Депутатите решиха: Прекратеното разследване не спира гражданската конфискация

ВКС променя закона на 180 градуса, все едно при започнал вече мач да се променят правилата, заявиха от ДПС и сравниха

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целувките почнаха от към гърба.Подгонихме "олигВигарсите"-кокошкари, сменяме закончето и в един момент ще трябва да се отговаря и за приватизацията за един Техоимпекс и един Булгартабак от една пеперудка дето скача от цвят на цвят.Ще почакаме да я видим, макар сега да се спотайва

Та ако купя на една приятелка една кола, спокойно ще и я конфискуват, защото не може да докаже приходи за покупката. Но ако и я даря нотариално със съответните данъци и такси - жива и здрава да е нека се вози.

Имаме световно известни певци, музиканти, спортисти - само но политици не можахме да случиме - каква идилия, какво нещастие, какъв парадокс!

Политици- депутати- бизнес почват да се самоизяждат- това е общо взето един от изводите на поправката.

Хммм, по тази логика-че съдът се е произнесъл за липса на престъпление и конпи трябва да се "произнесе", то би следвало и проверка на всички.Няма лошо да се започне от депутатите. Те са се произнесли,попълват разни деклапации за имотно състояние,пред Закона всички са равни....После по онази книжка за най богатите българи, после, а може и едновременно за магистрати, министри, агенции....Повече от ясно , че това трябва да бъде подкрепено от всички.

такова разделение между властите и неуважение към съда не е имало никога, само тиквите от ППГЕРБ могат да постигнат такова нещо...

Arcadium

И сега колко дела ще има срещу държавата не е истина. Съдът решава, че си Не виновен. Но КОНПИ е над всички и ти отнема имуществото, защото тя е решила, че е незаконно придобито. Без съд и присъда. Отваряйте портфейлите, драги ми сънародници.

Ако ти е чиста съвеста, чисти са и сметките ти АКО НЕ вземат ти това за което си излъгал!!??

До тук добре... само че някой трябва да го докаже, а според новия закон, даже и съда да каже, че си невинен, могат да конфискуват... Няма такъв абсурд в правния свят

Какво значение има разследваният за незаконно забогатяване дали статута му в момента е подсъдим , оправдан или осъден за някакво престъпление. Когато доходите не покриват активите на някое лице то явно този човек е незаконно забогатял или в най лекия случай не е плащал данъци по доходи. Очевидно огромна част от лицата представляващи съдебната власт ще попаднат под ударите на тази комисия. Така е когато съдебната власт се самоизбира, всъщност реално тя управлява , тя се явява абсолютен диктатор. Тя може да отменя закони , наредби правила и т. н. Една истинска демокрация трябва да има регистър на съдиите с пълни данни за присъдите и делата които са раздавали съответните съдии. Също и регистър на прокурорите с данни за уважените или отхвърлени обвинения от съда. На тази база да се избират всички съдии и прокурори не чрез конкурси а с избори в които да имат право да участват всички граждани на републиката постоянно пребиваващи в страната и с минимум средно образование. Ако това не стане в близките няколко години ще назреят за революция или по вероятно преврат с подкрепата на задокеанските ни приятели или източния ни брат. Има и честни хора облечени с власт които ще могат да прекратят тази безочлива, нахална и алчна подигравка с цял един народ от самозабравили се простаци наричащи се "елит".

Щом има раследване то трябва да е доказало нещо и да го вкара в съда който по всички правила е единствен поне до сега по всички страни дето казва ''виновен невинен'', Щом стигнахме някаква комисия да конфискува нещо защото така е решила начи не ни трябва нап, съд ченгета..

Много защитници на Лозан Панов и кликата от ,,коруп4ета"около него.Ще паднат много пари за тяхна защита.Напразно се ,,морите "джендъри,

Я, какво единодушие в парламента. 100% е в полза на гражданите и обществото.

Голямо ''единодушие'' няма що от 240 - 140 са там а от тях 106 подлоги гласували ''за''.. Не трябва ли промени да се гласуват винаги със 121 гласа за независимо кой се е скатал???? Как без съда както е във всички страни да ти е доказал престъпление някаква си комисия ще ти изземва имущество???? Все едно да те обвини тази комисийка в убийство, да те убият по тяхно наставление нищо че съда ще каже че си нямал нищо общо с убийството???? Това го нямаше и ''тоталитаризма'' дето го оплюват ама беше много по законен и реален..

Как ще се тълкуват делата на Бисеров , по кой закон , алинея и точка ?

2000.Вика -Журналистите били подлоги;)

Понеже всичко на този свят се връща и понеже "няма ненаказно добро"/ в случая разбирайте услугата която ГЕРБ правят на ДПС и Пеевски/ да не стане така след време ГЕРБ да са най-големите потърпевши от този закон.

