Европейска офанзива срещу България в Шенген

Датски евродепутати са поискали правителството на северноевропейската страна да подкрепи Франция и Германия в противопоставянето им на ранно присъединяване на България и Румъния към Шенген.

Обратно в новината

Коментари - Европейска офанзива срещу България в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото напъните на българските политици са по посока на опаковката (лъскава и с панделки). Съдържанието, за съжаление, не е качествено.

Виж къв хубав батка си а не се ли сещаш да пооправиш нащо двор4е че тогава да им ревеш на тия за шенген.Кой иска паразити в двора си?

Правя си аз вкъщи купон с дрескод. Мъкне се некъф мангал у смокинг и вика: Ма я съм у дрескодо! Е па у дрескодо си, ама я те не знам и съм си дома, така че аре марш... Демек: Може да съм сноб, ама вкъщи имам право да си снобея колкото си ща! А ако съм от другата страна и ме отхвърлят с единствения аргумент, че не ме щат, еми... ако имам достойнство, ще се махна и повече няма да стъпя там, освен ако не ми се помолят. И няма значение какви били процедурите, а само това - имам ли аз достойнство и самочувствие или нямам. ПП: Естествено, добре е самочувствието да е с покритие.

Бравос на твоя даскал. Като няма достойнство човек , квото и да има .то е за други.---------Що ли се сетих за сериал с един Петко ...тъжна ни е историята, но пък ни е яка гърбината. И с налъми и с ботуши, нашия код е географско изпитание.

явно и ти си от онези дришльовци,които първо гледат да коментират мнимите недостатъци,които си въобразяват,че са открили в другия,а не темата!А като недорасъл достатъчно ще отбележа,че за разлика от тебе не разчитах на информацията от в-к "Работническо дело",който беше първи лъжец в държавата ,а на информацииката в едни по-други места,която излизаше ежедневно и не стигаше до мърльовците,четящи "делото"!А тя беше ужасна,но повече не смятам да просвещавам глупавите наивници!

На кой му трябва България в ШЕнген - на престъпниците, за да получават информация от корумпираната ни полиция къде и кой се издирва. Такава, за която арестуваха български мафиот, след пуснато от Германия искане за екстрадация, което корумпиран български съд отхвърли и те се принудиха да ползват системата на Шенген. Докато в България властва мафията и ДС (а това ще бъде сигурно в следващите 500 години), никакъв Шенген, както се казва, ако ще турско да стане всичкото.

Право в шестицата!! Абсолютно си прав! Да не говорим, че не сме дорасли във всяко едно отношение за това!!

Напротив, в много отношения сме ги надрасли тези в Шенген. Напр. народът знаеше, че ни набутват в ЕС в разцвета на сивата икономика, но всеки, който се опитваше да го обяснява, беше наричан презрително "евро скептик". Сега ни тикат в Шенген в разцвета на престъпността и корупцията. Лошото е, че някой подкупва или заплашва хора в правителството ни от много време и колкото и да митингуваме и да гласуваме резултатът е против всички нас.

Атакуването на "шенгенското пространство" вече 22 години стана национален спорт. Жалко е за кадърните люде, които безвъзвратно загуби Майка България. Затова пък, ние "лошия мартриЯл", сме защитени тук от емигрански вълни. За всяко нещо, се плаща. Да не си мисли някой, че има "безплатен обяд". По-добре да се храниш с хляб, лук и сол да се храниш ... и да не те интересува, че брутния вътрешен продукт бил мижав. За тази дейност носи отговорност КОЛОНИАЛНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, назначавана от Великите сили. Смяната на "модела" е извън колективните усилия на българския народ. Изборите не са "изход", летален изход. Поради тази причина Бойко Борисов заяви в Загреб преди два дни: "НИЕ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕМ ДОБРЕ!" За потенциалните арабски емигранти това "добре" е лошо. Такава една "оценка" все още ни пази от "НАШАТА ПОЛИЦИЯ МЕ ПАЗИ!".

