Коментари - Десетки медицински специалисти блокираха движението пред МЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

прибира всички пари по пътеките и не дава на останалите от персонала и те като поработят при него напускат

той си е осигурил сина с 25 бона месечна заплата като финансист в болница, шерпите да го духат

Вярно е че заплатите са ниски, но какво казват пациентите? Някой знае ли колко се плаща извън касово? Някой обръща ли внимание на пациент преди да си е платил? Някой знае ли за какво плаща здравна осигуровка?

проблем са стотиците частни болници, които източват касата. Спрете им финасирането по НЗОК и пари ще има за заплати на всички останали. Отделно собствениците на болниците ги изнудват с ниски заплати. Затова се хващат на двойни смени и работят на дежурства по 24 часа и стават инциденти . За пример сестрата ос Софиямед дето би бебенцето. А ако си тръгнат- кой ще Ви лекува? Мое би украинките?!

ГЕРПАВИЯ Министър - икономист, чийто племенник е надутото копеле министър на финансите е като фашисткият доктор Менгеле за българския народ ! СЛЕД 15 Г УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО БОРИСОВ И 11 НА ГЕРП БЪЛГАРИЯ Е РАЗОРЕНА ДЪРЖАВА, КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖА ЗДРАВНА СИСТЕМА, ПОЛИЦИЯ, ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА АРМИЯ ! В България няма здравна система - ИМА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛИРАН ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ! НАРОДЕН СЪД И ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ФАШИСТО-МУТРИТЕ ОТ ГЕРП !!!

Ананиев няма да направи нищо. Тоя човек ако си е на мястото като министър, незабавно трябваше да предприеме мерки за реформи в здравнаната системе. В болничните заведения цари мизерия за лекарства и апаратура, ниска хигиена и слаби специалисти, които не могат да лекуват болните. Несъмнено е, че заплатите на средния медицински персонал трябва да бъдат увеличени. В същото време много от лекарите са се превърнали в милионери, особено тези на ръководни длъжности. В мрежата се сочи като пример за най-богат проф.Генчо Начев – Изпилнителен директор на кардиологичната болница в София„Св.Екатерина“. За него пише, че имал на депозити 4 милиона лева, 350 хиляди евра, 576 хиляди долара, свободни пари около 70 хиляди лева, инвестирал някъде още 1 милион, имал акции във незнам какви си фирми в Чехия, Полша и Харватска, бил собственик на 15 жилищни имота (апартаменти и къщи), притежавал 4 леки автомобила, единият от които „Порше“ и притежавал над 500 декара гори. Има данни и за други като него, но непонятното е, че този човек винаги е бил на държавна заплата – т.е. как с тези доходи е успял да натрупа толкова богатства (ако естествено изнесеното в социалните мрежи е истина). Та мисълта ми е, ако министърът на здравеопазването искта да направи нещо, първо трябва да се занимае с такива хора без да им търси мнението за реформи, понеже те реформи едва ли искат – сегашната система ги устройва прекрасно.

защо триете?! на Тиквун г.за ли лижете?!

Ти какво очакваш? Всички го правят. Той е бог бе.

Вдигнаха революционно заплатите на Учителките ! Майките играха хора и ръченици ! Полицаите.. И сега сестрите ИСКАТ НАЧАЛНА ЗАПЛАТА ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ .....

те да дойдат на ръката на Нинова !

Ще, ще. В най-скоро време. После да видиш какъв бойкот на държавата ще спретне бащицата.

Намалете смъртността, ще ви вдигнем заплатата. Или тези неща не са свързани.

Тези хора заслужават много повече отколко получават. Те са нашите ЛЕКАРИ! Бойко НЕ те ли е срам ?

Кои са лекари бе ? Ти лекар знаеш ли какво е ? Тези пикли дето гледаш че се моткат из поликлиниките и болниците ли са лекари ? Да вървят на майната си на запад да видят как се работи там. Малко им били заплатите. Че те работят ли нещо въобще ?

