Дете скочи от шестия етаж на жилищен блок в Пазарджик

Момчето е настанено в болница в Пловдив, травмите му са тежки и се борят за живота му

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

някои родители са много изискващи от децата си и ги тормозят и бият. За съжаление, децата няма от къде да получат помощ в такива ситуации. От една страна обществото ги вижда и третира като слабаци-изтривалки, а от друга държавата не може да предложи много за жертвите на такова насилие.

Така и една комшийка преди много време скочи да се самоубива, след още повече години сестра й се отрови, явно цял живот е нужно да се разберат проблемите.

Коментарите са просто ужасни! Ризпитали ли са в училище?Да не е имало насшлие от страна на други деца.Или нещо интернет. Боже ,дано се орави това дете

Сайтът е свърталище на герберасти. Какви коментари очакваш освен злоба и простотия.

Може би трябвя често да се говори с децата да не повярват на някое предизвикателство в интернет и да не им въздейства някой друг човек. Като родители не винаги знаем как най-добре да засилим психиката на децата, така че през детството и като пораснат никога да не им минава през ум, че някой е нещо повече от тях. Темата за емоциите трябва да бъде сериозно засегнта в училище. Децата трябва да знаят как другите деца и хората често се борят за влияние и надмощие над тях и да имат някаква готовност за противодействие. Трябва да се учи процес за справяне с проблемите. Някой те обижда или шокира по някакъв начин - кои са стъпките като овладяване на емоциите, разпознаване на емоционална атака, открит разговор или бърза ескалация до родители, учители, директор, полиция според ситуацията. Стъпките за противодействие трябва да са ясни и железни и никое дете да не живее в страх или да е объркано.

В кой клас се учи за гравитацията. Ама аз пък я зная. Всяко нещо, което не е ,,надеждно подпряно отдолу,, - може да падне или пада.

Каките разправат, Че мацето му е казало, че,,ще пусне,, само на Батман ! ...И юнакът със сериозни намерения веднага е започнал да тренира. ..Де да знам! Шиши- пиша домашните

Не бе. Може да е искало да скочи като Киану в Матрицата.

Трябва много общуване и стабилен интернет контрол на дейностите на децата - напълнило се с разни "инфлуенсъри" , както и с неуравновесени и злонамерени типове, които си играят с психиката на децата и ги подтикват към самоубийство. Знам за случаи на пострадали от читави семейства, без сериозни проблеми..уви, да се чудиш как се случило и защо

сигурно е скочил защото 11 годишната му любима си е хванала друго гадже....

Като няма контрол от бащата страшна работа

продължаваме промяната,преди скачаха възрастни промяната е че сега скачат и деца

Някое тикток предизвикателство? На съседа дъщерята ляга на пешеходни пътеки наскоро заради такова "предизвикателство".

Дистанционното обучение води до такива неща.

Да не са показали нов trailer на Spiderman по youtube?

може да накарат един човек да скочи от високо без парашут и на първо място е психичното състояние на дадения скачач. За съжаление психиката на децата е много ранима, за което родителите носят голяма отговорност към тях!

От архивите на дира 14-годишно момче се обеси в град Сопот, след като баба му и дядо му отказали да сменят телевизионната програма, която гледали.

Хлътнал по някоя кифла, а тя се "целува" с батковци

Нерез вмирисан. Деца на 13 години да наричаш кифли. Отивай да чистиш обора. Не се напъвай с 2те мозъчни клетки, които нямаш. Жалък сопол.

Що бе, на 13-годишните не ѝм ли "крекат жабетата"? Явно много отдавна не си бил на 13...Пенционер!

Dobrata kifla po4va da se izgrajda i formira ot malka kifla

Хахахаа..... Вие виждали ли сте 13 годишни момичета на купон? Грим, облекло, алкохол, цигари. Продължавайте да си заравяте главата в пясъка.

Да, много отдавна , почти 15 години. Смотан педофил.

Аз не ходя на купони, където ходят 13 годишни деца.

Родители, обръщайте внимание на децата си, говорете с тях, изслушвайте ги, интересувайте се с кого дружат, посвещавайте време само за тях всеки ден, показвайте им, че ги цените и обичате. Менталното здраве е не по-малко важно от физическото. Дано момчето се оправи и всичко бъде наред.

Много родители се борят за оцеляване - да платят сметките за ток, за храна, за дрехи(втора употреба). Скъсват се от бачкане, душата им е в зъбите. Тъй че запази си милите "съвети" за вечеринките на старите моми.

Точно заради такива коментари и подобно мислене новото поколение е емоционално нестабилно. Едното няма общо с другото, ако все още не сте го разбрали, то много жалко за вас.

Пак ли ти се караш с "домакините" тука? Няма ли и за тебе психолози във вашето градче?

Ми да са мислили, като са правили тия деца!! Кретен.

Личи си, че си проста, пък със самочувствие. "Едното нямало нищо общо с другото" - умората, мизерията, стресът, няма нищо общо с невъзможността да обърнеш достатъчно внимание на детете си. Деба малоумници, деба.

Надявам се не демонстрирате такъв език и пред децата си, ако имате такива. И не, няма общо, всичко опира до желание, примери много. Не пречи на едно семейство да е бедно, но да отглежда и възпитава децата си с грижа и любов. Всичко е до човека.

Много съм “стресиран” и нямам време като родител да си поема отговорностите? Имам време само за бирички, ракийки, да говоря тъпотии с разни приятелчета, да си гледам телевизийка и да разпускам вечер и уикенда?

В първия момент си помислих да напиша някоя простотия, ама после се замислих, че това е дете и може да не е скочило, понякога от глупост деца се случва и да паднат от тераси. От друга страна децата са по-податливи и на външно влияние, я някое интернет предизвикателство, я друга простотия и ми стана много гадно! Дано да се оправи, доколкото е възможно това и пазете децата си! Не се успокоявайте, че са само на телефона или на таблета, ами гледайте с какво ги занимават там!

Пише, че е скочило, питали са го защо е скочило....

Това го прочетох, ама съм чувал за интернет предизвикателства, а имам и познати, които с целия си акъл се качиха на парапета на тераса на 13 етаж и ако залитне, със сигурност ще изглежда като скок. Не знам как се очаква отговор след падане от такава височина, освен ако няма дърво с клони да е омекотило удара.

Ако е било насилено да се ваксинира, тогава всичко е ясно...

Ти не си човек! Даже нзм какво определение да ти сложа!

Джендър смотан, пази си празноглавите излияния за себе си!

При демоНОкрацията е така.