педерасите, лесбийките. Каквъв е постигнатия резултат или само дето изпапахте паричките на чичо Сам, Сорос и др.? Трето: Кога ще почнете да защитавате правата на робите, те работят но не могат да си платат сметките, данъците, плащат сметките на циганите? Четвърто: Вие непрекъснато твърдите , че сте за публичност, тогава кой ви финансира и кой ви дава инструкциите, за да разберем по чия свирка играете?

Те медиите навсякъде са машина за манипулация ...това им е целта ! Въпроса е кой вярва ...и кой не ...

"Оплитането на икономически, политически интереси и медии се затегна до степен на почти тоталното задушаване на свободата на изразяване. Медиите повече от всякога бяха ползвани като машини за манипулация." . . .което наблюдаваме и сега при масивното насаждане на русофилски настроения чрез медийна манипулация в една ЕС/НАТО страна, каквато е България. Докога ще допускаме БСП&ДПС- лаФкаджийството в информационното пространство на феодалното ни Отечество ??!

Мдааа - само прокопиев и цветелинка са достойни да притежават медиите ! И само под зорката редакция на безгрешния цветанов ще трябва да се пускат статии ! Нали така другарю милиционер - така е демократично ! Злобееш ли ...

БХК Е СРЕДСТВО ЗА МАНИПУЛАЦИЯ,ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ В БЪЛГАРИЯ. Лъжат и ни правят на олигофрени и не само на 1 април. А т.н. медии за жалост не са четвъртата власт защото са повечето са подхранвани от такива,които финансират и БХК,както и Грийн пийс, Отвор.общество и много и по-малки синекюрчета.

тюю, пак сам сбаркал датата.. ша взема да промия мозака с малко ракийка..види са, време е.

шега е туй това, първоаприлска. тук в дир таквиз работи нема...

Искам догодина в доклада на БХК да видя как са защитени правата на българските бели и черни работещи хетеросексуални мъже техните деца и да попитам защо в докладите досега не фигурира нищо за тях( които може би са мнозинство) и може би следва да се погрижим и за тях, а не само за "малцинства" на които се дава и дава и дава или за медии и журналисти или за фондации и за интеграции. Не мислите ли, че нормалните бели и черни работещи спазващи закона мъже следва да са приоритет на обществото и не следва ли да се защитават и техните права!!! И накрая като казвам бели искам да почертая че не съм расист, и понеже смятам че живея в правова държава и мога да мисля свободно "Мисля че докладът Ви е за БОКЛУКА!

педалите от антибългарския хазарски комитет трябва да бъдат изхвърлени от РБ с шутове!

както се кава БХК открил топлата вода. Не ми е ясно обаче защо в 2014 г. това се съобщава като новина. Сякаш не беше така в 2004 г. , или 2005 г. или.... та до днес днешен. Или не е така откакто медиите се сляха с едрия бизнес. А той пък с политиката. Свински черва. Я вижте Нова- няма ден без някой от ГЕРБ да не украси екрана, а ББ и ЦвЦв са всяка седмица при Димитър Кеворкят. То да беше само Нова. ТВ7 от сутринта започва манипулацията. Най- яко бизнес обвързаната БТв започна да изглежда като мъниче сравнена с предните две.

Добре е ,че само през 2013Г.,медиите в Бг са средство за манипулации.....????

А в уредените държави колегите на тези образи са близо до подопечните си и изследват условията в затвори и лагери чрез лични впечатления... А тук дори една ревизийка не им направиха, да се види откъде цоцат парички и откъде имат такава политическа закрила?

ot@men.

Това със "... сериозни проблеми има с правото на религиозна свобода на мюсюлманите" ми идва в малко повече при попложение, че християнската религия в българия постоянно е пред заплахата от агресивно и целенасочено асимилиране от мюсюлманите

абсолютно верно е за подкупените и лъжливи,манипулативни медии,толкова пари са излели в тях от Запада,че акъл не го побира,каква Западна наглост.