Абе те лекарите са със същите заплати бе. Няма ги на протеста щото се изнесоха.Останаха мазните курбани.

От шах покрай апартаментите сега стана Мат :D Защо ? Просто е! В България ни облъчват с един балон за невероятният разтеж на икономиката и в същото време пълнят бюджета с парите от контабанда и по високите данъци. Сега ако Ананиев даде по 2 минимални заплати на Лаборанти , Мед сестри ... утре пред същото ще поискат Лекарите ... след тях Пашата от Банкя заедно с Горанчето ще удари отново данъците до висини невиждани до сега а Анани ще пусне неговите хора от Застраховането в Здравеопазването тука ще дойде и втория шоков удар за населението. Първо 80% от населението или е под чертата на бедност или е накъде близо около нея а едва ли ще преглътне ново дране в още по-големи мащаби. Стигнат ли до там тия от ГРОБ вече няма да могат да потушат гневът на хората и правителството на Пашата ще падне. Много дълго лъгаха хората с икономическият разцвет който го няма или го има за онези " нашите хора " които си купуват ефтини жилища. Сега към сестрите и лаборантите да излязат и пенсионерите , след тях работещите бедни и тн.. след 3 дни Боце ще е вече в оставка

Протеста на сестрите е справедлив, подкрепете ги и се включете във всенароден протест да изринете мутрите на бунището, където им е мястото.

Не само сестрите, целия народ трябва да се вдигне и да помете мутрите, защото мизерията е навсякъде, те не мислят за народа, а за своето собствено благополучие.

Що ми се струва, че са много повече от десетки!

Преди месец д-р Тренчев им подсказа в едно интервю,че лекари и сестри могат да покажат на властта червения картон -точно като излезат на улицата. Малко позакъсняха,но все пак са чули... А Цвъко щеше да ги "оправи" досега,ама много присъди издаде за лекари , пък и псалм 91 препрочита тези дни.Иначе досега го беше пратил в Сливенския....

Много ме кефи искането за кариерно израстване. Само не разбирам на къде иска да израства една санитарка или лаборантка ама нищо. И друго не разбирам - като не им изнася що не напускат ами протестират? Обикновенно като не те устройват условията на работа си търсиш друга. Тези що не го правят?

принцип избягвам да коментирам глупости. Но питал ли си се, ако медицинските сестри и санитарките напуснат какво ще стане с пациентите? Ако някога решиш да помислиш - ето ти една тема.

Това си е мой проблем. За него не говорим сега. Когато аз имам проблем, си го решавам аз. Без да занимавам друг с него и без да изнудвам никого. Щото сега сестрите правят точно това - илидай пари или напускам. Понеже "ако медицинските сестри и санитарките напуснат какво ще стане с пациентите? "

Ами защото и продавачките не вземат повече, ама им искат 3 чужди езика! Сестрите учат вече по 4 години и е срамота после да работиш като продавачка, а и някои от тях си обичат професията и не искат да работят друго. Ти едва ли ще захвърлиш твоята професия само заради 200-300 лв. повече, ако въобще намериш такава работа. Също така не всички са навити ей така да се преместят в София за по-голяма заплата. И проблемът на много места е, че сестрите не вземат пътеки (или са много малко), рушветите ги вземат докторите (а л...та ги бърше персонала долу), а и като не е попълнен щата се полага много допълнителен труд, който обаче не се заплаща справедливо, защото законово няма възможност.

Добре бе! Аз не отричам, че има проблем. Съгласен съм. Питам що като не им харесва не си намерят по.добре платена работа? Що не отидат в чужбина? Що не отидат в частна клиника? Що не работят друго? Всички останали постъпват така. Ти колко работи си сменил щото си намерил по-доходна на друго място? И не ми пробутвай номера с обичаната работа. Всички ли я обичат до подлуда? И друго - що да е срамно да работиш като продавачка? Това как го измисли? Щото учили 4 години? Това са глупости. Няма срамна работа. Как мислиш, ако викна една сестра дето си обича професията и и предложа 1500 лева като продавачка, дали ще дойде? Познавам сестра дето бачкаше в частен кабинет а сега е продавач-консултант при един от дистрибуторите на Шнайдер. Справя се чудесно и вероятно получава повече пари.