1)"За тази дейност носи отговорност КОЛОНИАЛНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, назначавана от Великите сили." - не разбирам, какво искат Великите сили? Те ги назначават и корумпират, а сега две от тях вият, че имало корупция. 2)"Смяната на "модела" е извън колективните усилия на българския народ." - това го подозирам, но трябва да има все някакъв изход!

Боко, сменете Конституцията, защо се дръпна на РЗС по темата!?!Променете всички закони за съдебната власт и я направете бърза и ефективна, махнете ивунитетите, само за едра шарка да се имунизират хората. Народът падна с 2 милиона, намалете депутатите наполовина, намалете държавния апарат и МВР чиновничеството на половина. Колкото повече чиновници, толкова повече корупция. С тия съдии и прокурори няма да влезете в Шенген, ще си стоите в Джендем. На мен не ми трябва Шенгена, а на мутроядите и мошениците, които да кръстосват на воля и се крият.

Това е истината - "На мен не ми трябва Шенгена, а на мутроядите и мошениците, които да кръстосват на воля и се крият."

когато е за свободен доступ до пазарите ни и да ни използват за евтина работна ръка им отърва, но иначе за всички наши права се дърпат.

Е нали една сграда трябваше да измажем, какво стана? И няма нужда да се притесняваме-те Шенгенците сами ще дойдат тука, нали България е "ДОБРО" място за живеене, няма опасност от тероризъм, защото на всеки ъгъл се продава дюнер....и още ред други глупости!

Все пак, защо не се задава пряко въпроса: "Защо е нужно да сме в Шенген?". Сигурно е малко по-удобно, особено за хората, които пътуват често, но това е свързано с огромни (за страната ни) допълнителни разходи... Защо Великобритания не желае да бъде в Шенгенската зона?

Хайде ние да започваме офанзива срещу Шенген и срещу ЕС!Шенген не ни трябва,има опасност разни западняци да се домъкнат тук и да останат!ЕС не е СЪЮЗ,а картел,в който правилата се създават и променят според кефа на богатите лицемери!

няма какво да се сърдим. хората са прави. не сме готови нито ние, нито румънците. това че полиците ни надъхват, че сме готови, но не щат да ни приемат, си е тяхна пропагадна. но не сме. как ще спрем нелегалната имиграция към еу, след като не можем да се справим с корумцията по границите. има логика. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

що бе, нали тоя месец трябваше да сме в шенгенското?!

ilu6a

Само така-на кого са му притрябвали в уредената държава,мързеливите и нагли българи!!! Никаква милост!!! Скоро ще ни изритат и от Европейския съюз и с право!!!

Не позна! Първо ще си останем в ЕС! 2-Ще влезем и в шенген! Да живее България!

Ти, ако си нагъл и мързелив си е твой проблем. Явно си пълен комплексар да правиш подобни обобщения за всички българи. В Холандия под българи обикновено разбират роми, защото те им се набиват в очите. Даже в самите статии си го пишат вече холандците - български роми (последната статия, която ми попадна беше във Volkskrant). Като им виснат на техните вратове им тежат, като са в България - правата им не били спазвани. Влизане в Шенген - България няма полза! Така, че Данк Ю Вел, ако не ни приемат!

Срам ме е от хора с твоето мислене. Да слагаш една цяла нация под общ знаменател говори за много слаб интелект. Пролемът са милионите цигански отрепки обитаващи Румъния и България, които вече достатъчно ни опетниха в цяла Европа. Но какво да се прави, нали сме либерална демокрация следвайки примера на Дания и други...освен да си ги гледаме ромите друго не ни остава.

Като чета коментарите ,ми става ясно колко прост народ сме!Поне 90% от пишещите не са "помирисвали"Европа!Правят глупави и некомпетентни изказвания без да са наясно,че държава се променя много ,неимоверно трудно ако е била десетилетия наред на "грешния коловоз!"Комунистическата аморалност до такава степен е станала вътрешноприсъща черта на нашия народ,че да се правят някакви сравнения с която и да е страна от ЕС е глупаво до абсурд!

