Депутатите се върнаха към СЕТА с гръм и трясък

В залата се чуха опасения за застрашени български интереси от действието на споразумението. Гласуването по ратификацията на договора между ЕС и Канада е утре, 30 януари

Обратно в новината

Коментари - Депутатите се върнаха към СЕТА с гръм и трясък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте,искам да ви предоставя възможност да "копаете" Биткойни без да инвестирате нищо,а просто на всеки час "цъкате".Преди 3 месеца ми се стори странно и реших да пробвам,като изкарах и натрупах 168 лв от нищо...и ето сега реших да споделя моят опит,да дам и кажа за това.Давам ви линк,за да започнете https://freebitco.in/?r=34789822

Ако приемат сатанинския пасквил ....който поставя агонизиращата древна Българска Държава в краката на международните корпорации , и не излезем поне 1000000 Хора ... Трижди проклети да са алчните безродници и поне до девето коляно . Всяко евро от комисионните - за лекарства и траурни обреди . Амин.

Георг Георгиев: "СЕТА дава възможност за икономически растеж и повече работни места" След безводието, боклука и отровения въздух ГЕРБ-авите се натискат за фракинг и още ГМО?!?! ... Румен Гечев" "Вашият проблем / та ГЕРБ / е, че вие никога не сте казали "не" на предложение, идващо от Вашингтон" Мда, имаме си ЙЕС-премиер.

Канада е колония... ако някой си мисли че там пари ще прави, се лъже.. господарите на Канада не живеят в Канада..

Точно Германия и Франция не подписаха, и затова ги съсипват - Защо миграционният поток е към Германия, а не към страните около нея, които имат по-висок стандарт? Защо има социални метежи по улиците във френските градове?

Канада е под шапката на GB. + САЩ искат да съсипят Европейската общност и да заробят света . Утре ще ни вземат и земята. Точно както трябваше да стане с Транстихоокеанското.

Помислете, преди да се захласвате. И направете връзка между брекзита и сета. Защото утре ще бъдете роби. https://www.youtube.com/watch?v=d0lIIOG2YSA

Споразумението предвижда пълно премахване на митата за 99 на сто от тарифните номера до 7 години......?

Малък народ, ама много задръстен. Условията по това споразумение са договаряни дълго време от страни като Франция, Германия, Италия, Испания, Холандия, Великобритания и всички останали от ЕС. Това споразумение не е само между България и Канада, не е договаряно само от България. ГМО-то е забранено в ЕС, така че не могат да бъдат внасяни ГМО продукти от Канада, независимо дали са от дъщерни американски фирми или по някакъв друг начин. От какво сте недоволни? Или може би и вие искате България сама като Великобритания да си договаря споразумения с другите държави, да тропне на масата на преговорите, да обявява митнически войни. Страната е прекалено малка и изостанала, за да направи нещо подобно. Няма го вече СССР, който да ни помпа с ресурси!

Това, че американските фирми, ще заобиколят чрез техните филиали в Канада вносът си в България и ако не го разрешиш ще те съди СЪД ИЗВЪН ЕС и ще ти се ще да си умрял при осъдителната присъда, не те ли плаши? Казваш за ГМО нямало как да стане, ми тъкмо така и ако откажеш внос на гмо царевица или химикали от САЩ, простете от филиалът им в Канада ще ПЛАЩАШ! Фракинг процесът в Англия бе забранен/ те вече не се в ЕС и са ОК/, ама у нас кой ще ги спре да дупчат в Добруджа например? А си се възпротивил, а са те осъдили за пропуснати ползи! Ит.н. и т.н.

С други думи, искаш да кажеш, че Германия и Франция са договорили споразумение, което позволява на всяка фирма в Канада да ги съди в Канада, защото не са им дали достъп да дупчат за нефт някъде в Германия или Франция, или защото ГМО-то е забранено в ЕС? Ти вярваш ли го всичко това?

