Десетки българи останаха блокирани на Тасос

Те не можаха да се приберат у нас заради липса на фериботи

Обратно в новината

Коментари - Десетки българи останаха блокирани на Тасос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това може да се случи НАВСЯКЪДЕ по света. Има непредвидени обстоятелства, кораби е самолети се забавят, или отменят. Виновни няма. Агенцията не е оракул, за да предвиди всичко. Този тип проблеми се разрешават със ЗАСТРАХОВКА. Хората сключват договор с агенцията, а за непредвидените клаузи СЕ ЗАСТРАХОВАТ. Цената на такава застраховка обикновено е не повече от лев за ден. Което прави 3-4 лева за цялата екскурзия. По-малко от кутия цигари. Е, който е решил да си спести тези левчета, си заслужава съдбата. Умните ще се поучат.

Понеже аз един път преживях удоволствето да не мога да си тръгна от острова с ферибота за около 5 дена, от тогава много внимавам винаги да съм на континента. Колкото до застраховката, правя всичко възможно да не попадам в ситуации, в които не аз решавам как ще си похарча СОБСТВЕНОТО време. Поради същата тази причина, се старая изключително рядко да се качвам и на самолет. То това бебета да ти реват на ухото, то да не можеш да диша от задух и след това, като кацнеш някъде се почва чакай, чакай, чакай, опа закъсня и изпуна следващия полет, айде сега пак чака и така. Като стана достатъчно богат за да мога да ползвам частни полети, тогава спокойно ще ги позлвам. До тогава, макисмално избягване на полетите.

Честита Нова година на всички българи! А тъпанарите отишли да си дадат парите на гнусните, дебели и мързеливи гърчуля са получили точно това, което заслужават - да висат на ферибота и да чакат мързеливия грък да се наспи рахат, че да дойде на работа. Няма да си разтуря кефа заради някакви бълХари, я.

Не си ти човекът, който ще ми каже къде да си харча парите. Светът е отворен, мога да ходя и да си давам парите КЪДЕТО СИ ПОИСКАМ. Ти може да си стоиш под родния камък - не ти преча. Честита нова година и на теб!

Днес на Тасос, другия път на Хаваите ;)

коя агенция ще заведете иск?!? ПО цял свят като е лошо времето може да спре корабоплаването!

ЧНГ

Знам че много хора ще ме плюят, но все пък да си кажа мнението ! Българина винаги цепи стотинката на 3 или на 6. Не разбра ли този народ че даже и за хляб не се ходи с точни пари ? Винаги излизат непредвидени неща, защо не се подсигуряват с лекарства, вода, пари за защо не и храна за ден два повече ??? На какво разчитат ? Особено в Гърция винаги трябва да се има в предвид че може да им скимне на фериботите и да има или стачки или забавяне ? Не се научи този народ, ей хора разберете най-накрая вече , крачетата според чергата. И аз искам да ходя на екзотични острови ама нЕма. Туй то !

напротив, научава се, но по трудния начин

Трябва да си пълен идиот и да вярваш на разни "агенцийки", чиято единствена цел е да ти вземат парите. От друга страна как си доживял до такава зряла възраст ако си наистина само доверчив?! От трета - отново ярък проблясък на байганьовския манталитет. Ще "спестя" едни пари от нощувка, ще прекарам пърия ден от годината в автобус, но ще се хваля после и аз, че съм бил на новогодишен купон зад граница... КЪДЕ ВИ Е АКЪЛА БЕ ХОРА?! Вие нормални ли сте да смятате, че 3-то разрядна фери връзка в Гързция ще работи точно на 1-ви януари сутринта?! Ми че то по това време даже магазинчета и бакалийки няма отворени!

Свършили парите нямали лекарства...а като сте такива андрешковци чий го дирите в Гърция...

do ludiyamax - mnogo sme zle s pravopisa, istina ti kazvam, ama mnogo.... Znaya za kakvo stava duma, no zavistta vi e pokartitelna.Ne znaya s kakvo se zanimavat vsichki pisheshti, no po-dobre chovek da si nyama rabota s vas. Uzhas.

