ГЕРБ: 10% данък лихва по всички влогове, без детските

Лихвите по всички видове влогове с изключение на детските ще бъдат облагани с 10% данък от догодина, съобщи Менда Стоянова.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: 10% данък лихва по всички влогове, без детските | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е Георги, напълно прав си, вместо да увеличат лихвите те ги намаляват още повече с този данък от 10%. Като гледам вече ще е все едно дали ще си държим парите под дюшека, в буркан или в банка. Така или иначе инфлацията ще ги изяде за нула време.

Лихвите и в момента по АБСОЛЮТНО всички депозити са прекалено ниски за да се намаляват още повече с тези 10% данък лихва!!! Когато лихвите по депозитите бяха по 8-9%, тогава 20%, дори 30% данък върху лихвите щеше да е справедливо. Сега обаче лихвите върху депозитите които предлагат банките са от порядъка на 1-2, максимум до 3% на годишна база. Дори и да не се начислява никакъв данък върху тях, тези микроскопични лихви не са в състояние да покрият дори и половината от годишната инфлация на повечето хранителни и други стоки и услуги, какво остава ако се удържи от тях и 10% данък лихва. Тоест сбора от салдото + начислената лихва на датата на падежа на депозита не придобиват по голяма покупателна способност от сумата само на салдото към датата на откриване на депозита!!! Тоест в момента парите ни в банките(депозитите) се обезценяват достатъчно бързо дори и без върху лихвите по депозитите да се начислява какъвто и да било данък!

Кое му е противообщественото, че ми триете коментара??? Всъщност точно това което прави бойко борисов е ПРОТИВООБЩЕСТВЕНО !!! НАПРАВО Е ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!

Аз викам да се съберем повече народ и да удариме един хубав тупаник на тая дебела оядена крадлива свиня наречена "бойко борисов" !!!! Пиша го нарочно с малки букви. Този боклук заслужава на кръст да го разпнем в центъра на София за назидание на народа! Съсипа държавата из основи и доизпи кръвчицата на и бездруго мизерстващия народ, като мизерстащия е разбира се съвсем леко казано. А бе направо костния мозък ни узсмука този вампир. Налагат ни кръвен данък върху тези супер леко казано смехотворни лихви в момента, които едва едва обират инфлацията и възпират парите ни в банката да не се превърнат след време на 1 кило сирене. Тоест лихвите в момента да се считат за какъвто и да било доход и дума не може да става!!!И ако да налагаш кръвен данък върху тези и бездруго жалки лихви не е престъпление здраве му кажи... Супер ниските лихви в момента едва компенсира високата инфлация на хранителните продукти, транспортинте и други услуги, а тези изедници искат да ни ги намалят още с този данък. Тоест дори и цялата лихва(на 100%) да си я взимаме(сиреч без какъвто и да било данък върху нея) пак парите ни се обезценяват!!! Така че към момента лихвите върху депозите не са абсолютно никакъв доход, а който пише че са, значи е доста некомпетентен и/или маниакален привърженик на герб!!! А след като не е доход, значи и че облагането и с този КРЪВЕН ДАНЪК е ПРОТИВОЗАКОННО !!! Да не говорим и че тези пари се явяват неколкократно обложени с данък.

Неблагодарен наросме.Повишиха пенсиите,дадоха новогоишни и коледни добавки на част от пенсионерите;дадоха пари на майките;намериха пазар на тока и намалиха цената му;проължиха строежа на АМ "Марица" и "Струма",разплатиха се с бизнеса;изплатиха задържаното ДДС;намериха пазари на военно промишленния комплекс -не преложиха на работничките да си продават пръстените за хляб на децата И ПАК НЕ ГЛАСУВАХТЕ ЗА ТЯХ.РЕВЯХТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ... Сега ви повишават данъците,увеличават ви потребителската такса при лекарите и пак сте недоволни...

Извинете, господине, но не сме ги избрали. Те си купиха гласовете на неграмотници, които така или иначе са на държавната хранилка.

Искам и аз ... искам и аз ! Защо ме дискриминирате, леличко нагла и алчна и дебелокожа !

Трябва да е 100% , само да си даваме мангизите и те да ни ги крадат и разпъват локуми...

ГРОБ заделят десятък от вече оглозганите доходи, това е престъпление. Равносметка е следната: 10%(дод)+32%(доо)+20%(ддс)+10%(данък лихва)=72% данъци Като се включат и данък сгради, автомобили, винетки, акцизи и т.н.т работата много вони. Честита демокрация на целото пйпъл...!!! Само да си припомним , че по време на 500 години непосилно османско "присъствие" Бългъринат е плащал изтощителният за него ДЕСЯТЪК.

