Десислава Танева е предложена за министър на земеделието

Депутатката от ГЕРБ вече бе на този пост във втория кабинет на Бойко Борисов

Обратно в новината

Коментари - Десислава Танева е предложена за министър на земеделието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам как се работи в министерство, но там има поне 10 служби с 20 началниика, които отговарят за тези европейски програми, прилагането им, представянето на документи и избирането на бенефициенти. Та трябва ли Порожанов ( не че не е виновен) сам да проверява всеки случай? КЪДЕ СА ПОДЧИНЕНИТЕ МУ? Или у нас си важи старата поговорка - Кметът дава, пъдарят не дава наобратно - Кметът може и да НЕ ДАВА, НО ПЪДАРЯТ дава! Има ли наказан и уволнен държавен служител от тези служби? Но блатото е толкова мръсно и оплетено, че никой не може да се оправи.

Тая не беше ли забъркана в корупционен скандал с джипове за стотици хиляди и нейни " съученици" или кой знае какви, когато беше министър. Но тогава бяха толкова самоуверени и безсрамни, че не я "пипнАХА" И С ПРЪСТ, ТАЯ МОШЕ НИЧКА.

Тя три години съсипа земеделието и сега ще замазва собствените си гафове и корупцията!

Аз наистина не разбирам бойко защо прави такива глупости или така му се нарежда! просто без думи........... Той върши глупост след глупост.................

Браво така се прави от трън та на глог!!!!

че и по-висок. Тая назад да тича, Порожанов не може да я стигне.

Пак ще трябва да изключвам звука на телевизора като я видя на екрана.

У-уууууу.... От трън, та на глог. Е, няма оправия в тази държава. Въртят едни и същи некадърници и корумпирани екземпляри.

Тази не е ли омазана вече, та тепърва да я правят министър, това изгорял бушон слагат и чакат машината да тръгне.

Малийй, басиии...

Мелинвест имала 25 годишна директорка! Нещо май имаше с поредица от източване на държавен резерв... или се лъжа?!

Честито на целокупния български народ и особено на българските "фермери". Преоблякъл се Илия, огледал се пак в тия.

ТИМ аджийск държанка е Десислава Танева. Известна е и с това, че през първия мандат на Тиквата, Танева в качеството си на министър на земеделието беше назначила един як мъжага(вероятно неин "личен консултант" по въпросите на облагородяването на душата и тялото ), на длъжността Директор на "Напоителни системи" гр.Сливен.Сексуалните предпочитания на Танева са си нейна работа, но назначеченият за директор не беше хидроинжинер, а...богослов.

Грешиш, Танева не беше министър при Боко 1, имаше скандал заради конфликт на интереси, но при Боко 2 това не беше проблем. Тя беше минисстър на Поржи и има главна роля в голямото източване на ДФЗ.

При Боко 1 министър беше видният врачанин Миро Мършата/Мазното/,а шеф на фонда беше съществото,станало нарицателно за кадрите на ГЕРБ-Калинка...В интерес на истината Танева наистина я спрягаха за министър,но Мазното успя да се пребори...Всъщност,имам огромни съмнения,че и тогава ДПС имаха пръст в цялата работа-все пак Миро Мършата беше член на ДПС още по времето на тройната коалиция.

Завършила икономика и какво разбира от земеделие?Октай :Публикувано във факти.бг: Борисов има само един ход, за да се спаси. Случващото се в момента го води към пропастта. Той може да запази позициите си в политиката само, ако незабавно арестува Пеeвски и Ахмед Доган. Нека службите му да разследват нещата свързани с „Булгартабак“, ТЕЦ-Варна, студения резерв т. н. Само така той ще получи опрощение,но няма да посмее никога да стори това. Но, ако иска да докаже, че е самостоятелен играч, е наложително да направи този ход.Като гръмна скандалът с апартаментите на Цветанов и другите хора от властта, това означава ,че всички са се оплели като черва - политици, прокурори, съдии, бизнесмени, заради което няма да има обективно разследване. Това е големият проблем .Борисов удря най-близкото си обкръжение, но не удря хората на ДПС и Пеевски във властта. В това е разковничето, за да се разплете тази цялата ситуация.Диков нарича Осман Октай политическият ясновидец.

