За първи път в Белгия бе евтаназирано дете

За пръв път в Белгия е било евтаназирано дете, съобщиха местни медии.

Обратно в новината

Коментари - За първи път в Белгия бе евтаназирано дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До Randall Zwinge. Абе Рандалчо, защо този, който изобразява ника ти е фен на Обама и Хилъри. Даже се е разревал като магаре, когато Обама е станал президент, а сега смята, че Хилъри е подходяща. Твърди, че е убеден демократ. Ти май не познаваш този, на който си фен, но то какво ли и изобщо знаеш. Или пък си станал скрит фен на Обама и Хилъри, а? Ха ха. Давам ти идея, смени си ника на ОХЛЮВ.

Аз

И гей, и гей - дърт пидирас е на всичкото отгоре... Също като Айзък Нютън, баси... Зер затова религиозната сган ги мрази и двамата толкоз, щото им иде на пидирасите отръки да бъркат в попски задници... Голем смех... Религията не е в темата, въпреки яростното си противопоставяне на евтаназията, Хилъри и Обама са точно на място, очевидно... Сигурно се канят да ги евтаназират, баси... Бахти флуктуационното "мислене", ръйшли...

Аз

"отвратен от демонокрацията 17.09.2016 10:04 ( нерегистриран ) ... Жалко за нациите, където нарушаването на 10-те Божии заповеди се превръща в закон. Писано е: "Не убивай". Това се отнася за децата, които са още в утробите, така и за тежко болните...." "Как успя да опетниш с ужасните си думи темата във форума" "Апропо не можеш да казваш кой къде, ще се изказва и по какъв начин, времената на цензура за най - голямо Ваше съжаление безвъзвратно отминаха." "Това, че си невеж атеист си е твоя работа, характерно е за вас комунистите" Казах - друг да хвърли камъка! Не курвите.

До Randall Zwinge. Ни най - малко не съм правил религиозна или каквато и да е там пропаганда. По тази тема изобщо не му е мястото. Пак не разбра нищо. Съжалявам те. Между впрочем мога да споря с теб, но по друга тематика, а не тук от уважение към скръбта на хората. Апропо не можеш да казваш кой къде, ще се изказва и по какъв начин, времената на цензура за най - голямо Ваше съжаление безвъзвратно отминаха. Топката е в другото поле. SORRY!!!

До Randall Zwinge.Как успя да опетниш с ужасните си думи темата във форума. Това, че си невеж атеист си е твоя работа, характерно е за вас комунистите, но тук ставаше дума за нещастието на едно бедно, болно дете и скръбта на родителите му. За трилионен път доказвате, че няма нищо свято за вас, освен..., но няма да кажа какво, тъй като тук изобщо не му е мястото.

Аз

Още първият коментар по темата започва да сере религиозна пропаганда, така че... айде друг да фърли камъка, а! Религиозната измет няма това право.

Относно божествените нагласи на "вярващите" тук, няма да коментирам. Едва ли повечето от тях разбират Библията, пък камо ли Божествената идея, промисъл и .тн. Оправдания от сорта "хората страдат заради пъврвородния, треторазрядния и тн грехове", си ги коментирайте в божествените форуми. Специално към вярващите - за да се извърши евтаназия на когото и да било,пък камо ли дете, се изисква много сила и човечност. И, запишете си - ЛЮБОВ. Защото подобна евтаназия се прави с много любов и мъка. Любов към това изоставено и болно дете. Не ми излизайте с номера, как вашия Бог обичал всички, щото просто не е вярно. Концентрирайте се към новината.

Само едно ще попитам вярващите и проповедниците: как може Бог да позволи да съществуват богатите! Всяко богатство е в резултат на невероятна алчност, лъжа и вероятно други престъпления! Ако има Бог който вижда всичко, защо не ги наказва? Синовете им са също богаташи, използващи слабостите на другите хора и трупайки несметни богатства, докато в бедни континенти ДЕЦА УМИРАТ ОТ ГЛАД! И същите тези богаташи застанали до свещениците обясняват да бъдем "смирени" и как добрите хора отиват в рая. Да, ама след като УМРАТ! Чакай справедливост ама на оня свят

