Коментари - Депутатите решиха: Влизаме в еврозоната само при курс 1.95583 лв. за евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...мдааа, трябва да се купува злато.....

Заплата 350 евро за високо квалифициран експерт с голяма обществена отговорност. Цена на билетчето 1.60 евро. Бравос на представителите на тоя народ с тези доходи!

Споко, утре ще решат нещо друго

Аре стига глупости бе! Решили били... трънки! Утре цените остават същите в евро, а заплата ти наполовина от сегашната! Пак в евро! Ше ви питам тогава...

Ами то българските депутати питали ли са немските депутати дали искат такава България със такива политци и техният бизнес,че да разрешат на бедна България със незначителна икономика да въведе Еврото!

това трябва да се знае.Никоя развита страна от ЕС и най малко германия и нидерландия ще пуснат в еврозоната страната с най ниски доходи като България.Причината за това бързане е валутният резерв на борда.

Ама те в ЕРМ 2 ще ни пуснат на тоя курс, ще киснем там и като стане време да влизаме реално в ЕЗ банките, които вземат решението, ще кажат - левът не съответства, за да влезете в ЕЗ трябва да смените курса и нашите продажници ще клекнат, без да нарушават закона, щото в него пише за влизане в ЕРМ 2, а не в ЕЗ. Продажни лъжци, ясно е каква схема готвят.

Къде са тръгнали като никой не ги вика...

ЗАЩО никой "специалист" /като Медна например/ НЕ коментира КАДЕ ще изчезнат парите пазещи ВАЛУТНИЯТ БОРД!?!?! Тези пари ще ПОПЪЛНЯТ опразнената ЕЦБ!!!! Б-я за пореден път ще "духа супата"!!!!

Ще се гласува, ще влезем естествено при този курс, всички банки ще минат под контрола на ЕЦБ, което е свързано със страшно много процедури и респективно разходи. След това на най-западналата икономика в ЕС ще и бъде казано, че икономическите показатели не съответстват на тоя курс, което води до финансова деформация в еврозоната и ние ще клекнем, защото излизането няма да е толкова лесно, още повече, че банките ни реално са чужди и те няма да искат да се върнат обратно към лева. Да не говорим за отражението върху кредитния рейтинг и т.н.. Нали подобни приказки бяха и за блоковете на АЕЦа, ама ги нарязахме ей така за нищо.

в германия мое 1 към 1 тука нащи чукундури ни мое

Сталинка дойде в сряда и в петък Мента в КРАЯ НА РАБОТНИЯ ДЕН внесе предложението.Който има ум .........

333 написа: "Че да си ги обърнат в евро още от сега. Да не е ядрена физика? Търговията с валута е свободна, маржа при евро е минимален. В България няма достатъчно левове да изкупят наличните валутни резерви при различен курс. Ще купуват, ще купуват, после ще имат само евро и няма да имат левове да купуват. Опростено валутният борд е това - на всеки напечатан лев има 0.51 евро резерв. Няма вдигане на резерва, няма нови емисии и повече левове обращение." Това не е съвсем така. Резервът на БНБ покрива парите в обращение + част от депозитите. Помислете над това. Депозити в лева: 50 милиарда лева Пари в обращение: 15 милиарда лева 50+15=65 млрд 24 млрд евро (2017) валутни резерви = 47 млрд лева

При голям зор ЕЦБ ще удари едно рамо. И без това по план ще трябва да напечата пари, за да обърне всички левове. Толкова ли сте недосетливи?

Това решение остава само едно голо обещание, ако се приеме закона с поправката на менда следващата седмица.

който беше приет днес на второ четене в комисия.

Ешропейските закони и рзпоредби са над националните закони на страните членки, когато се касае за въпроси сазягащи европейският съюз. Решенията на българският парламент по този въпрос нямат накакво знаюение. Не разбирам защо един американски гражданин трява да ви казва очевиднща за функционирането на ЕС!

Решението на българския парламент в случая ще е дали да влезе в ЕЗ, или да не влезе. Почти никой друг няма сила да наложи друг фиксиран курс на валута извън ЕЗ.