явно си с жълто около човката. преди 20-тина година, когато избухна демокрацията, България нямаше почти никакъв проблем с престъпността, особено ако го сравним с проблемите на прехваления ви Запад. струва ми се, че мозъчето ти е доста изпилено и изшлайфано, но който сам на себе си е враг, той друг не люби, няма мил и драг, че така и ти.

Ти си патриот, но за Русия, не за България. Ходи си там. Демокрацията била избухнала. Избухнала ти е червената глава на тебе.

България преди 20 години имаше страшен проблем с престъпността! Целия комунистически режим беше престъпен! Дори със закон комунизмът е обявен за престъпен режим! ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

Мръсните комунисти признаха македонската нация, мръсните комунисти преговаряха да подарят Благоевград на югославия, мръсните омунисти пращаха в затвора българите, които отказваха да се пишат македонци. великият писател е например пращан в комунистически затвор и концлагер и е бил изселван от София-защото отказва да се пише македонец! Комунягите не се спряха дори великия Димитър талев да пратят по лагери и затвори-заради българския патриотизъм на Талев. В концлагерите на комунизма загинаха десетки хиляди, още неизвестен брой изкараха ужасите на лагерите като политзатоврници. прочети книгата на Стоян Бицов -"Преживяно"

България ли е нямала проблем с престъпността бе човече мъничко!? Я прочети за над 240-те убити свещенници и монахини-убити от комунистите,заради това ,че са били християни! "Монахини издириха над 240 убити свещеници, монаси, монахини и миряни, загинали в комунистическите лагери на смъртта и разстреляни заради вярата в годините на атеистичния режим. Голяма част от тях ще бъдат канонизирани за свети мъченици, съобщиха от Синодалната палата вчера. В резултат на неколкогодишно изследване игуменката на Калоферския манастир Свето Въведение Богородично монахиня Валентина Друмева е открила сведения за 200 човека, загубили живота си за вярата. Около 120 от тях са убити в лагерите на смъртта, затворите и арестите на милицията, а останалите - направо разстрелвани."

Да! Определено е така.

И аз това казвам, но все едно на глухи говоря. Комунистическата утопия и упадъка на любимия СССР е подействал негативно на слуховия им апарат.

Като няма кой да ти слуша идиотщините, недей да зяеш. Проста работа!

Ква ЕВРОПА и кви 5 лева? Скоро целият свят ще е една ОГРОМНА КОЧИНА! Най-добре да си стоим в нашта кочинка и да си грухтим на воля!

Драги Оber и antikom, що не вземете да потърсите и да видите какви са били цифрите през напр. `88, `89 г. за БВП, за износа /какво и за къде е/ за дълга и др. подобни за България, пък тогава пак говорете. А, вижте и външни данни за нивото на образование, заболеваемост и смъртност какво е било и какво е сега. Папагали...

Ами да, защото тогава българските турци работеха все още в България, тогава имахте добри резултати.

Не е прост народ оцелявал между три империи. Е, може би земята да ни е такава а не главите или гените. Борисов е прав, че трябва да сме подобаващо оценени за скъпо платените от нас промени и успехи.Ясно е че ако няма Шенген - качествената работна ръка в България ще намалее, ще трябва да се вдигат заплати а пенсионерите ще са тук - повече. Ако си на мястото на Борисов - ще ти стиска ли? ЕС трябва да признае трудностите в граничните си специално южни зони и да ги ФИНАНСИРА, докато не са станали гранични на друг съюз....Хайде по гордо - все пак 1300 години не е вятър работа. Засрамете се - пише ви турчин.

Колкото и да я миришеш Еврапа, сега тя няма да ти каже истината. Комунистите са хора, които са искали да правят общество, подобно на проекта "Венера" на французина Jaques Fresco, инициирал движението Zeitgeist. Но те отдавна са избити и обезопасени. Тези, за които говориш обезцениха идеята, измислиха преходен период - социализъм и сега са първите и най-големи, алчни и безскрупулни капиталисти. Ка-пи-та-лис-ти!

На това му казват: "Парен каша духа".

..е наистина ми писна от тези стани, котио имат за цел само да критикуват..еиииииии осахнаите се бе, някои от вас са много по зле...даите шанс на нашата страна....наитина ми писна!