А дано!

Този закон , за кои не важи в България ?

На управляващата хунта никога нищо не могат д аим вземат защото всичко е записано на кръстниси-вълшебници, тъщи, братовчеди, офшорки....

25ОУ.

С десет чавета в Ютуб.

Правнучка на Георги Димитров.антихриста.Ковачевци.

Я си представете магазин, с добър оборот, с голяма печалба, но ... в момент,когато е нападнат от мутри събиращи рекета - например Иво Карамански, Злати Златев-Златистия, Бойко Борисов, Барона, и... още други от групата за лесно забогатяване с рекет. В такъв момент те не питат за закон и разпоредби а сами си измислят закона по който да обират парите на българите. Е, ето сега България, цяла България е като един такъв магазин с такива посетители!

Това ми знучи странно, като постановките, залегнали в Указа за създаването и дейността на НАРОДНИЯ СЪД. Революция ли ще правим? Или чистят пътя за нова Диктатура!

В указите за Народен съд може да се търси справедливост, но в сегашния случай не става въпрос за демократична справедливост, а за ГЕРБ-ерастия!

навремето един виден преподавател по право, действащ и уважаван юрист в СУ , казваше - колеги, ама каква е тази разпоредба все едно е правена в ТПК "Тих Труд".... ( без да се обиждат хората , конкретно от там ) или в някой ПУЦ ... та и сега така ....

нашата съдебна система от горе до долу се нуждае от коренна промяна. Тя е виновна у българите да има чувството за липса на справедливост. Колко дела срещу отявлени престъпници и крадци на милиони завършват с оправдателни присъди? На съдиите все им липсват доказателства. Милионите и милиардите в чужди банки, как се натрупват за 20-тина години с нашенски заплати, господа съдии? А имотите за милиони, авто парковете, частните самолети, по две три яхти на чужди пристанища и те ли не са доказателство за кражби и золуми, заслужаващи най-сурово наказание, като се има предвид, че те са довели до разграбването на страната ни и незавидното положение на работещия българин днес?

Съдът работи по закони (правила) и ги спазва. Престъпните закони както и този , който коментираме, се пишат от "народните представители" в парламента, които са представители на мафиотската държава, която ни краде от КТБ, от данъци за коли, от застраховки, от такси, от горива, от депутатски "зелени" източници на ток, отвсякъде. Престъпниците са в парлмента и си имат опашка - стотици некадърни паразитни роднини на хранилката на държавата, които гласуват за тях и са опора!

Не забравяй и прокурорите, които правят некадърни обвинения и то нарочно, за да оправдаят донорите им.

Май за първи път виждам полза от това, че сме в ЕС. А тя е, че български закон по презумция се обезсилва ако противоречи на общоевропейски. Ей сега задръстихме съда в Страсбург с дела срещу България.

Само наблюдавайте внимателно какво ще се случва в Страсбург и Брюксел. И някъде си записвайте, ама на по голямо листче какви пари ще плащаме. Не е новина, че сме се осрали. Ама така мащабно, май не се е случвало скоро.

Защо просто не приемете закон, че всичко което не е на Шиши, се конфискува. Мисля че тогава ще бъде много лесно за комисията.... Никакъв съд не е необходим. Милиционерите Гешев и Георгиев ще решават и ще става много бързо....

Всички партии са от едно ДС-арско котило и играят театър за простолюдието. Престъпниците са се окопали в парламента. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

да изгонят каквото читаво и разумно е останало в Бг и да си управляват необезпокоявани до края на света

Гениим, сър ... Но, толкова от правната школа при помощнот училище във Вършец

Нещо не ми става ясно как без да си престъпник след съда някакви си идиоти могат да ти отнемат имущество защото така са решили????? Кога ще отговарят държавните чиновници ЛИЧНО за всички проспали години докато са лапали ..бонуси''????? Едва ли в някоя държава има такова нещо - вземам защото така съм решил а и освен това не разбирам тая ми ''институция'' според Конституцията на по високо ли стои от съдебната власт..

Мутрите от 90-те, мутирали в депутати и министри установиха, че огромните натрупвания в държавните фабрики и заводи вече с свършили и няма откъде да се краде. Остава само това, което населението има в домовете си или в обектите на дребния му бизнес. И ето, наследниците на Барона, на Иво Карамански, на Злати Златев- Златистия и всички останали индивиди известни с нулевия си принос за развитието на света, сега подготвят масово ограбване на населението на България!

"... Целта на предложените промени е обезпечаване на ефективната работа на КПКОНПИ..." Тази комисия е единствено за изпълнение на поръчки за натиск. Това е ефекта който се иска от нея.