Ще влезем, но след това ще ни бъде поискана девалвация

3евзек

Девалвация на какво? На вече несъществуваща валута? Смешкоооо!!!

ПРОБЛЕМЪТ В БЪЛГАРИЯ - НАД 769 000 ПРОБЛЕМА Огромен е проблема с "работещите" в бюджетната сфера, чиито пенсии, бонуси и заплати се ФИНАНСИРАТ от данъците на останалите хора. В момента в България има много над 769 000 души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ - "преференции": бонуси, заплати и пенсии от бюджета. От тях над 430 000 лица са наети в държавния бюджет, над 130 000 лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само имитират дейност, а след това останалите граждани трябва да ги издържат цял живот и чрез "бонуса" - пенсии. Десет пъти съкращение на тези много над 769 000 души, които "работят" реално срещу интересите на останалите граждани, само тогава проблемите на гражданите в България са окончателно решени.

ще ги правиш, като ги уволниш тези "държавни" служители? даже половината няма да можеш да ги "уплътниш" в т.н. частен сектор, а знаи - много рязко ще скочи официалната безработинца /неофициалната и без това си е висока/

не само безработицата ще ти скочи, но и ще ти падне т.н. изчислено бвп, защото рядко ще спадне делът на купуващите

Това са пълни идиоти , там няма един грамотен който да прочете правилата , всички членове на еврозоната решават при какъв курс на валутата му ще приемат новия член в зоната , така че няма никакво значение какво иска тиквата и неговите гъзолизци.

това решението може да се вземе във всеки момент от пребиваването в ЕРМ2, а не само в началото.

Единственият ни шанс е ЕС да се разпадне .

ще видиш евро на /марка/ на цената на 20лъва

Пак сме прецакани …..марионетки ….

МАРШЪТ НА БАНИЧКИТЕ В БЪЛГАРИЯ - 2020 Баничка със СИРЕНЕ или баничка с ИЗВАРА: "Ти избери, ти можеш ли." В България през 1980 г., при социализма - открита диктатура, минималната заплата е 120 лева/месец. Минималната необлагаема с данък - доход заплата в България през 1980 г. е била 100 лева/месец. ВНИМАНИЕ! Цени на баничка... при социализма: "баничка със СИРЕНЕ - 10 стотинки", при "демокрацията" и "свободата" днес: "баничка с ИЗВАРА - над 1.10 лев." Минималната заплата от 01.01.2020 г. е 610 лв., но след задължителните данъци и задължителните "осигуровки" наложени чрез сила само от тях върху теб - е над 25%, но минималната работна заплата е реално под 488 лв. Минималният праг на "бедност" за 2020 г. е 363 лв., ДО минималната заплата. С 100 лв., много ПОД минималната заплата при социализма 1980 г. (открита диктатура), ти можеш да си купиш 1000 банички с ИСТИНСКО сирене и напълно натурални продукти. Днес при "демокрацията" (капитализъм, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) с минимална работна заплата, която е реално под 488 лв., ти можеш да си купиш 443 банички, но без сирене, а с извара, палмово масло, изкуствени набухватели и ГМО мазнини. Неоспоримо се вижда, че на почти всеки гражданин в България, сега основният жизнен стандарт е ПАДНАЛ много над 3 пъти в сравнения със социализма (открита диктатура) от 1980 г. А на шепа "хора" - привилегирован елит и паразит в България, сега при "демокрация" и "свобода", основният им жизнен стандарт се е ВДИГНАЛ много над 300 пъти. Ако Вие се храните по три пъти на ден, тогава с минимална работна заплата от 01.01.2020 г., Вие имате НЕОСПОРИМАТА възможност да си купите цели четири банички за едно хранене, с други думи - дванадесет банички на ден. За цял месец, баничките без сирене, а с извара, палмово масло, изкуствени набухватели и ГМО мазнини са общо 396 бр., а минималната заплата реално е 488 лв. На теб ти останаха цели 47 бр. банички без сирене, с които ти трябва да си платиш за цял месец: транспорт, вода, ток, наеми, книги, дрехи, обувки, лекарства и т.н.