БОРИСОВ НЕ УДРЯ НАЙ-БЛИЗКОТО СИ ОБКРЪЖЕНИЕ , а просто маха тези, които са позволили да ги хванат, за да не си разваля имиджа. Борисов се чисти, за да оцелее.

Не виждам какво можа да направи това министерство за земеделието, освен да го дели....земеделската земя сега е частна собственост и всеки си развива свой бизнес поради конституционната повеля за свободна стопанска иницитиатива. По съвсем дрпуга схема слеваше да се "върне" национализирана земя, като се жертва една банка: дават заем срещу ипотека на земята, никой не я връща. Банката става собственик на земята и...я национализират.Така нямаше да има възможност да сде продава ТЕРИТОРИЯ което сега става по волята на АЛЧНИ И ПРОДАЖБИ българи с малко б.

Как така на 25 години се става изпълнителен директор на най големия земеделски холдинг ,направо от студентската скамейка.Брей много кадърни тези кадри на ГЕРБ.Колко мандата депутат и каква е файдата от нея.То и Лъчо мозъка е депутат от 2005 година ,но никаква полза от него,но поне ще се пенсионира като депутат.Бойко опомни се и вкарай в Народното събрание млади ,умини и можещи хора -стига вече с тези оядени и издухани пачи.

Да да,"много кадърни",то затуй сме на това дередже.....От немощни старци в управлението при Живков, минахме в другата крайност - на хлапетии без всякакъв професионален и житейски опит образовали се в някой от измислените филиали на някой си университет.И цъфнахме!

Имаше една такава песен на Богдана Карадочева "Колко пъти, колко пъти...Един ли сто ли ? Та и аз питам колко пъти тази женица ще излиза от резервната скамейка, за да седне на министерски стол ? Няма ли някой да й преброи къщите за гости и другите придобивки от предишното й министерстване.Защото просто трябва да си спомним защо я махнаха първия път.

Забравихте ли, че тази г-жа е по-корумпирана и от Порожанов! Я си спомнете за "евтините"джиповете дето тя уреди нейн човек да ги достави! Лакоми, некомпетентни, вредни и опасни! Това е капацитета на кадрите на Бойко! Абе... като него!

2014-та година Деската кадрува: "Новият министър на земеделието Десислава Танева назначи за директор на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов. Той е бивш шеф на държавното ловно стопанство "Витошко - Студена", бивш служител на Държавна сигурност и според информационната система ДАКСИ е в управата на "Асоциация български дивеч" заедно с Валентин Златев, Христо Стоичков, Тодор Батков и др. Със заповед, подписана на 12 ноември, т.е. ден преди да представи официално зам.-министрите си и екипа си, министър Танева нарежда до провеждането на конкурс Дамян Дамянов да изпълнява длъжността директор на държавното горско предприятие, базирано в Благоевград. Новината за временното назначение е публикувана на сайта на горското предприятие, като е обяснено, че той е част от ръководния екип там от лятото на 2012 г. Вписването в Търговския регистър обаче все още не се е случило, тъй като от Агенцията по вписванията са отказали вписването заради процедурни пропуски, а в момента тече 7-дневният срок за обжалване на отказа." Е, народът е забравил и джипките на брачед й... Деска, ама какво стана със скъпия ловен туризъм, който щеше да развиваш? Сега - имаш възможност да го доразвиеш!!!

Въпросната калинка се оправдава през 2016-та година за няколко неща, които се оказаха, че са точно така! Гепене, гепене и т.н.: "Няма наложени санкции на България за нередности в работата на Програмата за развитие на селските райони, заяви в Сливен министърът на земеделието Десислава Танева. Тя коментира и казуса с проверките на службите в Държавен фонд "Земеделие” като обясни, че това доказва политическата воля за борба с корупията. Няма санкции за нередности по изпълнението на оперативната програма за развитието на селските райони: Напротив, Европейският съюз излезе със съобщение, че такива санкци. През 2014 г. станаха известни исканията, които има Комисията по проверки на отделни мерки по Програмата за развитие на селските райони в периода на прилагане 2008-2014 г. Общият размер на тези претендирани суми бяха 320 млн. евро общо. От там насетне тръгва процедура, по която страната доказва спазването на правилата и спори дължима ли е или каква сума по определена проверка за общинските мерки, които са най-проблемните. Тази сума, която през 2014 г. беше обявена, че би могла да бъде поискана за възстановяване, беше 260 млн. евро. Към момента след помирителни процедури тази сума е 33,5 милиона евро. Амбицията на нашата държава е да свали и от тези 33,5 млн. евро още. Предстои да се отворят общинските мерки, но в новата програма ще бъдат изчистени всички проблемни теми. Пари за селски стадиони няма да има, за селските къщи за гости няма отворена мярка и тази година това няма да стане."