Самият факт, че е предвидена РАТИФИКАЦИЯ от НС, по предварително подписаното споразумение определя ДЕМОКРАТИЧНОТО отхвърляне на това заробване! Германия, Франция, Белгия, Поолша, унгария, Чехия и др. не ГО ратифицираха! Това не те ли светва нещо?Що най-силните членки на ЕС ОТКАЗВАТ ратификация? Имаш ли въобще нещо под косата?

Това го пише в СПОРАЗУМЕНИЕТО! Не аз го чувам или някой ми го преразказва! Има го в императимна форма и съдът ще е извън страните по спора! Значи извън ЕС и Канада! А се сега сети КЪДЕ ще е!

"Германия, Франция, Белгия, Поолша, унгария, Чехия и др. не ГО ратифицираха!" С изключение на Франция, тези страни още не са го гласували това споразумение. Във Франция споразумението е прието в долната камара на парламента и остава да се приеме в горната. За да влезе в сила споразумението е нужно всички страни да го ратифицират. Достатъчно е една страна членка да не го ратифицира и то няма да влезе в сила. В момента действа временно още от края на 2017-та. Та, не виждам какво те притеснява толкова, че се пениш толкова. Италиянците знам какво ги притеснява, ама България?

Къде точно ги прочете тези неща? Защото в самия текст има нещо друго - арбитраж от трима членове. Article 29.6, 29. 7, 29.8...

Продали са ни като пичпве. КомунизЪма ще ни се стори песен пред новия светпвен ред.

Герб сериозно се заиграват със САЩ и след толкова посещения на американци в България, ще ни го начукат четириръб отзад!И ако гласуването на това спорезумение не е държавна измяна -не знам кое тогава е!С гласуването му си сваляме гащите тотално и завинаги!

А сега да помислим, Главният прокурор ще се самосизира ли? Аз съм сигурен! НЕ! Има си работа по административни нарушения и няма физическа възможност от свръх натоварване!

Тиквата яко се е надупил на всички и го карат наред... Но последиците остават за нас....

Предателствата продължават с пълна сила. Това НС даде заявка за участта на последното фашистко.

Бойко иска да махне БОРДА и да направи 7 лв. и 10 лв. за 1 евро. https://dnes.dir.bg/politika/borisov-predlozhi-promyana-na-kursa-na-leva-kam-evroto-samo-sled-ratifikatsiya-na-ns А вие псувайте тези които протестират срещу него. Т.е. Бойко иска да ни спретене инфлация 500% ! Сега вече всички ще сме бедни!

И защо съскате гербаджийски мекерета? Да не би Германия и Франция случайно да бавят ратификацията?

Не стига,че ни заринаха с чуждоземски боклуци,сега и с ГМО храни ще ни подсигурят. Гадните гербаджии се интересуват само от собственото си оцеляване.

Понеже пуделите на ГЕРБ трябва отвреме-навреме да се правят на независими, сега ще гласуват против СЕТА. А необходимите гласове, както обикновено, ще дойдат от ДПС.

Абе, ние какво производство имаме, че да го изнасяме за Канада? Говоря за производство, не за мозъци и проститутки? На практика още едни ще правят дъмпинг на българския производител на негова територия. Това е.

Под 1% е стокообменът ни с Канада , но ако го ратифицираме ще стане 1% износ и 99% внос на американски стоки, услуги и инженеринг през Канада! Отрицателният баланс ще е -99% с всички произтичащи от това негативи за страната ни!

За нас Ню Йорк и Отава, а за комунягите гулак и чукотка хахаха......

Точно,за теб Харлем,Ню Йорк.

Харлем е рай пред всеки един ваш руски град и хората даже са по-бели. Един негър взема на месец колкото вие на година!!

Поредният глупак, държащ да демонстрира малоумието си ...

Запомни какво си писал, след няколко години ще те питам как си. Ако си жив.

Гербавите забиват пирони в ковчега на България като за последно... Дали пък не си отиват?