Е, поне всички пишем на кирилица, за разлика от Вас, грамотния/та и употребяваме и главни букви, когато изисква граматиката.

А, ти си един от ония, които се хващат за това как нещо е казано, а не какво е казано, а?

PEYTSCH

И какво правят там...гърците ?

Бягат от българските "курорти", що?

Като бягат от българското да ядат хурката и да мълчат

"Потърпевшите са категорични, че ще заведат общ иск срещу агенцията." Само не разбирам каква е вината на агенцията!!!

На глупави хора с просташки манталитет и ниска обща култура са им виновни и слънчевите изригвания.

Шилo

Най-добре е да предявят иск към Нептун. Агенцията няма вина за бурното небе.

Най-добре е да отправят иск към собствения си нисък интелект,простащина и твърдоглавие.

Няма сензации през тази част на годината и трябва да си измислим нещо сензационно. Просто бизнес. И вие кълвете.

АБЕ МИШКИ утрепани, тъй ли се ходи в чужда държава - с пресметнати до стотинка пари..., не сте ли чували поне за кредитна карта..., баси селската неграмотнот...Такива като вас заслужават да не излязат цял живот от Нова загора или там, от което село сте......

Абе просташки и ганювски народ и това е.Няма да станат по-разумни и мъдри и през 2029 г.

Е, за хората това е короната на възможностите им - чували са, че на Тасос е хубаво и накрая успели да скътат някое евро и да отидат, ама не на море (че много дълго и още по-скъпо), ами за 2-3 дни по нова година, извън сезона. Какви кредитни карти бълнуваш?! Те и гърците не обичат кредитни карти - предпочитат в брой, че иначе се вижда какви са им приходите. Цената в брой е една, а с кредитна карта - друга ;-)

Тези са съвременна версия на бай Ганю в Европата през 19-ти век.Калпав народ - сякаш нито искат,нито могат да се цивилизоват и да станат малко по-културни.

В цяла Гърция се приемат заплащания с кредитни карти от целия свят! Това е туристическа страна. Друг е въпросът как може да разчиташ баш на 1 януари някой да ти работи...

От Тасос по-голяма помия в Гърция няма. Направих грешката да отида преди 2 години там и повече крака ми няма да стъпи в тая дупка.

Учителката задала въпрос: Кое е най-прекрасното и хубаво нещо на този свят, деца? Естествено първи вдигнал ръка да каже Иванчо: Секса с любимият човек, госпожо! (Естествено в оригиналния вариант думата е друга, нали не очаквате Иванчо да е толкова културен като мен.) Нататък - госпожата го изгонила, после го завела при директора, последният му хвърлил един як дядолибеновски пердах като едно време и го оставил прав в ъгъла да си помисли хубаво къде и с какво е сгрешил... Изправил го отново пред госпожата и попитал: Сега извади ли си поука Иванчо? А той отговорил без да се замисля: Да! Значи господин Директоре, госпожата или е правила секс накриво или никога не е правила и затова не го намира за най-прекрасното нещо! Та и ти така - или са те... таковали, вместо да си бил там на почивка. Я си бил чистач или сервитьор, я нещо друго... Или си попаднал на други българи, дето са се изгаврили с теб, както тези от тази агенция излъгала един бус хора, че е нормално да станеш на 1-ви Януари сутринта и да очакваш всичко да работи на 6!

Иск срещу агенцията ? :) За какво точно ? Тя агенцията им кара ферибота или ? Хората масово не си знаят правата и масово си мислят , че като кажат " ще съдя ... " и ще стане нещо особено като са с интелект на топола :) За много години.

По-точно е да се каже че че мнозинството пътуващи до Гърция са примитивно простолюдие с интелект като на тракторист от Долно Камарци.