Всички те тези ниски цени по времето на социализма струваха много по-късно. С такива цени на банички не можеш да събереш за заплата от 100 лева на баничаря и продавача. В резултат ги взимаха от другаде. Затова пенсионните фондове отидоха за за плащане на вънешн дълг. Там отидоха и приходите от изнесения към турция и Гъция ток, заради който имаше режим на тока и значителен спад на икономиката. По времето на соца заплата без образование - 150 лева, а с образование - 150 лева. Защо да учиш? Да не би да се чудиш защо сега получаваш малко под 500 лева? Да не би да си виждал в магазина кой какво прави със сиренето, защото ако знаеш как масово се крадеше... Иам един филм от 1979-а, казва се "Бягай, обичам те". Изгледай го, ако си забравил за краставиците.

Какъв е рейтинга на НС и кой има основна заслуга за това ? НС ратифицира международните договори за "Бургас-Александруполис", за АЕЦ "Белене" и какво се получи накрая всички знаем ? Който е ял попарата на "решенията на НС" , няма как да не се отнесе с подозрение. Между другото нямаше ли данни за НС че само за 2018 г, са внесени 360 нови и поправки към негови стари решения ? За мен няма смислен отговор защо Чехия, Полша, Унгария не се "бият ударно " да приемат еврото, а къде са те, къде сме ние.

Помня малко след като се заговори за проблем в КТБ, имаше многочасова пресконференция и всички участници до един многократно след журналистически въпроси се кълняха, че банкака е стабилна и опасност за парите няма. И наистина се оказа така - опасност за парите няма и всички пари и в момента са си по план и предназначение където е било предвидено да са. Той и Станишев месеци повтаряше във всичките си интервюта, че няма да ходи при никакви обстоятелства евродепутат, а ще остане да "работи" тук, но в последния ден реши, че няма значение какво е говорил. И това е само един от хилядите примери. Затова яжте, пиите и си носете новите дрехи още днес, че с еврото и лева - я камилата, я камиларчето.

Според Румен Гечев от БСП "се лъже и се крие информация от българския народ." Румен Гечев - Министърът на икономиката в Правителството на Виденов. Курс на долара - 1:3500 Инфлация - 400%

С 1:1 не може ли ?

Може всичко, ама вероятността да останеш без работа ако от днес за утре ти вдигнат заплатата така е към 90%.

аз остана без работа "днес", то "вдруги ден" ти ще останеш бе "бизнес" не верваш ли ? дай да пробваме!

ERM2 и Еврозоната са две различни неща. Може да влезем в ERM2 при курс 1,95583лв. за евро, но това не значи, че ще влезем в Еврозоната при същия курс.

Абсолютно си прав. Никой от коментиращите не смее да го каже като отделен проблем за да не натовари ситуацията. Дано само влизането в чакалнята не бъде последвано в кратки срокове с влизането в еврозоната и хората да не успеят да си обърнат спестяванията в евро. Недомлъвките по този казус създават впечатлението, че нещо се готви и то няма да е в интерес на хората. За онези с големите суми не се притеснявам, а за бедните дето могат да загубят скътаните с лишения пари за старини.

Че да си ги обърнат в евро още от сега. Да не е ядрена физика? Търговията с валута е свободна, маржа при евро е минимален. В България няма достатъчно левове да изкупят наличните валутни резерви при различен курс. Ще купуват, ще купуват, после ще имат само евро и няма да имат левове да купуват. Опростено валутният борд е това - на всеки напечатан лев има 0.51 евро резерв. Няма вдигане на резерва, няма нови емисии и повече левове обращение.

От бсп се въздаржали, защото искат да въведем рублата при курс 2 стотинки за 1 руска тоалетна хартия.

А можеше да се започне с това, а не с недомлъвките на внесеното от Менда. Ако целта е да се покаже, че в държавата всичко зависи от мнението на Борисов (а то си е така) задачата е изпълнена за отличен. Явно референдумите не са по вкуса на държавата, а и са скъпо удоволствие, но и мненията, изразени тук могат да свършат същата работа стига да не се прекалява с платените коментари.