Аз

Неведоми са пътищата, божи, неверник... Не е за нас да ги вденеме... Ти мани богатите... Ский, ся - ражда се дете, расте, краде, бие, коли, изнасилва, една божа заповед не оставя неосрана... става на 90 - затънал до шия в кръв и телесни течности, бере душа, иде попа - покай се, сине - покайва се и хоп - заминава в рая... Ражда се същото дете, обаче бог... щото няма кой друг, му усукал пъпната връв около вратлето и то умира при раждане. И нема време да го топят в коритото... И заминава бебето да се пържи и мъчи в пъклото завинаги, до края на сичките времена, щото не може да изкупи то на дяда си Адам и баба си Ева греховете. Такъв бог... да си ЕПМ викам аз и само ме е яд, че най-вероятно го няма, щото ако го имаше щяхме да имаме възможността да го напсуваме лично. "Кой наказва децата, питате? Бог го прави! Ние трябваше да научим нашия бог на нашата справедливост, която е в нашите сърца, вместо да му се подчиняваме! Бог не е добър! Само е силен..." - се казваше в един страшен филм. Единственото отношение към бог, което вярващ с морал и съвест би момгъл да има.

Верно ли има малоумници които вярват в БОГ.. А в Дядо Мраз?

Аз

Лицемерие до шия. От тях 1% я са чели парцала, я не, ама "вярват"... "Вярват", че капка вода и дваесе стинки за восък отмиват сичката смрад, която са сътворили. Забравят, че всичката смрад завинаги остава вътре - никога не се отмива. Но пък... и аз забравям, че това се нарича съвест - абсолютно несъвместима с която и да било религия.

Има. Пълно е. И прави грозно впечатление, че това са млади и надъхани хора. И като почнат да се превземат и да нравоучителстват наляво и надясно, ти идва да повърнеш, щото осъзнаваш, че по нищо не се различават от ислямистите - ония са същите торбалани.

Аз

Всяка църква - в кенеф. Всяка църква си е кенеф...

И за теб ще се сети Господ. И ще знаеш защо ти е дошло, на теб или на семейството ти.

Аз

Кенефен акъл не ща. Кенефен морал - още по-малко.

Повечето от вас изобщо не знаят какво значи БОЛКА, както от страна на болния, така и за неговото семейство. Спестете си квалификациите.

Молете се Богу и както сте повервали, така ще ви бъде. Можеше да стане чудо и детенцето да оздравее- СЛУЧВАЛО СЕ Е, и не само в Библията!

Аз

Да си ЕПМ бог! Хората са важни и пълното им право върху собствения им живот и смърт.

Освен 6.Божия заповед и една клетва на Хипократ имаше, грешници и клетвопрестъпници с бели халати!!

Аз

ДЕСЕТ божи заповеди има. Ти колко от тях спазваш, че мяцаш тъдява?

А теб какво те интересува, като не вярваш?

До Иво. Шестата заповед е Не убивай, но Бог заповядва на Авраам да заколи сина си, за да го изпита. Не можеш да знаеш какъв е божия промисъл, че да съдиш тези хора. Нито си в тяхното положение. Ако пази боже ти страдаш неимоверно много, дали няма да се изпари "религиозността" ти бързо, бързо. Просто се моли Богу да не ти идва до главата. Според мен е по - добре вместо да се правим на много знаещи да се помолим за всички, които са в това положение.

Що за псевдорелигиозни хора коментират тук, след като кълнат да горят във вечни мъки тези, които са "убили" бедното дете. Пак се преекспонира темата по един много елементарен начин, че видите ли покварения Запад е новия Вавилон. Повечето хора, които коментират религиозността на западните хора не са излизали по - далеч от табелата на село, ама нейсе. Аз съм ходил там и Ви гарантирам, че въпреки всичко на Запад има повече истински вярващи хора от тук. Религиозността не се изразява като се цитират части от Библията, както на нас ни отърва, а с това, което е в сърцето, ума и делата ти. Държавите от западна Европа и Сащ са доста по - напред от нас по индекс на благотворителност. Ние заемахме едно от последните места заедно с Китай и Русия. По - напред имаше и доста по - бедни държави от нас, т.е. богатството на хората не е от решаващо значение. Пак повтарям нека не съдим прибързано за действията на тези хора, тъй като и това не е богоугодно.