си устройват хилядолетен райх, но ще им излезат криви сметките

Абе нещо страшно намирисва тука ! Образуват ти някакво дело и преди още да са доказали дали си виновен и да са те осъдили, комисията вече ти е разпродала цялото имущество ?! А, какво става ако ти спечелиш делото ? Дали комисията ще ти върне имуществото и нервите ? На мен ми се струва, че по този начин ще има вместо висящи дела в българските съдилища, доста спечелени в Страсбург дела от потърпевшите, за които държавата, сиреч обикновенния работник ще трябва да плаща !

Чета най-одобряваните коментари и КЪМ ДНЕШНА ДАТА те имат някъкво право . Но уверявам ви , и помнете ми думата , ще дойде време и ГЕРБ ще слезе от власт и този закон ще се стовари с ПЪЛНА СИЛА ИМЕННО ВЪРХУ ТЯХ !!! Съдбата има това свойство да напомня за себе си и да ВЪЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ над тези които смятат , че ще го избегнат. Моля запомнете това ОБЕЩАНИЕ !!! Ще дойде време и ЩЕ ВИДИТЕ !!!

И аз така мисля ! А, дано ! С техните камъни, по техните глави !

Интересно как се приема закон с 106 гласа "за". Това дори не е 50% от броя депутати. А къде са другите 103 депутати освен тези участвали в гласуването до 240? Само лапат заплати без дори да присъстват на заседанията камо ли да гласуват. И това е редовна практика. Позор!

обвиняват те в нещо, идва комисията, решава какво да ти вземе, взима го, пък ти после се жалвай на арменския поп

Елита ни е изграден от неуки хора и те са поставени там точн заради това им качество .Кой има интерес държавата ни да е слаба ?Отговора е прост -ВСИЧКИ останали държави.

Диктатура!!! Какво следва.... разстрели без съд и присъда?

Нещо в държавата се обърква тотално. Не че не трябва борба с корупцията -напротив, трябва, и то здраво. Но защо точно по този начин, а не съгласно нормалните закони , както е по целия свят. Значи, и с присъда и без присъда, и виновен и невинен, и при течащо и при спряно производство, изобщо вСЯКОГА, КОГАТО НЯКОЙ СИ ПОИСКА, може да ти конфискуват имуществото. Това виновен-невинен, няма никакво значение. Нещо ми намирисва на Народния съд. И каква е тази Гражданска конфискация - няма ли си законови институции и органи, които да решават тези неща. То иначе народът може да реши да спретне един Граждански арест да кажем на депутатите - какво ще правят тогава ? Първи ще пищят, че е беззаконие. А сега го налагат.

Пази Боже от глупави и работливи хора на власт. А ние имаме не просто глупави, а идиоти.

Гражданска конфискация, може, но граждански арест не може!!!

Тоест, правят закон, който ВКС ясно им казва, че е противоконституционен. Обаче на един човек като му запорират всичко за 2-3 години докато мине през съдилищата и той го пиши бегал. С този закон стимулират прокуратурата да повдига недоказани обвинения, които после са основание за гражданска конфискация. Съдът те обявява за невинен, но имуществото ти е конфискувано. Предвиждам купища успешни дела срещу България.

Даниелчо е салабоумен полуюрист, който се постави над ВКС. Що направо не закрият ВКС, след като някаква комисия със случайно попаднали хора/ с дипломи от шуменския русенския технически/ под началството на това лице, прави с правораздаването каквото си поиска. Стана му практика да променя закони с преходни и заключителни разпоредби на други, разби основен принцип в нашето право, че законът не може да бъде с обратна сила , но вече се явява като извънредна инстанция и контролира решения на вкс???

ВКС и Лозан Панов са последните защитници на законите и правовия ред. Паднат ли те пада и България! Даникириловци, Гешевци и послушни шпиц. команди от спец. прокурори и съдии ще могат да разкатаят фамилията на всеки, който не носи потрета на вожда и не гласува правилно.

С няколко думи народният,(тоест боковият)съд се връща,но какво да очакваме от комунисти!

Senator1

При гражданските дела масово прилагат ПРЕКРАТЯВАНЕ на производството.Макар че има строги условия кога да се приложи прекратяване, съдилищата масаво пррекратяват дела, които или не им се иска да гледат или са платени от страната.

Правосъдие по герберски. Крайно време е Темида да си развърже очите и да види какви ги вършат.

Изумен съм. Написах дръжте крадеца, и дебилите са против. Явно тук пишат и престъпници.

Те това е закон! Сега може и без да е започнало разследване, да си спретнем един Народен съд и да ... нали се сещате ... от 1989 до сега ...

...и последно коя истанция е последна ,тази комисия досега не е доказала ,че е коректна /т.е.че спазва закона / и хвърля в пространството обвинения без доказателства ...Тази комисия ,както и този незнам какъв си съд, действат като рекетьорска банда !

Добро решение. Дръжте крадеца.