И тази калинка ще управлява земеделието. И кога и къде го изучи, а как се доказа? ГЕРБ сериозно са закъсали за кадри, впрочем, както и другите.

че със старите средства най-доброто, което можем да постигнем, са старите резултати...

... защото никой не може да надскочи нивото на собствената си некомпетентност;)

Първата и работа да си вземе от балдъзата на председателя на ДПС и на сем. Йончеви парите от къщите за гости.

Според лидера на БСП - София финансирането е изгубено, процедурата тръгва от начало Калоян Паргов: ЕК удари шамар на управляващите от ГЕРБ, спря проект за завод за горене на боклук! 9898 | 14 май 2019 | 12:21 Причината е сбъркана пътека, по която са кандидатствали, а това показва крайната некомпетентност на управляващите в София, категоричен е той Европейската комисия е спряла проекта на Столична община за финансиране на строежа на завод за изгаряне на RDF. Това съобщи лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в сутрешния блок на БСТВ. "Този завод щеше, уж, да е поредната брошка на ревера на управляващите в София, а се случи точно обратното - Европейската комисия им удари звучен шамар, заяви той. - Проектът, с който кандидатстваха за финансиране за изграждането на този завод, планиран от тях да бъде вдигнат на територията на ТЕЦ "София", е спрян. Причаната е объркана пътека, по която са кандидатствали за финансирането. А това показва крайна некомпетентност от страна на администрацията в Столична община и абсолютно неумение да бъде свършена работата така, че да бъде осигурено финансиране". Калоян Паргов смята, че почти сигурно възможността за осигуряване на финансиране за изграждане на завода за изгаряне на RDF е изгубена. Спирането на проекта означава, че цялата процедура трябва да започне съвсем от начало. Проблемът е, че през следващата година приключва настоящият програмен период, в който е налична въпросната Оперативна програма околна среда (ОПОС) и по която България може да кандидатства за финансиране на подобен проект. Тоест, дори и да бъде започнато от начало кандидатстването за финансиране, то едва ли ще бъде завършено, защото няма достатъчно време за това. "Започне ли новият програмен период, проектът по програма от стария ще увисне и средства за изграждане на завода няма да бъдат осигурени, коментира Калоян Паргов. - И тук идва ред на един напълно логичен въпрос - кой носи отговорност за този провал? На първо място, разбира се, е кметът Йорданка Фандъкова и подопечната й администрация, начело със заместника й Йоана Христова. Никой няма право да си играе с парите и с тревогите на софиянци! Въпросът за изграждането на този завод на територията на ТЕЦ "София" предизвика бурни реакции, както в пленарна зала на СОС, така и в града със серия протести. Управляващите тогава смело обещахава, че София щяла да заприлича на Виена, защото и в австрийската столица заводът за изгаряне на отпадъци бил изграден в центъра. Обаче ние искаме да приличаме на Виена по стандарта и качеството на живот на гражданите, а не по мястото на завода за изгаряне на боклука". Както е известно, изграждането на завода за изгаряне на остатъчния отпадък, преработен в RDF гориво, е третият, завършващ етап от интегрирания проект за завода за боклук, който се намира край село Яна. Инсталацията щеше да струва на София 157 милиона евро. От тях 67 милиона трябваше да бъдат осигурени от Столична община. Тя планираше да изтегли заем, който да бъде изплащан от изправеното пред фалит общинското дружество "Топлофикация - София". Това решение предизвика бурни реакции от различни страни. Общинските съветници от БСП, заедно с колегите си от "Група 5", част от Реформаторски блок в лицето на Марта Георгиева от ДСБ и Иво Божков от Демократична България и Воислав Тодоров от Нормална държава поискаха да бъде проведен местен референдум с три въпроса, свързани с изграждането на инсталация за горене на RDF-отпадъци на територията на ТЕЦ "София". Първият от тях беше - Съгласни ли сте Столична община да изразходва 157 милиона евро, от които 67 милиона евро заем за изграждане на инсталация за изгаряне на RDF/изгаряне на отпадъци? Вторият - Съгласни ли сте инсталацията за изгаряне на RDF/изгаряне на отпадъци да се построи в центъра на София, район Сердика, бул. “История Славянобългарска”, на територията на ТЕЦ "София"? И третият - Съгласни ли сте инсталацията за изгаряне на RDF/изгаряне на отпадъци да се построи до Завода за механично и биолгично третиране на отпадъци, в местността "Садината" до село Яна. Искането на 15-те общински съветници за провеждане на местен референдум не беше допуснато от управляващите в Столична община с аргументите, че въпросите са незаконосъобразни и нецелесъобразни. В резултат на този отказ, съветниците подадоха жалба до Административния съд. А на първото заседание, на което беше даден ход на делото, стана ясно, че докладите на датския консултант "Рамбол", въз основа на които е избрана технологията "скарно изгаряне на RDF", са засекретени от общинската администрация. Заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова, която е адвокат, поиска разсекретяването им, тъй като се решава въпрос, който е на стойност над 157 млн. евро и има пряко значение за качеството на живота на софиянци за десетки години напред. Делото беше отложено за 7-и юни 2019 г.