Ще ви замоля учтиво повече да не се опитвате да измервате вербално интелектуалния потенциал на моите съграждани и лично моя. В противен случай ще се наложи да ви поканя да се срещнем лично на посочено от вас място в удобно за вас време. Ще трябва да си носите лична карта за оформяне на констативен протокол и издаване на удостоверение (копие) от акт за гражданско състояние.

Както винаги ще има един който ще е на опаки. Не му харесва истината. А, бе, аланкоолу, незнанието ви не е причина да протестирате. Казано е морето след Никулден до Йорданов ден не е за влизане. Старите балъкчии са го казали и показали. Същото е като това че след 02. август Черно море почва да си взема своето от вас с минусите. Дори насред най хубавото лято в гръцко море ще те изненада времето с вълна и вятър; и тогава пак ще плачете че видите ли времето,, морето и бльяблябля. И тези нещастници зимно време вашите 20 часа са си прекрасно време. Духа, вълна, студ -в морето са три, шест,, девет дена -такива трябва да са и сметките ви,, когато зиме ходите по островите. Лятото времето може да държи ден или три. За фериботите и гръцките острови думам. Пък си слагайте минусите и отзад

Да би в гарсониерка стояло - не би чудо видяло.

кво да реват знае се в гърция как е стачки и това е да си траят и чакат ферибота

Ludiamaus

В случая времето си му е време. Като почне чалкантията -и 100 000 да е гемията и нея я лови

Тези пък прошляци къде са тръгнали без пари?! И без да са си пили лекарствата... Голо на голямо!

Старият българин има една сентенция)мъдрост): ЛЯТНО ВРЕМЕ БЕЗ АБИЧКА И ЗИМНО ВРЕМЕ БЕЗ ТОРБИЧКА НЕ ТРЪГВАЙ НА ПЪТ!................... Какво ли е искал да каже!?

Като нямат стотинки за едно хапче да не ходят надалеч, имаме си Северозападна България, в село Студено буче могат да прекарат идеално на много по-изгодни цени, хем ще подпомогнат икономиката на региона, хем ще могат да включат и посещение до красивата Монтана.

На българина няма огажданьое, това е тъласъме и смоковьое! Само Враца баце!!!

в гърция аптеките са по нагъсто и от в България! и табелата с кръста е ярко осветена и се вижда поне от триста метра! и хапчетата са по евтини!

Нещо като селски туризъм, англичани на море - всичко платено, без лев в джоба и с 3 хапчета.Не виждам какво им е виновна агенцията, че няма ферибот, да се оплачат на Ципрас и на Господ.

Андрешковците останали без пари - живи да ги оплачеш … сбъднали мечтата си панелни таласъми!

Оставам с впечатлението, че когато човек няма какво да прави почва да се оплаква. Имал пари да плати и да пътува два дена, а нямя пари да плати за трети ден! Можа да отиде на Тасос -а не можа да вземе още три таблетки. Сега седнали да плачат; ами ТАСОС не е остров Тамбукто -аптеки има ако не бол то поне десетина в едно с дрогериите. Просто трябва да плачем -за пушека от кумина на село, за падналият през ноща сняг, за вятъра и клоните дето ги клати......Ебати!

Ще заведът общ иск срещу агенцията за ферибоотите хахахахаха Остров - море. Море има риск от вълни.... има рписк от лошо време. ВСЕКИ който живее на остров знае че поне 5-6 пъти в годината се случва и си прави ПЛАН за пътуване съоразен с понятието ОСТРОВ! Да не говорим, че има ферибооти със сравнително плоски дъна където не излизат и по 3-4 дана да правят курсове! ЩО НЕ СА ОТИШЛИ НА ПЛАНИНА хората ами се тормозят по море да ходят. Бългрси ВАСКО да ГАМОВЦИ!

И какво е виновна агенцията за лошото време в Гърция или за пътуваето на фериботите... Просто вместо хората да чакат в автобуса е трябвало да плати още 1 нощувка в хотела и да остане без печалба от тази екск... Ч Н. Г !