Брей, щото медиите в другите страни не са машина за манипулация на общественото мнение и не промиват средностатистичекия европейски мозък, саде у нас така било. Ти па да видиш.

Само не разбрах Пеевската ТВ7, например, кога беше машина за манипулация - когато по цял ден лееше хвалебствени псалми как от Боко и ГЕРБ по-велики няма или след като обърна палачинката и взе да ги плюе и за това, за което не са виновни?

Мушморок

Трудно ще ти е да го разбереш. ТВ7 традиционно е олицетворение на властта. Заедно с изразните й похвати. Така след европейските избори няма да изневери на традицията и ще отрази резултата по следния начин: В битката за Европа между БСП и ГЕРБ, нашите заеха престижното второ място, а ГЕРБ останаха предпоследни.

Корнелий

И в двата случая. И в двата случая резултатът е, че ТВ-та манипулира общ мнение, а го манипулира, защото този, който дава наклон на манипулацията има определен интерес! Разбирай, ако Цв. Василев чака 5 милиарда от ББ ще слушаш хвалебствена ода в александрийски стил за ББ. Anyway ти няма да разбереш какво става всъщност, така или иначе!

Я, браво на БХК. Само 2-3 години след като Брюксел ни го каза в прав текст, че медиите са собственост на олигарси и тия се сетиха! Очаквам след 5-6 години и мнение по въпроса за позицията ни за Крим!

Правят доклад на всеки 6 месеца, смотльо!

И като го направят какво се случва ? Тези шматки освен за правата на обратните , тъмнозелените и престъпниците нищо друго не ги интересува. Направиха ли нещо конкретно освен да съдят България за глупости.

Корнелий

Уауууууууу, Ма те мн продуктивни, бе отворко! Мама знае ли какви думички си се научил да пишеш! А можеш ли и да четеш? Като правят доклад на 6 месеца, къде бляха 3 години, та чак сега написаха за зависимостта на медиите от олигарсите? Или тооооооооолкова големи доклади излизат всеки 6 месеца, че все не им стига хартията. Деба неграмотниците . . .

Всички медии унижават мюсюлманите.Службите ги гонят и съдят за измислени обвинения почиващи на религиозна омраза.Правосъдието няма нито един мюсюлманин прокурор или съдия.110 нападения над джамии и нито един осъден.Изучава се християнство в задължителния предмет на учениците за 9 клас без съгласуване поне с родителите.Църквите се финансират от фонд земеделие дока за джамиите не са предвидени такива пари.Български партии на етническа основа(християнски фанатици-15 партии) им играе коня под носа на Европа. и в разрес с конституцията на РБ..

А защо ? Редно е човек да види собствените си грешки и тогава да гледа другите. И кои са тези партии на християнски фанатици не визирам 2-3.

Ако на мюсюлманите не им харесва в България или която и да е държава в ЕС, да заминават в Турция, Судан, Емиратите или където още искат - границите са отворени. Никой не ги задържа тук и не никой не нарушава правата им - даже в определена степен имат повече права и от българите, ако не си забелязал. Колкото до партии в разрез с конституцията на РБ - ами че тя е само една, макар че не е ясно за какви "права и свободи" се бори!?

""Правосъдието няма нито един мюсюлманин прокурор или съдия"" - я да ме светнеш колко християнски прокурори и съдии има в ислямските държави пък тогава. а тука и министри си имате ама ревете, ами аре марш при вашите у арабско та моллата доа ви вие като приклещено прасе

Защо реши че ТРЯБВА да има? То и будисти няма. В една нормална държава хората не се избират по произход и религия. Наши и ваши е характерно за комунисти, евреи и ориенталци. За благородните хора е важно не кой си, а какъв си.

Я , тия пък шматки от БХК открили топлата вода.

ДОКАТО УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ НЯМА НАДЕЖДА ЗА СВОБОДА.

НИЩО НОВО - КОМУНЯГИТЕ СА ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ.

Я ми кажи някоя партия без комунисти, та да гласувам за нея? Тези в парламента със сигурност не са - така че давай други!?