Това за вечните мъки са заблуждаваща римокатолическа доктрира чиято идея е да очерни характерът на Бога като го представя като тиранин, и която няма никаква връзка с Божието слово. Там Бог ни казва че унищожението на непокаляите се в периода на блгодатното време грешници, ще бъде еднократен акт, който ще бъде изпълнен след милениума,. когато дойде монета за ипъулнение на присъдите на тези отхвърлили Божият спасителен план. След което Бог ще създаде ново Небе и Нова Земя в които ще царува правда и ще живеят само светиите - тези които са опазили Божиите заповеди и вярата си в Исуса.

Браво чадо! Ама си забравил да споменеш и мармота с шоколада...

Давайте да им пратим нашия престъпен елит от ГРЕРБКП, ДПСДСБДЦ, АБВгз и ДОСТ.

Не човекът ще решава кой ще живее и кой ще умре, а Господ. Той ни е дал в Библията своите ясни критерии и морално стандарти, според които ще съди всеки човек живял или живеещ на тази планета. Той ни е посочил нашият спасителен път чрез вяра в неговият Възлюбен Син, благодат и освещение според Неговата воля. От Бог започва и свършва всичко. Така е било винаги, така е в момента и така ще бъде през останалата част от вечността. Еклесиаст глава 12 "13 Нека чуем краят на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека; 14 Защото, относно всяко скрито нещо, Бог ще докара на съд всяко дело, Било то добро или зло." Евтаназията по своят същност е узаконено убийство (беззаконие пред Божиите очи).

милиони деца и хора по света преборват божията воля с помощта на медицината. Да оставим всички в ръцете на Бог ли, без лечение, без лекарства, понеже им е дошло времето според който да е Бог? Та само си представи, че ако няма зъболекари, 60% от хората няма да могат да се хранят правилно, след като минат 40 години..., а съдови, сърдечни хирурзи... и всичките които помагат по един или друг начин за това да преборим по някакъв начин божията воля

Прави впечатление как лукаво се опитваш да манипулираш. В статията се казва че не спасяват човешки животи, а убиват човешки същества чрез химия, което е тежък грях и беззаконие пред очите на Бога. Децата който боледуват със сигурност ще оживеят при второто пришествие на Божият Син и ще живеят вечно в Божието царство. Но техните хуманни "благопожелатели" няма да са там със сигурност и ще изгубят живота си завинаги в този същия най-славен миг от човешката история. Вярно е че медицината е спасила много хора (най-вече хирургията и антибиотиците), но много е убила чрез своето противоестесвено лечение със синтетични химикали и странни практики, което е превърнато в търговия. Бог ни е дал всичко необходимо за нашето здраве, дал ни е здравен закон, но това не носи пари на търговците в храма, с които да си купуват гордост и суета.

Това си е лично ваша интерпретация на "божието" слово, написано от човеци. Тук се крие и разковничето за Изпитанието, на което сме подложени, дори в прочита на свещените книги, като Библия и Коран. В тези книги много от нещата са написани двуяко, за да има възможността човека да избира по волята си, а не да му се налага, защото наложеното и заповяданото не е свободна воля, по която може да се съди за същината и вътрешността човешка. Лек ден ви желая.

Давам цитат от Божието слово записано в Библията. Къде видя интепретация в случая? Божието слово няма нищо общо с Корана. Защо ги слагаш на едно място, когато са несравними във вскяо отношение ми е ясно , но нямаш но нямаш никакво основание за това.

Стига вече с тоя Господ! Къде го! Всяка крайност е вредна. Вредно е било да го забраняват, но още по-вредно е да ни се натрапва някаква химера или още по-лошо: всеки да си измива ръцете с тази дума или да се оправдава... смешно и досадно... всичко е в ръцете на хората, на човека!

