Кола блъсна микробус и го обърна, 9 момичета пострадаха

Микробус, превозващ ученички от футболен отбор, е катастрофирал късно снощи в района на Велико Търново на пътя София-Варна.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това да блъскаш бусове странично, да не е няква нова игра? "Син бус" или нещо такова?!

20 годишното леке с пилешки мозък сигурно е дънил чалга и е бързало да се прибере в катуна....

the1_

Сега някой ще коментира ли пола на виновният? Щот беше голямо изхождане онзи ден за способностите на жените.... та сега е редно да се коментират и тези на мъжете! Иначе бързо възстановяване на децата! Бъдете внимателни когато шофирате! Никой не е застрахован и на всеки може да се случи всичко!

Така ще бъде докато несъдебната система дава по 3 години условно за двама убити на пътя.

да и аз това си помислих..смях се но е трагично

това някаква шизофрения ли е?

въвеждайте задължителните колани в автобусите!Колко още случаи трябва да има? В България се събират няколко фактора- лоши пътища, слаба дисциплина,слаба подготовка на водачи, стари автомобили, пълна липса на превантивен контрол...!

Като в "Денят на мармота" всеки ден се повтаря като вчерашния.

Щетите, които нанася нашенската простотия и комплексарщина, никой и нищо друго не може да ни го причини.

Колко лошо чувство за хумор има съдбата...Добре поне,че този път нещата са се разминали без жертви...Бързо възстановяване на децата!

Единствено промяна в Закона за движение по пътищата, но драстична,не козметична ще реши проблема. При такова нарушение да се отнема книжката на водача най-малко за 5 години.

Ако имаше колани, бусът нямаше да се обърне. Нито автобусът на ЮИ. Когато се удари странично, хората се разклащат и групово преобръщат рейса като се наклони теглото им на една и съща страна. Ако бяха с колани, нямаше да дестабилизират буса :)))))))))))))

А бе това да не превърна в спорт в България - коли да таранят автобуси и да ги обръщат.

Случайните събития стават на серии от по три.

защото българите са страши простаци на пътя...избиват комплекси.

не промяна в закона ви трябва, а култура на пътя. отговорност и мисъл...

Много "експерти" при първата подобна катастрофа се опитваха да ни убеждават, че е невъзможно леката кола да е причината за преобръщането на автобуса на ЮИ. Явно някой се опитва да ги обори. За съжаление успешно!

Вие, г-не без комплекси, бяхте ли там, видяхте ли какво се случи, че се изказвате по адрес на българите?

Двайсет годишния лай*ар, сигурно е карал БМВ или Мерцедес, нали. 10 години му дайте ефективна присъда. Иначе ще пиперни някое семейство... Ю

отговорността и културата се възпитават и със строги закони, за които строго се следи дали се спазват

zgancok@

Сега ще ви запозная с едно момче, което наистина не е в ред, но взе книжка за ужас на цял град. От 40-тия път взе листовките и от 25-тия кормуване. Напишете "Стивън Щерчо" във ФБ. Какво да говорим от тук нататък?

Прави сте. Много комлексари на пътя и малко контрол от страна на пътната полиция и прокуратурата. Арест, съд, затвор, отнемане на книжки докато се нау4ат. Ето как сами се самоунищожаваме. Тия убийци трябва да бъдат спрени.

Няма нужда да е бил там, това се вижда по пътищата ежедневно.

И каква е причината?! Стари гуми тип изтъркан галош, или дупки с остри краища и метални предмети в тях, или млад шофьр-джигит, който не може да се удържи, като вижда микробус пред себе си и непременно трябва да форсира, да се мята тая кола като изоглавена, за да го изпревари, но се разсейва в най-лошия момент, прави нещо неясно, а дистанцията му е била нищожна -щото нали е херой, и накрая - катастрофа, както винаги! Или всичко едновременно - както винаги! И резултатът е също както винаги у нас - удар, катастрофа, ранени, (добре, че са живи поне!), уплашени, провалена екскурзия (кой ти гледа), ремонти на буса и колата - които след това не са вече нови и надеждни ... За първото нарушение трябва наказанията да са жестоки! И за всяко следващо - също, а не условни за убийства на деца и възрастни! За да няма постоянни такива причини и причинители на произшествия, които така са постъпвали, откакто са седнали зад волана, винаги им се е разминавало, и те си мислят, че така се кара - а не според правилника и изискванията за техническото състояние на колата, за гумите, скоростта, дистанцията, за всичко! Жестока глоба, реално затвор поради високата обществена опасност от деянието, и да видим дали пък някой подобен няма да се замисли най-накрая и да си прави сметките преди да се забие в бус, а не след това да реве пред камерите!

никои не се интересува какво е станало...гледа се резултатът, а тож е дечица с охлузвания...кож носи отговорност - управляващият автиомобила.