Понеже от Герб поведоха войни със всички и всичко - всеки ден по тяхна поръчка влизат в затвори и следвствени служби "всичко което не е стях", страната в хвърлена в разруха, държавата е разложена - калинките от Герб и лично Борисов всекидневно извършват крупни предателства и разпродажби на българския интерес ! Всичко е на тезгяха ! То не бяха покупки за милярди на непроизведени самолети (които нямат въоражение...), то не бяха нови, тайни заеми за закупуване на 20% от гръцкия терминал за маерикански втечнен газ (който никой не го иска), то не беше въвеждане на еврото (при разпадащ се ЕС и нито една страна от Източна Европа не въвела евро). Сега Боце и компания се сетиха за СЕТА ! Само участта на Чаушеско за Борисофф, Цацаров и Гешев може да помогне на България !

Умствено изостаналите руски слуги пак грачат на умряло. От толкова безплоден грак как не ви писна да се мъчите на тоя свят бе.

Доказваш колко правилно никога не съм гласувал за герб, надявам се да последват ндсв. За доброто на Родината ми.

LOL, само доказваш, че руските слуги наистина сте умствено изостанали. И аз никога не съм гласувал за ГЕРБ или за когото и да е от предложените слуги на съветската агентурна мафия айнщайне. Мнозинството хора не го правят. Само умствено изостаналите руски слуги можете да бъдете юрнати в евтина имитация на многопартийна система от ваши-наши изиграна по доста жалък начин от келяви актьори.

Не виждам какъв е смисълът от премахването на визите за Канада. Няма българин, който да не е пожелал да отиде и да не е отишъл. Освен това, българите в Канада са с двойно гражданство. А има много хора, които не биха се възползвали да отидат защото Канада е много скъпа дестинация... Билетите са от 1300 до 1500 канадски долара.... Как сме всъщност засегнати от визовия режим в канада, моля?

Става дума за много повече от визи. Безмитната търговия с ЕС вече прави огромна разлика в БГ, такава с Канада ще добави още възможности за всички.

Наясно сме какво получаваме от новите приятели. Свършиха наивниците, спестете си овациите.

ти си ясен. За теб родината ти е БГ, а чуждата страна е Канада.

Ето защо , Цацаров и Гешев бяха за една седмица в САЩ !

Отде ви изравят бе.

А не се ли крие САЩ , зад СЕТА ?

Това е следващата крачка

Как защитавате българските интереси?!, нали се клехте в парламента! Сега и ГМО-та ще ни сервирате без да ви ги искаме и кой знае още колко гадости ни готвите.

Викайте браво на гешевия докато вдигаше миризлив прах за да не се разбере какво са си наумили от шайката че времето им за изпълнение на поръчката свършва... Тия патриотари да не се правят на загрижени защото днеска доказаха с гласуването си в защита на шайката че не им дреме за хората ... Много са олекотени вече бълванията ви господа....Еврото се незнае с какъв фиксинг ще бъде, гмо боклуците на канада и краварите безпроблемно, Президента ''вреди'' на нац' сигурност защото някога някъде някой бил назначен на работа, Черепа от землянка ''крадял'' мангизи......а боко с писклив глас обвинява Радев че едва ли не нямал основание да е Президент..........Тъжна, тъжна, тъжна българска реалност...

Това споразумение НЕ трябва да бъде ратифицирано!

Ще си изнасят българското злато и всичко българско,което има харесва и ако има спор ще се решава от техен съд, познайте в чия полза. Българските интереси и производители няма кой да ги защити. Чао на българското производство. Здравей мащабно ГМО!

герберския зам. мин. Георг Георгиев пратен у Канада, тва българин ли е? па некой лъжебългарски измекяр са пратили да ви продава по канадско за жлъти стотинки...

Разбирай , ДЖЕНДЪР !

Без патриотите как ще мине успешно ратификацията, че не ми е много ясно?!? Ако БСП, патриотите и ДПС гласуват против, ГЕРБ няма как да има мнозинство.

ДПС при антибългарските вотове са винаги заедно с герп...