Евтаназията е едно много тънко острие, по което е изключително трудно да се балансира и за това някои го определят, като "убийство", а други го одобряват безрезервно. Изпаднали са в огромна грешка онез, които твърдят, че животът на човека трябва да е мъка, болка и страдания, защото така ни бил изпитвал Онзи. Той ни изпитва, разбира се, но чрез делата, решенията и отношението ни към останалия Негов свят, а не чрез това, колко мъка, болка и страдания може да поеме чрез мозъка си един биологичен организъм - наречен човешко тяло. Тези, които издават заповеди за "справедливи" войни в името на нещо си са чиста проба масови убийци, но победителите никой не ги съди, нали. А в човешкият живот трябва да има голяма доза достойнство, за да е ценен и ценен. Евтаназията е средство, което би трябвало да се използва само в много конкретни случаи и строго определени граници, за спазването на които да отговарят по-голям кръг от хора, а не кръг от мафиози, печалбари и интересчии.

Господ да прибере душата на детето, а ние да внимаваме повече за нашите души, на кого ги продаваме.

Ефтаназията е личен избор.Защо сте против мнението на хората,които са ЗА?Те не искат Вие да го правите,просто изказват лично си отношение,и ако е разрешено в БГ биха се възползвали.Мир на праха на малкото съкровище.

Личен избор е, безспорно. И се практикува и у нас. Има места, които са си официално евтанариуми, макар че официално у нас евтаназията не е законна. Убийството у нас е незаконно. Но се практикува. И много други неща, които са незаконни. Онези, които ги практикуват, намират вратички в закона, за да го правят. Опасенията ми са, че ако тези неща се оазконят, бизнес нишата ще стане по-голяма. А когато стане голяма бизнес нишата и няма достатъчно клиенти за нея, ще почнат да се търсят и принудително да се правят клиенти.

Знам божиите заповеди,но защо "големите"не ги прилагат?Защо да важат само за нас?Като е така и аз бих избрала ефтаназия,ако живота ми ще се състои само от болка и мъки.

в грехопаднал свят. И живота на повечето хора се състои преди всичко в борба за оцеляване, болка и мъка, болката и мъката съпътстват човека през целия му живот. Добро и зло са непознаваеми едно без друго, нещата се познават в сравнение. За дървото се съди по плодовете му, за делата - по последствията им. Дори и най-добрите намерения на невежия, могат да причинят огромна щета. Гаси ли се пожар със запалима течност?

Аз съм вярваща и ОПРАВДАВАМ евтаназията. Словото Божие се интерпретира от човеците, затова може да има едно или друго тълкование. Затова има и различни християнски деноминации. Нещо друго : Бог не осъжда убийството, когато си във война и когато ако не убиеш, ще бъдеш убит ти самият, а и твоите жена и деца.Така че не се хващайте БУКВАЛНО за това, аз вярвам, че Бог не иска страданията на нелечимо болните(които впрочем са причинени от злите сили), а би одобрил едно облекчаване на техния край - т.е. именно това, което предлага евтаназията.

Да започнем с болните, да преминем на старите, тези в неравностойно положение, после тези с различен цвят на кожата. А бе т'ва не го ли правихме вече преди 70 и няколко години!?

Десетте морални Божии закона са вечни и шестата от тях гласи: Не убивай!!! Ставаме свидетели на поредното безумие на строителите на Вавилон, носещи белегът на Кайн и покланящи се на лукавият за ради совоята гордост, суета, егоизъм и коравосърдечие.

Не знам кое, е правилно и дали изобщо имам право да давам мнение. Вярващ съм. А според религията самоубийството е грях. Но хората, който не са изпитвали силна и продължителна физическа болка върху себе си, според мен нямат право да съдят. Мир на праха му на милото детенце и съчувствие към родителите му. На никой (добър или лош) да не се случва такова тежко изпитание.

Едно е да съдиш и друго е да отчетеш, че по всяка вероятност не е правилно. Човек често греши и постъпва неправилно със съвсем добри намерения. Да гледаш агонията на близък, особено дете, може да бъде непосилно изпитание. Но дали е правилно да го убиеш? Дали наистина му спестяваш мъките и своите? Дали ако наистина има живот след смъртта, убивайки го му спестяваш страдания или напротив - причиняваш му допълнителни, а и на себе си? Кой знае? Темата е щекотлива.

Аз съм "За" евтаназията. Така и така ни убиват всекидневно, поне края да е по хуманен начин.