Защо триете коментари, които не са партийни и не плюят по никой? Като Ви оставят заплатите същите, а аз Ви вдигна цените, кое ще изтриете от двата факта?

Румен Гечев, специалиста фалирал България през 1996-7 година благодарение на крушовската ромка стана първа икономическа шпага на БСП. Господ да пази България този "икономист-специалист" да дойде на власт. Българи

Защо първо приеха онази поправка на Мендовица, че да може други държави да определят курса ни на тайни заседания, а сега уж гласуват да не влизаме при различен курс (замазване на очите). После може пак да обърнат паланчиката, както правят винаги след като приспят общественото внимание. Защо беше онази поправка? Защо? Защо? Защо? Няма отговор. Сигурно чуждестранните ни господари ни готвят поредната клопка и продажните политици ни вкарват в нея, лавирайки в лъжите си на местна почва, за да не бъдат линчувани.

Аз пък не искам България изобщо да влиза в чакалнята и не ме интересува, при какъв курс са се договорили депутатите. Не че тях подобно мнение ги интересува или би ги трогнало, пиша го само за протокола, за да заявя позицията си, после да не кажат, ама като не искахте, защо не казахте!

Много интересно? Защо не е прието предложението това решение да може да бъде променяно само с 2/3 мнозинство?

Само с обикновено мнозинство не трябва да става. Обикновеното мнозинство е платеното мнозинство.

...NJAMA LEV, NJAMA BULGARIA!!!!!!!!

му пука! "бг" беше убита /буквално/ от чл. 417 и БКП така, че на никой вече не му пука, дали "на хартия" ше я има тая кочина !

Sara

Какво от това, като са решили? Те и за хвърчилата бяха решили, а после се събраха да си отменят решението! Те решават това, което им наредят! Машина за гласуване, дето струва много пари и действа по команда!

бсп искат да влезем веврозоната при курс един лев за 128 рубъла!

по днешния курс 128 рубли са 1,83 евро. Ако някой продава по 1,83 евро за лев, да свирка.

сме изпуснали една нула

му пука! евро няма да ви дадат! Знаят ви лайната, които изсрахте до 2008, и които още НЕ са изчистени!

пусне в еврото, бе, като цял свят ви знае - какви разбойници сте ВСИЧКИ ! Три пъти повече от останалите има НЕвървращаеми "дългове", буквално раздадени за да бъде УБИТО българското семейство! Ше ми йезуитски, че "нямало" вече кой да им робува, и ше хвърлят примамка - някакви си нещастни 1200 лв за 1 година, след което да им нахлузят кридитите на нещастниците, които са се подлъгали! Всичкият "бизнес" е на контрабандни разбойници, със офшорни сметки по хилядите острови в в атлантическият и тихият океан. Тотално корумпирана територия, законо позволила на Лихварите да убиват населението! Да идва Ер доган и да се приключва са тая кочина, която единствена няма закон , даващ възможност на "длъжник" да се измъкне от капана! Даже в меката на "кридат" Уса - фалираш, и след 7 години си "чист" ...но тук - не, ще убиваме до край и до 9-то коляно! Никво евро няма да ви ддат, да не луди, да ви спасяват от лайната, които изсра чл. 417, прието от вас!

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Как така никой не вярва на ГЕРБ, ДПС, ПФ и БСП, плюе ги, кълне ги ,а вече няколко пъти последователно гласуват за тях и само те са в Народното Събрание. Това нормален народ ли е или мърша.

2/3 са от пария "гъбар" ,която редовно бие всички на изборите!

Партия гъбар е най сладкия и сигурен партньор на управляващите. Ееех да можеше да е 60 %.

Защо толкова бързо се захванаха с този курс на лева?Защо не е в специален закон,а в преходни и заключителни разпоредби?Защо няма изричен текст,който да успокои българите,които се интересуват от подобни въпроси?Защо за такива важни решения се пренебрегват позициите на обективни икономисти?Защо ни смятат за балъци?