Що без детските бе тиквуне? Нека и децата да свикват от малки да плащат данък десятък на такива "лидери" като теб. ТО всъщност по турско робство е имало данък 10% сега е 20% ДДС и всичко останало, стига до 50%, сега и 10% от лихвите по влоговете. Аз като имам заем ще ми намалиш ли данъците с 10%? Аман от некадърници на власт.

Банките са откровени крадци, политиците техни слуги, а медиите глашатаи,

Да се КРАДЕ, без да си работил! Г - граби, Е - еж, Р - руши, Б - бягай!

Трябва да съм тотално превъртял за да си оставя парите на влог в някоя банка... Най добре в зелено и в буркана...там поне няма кой да ми ги облага...и няма да треперя на стари години ако изфалира пак изкуствено банката...

Най-добре е в злато!"Зеленото"е умрела работа! :)

И купуване на земя и имоти.

Когато дупетатите преджобват сметките на хората за да вземат от парите им, и с така прибраните пари си купуват нови служебни возила, и тънат в охолство , то това е нищо друго освен политическа НАГЛОСТ и ДЕБЕЛОКОЖИЕ. Съкратете безумно раздутата и некадърна държавна администрация. Съкратете броя служители в МВР , разходите за парламента и НСО, държавната субсидия за партиите и още куп други безумни харчове , а не да тършувате из сметките на хората.

Да не почваме с данъците, че там е един ужас! Например - акцизни стоки обложени с данък- ще рече данък на акциза... Данък върху данъка??? Или данък сгради - земята е моя, проектът е мой, въздухът над имота е мой, платил съм данък при закупуване... Все едно да си купя обувки и всяка година ми искат данък - защо?

лихвата е доход и по цял свят този доход е обложен с данък.

Я Опитай Пак ?!?

Явно светогледа ти е малко тесен и клони към гледна точка ! В държавите в които има такъв данък има и обратен компенсаторен механизъм а именно : лихвите които се плащат по заем са освободени от данъци. Какво ще кажеш като кажем "А" да кажем и "Б" и "В" и така до края на азбуката, ако можеш да се усетиш какво имам в предвид ?!

Какъв доход бе смешник, та лихвата едвам компенсира високата инфлация. Тоест дори и цялата лихва(на 100%) да си я взимаме(сиреч без какъвто и да било данък върху нея) пак парите ни се обезценяват!!!

А и като ще се сравняваме с чужбина, тогава да направят и заплатите и пенсиите като тези на чужденците, например минималната заплата да стане 5000лв както е в повечето държави в Европейския Съюз??? Да, ама не, нали? Тогава не ни сравнявай с чужбина ако обичаш!!!!

къде има минимална заплата 5000 лв?

Възмутително е отново ГЕРБ да въвеждат 10%-те процента данък върху депозитите, до кога Менда Стоянова ще бъде фактор в нашата страна?

Един път данък върху трудовото възнаграждение,след това заделените пари ако има такива на сметка някой лев и пак данък още един път...?

Аз викам да се съберем повече народ и да удариме един хубав тупаник на тая дебела оядена крадлива свиня наречена "бойко борисов" !!!! Пиша го нарочно с малки букви. Този боклук заслужава на кръст да го разпнем в центъра на София за назидание на народа! Съсипа държавата из основи и доизпи кръвчицата на и бездруго мизерстващия народ, като мизерстащия е разбира се съвсем леко казано. А бе направо костния мозък ни узсмука този вампир. Налагат ни кръвен данък върху тези супер леко казано смехотворни лихви в момента, които едва едва обират инфлацията и възпират парите ни в банката да не се превърнат след време на 1 кило сирене. Тоест за какъвто и да било доход и дума не може да става!!!И ако да налагаш кръвен данък върху тези и бездруго жалки лихви не е престъпление здраве му кажи...

както си четох и се сетих . ние българите сме десни социалисти ! когато да взимаме сме десни , когато трябва да даваме сме социалисти

Аз като съм беден кат църковна мишка, този въпрос въобще не ме интересува.

"...идеята на данъка е да бъде засилена инвестиционната активност на хората"!? Герберите явно живеят някъде другаде, но не и в нашия свят - и 99% от тях не са опитвали да инвестират в честен бизнес! Иначе щяха да знаят каква мъка ненагледна е това - късането на нерви, докато създадеш фирма, тоновете документи, които ти искат разни дребни чиновничета, на всяка крачка ти искат рушвет - иначе духаш супата, няма никаква сигурност - в смисъл, че обикновено утрешните закони вече не са като днешните, и губиш повече време в производството на купища нови и нови документи...тъкмо започнеш да печелиш - и мутрите ти идват "на гости" - и "снасяй", "снасяй" - докато ти избият чивиите и пратиш всичко и всички по дяволите... Така е - когато няма сигурност и непроменящи се всеки ден закони, Герб само ще си мечтае за инвестиционна активност на хората, за желаещи да създават работни места, за заможна средна класа и прочие ненаучна фантастика!