По хуманен означава по сатаниснки начин, защото хуманизма е сатанизъм. Змията каза никак няма да умрете ако ядете от дървото на познанието, което Бог забрани, преди Адам и Ева да придобият нужната отговорност и морални стандарти за това познание. Без Бог човекът няма бъдеще и е обречен на морална (какво знае човекът за светът и себе си и какво моеж да научи поради ограниченяит в познавателната ни способност) и физическа деградация (поради генетичната ентропия). Затова аз предпочитам по Божият начин.

Отдавна съм ЗА.

Aз лично желая да има закон за ефтаназята !!! Cпоред мен човек има право да вземе решение за себе си !!! Zа мен, от позицuята на моята вазраст когато човек се чyBства добре сbс здравето, когато има добри роднини, когато има много прuятели, когато има подкрепата на децата си нормално е да обича живота !!! Aз имам всичко това !!! пожелавам го на всички !

Ако евтаназията е узаконена, няма ли се вмени чувството за вина на всичките тежко болни, ако изберат живота вместо смъртта? Няма ли да има близки, които гласно или негласно да им подскажат: има легален начин да си отидеш по-скоро от този свят? Няма ли да чувстват още повече, че са бреме за околните? Да не говорим за корупцията в тези среди...

Това е самата истина! Много е спорен въпроса, не трябва да се разрешава в БГ, че тук ще се действа под масата и против правилата, както обикновено.

ГМО и химикали в храните, "лекарства", които по-скоро убиват, вместо да лекуват, заводи, замърсяващи въздуха, радиация, стрес, престъпност и т.н. След като се заразиш или разболееш от всичко това - бързо те убиват, за да не си тежест на здравната каса или на близките и животът си продължава, докато не дойде реда на другия. После търсят причината в Бог, а не в себе си или в греховете на алчните престъпници, облечени с много власт и пари.

Че трябваше онлай да го излъчите по социални мрежи ... електронни отрепки

Предлагам на разпенилите се във форума "вярващи" малко да са по - смирени в изказванията си. Аз също съм вярващ, но Бог учи да не съдим другите с лека ръка, а първо да видим гредите в нашето око, преди треските в очите на другите. Да не дава Бог на някой от нас, пък и на всички хора независимо дали са добри или лоши да изпитат мъките на детето или на родителите му. Ако пази боже това се случи на някой от нас едва ли така с лека ръка ще говорим и съдим "философски". Просто ако сме истински християни, които за жалост в атеистична България са по - скоро кът, се казва мир на праха на детето и Бог да го прости. Това е. За делата ни има кой да ни съди.

По-точно не може да бъде казано. Мир на праха на детето!

Т.нар. вярващи са фанатизирани кретени, които изобщо не притежават способността да мислят и, ако могат, ще те убият заради това, че не приемаш идиотските им вярвания!

Вярата е върос на личен избор и насила не се налага. Вярата е качество на сърцето и няма общо с фанатизма, фантикът е човек, който не разбира вярата, такъв като теб, например.

Аз съм Богослов и съм вярваща!Не се смятам за фанатизирана и не карам никой да приеме моята вяра-личен избор!Евтаназията е много трудно решение за родителите искрено им съчувствам-понякога това е хуманно решение при нечовешка болка.Бог да прости детето и да успокои родителите му те са смели хора!

Когато казвам на беззаконника: Беззаконнико, непременно ще умреш, а ти не проговориш, за да предупредиш беззаконника от пътя си, оня беззаконник ще умре за беззаконието си, обаче, от твоята ръка ще изискам кръвта му. Но ако предупредиш беззаконника да се върне от пътя си, а не се върне от пътя си, той ще умре за беззаконието си, а ти си избавил душата си.

Днес евтаназия утре ще разрешат разпарчадосването. Примерно един пушач ще закъса с дроба, разпарчадосват дете и ето ти нов дроб за ново къде не на околните.

Ами да, в демонокрацията правата на всеки са защитени:-)

Кой крив и кой прав не знам. Но знам със сигурност, че когато не си създал човек от нищото, нямаш никакво право да го пратиш в нищото.

Дори когато се гърчи от болка и няма никакъв шанс това да се излекува, а, дървено философче?