До сега комунягите лъгаха, че Борисов иска да девалвира лева. След като курсът бе приет със закон, започнаха да лъжат, че излизането от чакалнята е по-тежко от влизането. На всичко отгоре Борисов криел нещо... ДрОгарЕ, що не си.... айде да не ползвам нецензурни думи, ама що не се изметете в държавата, която се управлява най-правилно според вас? Какво се мъчите в капиталистическа България при този мръсен Тиквун, дето ви мачка на всички избори? Я бегайте при дядя Путя, че да участвате и вие във властта!

Защо допълнителната гаранция не е записана в закон,а в решение на НС,което днес е това, утре е друго и няма силата на закон? Къде сте бе журналисти,икономисти и учени хора,които да възпрете тази мутренска сган и да отворите очите на хората.Колко е нагъл Горанов-дава обещания!Кой му вярва?

'' ...."Накрая резолюцията на Европа, Амстердам, завършва така, че всички участници в преговорния процес, става дума за излизане на ERM 2, включително представителят на ЕЦБ си запазват правото да започнат конфиденциална процедура за преразглеждане на централните курсове. ...' Ненавиждам бсп и изобщо- политиците=- но точно този цитат е верен- защото;СПОРАЗУМЕНИЕ от 16 март 2006 година между Европейската централна банка и националните централни банки на държавите-членки извън Еурозоната за определяне на процедурите за работа на Механизма на обменните курсове в третия етап от Икономическия и паричен съюз (2006/C 73/08) (консолидирана версия) 1.1. Страните по настоящото споразумение участват в съвместно нотифициране на пазара за двустранните централни курсове и за всички промени в тях между участващите валути извън Еурозоната и еурото, както е договорено, като следват общата процедура, определена в параграф 2.3 от Резолюцията. Член 17 Преразглеждане на централните курсове и участие в по-тесни диапазони на колебание 17.1. Всички страни по взаимното споразумение, постигнато съгласно параграф 2.3 от Резолюцията, включително ЕЦБ, имат правото да започнат процедура в условията на поверителност с цел преразглеждане на централните курсове. ТОКУ ЩО БЕШЕ СЪЗДАДЕНА ПЪРВАТА И МОЖЕ БИ- ЕДИНСТВЕНАТА НИ ЮРИДИЧЕСКА ЗАЩИТА НА ВАЛУТНИЯТ НИ БОРД , ЧРЕЗ ТОВА РЕШЕНИЕ НА НАШЕТО НС.

нищо не е било създадено току що. ако наистина го мислиш това и никой не ти е дал и 5ст... слагай си въжето. От тебе полза няма.

Пиша това, което мисля, с тази разлика- че това е професионалното ми юридическо становище в качеството ми на български адвокат с 20 годишна адвокатска практика. Ти каква професионална експертиза имаш, че да ме съветваш ' да си сложа въжето;- професионален политически трол- това ти е професионалната експертиза и това ти е професията, нали;0

3евзек

Становищата на адвокатите обикновено зависят силно от това кой и колко им плаща. Извъртат закони, търсят вратички, под вола теле и т.н. Макар за разлика от политиците да е съвсем легално, не може да разчиташ на адвокат да се изказва обективно. Винаги има риск да манипулира.

Хаха.. "Депутате решили да влизат в еврозоната" :-) Само дето никой не ги е канил :- )

Все едно някой ви вярва.00001%е доверието в тези престъпници купили си депутатски места с пари от престъпления.Да се разпусне тази пасмина.

Много прости и продажни депутати бе, антибългари. Можеха да запишат курс 1:1,95.. или по-нисък (примерно 1:1) ,да отворят вратичка... Без това ЕВропа ни мародерства (заради предателката Кунева) още от преприсъединителните преговори и България има право на огромни финансови компенсации !

Другарето пак се ослушват от някъде да намажат филията,ма нещо не им се получава.

Не ви ли е ясно, че няма друга алтернатива, Еврото ще дойде рано или късно. Колкото по скоро толкова по добре.

Много вода ще изтече до тогава. Я хамилата, я хамиларя! Възможни са пътища много!

искаме избори не искаме евро искаме референдум за еврото

Има възможност докато ние влезем в зоната, съюзът да се разпадне. Не унивайте! И който има спестявания да не обръща всичките в евра.

ще видиш какъв ще ти е курса!