И какви бяха успехите й преди, че пак тя е предложена? По-скоро е доказателство, че герберите нямат хора.

никога не са имали, ама вече и калинките са на привършване явно, щом ги повтарят...

Може да умее да върти много яки свирки!

Съученик на министър Танева спечели всички поръчки за скъпи джипове. Във всички печели фирмата "Кале Ауто" - представител на Тойота в родния град на агроминистърката - Сливен. Неин собственик е Калоян Ганчев Ганев - съученик на Танева и един от най-близките й приятели от детинство. Ганев е бил избран за общински съветник от БСП през 2007 г., но през 2008 г. е напуснал по свое желание. През 2003 година също се е кандидатирал за общински съветник, но от ВМРО.

И нейна тенис- партньорка Милена Чолакова стана преди месец шеф на образованието. Калинка до калинка в Сливен.

А бе сладък,не си ли даваш сметка че това дето ме триеш е НАЙ-СИГУРНИЯ КРИТЕРИЙ КОЛКО СЪМ ПРАВ В ТОВА КОЕТО КАЗВАМ.Това триене е най-високата оценка която мога да получа.Всеки възпитан човек в подобни случаи е редно да благодари.Е благодаря.И сега следва банване май?хаха.Имаш go ahead от др. моника.Ама не люински... По- долу написах че БГ сте говедааа.Ми май съм сбъркал.Или по-точно съм посочил само една от чертите ви.Един обект много често има повече от една черта.Е вашата друга черта,която не изключва и не противоречи на първата(говедството) е ГЛУПОСТА.А бе сладки "аз съм българче",вие наистина ли си мислите че боко тиквата е този който "слага" и "маха" когото и да било у БГ.Вие наистина ли си мислите че един екземпляр с ниво на интелигентност на едноклетъчно може да прави това и по-важното ЧЕ НЕКОЙ ШЕ ГО ОСТАВИ ДА ПРАВИ КВОТО И ДА БИЛО.Вие БГ наистина ли си мислите че боко освен лична мутра на свинара от правец е нещо повече.Как си представяте че една мутра може да стигне до мин.председател на една държава ЕЙ ТАКА.Наистина ли не разбирате че той е една кукла на конци управлявана от тези които направиха така наречения "преход" и таа кукла се използва от тех за да ПРОДЪЛЖАВАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БГ.ТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ БГ.Наистина как е възможна такава глупост като вашата.Ми че то и едно говедо нема да се върже на теа басни които ви се втълпяват в полираните мозъци.Ми освен работници ,шофери на икаруси,спортисти и продажни "хора на изкуството",които за кинти са готови да продадат и майките си "в името на изкуството",ми освен теа изброените има и хора с университетско образование,които все некога живота им е поставял проблеми за разрешаване и те са се справяли.И въпреки това явлението,феномена борисов е на лице.МИ това е срам за човешкия разум бе,за човешкото достойнство бе.За какво си мислите вие дето не сте шофери на икаруси или зилове,когато гледате кво става бе.Мислите ли изобщо. И се имате за некви.Имате самочувствие.На кво отгоре бе?И как си гледате мутрите в огледалото като се знаете кви мърши сте.Или вие не си давате сметка че сте мърши...Значи такаааа:БГ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕДНА ТИКВА И ТЯ РЕШАВА НЕЙНОТ НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ.Е тва е