Всеки разполага с тялото и живота си и има право да умре ако иска това съзнателно,но едва ли едно дете борещо се за живота си разбира,че е по-добре да умре. Евтаназията на дете е убийство,екзикуция не толкова мъчителна като да му резнат главата по джихадиски,но си е хладнокръвно умишлено убийство.Мир на праха му!И вечни мъки на палачите и съучастниците им!

смисъл в болката, не означава, че няма смисъл. Когато някъде в тялото ти възникне болка, това означава да обърнеш внимание на мястото, защото може би е наранено, може би има проблем, който трябва да се отстрани. Представи си, че се убодеш лошо и пръстът ти започне да бере и вместо да вземе мерки, лекарят ти дава болкоуспокояващо. След това пръстът ти получава гангрена и пак ти дават болкоуспокояващо и така няколко дни, докато умреш от сепсис. Всичко това е образно казано. Ние всички заедно съставляваме едно тяло, тялото на народа, на нацията, на расата, на целия човешки род. Когато някъде има болка, много болка и вместо да търсим причината, за да я отстраним, просто не й обръщаме внимание или изкуствено я потискаме, това не е прогрес, а деградация.

Да настръхне човек, дава пази Господ Милото дано вече не го боли и да е на по добро място.

Браво, Дир. Стрхотна новина. Просто ВЪРХА. Точно като за празника днес. Да живеят ВЯРАТА, НАДЕЖДАТА И ЛЮБОВТА. Може да добавите още няколко такива, за заклани, убити и изнасилени. Важното е алъш-веришът да върви. Гнус.

Поздравления за коментара! Мисля, че хората убиват и се самоубиват поради тези трите: Вяра, Надежда и Любов. Изгуби ли ги тях, губи всичко, включително смисъла на живота (който може да бъде открит дори в страданията).

уточнение: защото НЯМАТ вяра, надежда и любов.

"Там, накъдето сте тръгнали, ние оттам се връщаме" - Вацлав Клаус, чешки президент за Европейския Съюз. Жалко за нациите, където нарушаването на 10-те Божии заповеди се превръща в закон. Писано е: "Не убивай". Това се отнася за децата, които са още в утробите, така и за тежко болните. Едно изключение от тази заповед води до второ, трето и т.н. докато човеците сами себе си не изтрепят.

Тия божи заповеди ги е написал някой Фараон и макар, че в Древен Египет фараоните са били считани за богове, са си най-обикновени хора. Така че няма нищо божествено в тия твои заповеди.

Не са негови, а Божии. И са истински. По-истински няма. Когато има отстъп от тях, хората стрдат. Бесъзнателните така и не разбират защо страдат, а интересно те се смятат за най-умните, понеже не им трябва Бог. Парадоксално невежество, което се приема само себе си за върха на интелекта, но не може да свърже елементрни факти в същото време :-) Също и не забелязва, че след катаклизми хората почват отново да спазват правилата за дълго време, което довежда до разцвет. Но като се оядат, пак забравят за Десетте Божи заповеди, пак се отклоняват и пак го докарват до същото. В момента сме в период на голям отстъп от духовните ценности и можем да "се насладим" на резултата. Той действа като автоматизъм и отразява съвсем пряко статута на духовното съзнание в обществото. Война - това почва да се случва все повече и повече днес. Да, от преди 20-30 години почна да действа разюзданост и поквара. Натрупванията от тях дават днешния резултат. Ако изобщо вдяна какво ти пиша, направи си изводите колко ти а акълът. Може и да не успееш обаче.

Едва ли някой с лека ръка е прибягнал до това.... Човече, не съди, ти не си Бог!

Къде намесваш тука Божите заповеди като никой не ги спазва дори и представителите на църквата.Такова животно като светец не съществува. Не малко са случейте на хора отнемащи живота на близък заради болезнена и нелечима болест за да го избавят от мъките.

Честит имен ден! Но "случейте" се пише правилно "случаите".

Да, човек е грешен по природа. Не, светци има. Те са постигнали достатъчно духовно съзнание, за да преодолеят човешката природа. Да, представителите на църквата грешат като хора. Кое е куриозното? Не разбираш Творението и природата на човек ли?

А не си ли отвратен от Бог, който убива деца?

Той не убива, той осъществява цикъл на узряване и осъзнаване на душата. Ние нямаме право да се намесваме в това чрез убийство, защото нарушаваме ученето.