Малки плувкини спасиха от удавяне 7-годишно момиченце край къмпинг Каваци

Миа и Анита вадят от морето по-малкото дете, което е било повлечено от мъртвото течение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-вероятно децата са си играели на брега до морето ,вълна е плеснала по-малкото дете ,то е паднало и е глътнало малко вода .Другите деца просто са го издърпали навън.Как си представяте спасителите да оставят във водата 3 малки деца при червен флаг. И как си представяте тези малки деца да извадят удавник при бурно море . Журналистите търсят сензация .

Чудесни деца! Дайте пример на глупаците, празнодумците, дървените философи, всезнайковците с мнение по всички въпроси, но които едва ли биха се притекли на помощ на човек в беда. Разчитаме всички да са като вас или поне да има повече от вашата порода добри хора.

То си има стандарти и всеки пост на 100м минава в категорията риск. Тези 100м включват повече хора, за които да се грижиш, повече ивица, която да минеш, повече плуване, което да плуваш. В България на някой широки плажни ивици означава един да отговаря за над 1000 човека. Последващите рискове - работейки по един инцидент дори дребен, освобождаваш територия от минимум 200-250м, което колегите гардове трябва да покрият. Има десетки изследвания как, колко, какво и защо да се организира плажната защита и то от доста по-умни хора. Шега или не гларусите са си важна задача, а в момента като всяко нещо тук се отчита на хартия, защото имаме мега специалистката по туризъм Ангелкова.

Къде са били родителите на тези деца? За щастите трагедията се е разминала, но има много такива безотговорни родители, заради които стават трагедии, не само в морето.

Браво! Прекрасни деца.

Дано тези чудесни деца по-скоро да се спасят от тази прокълната и безнадеждна държава и да заживеят в нормална такава, далеч от тук.

Щом децата ни имат Сърца и Смелост- не сме изгубени! Поздравления за тези родители, отгледали и възпитали такива Хора!!!

Изводът е : Не си водете малките деца по нашето така наречено лайноморие ! Тук се продрискват (за много малки деца обезводняването е опасно), има вълни от които може да стане белята за секунди, а и докато стигнете до морето някой мюмюн заспал-тираджия ще ви утрепа. Затова Гърция ! Там водите са чисти, няма Е-коли, почти няма вълни и пособни инциденти са почти невъзможни. Ако искате почивка и да ви е мирна главата...на юг ! Не бъдете псевдо-патриоти, а просто практични родители мислещи за децата си.

и после три дни яли, пили и се веселили

какви са тия минусибесмотаняци? статията е написана толкова приказноинфантилно, че идиотитеръкопляскат с възторг, а нормален човек си задава такива въпроси: тия на детско море ли са били? там да не би да е било забранено за възрастни? къде е бил спасителя? къде сабили родителите и на удавника, и на "спасилите го" деца? и ред още резонни въпроси, които вдебилните ви глави няма как да се зародят!

Такава глупост като "мъртво течение" няма. Има вълнение, прибой, гребен на вълната, дънни течение, отбой, ... Има мъртво вълнение, но е съвсем друго нещо.

Дъщеря ми също тренираше плуване и водно спасяване ... и винаги съм се страхувала да не тръгне да спасява някого и да стане жертва и тя. Добре е, че всичко е свършило добре ... но не е работа на 10-годишни деца да спасяват при мъртво течение ... те просто нямат достатъчно опит като плувци и житейски такъв ... това можеше да завърши и като жестока трагедия.

"Много чисто, много по детски, без да търсят някаква слава, без да се изплашат и това е, което предава спортът и плуването... Това калява децата ни и техният дух, и морал", смята Мариана Томова. Както видяхме комунистическата изродщина успя да направи изроди и от Олимпийските си шампиони.

ти си рядко л......о. как можеши под тази статия да политиканстваш. Или си платен или си откачен. Браво на децата и да си вземат бележка родителите.

Браво на малките плувкини! Вярвам, ще станат достойни хора.

Можеше за малко да стане ТРОЙНА трагедия, като имате малки деца очите трябва да са в тях 24/7 не обвинявам никого обаче много е безотговорно поведението на някои от участниците.

Милички сладурки! Дано пораснат светли хора от тези прекрасни деца. Поздравления на семействата им и на треньорите.

с върбова пръчка. 1000 Х. Децата заслужават награда !

Браво - Герои!

Господа протестиращи взимайте пример от малките деца помагайте на обществото с нещо вместо да се занимавате с глупости мързеливи хрантутници! Направете нещо добро за България със труда си не да чакате само на готово! Положете малко труд не чакайте парите да падат от небето парите не растат по дърветата!!!