тамошните си работодатели да пишеш такива подробни есета и гениални разсъждения...

как можеш да квалифицираш нещо като някакво-добро или лошо,гениално или тъпо...след като не си разбрал и една буква от него.Не дума ,а буква.Въпреки в една буква нема нищо за разбиране.С оглед на това е излишно да казвам че ИМА НЕЩА ДЕТО НЕ СЕ ПИШАТ ЗА НЕКОЙ,НЕ СЕ ПИШАТ ЗА МАНГИЗИ А СЕ ПИШАТ ЗА ДА СИ СПАСИШ ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО...Чувал ли си таа думичка ДОСТОЙНСТВО,или пък ЧЕСТ.Всъшност може да си я чувал, нооо сигурация не Флагаш никакъв смисъл в неа.Просто неколко наредени букви...хаха

или каквото там merde си. Вземи си нещо срещу словесното си разстройство и ни спаси от идиотизма си. Защото по-умен или образован няма как да станеш.

Не разбрах ти с тази граматика къде се слагаш.

Много е способна лелята щом на 27 е станала изпълнителен директор на "Мел инвест холдинг"

още тогава през колко банана е минала... За сега вече да не говорим - сигурно като седне и поглъща табуретката...

Скандал с джиповете за 200 000 лв., поръчани за горските стопанства. Съученик на министър Танева спечели всички поръчки за скъпи джипове Съученик на земеделската министърка Десислава Танева печели трите поръчки за скъпи джипове на максималната възможна цена, разкри разследване. В трите горски предприятия т.нар. "конкурси" спечели фирмата "Кале Ауто" - представител на Тойота в родния град на агроминистърката - Сливен. Неин собственик е Калоян Ганчев Ганев - съученик на Танева и един от най-близките й приятели от детинство. В два от трите "конкурса" сделката е сключена на максималната възможна цена. В две от предприятията (Смолян и Сливен) тя е 165 000 лв. без ДДС (198 000 лева с ДДС), а в третото (Благоевград) е направена отстъпка и вместо за 165 000 лева, джипът е закупен за 160 000 лева без ДДС (192 000 лв. с ДДС). В трите "конкурса" съученикът на министърката е единствен кандидат и - макар че предлага най-високата възможна цена, печели по критерия "най-ниска цена".

Ами така трябваше да бъде иначе как боко щеше да се вози на един от тези джипове като премиер, нищо че са ползвани евросредства за друга работа... Рибата се вмирисва от главата и ако е била олкова кадърна и ''морална'' тая нямаше да прескочи отначало 3 му кабинет..

Дайте поне некоя нова джофра, че събирам мат'рял за довечера?

Стига с този негативизъм, бе! Жената ни спечели приза " Пръв Тиквопроизводите у ЕС" през Втория от Мандатите Му! А Избрани тиквопроизводители станаха милионери - дай, Боже, всекиму! Сега трябва да ѝ помогнем с идеи: няма се повтаряме пак с тиквите! Да им покажем на онези нафукани западняци, че можем да спечелим приза и за производството на други Бостански Плодове! Какво мислите - да изтрепем ли рибата с производство на Кауни? Класически, ашладисани.. всякакви!;)

A Банов, Попов, Горанов, Ангелкова, Кралев кога ще подмените г-н Борисов? До изборите не ги ли подмените, ще загубите катастрофално изборите. А разследване, съд, затвор, конфискация на имотите и парите след изборите.

Те обще барабар с ментора си не са станали ''морални''.....

БУШОНИТЕ ГОРЯТ И ГИ СМЕНЯТ С НОВИ ! НО ПАНЦЕРА КОГА ???