е забранено да се отглежда друго освен ГМО, висока заболеваемост от МС, ревмокардити и други хубости, само Хари и Меган не стигат

Също така в Канада е забранено да се прави сирене от друго, освен палмово масло и сухо мляко, както и всеки канадец, който иска да си купи къща е задължен да започне фракинг за газ в задния си двор в рамките на 3 месеца.

СЕТА на практика е вкарването на прословутото и крайно неизгодно за нас ТТИП. Причината е простичка 0 както е казал този Ботданов, американските компании спокойно ще прокарват всичко, което поискат чрез своите дъщерни фирми в Канада. Тия от ГЕРБ риват - повишение с 29%. Но това е смешно - на колко се е повишил стокообмена - та той дори не е достигнал 200 милиона долара! А каква част от него е износ от България? Що не кажат, че клони под 10-20 милиона? Та паднали визите за Канада, а? И колко бългапи я посетиха (не броя евигрантите) - стигнаха ли сакралните 1000? Е срещу какво ще продаваме суверенитет? Ще оставяме експерти (общо са 10 - 15 такива в световен мащаб) да решават търговските спорове вместо съда? Нима някой си въобразява, че Монсанто - Канада няма да осъди страните от ЕС, които предотвратяват печалбите им от ГМО като не ги допускат по закон - за продажба и производство? Има ли такива балъци наистина? Депутатите не ги броя - те са продажни предатели на Бългапия.

Глупост до глупост... Монсанто отдавна е собственост на Байер - Германия. Демек - отдавна продуктите са и в БГ. Канада само ще ни донесе огромен пазар за българските стоики. Аман от русоробски зомбита.

че не разбрах? Наевропейските пазари има румънски, гръзки, арабски стоки, но български не - само халва. Сигурно си ги държите за Канада?

Явно в такива магазини влизаш - типичен оръфляк си. Изнасяме вина например, ракии и т.н. Пробвай на братя Минкови и тогава кажи че нямаме какво да изнасяме.

"Румен Гечев я репликира, че са избрани тук да защитават български интереси. "Вашият проблем е, че вие никога не сте казали "не" на предложение, идващо от Вашингтон", коментира той." А! Ей това е истината! Не се е чуло и видяло гербер да възрази на нашите американски приятели. Той, Цецко, на колко работни закуски ходи в САЩ, ехеееей! Ненапразно са го хранили там.

СЕТА е мост на Америка км Европа, но не никъв мост на България към Европа ..... Сета би бил незгоден в новата светлина на това което става в полтически план .....ЕС ще бъде превърнат в пазар , а не в износител

"Малко преди края на заседанието от ГЕРБ поискаха удължаване на работното време до гласуване на точката" - е това е най-важното от всичко. Пак се опитаха тихомълком да прокарат нещо.

Явно затова са били разгласени тези напълно безобидни СРС-та за президента. Хем него да атакуват, хем да вдигнат шум покрай ратификацията, която предизвика гражданска реакция предния път.

Русоробите не сте граждани, а родоостъпници с руско самосъзнание. Редно е изобщо да ви няма в България или да сте в затвора.

гласуването трябва да е задължително или да направят бюлетината под формата на търкащо се билетче :Д с голяма награда иначе оправия неа да има ... айде емигрирам за Гана

Българските интереси няма как да са ''накърнени'' ама виж за руските това вече е проблем за повечето дупедати

Имаш ли представа какво представлява СЕТА? С гаранция не, щом твърдиш, че българските интереси не са накърнени.

Не бе, дай пример.Кое точно те дразни? Че българските производители ще имат нов 37 милионен пазар като повечето са доста платежоспособни клиенти ли, какво точно? Или че Русия съвсем няма да я бръснем за сл*ва? Май последното най-много, а?

Tи му казваш като на човек (а то не е ) - дай пример То пример няма,а ама цъка минуси Дтеба в говедото московско.

