Дете с измръзнали крачета е в болница, проверяват родителите

6-годишно момченце с измръзване на краката е прието за лечение в хирургията на болницата във Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - Дете с измръзнали крачета е в болница, проверяват родителите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво стана, господа и госпожи? Приемната майка не е ромка. Ами сега?

Това дете има 3-та или 4-та степен измръзване на крачетата. Този приемен родител не ги ли гледа тези деца?

Къде е ДАЗД ???

"Това семейство е утвърдено за приемна грижа според всички правила и принципи." Да ви ... правилата и принципите! И с какво т. нар. приемна грижа е по-добра от домовете тогава?

че в домовете работеха българи, някои от тях квалифицирани специалисти, а приемните родители могат да бъдат цигани.

Те са основно цигани, а доста често отглеждат собствените си внуци, непризнати от бащата, като за тази грижа получават над 500лв. на месец за дете.

"Докато се уварят, че няма риск" - очевидно има риск, след като вече се е случило!

малоумни, това да не ви е домашно животно, че да го взимате и давате като стока?!!! и това било социално подпомагане? това е асоциално подпомагане! не стига, че му е зле на детенцето, ами го откъсват и от семейството. Първо изяснете за какво става въпрос, пук после се правете на велики, да ви се невиди скапаната система!

Ако нормална българка остави детето си, докато иде до магазина, започват проверки и ходене по съдилища... Като нищо ще и го вземат и... За какво са тези социални, освен да създават проблеми?

Горкото!

Кой си ти, дето сложи минуса, бе? Дете е това, дете.

Някой изрод,във всеки случай подчовек.

И това ден след като "грейна" новината, за отнетите деца от майка поради бедност, за да се дадат на 3 приемни "майки" срещо сума пари, с които жената би ги пращала и на частни уроци + храната и топлото. "Приемните" ги държат като бели роби - без храна и на студено, без образование. (Не всички, но голяма част). Ето на това му се вика политика за униищожение на народа...

Точно!

Същото се чудех и аз!!! Вземат деца от родната им майка и ги дават за отглеждане срещу заплащане на чужди хора! Обаче на майката не могат да помогнат?!? Едва ли друг ще ги обича повече от нея.....

Никога няма да разбера защо деца се взимат от жив биологичен родител и се дават на приемни семейства! Има хора с опасно поведение, чиито деца е добре да бъдат откъснати от средата, но има и самотни майки, които нямат средства. Вместо да взимат детето, по-добре е тези пари да бъдат дадени като помощ на родната майка, защото само тя ще го гледа с обич, не срещу заплащане. Това е едно недоразумение! Трябва да се прави разлика.

защото схемата е такава: ц.г.ните веднага щом родят зарязват детето, а социалните го дават на приемно семейство от съседната улица. а първото семейство става приемно за децата на съседите и така, хем чаветата са си с родителите, хем държавата плаща, и то не малко.

loyola

Проблема е, че тези с индийския корен, приемат деца, заради детските, а не от любов...

че същите тези с индийските корени раждат деца без любов, а поради неупотреба на предпазни средства, каквито им се предоставят безплатно, а те ги продават. Това е първият по ред проблем, после идва този, който сте посочили.

Е колко са тия детски, бре, ах мамка му?!! Не са ли нещо като 20 лв на месец? И заради някакви мизерни пари се правят мизерии на децата...

Детските, които получават някои семейства като помощ за отглеждане на децата не трябва да се бъркат с издръжката на приемните деца. Детските може да са тридесетина лева, не знам точно. Издръжката на приемните деца е съвсем друга - от 195 за деца до 6 години до 220 лв. за деца над 14 години. Така че - определено има приемни семейства, които стават такива само заради парите.

а издръжка: до 7 години 3-кратния размер на гарантирания минимален доход 195 лева; от 7 до 14 години 3,5-кратния размер на гарантирания минимален доход 227 лева и 50 стотинки; от 14 до навършване на пълнолетие на детето, а ако учи до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст 4-кратния размер на гарантирания минимален доход 260 лева. Това е за 2016, тази година са повече, а имат право и на още помощи и какво ли не

Майката си е направо за съд.

тази приемна "маика" трябва да се даде на сада - само е взимала пари от дарявата! да и се отнеме и другото дете, за да не го последва састата садба! транслитераця, поради липса на кирилица !

А вий вий сте боклуци продажници на БЪЛГАРСКОТО жалки мизерници !

Тази търговия в БГ е ужасна. Разни мързеливци са станали приемни родители и смучат пари от държавата, а децата са на автопилот. Абе тук всичко е объркано.....

Този =бизнес= не е нов и не е само в БГ. Редовно го практикуват бели боклуци от САЩ и Великобритания.

за бежанците,за децата им дето измръзват,ще се каже ли нещо?или те не са хора?ще си платим за отношението ни спрямо тези хора.господ гледа

А стига с тези бежанци бе. Гледал бил господ!!! Къде гледа? На тези хрантутници само яденето на месец е повече от пенсията на баба ми. Жената е с 30 години стаж в тази държава а тези са с 1-2 години държавна издръжка. Пък и претенции имат. Давали им само телешко и риба щото такава им била религията. Я ги остави гладни 1 седмица да видиш колко са религиозни - и свински уши ще рупат.

И какво ни е отношението към тези хора? По-човешко, отколкото към собствените ни деца и родители! На топло, на сухо, 3 пъти на ден храна и то не каква да е. И половината от това не им дължим.

безобразията във Велико Търново край нямат

Приемни родители - мангали 100% защо не пишете е е това сшугинажи

отговорноста изцяло е на конкретнитесоциални работници и на тяхната министърка, която не знам калфин защо я назначава за заместник министър, че после и министър да става, това да не е игра

Има си ДАЗД и кака ти Офелия Кънева да си размърда малко д.г., а не само да си гледа частния бизнес в Соник старт ООД !!!

Тия приемни майки трябва да ги забранят.Само прибират парите и не им пука за детето.Давате го още с раждането на семейство за осиновяване,не на приемни майки,които мислят само за пари и бизнес.Държаната трябва да спре с тия приемни семейства и да помисли за децата.

Така мислиш ти, и още 37 човека които са лайкнали. Нито един минус. И сте прави. Голяма част, около 95 процента от тези деца са ромчета. И българите - не ги искат. Има и такива, които са осиновили и са щастливи. Но голямата част от изоставените бебенца и малки дечица няма къде да отидат. Няма вече домове, има приемни семейства. Бог да се смили над невинните души, това мога да кажа. Не са виновни, че са са родили. Не са.

няма вече приемни домове, а? да не би там да им е било полошо на децата? но всичко, дори и детския живот беше превърнат в бизнес, нали?

децата не са виновни, че са се родили. Това е безспорна истина. Но отказвам аз да поемам вината за всички тези абсолютно безотговорни и безчовечни човекоподобни, които са ги родили и изоставили. И продължават, защото никой не ги упреква, а упреквате нас. Докато търсите вината там, където я няма, ще продължават необезпокоявани да създават нещастници, над които призовавате Бог да се смили, а всъщност трябва да се вземат мерки това безумие да спре.

Да бе от едно излизане на снега с некротични участъци и опасност от ампутация. Като че ли ние не сме излизали като деца на пързалката. Случая трябва да се провери и ако несе грижи за децата да й се отнемат.

и да се осъди да върне парите,които са и дадени за отглеждане.

Незнам тая как си мисли че лъжите и хващат дикиш след такова измръзване което причинява болка да казва че ''забелязала'',,Горкото дете дето е изтърпяло такива болки от страна на безхаберната приемна дето май е само приемна на парите за него..