Медиите в България през 2013 г. повече от всякога бяха ползвани като машини за манипулация. 100% Истина 4тата власт у нас се е превърнала в много доходоносен отрасъл в който лапкането е основна дейност...

БХК-банда заплатена за чужди интереси.

ПЛАТЕНИЯ СИ ТИ, ЧЕРВЕНА ГНИДО.

Естествено в интерес на чорбаджиите. Те са едни от виновниците за айдушкия преход и разгонването на населението. Те си вършат работата за унищожаването на нацията. Купувайте вестници и списания и им пълнете гушите !!!!!!

Разделяй и Владей? Права на малцинствата - разделяш хората по произход и ги насъскваш едни срещу други, а в резултат ги използваш едни срещу други (показателен пример - Югославия, Ирак, Либия, Сирия, България) Права на малцинствата - по сексуална ориентация - разделяш хората и ги насъскваш едни срещу други, резултат - използваш ги за шантаж при вземане на политически решения (примери бол) в нечий определен интерес, обикновено този който плаща за защита на правата на малцинствата. Свобода на словото - настройваш с мъгляви формулировки хората с несъвпадащо мнение един срещу друг и повтаряш това, докато се осигури "пълна" свобода на словото т.е. когато словото стане неподлежащо на различно мнение или казано по-просто 100% собственост на "правилните" хора. В случая на БХК - правилните хора (мнения) са известни! В този смисъл, колкото по-назад си в тяхната класация, толкова по-голям брой "неусвоени" медии имаш! Тия ако ти кажат "добър ден" е по-добре да погледнеш къде е луната!

Алоо, спрете с тези лъжи и манипулации! БХК - не ви ли е ясно че будалите измряха. От десетилетия вече никой не ви вярва. Вярват ви само добре платените, тези дето и по митингите викат за вас срещу тлъсти суми, нали? Вие от тази фалш организация сте високо платени мошеници. Като чета този пасквил се питам абе как не ви ли е срам? И си отговорям - какъв срам да чакаме от БХК - високо платени мръсници!

Че къде излъгаха????? Да не би да вярвате, че в България има свобода на словото???? Да не би да вярвате, че ни управляват чисти като сълза личности???? Вие или сте много наивен човек, тогава мога само да ви съжалявам, или сте добре платен, а тогава мога само да ви презирам, или сте много тъп, а тогава дори и да ви погледна би било излишно! Нямам друго обяснение за причината на възмущението ви!

Относно медиите БХК са, за съжаление, много прави - признавам им го! Но, от друга страна, интересно е колко дела срещу България са заведени в Страсбург. А още по-интересното е, че повече от 90% от тези дела са в "защита" на мургавото "малцинство" и на отявлени престъпници. Софиянци също може да им "благодарят" за бидонвилите в Батолова воденица, на бул. "К. Величков" и покрай аерогарата. Естествено, в случая правата на българите както обикновено не се споменават и остават на заден план. А и това, че упорито не разкриват източниците си на финансиране, навява допълнителни съмнения в почтеността им

Към 18504. Нито съм наивен, нито съм платен, а още по-малко тъп. Защо така мисля? Ами защото уважаеми имам познати в най-различни комитети и от тях знам как се пише и манипулира под диктовка за да си запазиш високо платеното местенце. Знам как се работи за определени интереси. Не защитавам никой. Причината ми за възмущението е че не се посочват примери. Всички медии са сложени под един знаменател. Ами ако наистина в БГ медиите ни манипулират да вземат да ги накажат или поне да цитират примери? Вие като сте толкова отворен дайте примери. Посочете ги тези медии. Наясно съм че всички медии работят за определени интереси. Дали пък тези от БХК работят за нас Българите, как мислите? А дали ще ме презирате ми е нали знаете през кое? Мислете не много, а повечко!

Че нали продажните ни медии се командват баш от такива "правозащитни" организацийки като тоз педалски Хелзински комитет.