Я, имало още НАИВНИЦИ! До 4 юни може и да НЯМА ВЕЧЕ ШЕНГЕН и ЕС! Виж ВОЙНА ЩЕ ИМА. ПРОВЕРЕНО!

"... извършени в голяма част от случаите от румънски престъпници.". Това ми се чини много трудно да се докаже. Черни овце има навсякъде, къде повече, къде по-малко. Дори и в Дания. Дано този депутат може да цитира достоверен статистически източник, че иначе румънското правителство като едното нищо може да го осъди за клевета. А иначе, много от коментарите са наистина потресаващи. Не можем да живеем изолирани, особено при положението на банкрут, в което бяхме преди няколко години. У няс няма пари. За да се оправим, трябва да влязат капитали. И Европа е най-евтиното решение. Крайно време е всеки българин да разбере : Дали ни харесва или не, пътят на България МИНАВА ПРЕЗ ШЕНГЕН. Няма алтернатива.

Я потърсете в интернет статии за убийството на китове от датчани-кърваво, ужасяващо зрелище-на което датчаните водят децата си да гледат, и се забавляват! Кръв и ужас-е това което става при убийството на хиляди китове-от датчаните.

22 години България се държи на международнаат арена двулико. От една страна страната е разяждана от корупция, диво разграбване, фантастични прояви на липса на култура, на триумф на чизмите и бухалките, на цялата палитра от античовешки прийоми и подходи. Страната е разграден двор, без ред, законност и логика на управление. От друга страна България е открито настроена, в лицето на своята политическа класа, против Европа, САЩ , евреите, арабите, другомислещите. Тя е пряк продължител на монархо-фашизма, макар и да полага наистови усилия да скрие това антидемократично, антинационално поведение. Съвсем логично Западът - всепризнат враг на нашата лидерска класа - е против нас. Трагичното е, че хората ни плащат за идиотщините на управляващите ни самозванци и шарлатани. И това няма да спре, докато те не си отидан завинаги от живота ни.

Грешиш ,на руско-сибирския комунизъм .

стига с тоя унизителен национален мазохизъм!Сигурно всеки от вас, който ругае българите като цяло, е убеден, че лично той прави добро изключение. Колко милиона българи са като всеки от вас - доброто изключение? Ние сме народ като другите народи - с добри и лоши и т.н. Разликата е, че западните колонизатори и лицемери в наше лице каквото и да правим виждат втора категория хора. Те хем ни налагат ограбващи правила, изисквания и разпореждания, хем непрекъснато лично и главно чрез медиите ни внушават до побъркване разрушителен национален мазохизъм, за да изпитваме вина, а не гняв. Не казвам, че сме идеални, но не ние водим войни, крадем чужди ресурси, заробваме икономически, грандоманеем и т.н. На нас не ни трябва Шенген, за да бъкаме от бежански лагери. На западните лицемери им трябва България.

Съгласен съм с теб но има едно но.В България лошите са навън а добрите в затвора.След като си ощетил държавата с милиони а плащаш глоба в хиляди как ще искаш да ни приемат в Шенгенското пространство..

Така е. Точно така стоят нещата. Най-мръсната война е чрез манипулиране на съзнанието - "за да изпитваме вина, а не гняв". На пръв поглед, правителствата от Шенген са прави за корупцията у нас. Но никой нищо не казва, с каква цел, реално работят десетките политически фондации от Европа и САЩ. Всички те финансират всевъзможни институти, които повече от 20 г. "изследват" демокрацията у нас. Практически, те диктуват на управляващите политиката и поведението на медиите. Резултатът от работата на тези фондации е пред очите ни, но причините няма да ги прочетем в новините.

Долни двуличници, корупция има и при тях. Реалния им страх е от нашествие на български и румънски роми. Но България не може само да плаща и да се съобразява с техните правила, а "цивилизованите" европейци да променят договорените условия когато и както им скимне. Ако имаме достойно правителство, а не п...ки, трябва да последва остра реакция от България.

