Добрич и Тутракан вече са градове на Българската бойна слава

Единодушно решение заради Тутраканската и Добричката епопея от 1916 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че през Първата световна война българската войска в Добруджа е навряла руския башибозук на кучето под опашката.

За войската добре, но самите градове какво отношение имат към събитията? Цялата бутафория е, че сме били руснаците! Ами турците като са бит навсякъде?

Парламентът обяви Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава. Значи напразно се бях притеснил. Тъкмо се бях хвърлил в излишни кахъри, какво ще приемат денс депутатите, за да ни се повиши качеството на живот.

При Добрич и Тутракан българските войски разбиват руските и румънски войски! Основна заслуга за това има конницата на ген Колев. 36 СОУ е носило неговото име, но след 1944 е прекръстено на Максим Горки-за наказание на българите! КОГА ЩЕ БЪДЕ ВЪРНАТО ИМЕТО НА 36 СОУ?????

как може! тутракан да е обявен, а каспичан не ?!?! да ви имам и имената градски хихих

Иво , пак не си си пил хапчетата !

Ген КОЛЕВ, КОГА ЩЕ ВЪРНЕТЕ ИМЕТО НА 36СОУ ? Преди 1944г то се е наричало "ген КОЛЕВ", а след 1944 са го прекръстили на МАКСИМ ГОРКИ?

Браво ! Едно добро дело за българската история и национална памет да свършат !

да, затова ли ги превърнаха в икономически паметници ... от благодарност

Що за хора сте ? Във всичко търсите негативизъм и политика ! Говорим за национална гордост - ЗАЩО 100 години никой не го направи ? Нека да уважаваме добрите дела !

По правилният въпрос е защо го правят 102 години по-късно, а не го направиха преди 2 години? Ами да, за да потушат малко недоволството на народа.

До БХ , ами ти защо не запретна ръкави и да го предложиш по рано , стига с тия тролски номера !