Десетки почистени местности и стотици доброволци с личен пример в Световния ден на почистването 2021

Посланиците на “Добрият пример” Николаос Цитиридис и Виктория Готева призоваха за повече добри дела от акцията на bTV около язовир Батак

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това да идеш да чистиш боклук с бели панталони - като кифленско позьорство за пред очакваните камери ми изглежда.

Няма лошо, разбира се, но като видя наконтени кифлета да позират при всяка открила им се възможност, се зачудвам, кое точно е боклук!!!

Много похвална инициатива. Само , че още по-похвално ще е вместо да правим новини с акции един път в годината, да се предприемат мерки от всички нас по образованието и възпитанието на подрастващите и децата ни (щото за болшинството от дъртите вече е късно да им се променят ценностите) да не мърсят и да проявяват нулева толерантност към всички отделни индивиди, органицации или бизнеси , които заливат без последствия всичко наоколо с боклуци.

Да изкарат Боклука от парламента и той да чисти!

Кой язовир са почиствали ?

Със семейството ми чистим винаги, където и да отидем, после се наслаждаваме на гледката и/ли правим снимки например. За съжаление, всяка година е така, т.е. няма гаранция, че почистеният участък остава такъв... Относно язовирите: край повечето няма контейнери за боклук. Да, всеки трябва да си почиства, но, ако има контейнери (за които отговаря дадена почистваща фирма) и те се извозват своевременно, може би пък ситуацията да е малко по-добра. Подкрепям, че самосъзнанието е определящо, както и че личният пример е важен.

Тук някой не е чувал за закона за запазване на мръсотията - за да се почисти едно нещо трябва да се изцапа друго. Тоест онези дето са хванали да извозят боклука просто ще го изхвърлят някъде другаде примерно в някое скрито дере и после и то ще трябва да се чисти. Защото досега не се е чуло за технология за рециклиране на боклука колкото и странно да е това, защото повечето пластмаси са полимери и най-простото което идва наум е разлагането им на мономери и повторното им полимеризиране

Голямо почистване - няма що! Местят боклуците от там някъде другаде.

Николаос Цитиридис е невероятно надарен!

Така се чисти - с бял панталон и пусната коса. Понеже , ако не се получи хубав кадър с тъмен анцуг и прибрана коса, и чистенето няма да върви.

_stankow

"Една пластмасова бутилка се разгражда в природата за 400 години" Това се повтаря от "статия" на "статия", но ми се струва, че не е вярно. Използвам в работата си конструкционни пластмаси. Полиетилен терафлататът (PET) е най-евтината и най-неустойчивата. Дори масивни детайли, не както бутилките от 0.5 мм на слънце се нацепват и стават на прах само за 10-на години. Какви са тези 400 г, кой го е определил ? Само плашат хората. Ако под земята издържат 400 г., ами добре, нали са под земята, на кого пречат ?

БРАВО! БРАВО! БРАВО! Дано има повече такива съвестни хора! А вие си вземете една пластмасова бутилка и я чакайте да видите дали се разгради докато сте жив1