ТОЧНО МОЯ БЛИЗКА ЛАБОРАНТКА РАБОТИ В ЧАСТНА БОЛНИЦА И ПОЛУЧАВА 700 ЛВ ЗАПЛАТА ! А АКО ВСИЧКИ СЕСТРИ СЕ ИЗНЕСАТ ДА РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА КАКВО ЩЕ СТАНЕ, А ??? ЛЕКАРЯТ ЛИ ЩЕ ДОЙДЕ ДА ТИ СЛАГА ИНЖЕКЦИЯ И ДА ТИ БЪРШЕ ГЪЗА, А ???

НЕ ИСКАТ ДА НАПУСНАТ, ЗАЩОТО СА С ПРОФЕСИЯ, ЗА КОЯТО СА УЧИЛИ 3-4 ГОДИНИ ! ТОВА ДА НЕ ТИ Е БАКАЛКА, ДЕТО ЩЕ СЕ ПРЕМЕСТИ ОТ ЕДИНИЯ МАГАЗИН В ПО-ДАЛЕЧНИЯ ! НЕ ГОВОРЯ ЗА САНИТАРКИТЕ, А ЗА СЕСТРИТЕ И ЛАБОРАНТКИТЕ И АКУШЕРКИТЕ ! НАИСТИНА ЗАПЛАТИТЕ ИМ МНОГО ИЗОСТАНАХА ! ДОКАТО ЛЕКАРИТЕ ВЕЧЕ НЕ ХАРЕСВАТ 10,000 ЛЕВА, ТО НА СЕСТРИТЕ И ДРУГИЯ МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ Е ЕДВА 700-800 ЛВ. А ВЪРШАТ ПОВЕЧЕТО ОТ РАБОТАТА В БОЛНИЦИТЕ !

Не напускат защото нищо не работят а искат пари. Не че могат нещо да правят

Унизително е медицински кадри да се борят за две минимални заплати. Като знам колко позорна е минималната заплата , не две а три и нагоре трябва да искат! Ако не, свят широк, навсякъде се търси медицински персонал, особено сестри!

Нали. Интересно тогава наште сестри що не ходят по широкия свят а протестират?

Защото ръцете им са завряни в гъза. Само кафета могат да пият и да пушат тънки цигари през половин час.

Полицията незабавно трябва да се намеси и да арестува протестиращите изроди! На изборите ще имаме пълна победа, защото всички честни българи искат да продължи възходът на България, осъществен от премиера д-р Борисов и ГЕРБ!

...Жалко , че няма санитари от Раднево за евронадеждите....

Първо не са десетки. Срам за държавата .

Така е защото парите отиват в тези които ни управляват, за да си купуват апартаментчета.

Като си дебил все някой трябва да те управлява

ГЕРБ се грижи за вас!

Мая Манолова па у медиите

Успех момичета!

Искайте и по един апартамент!

Ама на Цвъко на цената

Страшно е,хора бягайте от тази кочина,няма здравеопазване,няма специалисти,няма лекари,всички са пенсионери,младите се броят на пръсти.След време ще е късно,няма да имаме здравеопазване.

Правителството на д-р Борисов увеличи неимоверно жизнения стандарт на българите и превърна опустошената от предишните престъпни комунистически правителства България в първенец на Европа с най-високи икономически показатели и пример за финансова стабилност и просперитет в условията на най-жестока световна икономическа криза!

Бате, народа е толкова озверял, че този тип сарказъм не минава. Оти 'синци са као бик на червено, ма нейсе че и техните очи са налети с кръв.

Къде протестират , щото аз работя на ъгъла отсреща на МЗ и никой освен преминаващи хора не съм видял ???