Не е ли крайно време всички шофьори да минат отново на проверовъчен тест, защото както изглежда след масовото раздаване на книжки на неграмотни и други, които даже знаците не познават, да останат да шофират само тези, които могат да го правят!

Няма подготовка на водачите никаква, книжки се продават, няма пътища, не се спазват закони. Една от причините хората да бягат от държавата е и това, не само доходите. Страшно ориенталско племе сме, не подлежащо на интеграция.

за мен това са умишлени терористични актове, турци и мръсни цигани взеха да блъскат автобуси за да убият българите ....търсете по тази линия

От кого зависи българите в България да започнат да шофират така, както същите българи шофират в Гърция? Апропо, разбрахме че 20 годишният шофьор не е употребил алкохол. А наркотици? Много рядко при катастрофа причинена от млад шофьор причината е алкохола.

В автобуса на Юнион Ивкони ИМА колани, но пътниците даже не са ги видели! Ясно колко са имали желание да ги ползват.

Стопли се, сложиха летните гуми от 2005 година и почнаха всички да се изживяват като Шумахер. Само, че Шуми е в кома - те точно това искат да постигнат! Всички да се избием като кучета на пътя.

Трябва да има лимит на опитите да вземеш книжка. Ако не успееш с 3 опита, почиваш 1 година и пак 3 опита. Ако и тогава не успееш - почиваш 2 години. Ако и отново пробваш 3 пъти и не успееш тогава ти се забранява да вземеш книжка, защото очевидно няма да го бъде. Особено ако те късат на теорията постоянно.

Къде са сега специалистите дето обясняват 2 дена, как кола не може на обърне бус?

Има огромна разлика от бус и автобус но ти явно само от каруци разбираш......сутринта точно за това говореха и показаха предните гуми на автобуса завити надясно......шофьора се е паникьосал от удара с колата и е завил рязко надясно и за това е отишъл в канавката....опитай ти с твоя таралясник да обърнеш автобус без да неоневинявам шофьорката на колата

Този, когото го изпреварват също трябва да мисли, а не да се пъне да дава газ, за да не му накърнят секската чест и да намали малко, за да пусне другия пред себе си.

защо не съобщават образованието на участниците в катастрофите

Не искам да ви плаша, но Българския народ изчезва с плашещо темпо. Това може да проверите в сайта countrymeters, всеки ден умират повече от колкото се раждат, катастрофите са една от причините. Сами се затриваме, до 50 години не мисля че ще са останали повече от 2м. българи в България.

Там в този регион шофьорите са най ужасните , карат все едно стършел ги гони!

А ще ги проверят ли как карат когато са ядосани, стресирани, изнервени, депресирани, разсеяни, недоспали, как реагират на странен шум, дали са склонни да карат пияни или дрогирани и т.н.

В Сирия от удара само трима ранени , а в България само от едната катастрофа 6 жертви и от другата - 2 !!! Тук е по зле и от война!

Дано да е разбрал, какво се случва с такива "шофьори" келеша с двуврато фиатче който в събота караше със поне 100км/ч към електрото по главната в ГО. И другия келеш с БМВ който в петък влезе с дрифт в отбивката на болницата пак ГО.

Има забрана за превоз на деца в тъмната част на денонощието. По

....и етноса на шофьора на лекия автомобил. За справка: и аз съм от този край, та затова питам.

Редовно го поглеждам този сайт. Според него докъм средата на годината ще слезем под 7 000 000. Според нашите "статисти" след една или две години. Според мен вече сме под тази бройка.

Ако лека кола удари предната гума пред оста на въртене ... така ще ти завърти "предницата": ,че свят ще ти се завие /а не само волана/. :-((( Пази Боже , случвало ми се е ! Точно така ,както става когато с едното колело влезеш в локва.

С една дума , ако го нямаше буса нямаше да има катастрофа. Каквото и да се е превозвало вътре, тоя е щял да го блъсне. А другия също трябва да си понесе отговорността, ако неправилно е превозвал.

Защо все някой трябва да създава закони и да контролира. Не може да има ежеминутен контрол. Трябва всеки да е отговорен,да спазва правилата винаги, а не да търсим момент ,в който никой не ни контролира и да ги нарушаваме ей така за спорта. И после търсим оправдания. Изтървахме демокрацията и сега анархия навсякъде,и на пътя ....Липсват ни възпитание,дисциплина. А те не се създават със закони

Това е следствие на ПРОСТОТИЯТА, А ТЯ Е БЕЗКРАЙНА ПО ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Кога министърът на транспорта ще си подаде оставката ??? И колко човека трябва да умрат, за да се види некадърността и безхаберието му. Дори и собственото си дете уби този човек!!!!

Ама я вземи да сметнеш от Коледа до сега колко народ се избит в България .... дето уж няма война!!!!