Борко, ха сега, понеже, очевАдно си гений ни обясни това необяснимо противоречие, та да се посмеем на глупостите, дето ще ги наръсиш!

Чешат се през гърба по корема затуй:-)

Само в БГ ??? Много ми е интересно, какво друго трябва да са медийте, кога е било и къде го има или имало !? Какви са тези плоски идиотизми които пробутва бхк, кой ще изхвърли троловете от там ? Пушките не убиват хора, хората убиват хора и същото е с медийте и манипулацията. бхк сам по себе си е продукт на масовата идиотизация и отличен образец за манипулационна машина в ръцете на неолиберастията и неолиберастите.

Кое не е вярно? Най-продаваните вестници са жълтите на Пеевски, в които ежечасно се облива с пумия всяко неудобно лице на правителството. Ами дир.бг? Всяка новина за нов "подвиг" на Бюреков или Волен Ага е на първа страница, всяка новина, която ги разкрива никога не бива съобщена тук. Медийната пумия и откровените лъжи ни заливат ежечасно.

Моля Дир.бг да напише уточнение, че БХК няма нищо общо с Хелзинкския Комитет, който фалира! БХК експлоатира нещо, което вече го няма и заблуждава хората. Все едно да цитирате президента на Югославия или ген.секретар на КПСС.

Гледайки коментарите, става ясно, че хората в България не мислят. Не е важно, кой какво казва, важното е какво си мислят, че знаят. Значи според тези, които мразят БХК, медиите в БГ са едни обективни и чисти като планинска роса?? :) Ами, всъщност, скъпи сънародници, предвид, катастрофалната глупост която демонстрирате, мисля, че дори живеете прекалено добре. Със здраве.

Никой не твърди нещо подобно! А за останалото.... Аз казвам, че утре слънцето ще изгрее! Всъщност какво ти казвам - очевидна истина, но искам ли ти нещо в замяна и в мой интерес?

По-скоро тези, които не живеят добре биват манипулирани от ченгета и прокурори и всякаква подобна измет, която мечтае за власт и диктатура, че свободата на личността е пречка пред просперитета. Останалите, които живеем добре всъщност разбираме, че можем да живеем още по-добре ако бъдем още по-свободни.

Приемайки коментара е редно и да се замислим защо българският дух и светоглед, гледащи принципно, а не субективно на нещата, губят тази си своя толкова интересна черта. БХК е поредната организация, брънка от световна схема за подмяна в мисленето поведението на хората. Именно те разделят хората по произход. А не наблягат на това , кой какво прави и как се държи. Така изведнъж циганите се оказаха подтискани от българите не защото се държат нагло, глупаво и правят лоши неща, а просто защото са цигани. И оттам пък негласно, но пък внушено българите излизат лоши и фашисти. БХК и сие карат хората да гледат и съдят само с чувства и емоции тоест пристарстно. А не да са обективни и аналититични- тоест безпристрастни.

Не са единствените,които пишат за очевАдните неща.Гушкат пари за нищо.Защитават всичко,но не и правото за НОРМАЛЕН живот на НОРМАЛНИТЕ хора.

Боко им е платил на тези соросоиди, за да опетнят Делян Пеевски.

Фани го за трубата, .... нещастен.

Тоа комитет сечеше по корема през гърба - ми нали и комитето и медиите от едно място ги командорат

Дали тия не ми откраднаха правата на човека, дирник сложи им снимки да ги видим

БХК (бандитско холиганска корпорация) Ако се разровите в източниците им на финансиране в уверявам ще излезнат срашно интересни неща. Ама финансиите им са секретни като посещението г-жа НЮЛАНД Обаче дейноста им е нтрапвана постояно! НПОата са страшна напаст финансирана от ЦРУ

Ей, ЦЪРВУЛ, научи се да пишеш грамотно! Очевидно, нямаш и 3-ти клас завършен.

Умнико,прочети Уикипедия и тогава нападай човека.Това,че е допуснал правописни грешки не прави НПО-тата чисти като сълза.