Кой е засегнатия ? Сметнете колко са лихвите ви в банките за година, и сметнете колко са десет процента. За тези, които платят петдесет лева на година мога да кажа, че са богати.

Въпросът е принципен. Тези пари 85 млн. лева на година няма да закърпят ямите в бюджета, нито ще стигнат за 1/4 изтребител на година, нито ще вдигнат инвестиционната активност. Дай да върнем и ергенския данък днес, утре да обложим пенсиите, другата седмица детските влогове ...

Какви 50лв. бе наблюдателю,за 2013г. съм платил 70лв. данък лихва при все че съм инвалид и не трябва да плащам данък доход.Да ама не,има депеш никоя банка да не издава документ посочващ удържания данък.В коя бяла страна има подобно нещо?Да ти крадат парите без документ и без да е ясно къде отиват и отиват ли изобщо в държавата тези пари.

за да платиш 70 лв при 8 % значи тебе няма да те мислим .

70 лв данък значи 30 000 лв влог . много е доходно да си имвалид у нас !

Крадци - ще си внасяме парите в чужбина.

А провери ли какви са условията там? Защото аз невиждам кяр от това

Още утре си прибирам паричките

Моите пари също ще отидат в банка извън мафиотско олигархичната територия българия.

Ако целта е да спестиш вервай ми много си се объркал

И сега като потекат едни инвестиционни реки-цяло наводнение ще настъпи! Само че, паричните потоци ще са към чуждите банки или към "буркан банк", защото и без това доверието в нашите банки е достатъчно разклатено! Дерзайте гербаджии!

Всички проблеми са решени! Само данъка върху лихвите им е най-спешния останал въпрос за решаване! Пълни глупаци!

Какво друго да се очаква от гербаджийски нагъл бирник - освен пребъркване на джобовете (сметките). Вместо да премахнат привилегиите при пенсиониране на корумпираните некадърни връзкари в МВР, вместо да обложат с данък нароилите се национални лотарии и други ЛАФКА -джийски хазартни игри, вместо да намалят партийната субсидия и да възстановят такса ВЕИ - ГЕРБ тръгнаха да ровят из джобовете на хората ОТНОВО !!! Те явно са сменили само тона , но НЕ и нравите и мераците за рекет над народа. ГЕРБ: веднъж = полицейски рекет ; ГЕРБ: втори път = грешка ; ГЕРБ: трети път - ще бъде катастрофа !!! Да поправим грешките и да не допуснем катастрофата да ни сполети. Първите действия на ГЕРБ са еквивалентни на назначаването на Пеевски ! Нека да не спим ами да излизаме пак по площадите защото дупетатите продължават да обслужват олигархията и енергийната мафия и да ТЪПЧАТ народа.

Познайте сега дали някой има интерес да влага в нашенските банки.. Хората по света вече банкират през мобилните си телефони, а ние се връщаме на броене на буркани със стотинки в мазето..

Ами това е ГЕРБ в действие, явно българите сме щастливи и искаме още много от същото. И Ще го получим...

данък на всички доходи

... поне 70 % - аиде поне + още 10% за бат' Бойко и кака Мента. >>> Мента 100янова - ще ви изменти на 100 %

и безсрочните влогове над 200 000 лв.

търся си безработна партия да ме разработва чрез подходящи за това луди.

"Според икономистите на ГЕРБ идеята на данъка е да бъде засилена инвестиционната активност на хората, при постоянно нарастващите се суми в депозити в банките." Дянков, като пусна този десятък при първия Бойков резил, какво стана с инвестиционната активност? Никаква не се видя. Вкарайте малко въображения поне, измислете друг претекст. Народът ви пусна втори път на изпит, да провери дали сте си научили урока този път, но май пак ще има късане.

За спестените ми пари съм си платил данъка по фиш. Защо ще ги облагат с данък втори път? Къде е логиката? Защо държавните служители не плащат данък? Г-жа Менда Стоянова да направи сметка колко са държавните служители, и като си платят данъка, колко пари ще влизат в бюджета всеки месец. Говоря за социална справедливост.

Интересно до какво ли добро ще стигнем вследствие на злините,причинени от тази ,,финансова,, експертка по бъркане в чужди джобове,т.е. крадла? Не желая да я коментирам дали е красива/грозна ,приятна/неприятна! Е,все пак ще кажа,че притежава известно дебелокожие.