Не е въпроса в ромите, и не е проблемът в емиграцията-и без да сме в шенген можеш свободно да се заселиш където искаш в ЕС-и то напълно законно!

Някой ял ли е от новия леб? Не моа веке да дъвча тия ластици!

Ами правилно са направили Евродепутатите. То е чудно как изобщо сме в европейския съюз още, камоли пък в Шенген.

Пишеш глупости! България е прекрасна държава, а на тебе като не ти харесва-марш, прав ти път! Аз лично обичам родната ми държава, и категорично България отговаря на всички критерии за членство в ЕС!

ти да не си държавен служител?

Ти нормален ли си или си от тези, на които им плащат да казват на черното бяло?? Посочи поне един критерий по който ние отговаряме на европейските такива?? Та Улици, магистрали, жилищни и курортни комплекси, инфраструктурите (дори и в столицата - вж. Циганската махала, гетата в Пловдив, Сливен и почти всички градове и градчета), административните, управленските, медицинските, правоохранителните, правораздавателните органи, ПОСОЧЕТЕ поне една област от нашия живот, която в някаква степен може да се сравни с добрите практики на читавите държави!! БЕЗ да ми цитирате изключенията за изперкали тинейджъри от Германия, педофили от Белгия и пр., което като изключения само ПОТВЪРЖДАВА правилото!!

Сега ако нашите управници са умни биха направили следното : 1./ Отказване от Шенген поради очевидно приложен двоен стандарт от старите членки и обвързването това с приемане на мигранти от Африка. 2./ Засилване на граничните пунктове 3./ Злепоставяне на ЕУ заради приложената двойнствена политика. Да ги видим как ще се мазнат след това като им цъфне робовладелския манталитет пред цял свят. Да си ги държат при тях арабеските и мюсулманите като са им толкова мили.

направо да гласуват да ни махнат от ЕС и да си останем цигански развъдник както и до СЕГА СМЕ СИ ТАКЪВ! не виждате ли? а и пускаш новините - наблягат САМО върху негативните такива! :(

еми съгласен съм с европейците, само дето скоро няма да видим шенген, ако чакаме да се оправи корупцията :)))

хайде сега-при тях все едно няма корупция-например черните партиини каси в голяма западна държава, покупите давани от известна западна фирма, скандалът с поръчките за военни доставки в др. западна държава и тн.

Най-корумпираната и мафиотска страна в Европа все пак е Италия / имам пред вид че Русия не е изцяло в Европа / .Ми защо не я изключат и нея ??

Европейците се усетиха. Късно е чадо. Мандалото хлопна. Като се започне от Римската империя, Византия, Отоманската империя, Третия райх, Социалистическата система всички изчезнаха. Сега е ред на НАТО и Евросъюза. Ако се погледне реално няма зщо да се притесняват за турската граница. То за едни крави изпратиха снайперисти и хеликоптери, какво остава за хора.

Хайде всичкото кафяв, мързелив и крадлив животно аут от хранилките на Родината ... Те си мислеха че ще ги храним до безкрайност милинките ... Хайде обратно кой от който катун е дошъл ... Подкупиха ни чиновниците да се наместят по всички топли местенца ... Ма те само това и чакаха нашичките бюрократчета ... Ей че системка си създадоха ... ние да им бачкаме а те да ни мачкат. Аре всеки в родния му мангалистан обратно който от където е дошъл да папате песоко.

до като македония неси заварне ограбените земи от булгария-шенген ярак.

Ко каза :-)))))))))))))))))))

Завий се хубаво,че нещо става течение.Изстинал си и бълнуваш

Ами Дания кога ще се пребори с употребата на дрога? Франция кога ще се пребори с национализма ? Германия кога ще спре с лицемерните си двойни стандарти спрямо източна Европа?

Е, как да ни приемат в Шенген, след като Цеко кОпа трупове из поляните с багер, Мазен Миро рече, че в зимните курорти тровят туристите с храна, а пред летния сезон рече, че в летните курорти предлагат само развалени манджи... Бе - дреме ни. Имаме си Стара планина, ще си я ручаме с новио лебец, ама тая държава - няма да се оправи докато не се въведат строги закони за качеството на тоалетната хартия!