Те и в чекмеджета не се въдят, ама знае ли човек. Точно това, което правят протестиращите, е конструктивно. Правят нещо добро за България.

Ако сте го пратили до мен, аз нямам накъде повече да си повишавам квалификацията в професиите, с които се занимавам, а се обзалагам, че ще върша по-добре и Вашата.

Първо намерете нормални работодатели, пределно ясно е, че с назначени "бизнесмени" като дебелевски, черепо, .............................и други примати нормални хора не могат да работят, а повечето са такива.

ами образовайте се и си повишете квалификацията (или сменете специалността) - това със сигурност ще увеличи доходите ви. нагледал съм се на хора без (дори) практически умения, но с големи изисквания.

трябват ти пари - разбирам /заработваш хонорара/. Все пак, може ли поне такава новина да не се политизира.

Вземи се гръмни, малоумен герберски тъпак и ДПС-ибрикчия!

Тъпата проста плажна путка - майката на детето, къде е бляла - на бара, по онази работа на някой гларус или просто си е лежала изпърдяна и насрана? Леле, какви дебили и катили родители има!

Принципно си прав, но защо с този вулгарен език.

много груб и уличен език,приятел!И децата имат достъп до И-нет,нали знеаш това?!Но ти вероятно знаеш?

Браво на децата. Заслужават уваженихи похвала.

Господ да ги богослови!

Не са спазили дистанция от 1.5м при спасяването. Да се глобят.

Не ти разбраха иронията :-(

Доста тъпа ирония, която си заслужава минусите.

Longines

Браво деца!Достойни българчета!Да сте живи и здрави!

достойни деца.

Слава богу! Най-накрая нещо хубаво да прочета. Браво на дечицата. Дано такова да е бъдещото поколение на страната ни!

Joe69

Слава богу, че всичко е завършило добре. Но мами бъдете внимателни и никога не изпускайте малко дете от погледа си.

Тази година са ни разделили постовете много надалече - 150 м и ни е по-тежко", обяснява старшият спасител на плаж Каваци-север Боряна Цветанова. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Няма лошо , ходете в гърция там постовете са по на един километър един от друг ако ги има .

Тъпако, колко удавени българи на година има в Гърция? Стой си в лайноморие и се кефи на сополи в салатата!

Фен на гръцка количка ?

Chapeau на Младежите ! - какъв Нагледен Урок ЗА НасВсички .

Може да е дребна новина, но ми се насълзиха очите заради огромната разлика с ежедневната помия, с която ни заливат новините. Каква разлика само. Иначе смърт, протести, бедност, убийци, изнасилвания и т.н. и т.н. Браво на децата, живи и здрави да са.

Защо мисли, че няма нормално такива новини, пък точно днес има точно тази. Дали и как е било и дали е имало нещо подобно и доколо е така, ама е точно сега, точно днес

Тъпак

Браво на децата! Интересно къде са били родителите и така ли се оставят деца сами да играят във водата при мъртво вълнение и бурно море

Пият си биричка и всичко е наред....

А спасителят сигурно е зяпал деколтето на някоя мама наблизо... Иначе: браво на децата, има надежда за бъдещето!

История от преди 2 години

Как така?

Прилича на събитие станало сега.

А майката на седемгодишното да си беше вдигнала носа от телефона, бащата пък може да е пляскал карти. Червен флаг и вълни - на пясъка до мен, а до водата за ръка с мен. Пазете си децата и не се надявайте на щастливата случайност.

Да са живи и здрави дечицата. Късмет са извадили всичките. Това ще им остане спомен за цял живот и ще храни доброто в тях. Когато видиш, че си направил нещо добро за някой непознат (а още повече толкова важно като да спасиш живот), това ти дава крила да продължиш и да си от светлата страна на живота.

Браво на децата! Господ е запазил всички дечица! Добре, че явно е било на плиткото, защото ако беше малко по-дълбоко и при мъртво вълнение/течение, дори дори за възрастен, опитен плувец е рисково и трудно да спасяваш друг! Толкова достойни българи се удавиха, мъчейки се да спасят други (:!

Почит към децата-плувкини! И все пак добре, че ситуацията е била според техните възможности, иначе вместо щастлив край сега можеше да имаме три жертви.

Браво на децата, но къде са родители и спасители- Нали било перфентно по Черноморието.

Бях там уикенда, спасителите не ме оставиха да вляза на 20 м навътре, но децата и на плиткото може да го закъсат. Там отговорят в по-голяма степен родителите когато флагът е червен.

Браво на децата!

браво