От герберска политика нищо по-добро не може да се очаква. От тъпи чиновнички дето задниците им още синеят от индиго полза няма.

Г-жа Стоянова да не се бърка в работите и политиката на частни институции,каквито са голяма част от банките в България,за да не й пресушим кранчето.

...от ГЕРБ. Какви инвестиционни инициативи очаквате от нас,обикновените хора? Вие сте във властта и вие трябва да правите инициативи! Пък после ние ще се включим,ако имаме възможности и сме ЖИВИ като акционери например.Хайде,нали Меркел преди изборите каза,че ще помогне на ББ ако спечели изборите! Нека Ангела съдейства да открием работни места у нас в производства като поддоставчици на ,,Еърбъс,, например и др.големи консорциуми.Идеи и възможности безброй,но вие от властта трябва да създавате условия за инвестиции и производства, а не да чакате намерението на ,,Иван Петров,,. Що за умопобъркани икономисти-злосторници сте?

"Според икономистите на ГЕРБ идеята на данъка е да бъде засилена инвестиционната активност на хората, при постоянно нарастващите се суми в депозити в банките." Направо ще пукна от смях,...икономистите на ГЕРБ(?!?)искали да се засили...инвестиционната активност на хората(?!?)!!! Я ги покажете тези кои бяха и в какво са...инвестирали,та дават акъл и на останалите!!! И да видим тогава дали изобщо има такова животно като...икономистите на ГЕРБ!!! Ахмаците на мама и тате искат да дават акъл на онези,които отдавна са се пуснали от ръчичките на...мама,...и тате!!!

..ако ви натоварвам с моите мисли,може би отрицателно ми влияе и новолунието,чийто максимум ще бъде днес в 14:32 ч. На 25 октомври се завърнах от чужбина по време на снежната свинщина,която се бе изсипала над София. Самолетът заходи над ж.к.Люлин/Бакърена фабрика, Централна гара/Орландовци,след това прелетя над отвратителната Сточна гара и Ботевградско шосе. Още не мога да се отърся от ужаса и грозотата,която видях и в която живеем в България.Сега пък и тази МЕНТА СТОЯНОВА! ДОКОГА?

Мендо,а кога ще си намалите партийните субсидии бре,селски тарикати такива??? Докога тези,които работят и спестяват ще хранят тунеядци като теб??? Докога ще вземате пари наготово,за да си пълните бездънните джобове??? Кога ще започнете да откривате...реални работни места,които да носят ДДС на тази скапана кочина,която се води...държава(?!?),вместо да създавате напълно ненужно все нови и нови места за клатикуровци на държавна служба??? Докога,може ли тиквата,която имаш вместо глава на раменете си да даде смислен отговор???

Напънала се...Пръдлата и...се наакала в гащите!!! Менда ли си,Шмента ли си не те знам,ама явно доста ти е...обло пипето,щом от много напъване"прекопира"идеята на Дянков едно към едно!!! Мендо,Мендо,че то това щеше и дете,което тъкмо е спряло да се напикава в гащите да го предложи-да вземеш и да наложиш данък на готовите пари!?! Мърлячи такива,да не си мислите,че тези пари в банките са на хората,които са в Бантустан??? Ама и те глупави,пущините му прости,че не ви сложат кръста и да затворите цирка напълно!!! Ама току-виж скоро се и усетили?!?

Лихви върху депозитите се начисляват за частично компесиране на обесценяването на парите от инфлацията.Тези лихви са в пряка зависимост от размерана инфлация.Облагането на приходите от лихви е кпайно несправедливо,защото парите във влоговете вече са обложени с данък доход.Лихвата,която трябва да компесира ефекта от инфлация не е никакъв доход.Бандитска държава!

Имам ИН /Инвестиционно намерение/благодарение на икономистите от ГЕРБ и г-жа Мандра Стоянова! Вместо на депозит,ще инвестираме заедно с колеги и роднини /за да съберем по-голяма сума/ в завод за тоалетна хартия,на която ще бъдат отпечатани образите на политиците ни на прехода,които имат главна заслуга за процъфтяването на България по време на т.нар.демокрация! Чакам предложения!

С удоволствие ще ползвам такава хартия, но после ще се поизмия, за да не остане нещо от образите им по мен!

Това е Мандра Крадлева Стоянова!

Нищо, пак гласувайте за прикритите болшевики от ГЕРБ, сега не е Дянков който ехидно ни се подиграва от Москва сега е Мента ............ След като ни досъсипе и тя ще вземе някой приятен банков пост при колегите и Велчев и Дянков я в Москва я в Петербург ! А да ви е честито !!!!!!

гат взима парите от чар киро благо и беше на свинята *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.