ти модерния ляв със оскубаните вежди защо не си купиш страпон и да се нахендриш.че ако те сдобарам язе нема да се нахендриш а ще се насереш и ще ревеш да идеш у сибир на почивка

Ako ''ме набараш'' най-много да останеш рязко без зъби, а после да отнесеш дин четвъртит, мухъл смотан, путински !

ако те набарам,не само ша ядеш бой,ами след боя ще те еба и ще те снимам как виеш,после пак ша ядеш бой и после пак ще те еба,и накрая ще ми направиш свирка да ми изчистиш уя от лайната ти след насирането,и накрая те фъргам у дола пред дома,има едно куче дето обича сороски педера си да ебе и хапе

",ами след боя ще те еба"" - дааа..ше ме е*еш ама с голо дупе по половите органи ще ме е_еш! Тва про-путиновите тролове верно само за мъжка оран отзад си мислите. Като си мислите, ще го намерите, родоостъпници и боклуци.

Ей това с руските интереси много се изтърка. Нито руските интереси са диаметрално противоположни на българските, нито американските се покриват

Ето това гласуване ЗА ще е "държавна измяна" а не приказките на Президента Радев. Но кой ще сезира и кого в тази Територия България???

Би ли разяснил защо точно ще е държавна измяна ?

Чети! За това се говореше много. После замълчаха, но не са го забравили. ГМО за всички - падане на визите, но само за някои.

Проарването на интереси на чужда държава в ущърб на България и българският народ

ГМО казваш.. Имаш ли представа кога е създаден института за хибридна царевица в Кнежа и какво значи това, според теб ?

Герб усеща края си и гледа да осребри максимално заповедите на американските си господари. Източиха водата, заляха ни с боклук, сега ни гласят и вълна от ГМО отрови.

Българоубийците от ГЕРБ ще наложат тихомълком всичко, за което са им поискали да се надупят. Мораториуми, тъпотии, пет лева и накрая чакат на късопаметността на хората да забравят и поредната балтия. Поредната лъжа и поредната секира. Направиха България кочината на Европа като горят целия боклук тук. Оставиха Перник без вода. Ще обезценят лева, а сега ще прокарат и поредното споразумение в полза на корпорации. Оставащото време до края на мандата им, може да им стигне да доразсипят напълно всичко, което е останало от държавата.

Аааа....За това ли е била "пушилката" с Черепа? За да могат да се наложи тихомълкум закон за тровене на простолюдието?

И за "престъплението" на президента. Жалки са!

Значи за това беше дошла Сталинка.

затова ли сичките гюронтии в държавата,за да може да мине гласуването за ефтиното гмо на краварите и да ни го продавате като истинско месо,както стана със чумата по свинете,изтрепахме ги и ни внесохте свинско на 45 години от ямите на европата,а сега пък ще ни внасяте гмо от кенефите на краварите,нема управия с тия наште политици,трябва да ае закриеме като държава и кой накъдето фане,а останалите тука цигани да се полеят с нафта и да се запалят в името на нашите политици

Щом търговията с Канада стана голяма заплаха, значи сме доста зле. За патрЕотите и комунистите САЩ и Канада е едно и също.

Шоповия нали подкрепи боко какво сега пак се прави на ''принципен''???? От ей такива патриотари затъваме все повече, защото се перчат на думи ама на действия са плътно зад шайката..

Нали се перчеха че няма да го подписват защото е в наш ущърб???? Както винаги вдигат някаква гирултия за да си прокарат това за което са поели ангажимент срещу запазване на властта..

УЖАС БЕЗКРАЙ! Не ни останаха сили от лоши новини. Това ли е целта на ГРОБ?

Аззз

прооост нароодд.. нека ви е .. СЕТА ... МЕТА>. КТБ...само ви е@ат отзад..

CETA= GMO!

Къде е Гешефф сега, а?

Герберската глутница или е сляпа, или е национален предател.

Купуват си оставането на власт на всяка цена чрез национални предателства ! Съвсем скоро ще окървавят протестите срещу тях !