Да за правописа се извинявам ма от биш тройкаджия и настоящ строител толкова правопис :) А иначе се интересувам, чтете алтернатини медии щото основните са СМРАД (средства за масова реклама агитация и дезинформация) която по-сучайност са все сопственост на някой западняк или нашенец зависим от западняците!

Това го казва организация финасирана от Сорос? Е няма начин да не е вярно......:))

Да направим сравнение : -в България група хора налягха пред колата на министър председател-нашата полиция ги издърпа и прочисти пътя. -в САЩ една жена се опита да пресече пред колата на Обама-американската полиция я уби на место-.Кой злоупотребява със сила? 2. -Нашите служби подслушвали 5-6000 българи,предимно от криминалния контингент. -американските служби подслушвоат почти всички американци,дори всички правителства на чужди дължави. Американците са добри , а нашите злоупотребяват. Когато правите анализ на българия,сравнявайте с база САЩ.

В САЩ като извърши нещо, което не е редно не си губят времето да обясняват колко било полезно. В България като някой си первиши правата и скача, че така се бил борил с престъпността. Ами да хвърли атомна бомба за да избие джебчиите тогава.

разкриването на съпътстващи услуги при изоставени деца? тия са идиоти. единствния начин за извеждане на дете от дом трябва да е осиновяването! и когато едно семейство е осиновило, грижи се добре за датето и го гледа, да има право на последващи осиновяавания. А не както сега, има хора , които могат и искат, но не им дават!!! тоя комитет ДА СЕ ЗАКРИЕ!!! само Яде парите на данъкоплатците и не носи нишо полезно.

От както властите в Австрия закриха Международната хелзинкска федерация (един от 5-те члена на УС дълги години бе Красимир Кънев) за кражби на пари и корупция за милиони хелзинкските комитети се ползват с уважението единствено на формации те и медиите на Сорос.

Тия сигурно са ги нкарали да си опрамдаят доларчетата с некой доклад тука има тука нема

"Българския" хелзински комитет, представлявано от потомствената българка Яна Бюрер Тавание, заяви...?

БХК ОТКРИ, КАК СЕ ПРАВИ "ТОПЛА ВОДА"!!! Ако човек се информира поне малко, ще разбере, че коренът на илюзиите и хипнотизациите се дължи на дейността на едни високо развити извън земни и земни цивилизации. Каква е целта им? Просто, ние гоите = животните, сме една "ферма" - енергийна централа за специфична енергия, КОЯТО СИ Е НАША, но бива "изземвана", перфидно от нас БЕЗНАКАЗАНО, чрез ширещото се наше НЕВЕЖЕСТВО. Ако пък някой се осъзнае и започне на хората да "отваря очите", попада на "Голгота" и бива разпънат на кръст.

не са ли си заслужили доларчетата? Или само рубли е прието да се усвояват? Ти какво очакваш безработни, които бъркат в кофите за смет ли да пишат доклади?

"Най-голям е напредъкът в закриването на домове за деца". Вече 25 години България има напредък само в "закриване, разрушаване, унищожаване". Докога?

КАМЕНАРЧЕ - Христо Смирненски "...а скалата пука, цепи се и рони в кехлибарени искри... Хей, другарю, ти какво решил си с чука! С тоя трясък и искри? Аз ли? Път ще се прокара, друже, тука, нов път в тези канари!" ============= "Докога?", пита Тотитотев. На КАМЕНАРЧЕТО-Господ би му отговорил, "Когато разчистиш старите мисловни форми и догми, НОВ ПЪТ ще се прокара тука, за ШЕСТАТА КУЛТУРНА ЕПОХА."

1. Та какво, построено от хората преди него, е разрушило каменарчето? 2. През "онези" 45 години сме градили не "мисловни форми и догми", а материални и културни ценности, благодарение на които все още съществуваме като икономика и държава.

Честит 1-ви април български политици. Поздравявам Ви с Вашия професионален празник. По принцип за Вас всеки ден е празник, но този най- добре Ви приляга.