разбира се че не сме готови за Шенген. само вижте какви коментари пуска народа по темата, абсолютни олигофрени. селски манталитет

Какво, по-точно, имаш предвид за коментарите а, скункс неграмотен?

Ъъ, точно теб визираше под "селски" манталитет. Истината е, че всичко беше и ще е наред, докато не ви се позволява да си показвате простотията.

Коста, напълно те подкрепям. Кой ще иска такива простаци и мързеливци,като нас!?Барабар с циганите да ходим за помощи, щото ние за малко не работим. Погледни ги тия дето най-много знаят по цял ден чатят тука, после искат европейски заплати, той днес 2 лева не е изкарал, ама иначе първа писта да плюе по хората дето правят нещо за тая държава.

Доста сме по-работливи от гърци, португалци и тн! А кой е простак-само ще ти кажа,че лично съм виждал англичани да дъвчат дъвка в софийската опера

Абсолютно си прав, аз се потресох от коментарите!!! Господ да ни пази, щом това са ни сънародниците, нищо добро не я чака горката България! Щом така ограничено разсъждава масата в България, няма никога да станем нормална бяла държава, винаги ще бъдем бананова република, в която корупция и престъпност ще управляват простия народ с ограничен селски манталитет!

Вижте сега за корупцията трябва две страни. Едната да дава другата да взема. Обаче кво да ги правим пушачите, дето ти навират фасове? Едва ли на западняците ще им хареса някой да се мотка по улиците или в хотелските стай с цигара, на работното място просто абсурд!

Сега разбирам какво има предвид драскачът Kosta - разбрах кой е олигофренът във форума! Евала, батка, разкошен коментар си праснал!

Ти си тежко болен, братле!

Не си уточнил къде ти навират фасовете гадните пушачи, в устенцата или отдире?

Не ни трябва ни Шенген, ни ЕС.Бойко да ни извади от ЕС за да се пооправим малко.

Защо и срещу какво и кого подскачаме, като ужилени? Нима не знаем за безобразната корупция по митници и контролни органи?!?! Нима има осъдени и с конфискувано имущество висши държавни чиновници?! Колко от тези ограбили държавата със заменки, умишлени и фрапиращи неизгодни сделки са осъдени?!Нима митничари, служители на КАТ и дори надзиратели в затвори могат да обяснят имуществата си и тези на роднините?! Нима ГЕРБ не бяха избрани, за да се справят и поправят точно това?!?!

много точно,като добавим и колко мургави б.г. са там и те от това вадят изводи какви сме като нация.

Не мисля, че коруцията е измерима в България, ако е по какъв показател? - т.е. те няма как да ни опрекват за нещо което го няма. - в същото време, такова изискване не е имало за другите членки. Т.е. защо трябва да го има за нас?

А ти да не мислиш,че в Дания е по-различно същата кочина и курупция колкото си щеш...това е лицемерия,ама и на нас ни е добре отвън Шинген,да държими черните негри и арабески по-надалеч....

България е все повече в ситуацията на вързано куче което яде бой и няма къде да избяга. Срещу свободно движение на хора , стоки и капитали ние си жертвахме независимостта, границите отворихме, валутата завързахме и изпълняваме вярно всички команди. Обаче нито едно от трите не се е случило и не искат да се случи, зашото ЕС иска колонии а не раноправни челнове. Имаме само две алтернативи - да продължим да ядем бой до смърт или да ги захапем тези колонизатори до кръв да ги заболи. Национализация на всички чужди предприятия и капитали. Изгонване на всички западни фирми и инвеститори, затваряне на границите и мита за вносните стоки. Излизане от ЕС и контакт само с държави които са ни близки и няма да ни цакат.

А де! Политиците са продажници и никога няма да го направят. Стамболов го е казал на времето "всичко е добро, което е добро за България". Де да беше жив!!