напълно го заслужава този пост, по нейно време нямаше такива далавери в министерствот,нямаше де търпи убиеца проф. Вадил Николов дето със служебния мерцедес размаза младеж и Порожанов си го остави на поста да си дерибеи йства в ССА, да уволни знаещите и назначи на тяхно място разни к..ви нищо не знаещи като например една зоотехничка от майната си да е директор на международното управление дето и бъргарски не знае точно,

Има гугъл дето може да се запознаете колко милиона изгуби България и какви далавери са правени докато тая е действала заедно с Порожанов...

Питам само колко милиона загуби България под неното министерстване????Боко си мисли че хората са късопаметни и не се сеща че гугъл знае всичко без да се оправдава с някой друг...

Нали 10 пъти повече милиони са откраднати? Сега, то винаги си има и по малко фира...

Тази бая пари е цапнала ,щом се кри така дълго и Борисов я откри ! Съпруга на Танева беше от Безопасност на Храните и го хванаха че ни пробутва некачествени храни , продукти и старо месо ! Беше изгонен с позор от там ,но бяха женени и беше направил бебе на Танева , правено в лъжи и кражби дете ще бъде престъпник ,като порасне така мисля ,защото имам съседи с такова минало ,краде ламарината на кошчетата за боклук вече !

По добре върни Порожанов :)

Явно след като ме цензурираха ще го кажем така. Когато Шефът на ДФЗ който подписва разрешителните по програмата за къщите на тъщи е одитиран от синът си то недейте чакайте някой в Брюксел да се заеме сериозно с корупцията на ГРОБ

бе тая няма ли апартаменти, къщи за гости, тераси?

браво Деси

това, което е капало от сливата?

""Богата'' скамейка от ''морални'', кой от кой ''по морален'':(((, защото никой читав и честен няма как да влезне в шайката за да се изплюе на достойноството и професионализма си...Като гледам напоследък бая ''морални'' си отидоха ама най неморалния не ще да хвърли оставка че резила му ще да е пълен освен осветляване на гешефтите които още не са замазали..

пита каква била алтернативата и отговорът им ,че нямало друга -ето едни и същи си подхвърлят топката ...така ще е,докато будалите плащат и си ги избират . защото НИКОЙ парадоксално не търси на никой сметките .като в държава -призрак или сме в царството на дракула ?

Единият ''морален'' си отиде за да дойде другия ''морален'' дето немалко годинми играе заедно с отишлия се?????

луксозните джипове на горското не е ли редно да бъдат проверени също както къщите за гости - как и колко пъти са били използвани по предназначение ? То по цена един джип е колкото една къща !

Тиквун е изключително нагъл. Още не сме забравили как тази похарчи 1 милион от данъците НИ, за да даде сладката сделка на съученика си. Отдавна трябваше да е в затвора.

една кметица, която се е канила да чопне някой лев от богаташите , я съдят на 20 години, а друга, която вече се е облажила от сделката с джиповете и то от нашия джоб, я правят министър

Много хубаво заначи ставаш министър, нагушваш се като пиявица до спукване и продрискване, подаваш оставка и си вече чист като момина сълза. Един вид с оставката си купил индулугенция и заставаш на опашката, чакайки следващо назначение, евентуално на същия пост като Танева или Ивайло Москов. Защо ли не се поразровят малко и около него. Дали и той не е преял до спукване преди да го пратят в Черноморската Банка ?

Радвам се ако тя стане министър да върне на поста Тотка Трифонова достоен професор и да премахне този убиец проф. Васи л николов дето направи толкова поразии в Селскостопанската академия, назначи там разни ка линки негови протежета дето ня мат и хабер от тази работа, за която са поставени

дето пишете минуси ще ви уволнят продажници, ако се върне Тавева, аз ще им кажа кои сте

Луксозните джипове на горските, колко ловци-милионери превозиха?

ГЕРБОКО губи още 50-70 хиляди гласа ....Хората все още помнят луксозните джипове от по 200 хиляди лв на горските... Като поръчката беше спечелена от единствен кандидат, случайно оказал се съученик на Танева... Но...... Предишните са виновни...!

загубата е неколкократно компенсирана от демографския взрив на паразитите-питомци на всяка власт от 1989 г. насам...