Аман от тинейджърско-Сидероффски простотий! Една държава трябва да води политика, съобразена с интересите й в бъдеще, не спрямо някакви си емоции и полуистини от миналото. Подобни малоумни изцепки, каквито си написал, има само в страните от 3тия свят и не знам дали на някого са донесли нещо добро. Между другото кое в посочените от Датчаните видя като колонизиращо или в наш ущърб? Примерно, че неукия ти Вожд и родата му не трябваше да ги пускаъ безнаказано от ареста ли?

Браво! Така трябва да се постъпи! Членството в ЕС на България е ТОТАЛНО излишно. Поредния ход с българската пешка към чакащите царе и царици да ни изхвърлят от играта, колкото повече си слагаме главата - толкова повече ще ни я бият с навития вестник! Всичко това е замаска - лъжат хората и хвърлят прах в очите, после ние ще си ядем дървата. Аз предлагам да спретнат коалиция "Балканс" само наще си държави!!!! (граници, мита, пазари) иначе България да си е самостоятелна соверенна държава! Свобода или СМЪРТ !!!

Стига комунизъм ,60г. стигат,-точно това е причината да не ни искат в шенген .Всички трябва да са равни пред закона, но как да стане, като тия които окрадоха България държат икономиката на държавата.

СПОКО, МАЛКО ОСТАНА! Скоро КОЧИНАТА ще обхване целият свят и ние направо ще се отзовем в РАЯ!

отдавна - направиха компромис за приемането ни в ЕС, разбаха, че са сбъркали и сега не искат да направят втора грешка с Шенген. А ако се запитаме наистина - за какво ни е? Смислен отговор едва ли няко ще даде. Сигурно само за да се начеша честолюбието на премиера Тиквата. Англия и Ирландия не са в Шенген и си им е добре.

Мда, грешка на европейците, за която плаща обикновения човек в България с неадекватно високите цени (които скочиха в пъти след приемането ни в ЕС) и мизерните доходи (каквито са на повечето в БГ). Какви точно са ползите от приемането ни в ЕС? Нека ни напраят услугата и да не ни приемат в Шенген, за да не се превърнем в страна бежански лагер. Защото нашите политици не са толкова хитри, като Берлускони, който ги работи сега. И много здраве да им кажем все имам чувството, че няма да стане по-зле.

Естествена реакция. Аз като гледам какво е да живея у нас и ме побиват тръпки на ужас, а защо си мислим, че Европа я управляват безмозъчни мутри като у нас- няма май такова нещо, колкото и да крадат там хоратя явно по малко работа свършват от време на време и затова нещата вървят. А ако някой си мисли, че не виждат какви кретени ни управляват- жестоко се лъже, но явно хората там гледат само сейр и няма нищо да ни кажат- такъв е етикета!! А великите и тъпи приказки на Борисов и Цветанов- Влизаме????? Ама друг път другари милиционери!!!

Да не ми се правят датчаните на света вода ненапита. Корупция има навсякъде, само че при тях е по-завоалирана. За какво са ни взели тогава в Европа, да се бяха усетили преди. Сега е вече късно. Техните държави вече след едно поколение няма да са същите, защото са пълни с араби, турци, черни и пр. Това което става в Източна Европа, предстои с пълна сила и още по-лошо да се случи в техните държави. А дали в тяхната държава няма кръгове на интереси, лобита и пр. Да не би те да не се облажват? Стига вече с тая тъпа Европа.

изгонете ни,ще ви обаркаме сбарканата демокрация

Подкрепям господата евродепутати.

Европа и без това е пълна с всякакъв боклук,така че колкото по късно си отворим границите за тях,толкова по-добре.България по-дълго ще остане чиста територия.Нагледахме се на шалвари в центъра на Париж.

не саради сакскобургоцки-сабележете ,а саради мутренско -мафиоцкия облик на бг!!!тапа назя,с осте по-тап морал!!!ваведете ред в мислите си и отделете главното от второстепенното!!!научете се от две л..на да исбирате по-малко мирисливото!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Толкова са ти смешни писанията, че или научи добре фонетиката, или по-добре не пиши тук!

Абе какъв Шевген бе, да ни напъплят араби и негри, да си ги държат при тях.