Джими Картър: САЩ са олигархия, а не демокрация

Бившият американски президент Джими Картър заяви, че Съединените щати са по-скоро олигархия, а не демокрация.

Обратно в новината

Коментари - Джими Картър: САЩ са олигархия, а не демокрация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За нашенеца този лъже -а ние вярваме на маниполация .

..."Поддържай мира, отстоявай човешките права и казвай истината". - Съвет за Тръмп, който се "скара" с всички(без СА), спазва човешките права със стени и противоконституционни "декрети"...за "алтернативната истина" на един патологичен лъжец просто не си заслужава да говорим.

Все някой трябваше да го каже - "САЩ са олигархия, а не демокрация". И след като е казано "А", време е някой да каже и "Б". Цялата западна цивилизация е олигархия. И да продължи нататък с "В".

И цялата източа цивилизация е олигархия.

Не, няма А Б и В - всичко е едно и също, има тарикати и балъци. Тарикатите използват балъците. За да живуркат живота. Някои от тарикатите не са напълно осъзнати , е са такива, за сметка на това всички балъци са в пълна неизвестност за това, че са такива. Много рядко някой от едната група минава в другата. И е празник, когато тарикат реши да стане балък, направи съзнателен избор да работи за хората. Понякога се случва, много рядко.

Защо говори истини-нека стадото си остане тъпо.

Джими Картър е прав! САЩ по същество СА С ОЛИГАРХИЧНО УСТРОЙСТВО НА УПРАВЛЕНИЕ, И ПРИ ТОВА СЪВСЕМ ЯСНО ИЗРАЗЕНО. С елементи на фасадна демокрация! И всъщност ОТ ТАМ ЧЕРПЯТ СИЛА И НАШИТЕ, И РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ, ако трябва да продължим мисълтта си по темата!

Понеже на всички кравари (както и на бъл-та елита )имат дълги вратове (по-малки от жираф)и късно им идва инф-ята в главата ! Колко години слушаме едно и също но само след време . Спомнете си Тони блеера- КАДАФИ му разказаше това което е сега за милионите мигранти !!! Но кой да слуша ! Обама говорише за РУСИЯ че е третия сорт а как става това РУСИЯ Е ОТ ТРЕТИ СОРТ И СИ ИЗБИРА ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ - ПОНЕ КЛИНТАН ТАКА ПИШЕ В МЕМОАРИТЕ СИ ! МИСЛЕТЕ БЕ АМЕРИКАНСКИ ЕЛИТИ ПЪРВО МИСЛЕТЕ А ПОСЛЕ ПИШЕТЕ КАКТО ТОЗИ ДЖИМИ КАРТЪР - НАМАЛЕТЕ СИ ВРАТОВЕТЕ И ПОЛЗВАИТЕ ЕДНО ГЪРЛО И ПОНЕ МИСЛЕТЕ И ЗА ДРУГИТЕ ! ДАИТЕ И ТЕ ДА ХАПНАТ

Добре го е казал човека. Не, че има кой да го чуе ама все пак

Кои да го чуе народа е тъп трудно приема истината.

Той беше един от най-интелигентните президенти на САЩ. Ядрен инженер по професия. Но американците много умни не търпят. Изкара само 1 мандат!

Да, де, ама кой да го чуе...

Джими Картър умен човек ще излезе.

да, открито изказване. аз отдавна обяснявам по форумите какво е управлението в САЩ, но кой да се замисли. лошото е, че ако президент, наистина тръгне по белия път очертан от Картър, свършва като Кенеди.

Бо Бо

Е това е изказване на политик!

..."Поддържай мира, отстоявай човешките права и казвай истината"...към това трябва да се стреми всеки държавник ...Браво ,Картър !

Интересно, как ще поддържат мира и ще отстояват човешките права едновременно? При положение, че милиони хора там нямат никакви права. Колкото по-скоро му се резне тиквата на охраненото прасе, толкова по-добре.

Идиот! Само в твоята празна глава може да " възникне " такава мисъл за мира и правата.!Спомни си за войната в Ирак в името на мира и :правата" , на които се радват иракчаните от оня свят. ами в това е проблемът, бе, политиката не е да пишеш глупости тук и да се чудиш за нещата.

Ти вярваш ли че сега в момента в булгаристанката имаме права и ти имаш изобщо права? Хайде кажи си го аз живея в правова държава наречена България!

Сигурно е извадено от контекста за интересите на путинската пропаганда това ,,изказване"на Картър?!Олигархия и олигархично управление има в Русия която влияе на полштическият и икономически живот и у нас! В САЩ има демокрация!Воже да има кусури ама в резултат на тази демокрация САЩ са най силното държавно обединение в света,а олигархията в Русия е един додатък на демокрацията в САЩ и Европейският съюз като сега един посредствен и зъл оригарх се мъчи с всички средства да се противопоставя на проспериращите демокрации в Европа и САЩ както и на останалият демократичен или зависещ и проспериращ по малко демократичен(Китай) свят

ПИЧ ТАЯ МАНТРА ОМРЪЗНА НА ХОРАТА. ЩО НЕ СПРЕШ ДА ПОВТАРЯШ ТОЗИ ИДИОТИЗЪМ ?

Ти сигурно си много добре осведомен кой, къде и колко плаща за такива коментари. За другото си кръгла нула.

хахахахахаха

Браво м-р Картър за смелостта макар и вече в такава напреднала възраст.Симбиозата от хазарски пари и жадни и безскрупулни за власт англисаксонци като Тръмп ражда олигархично- тоталитарната държава наричаща себе си "най-великата демокрация".

да, похвално е, че говори открито, но все пак не носи бремето на президентството. така, че сега му е лесно да го каже. защо не го каза до като беше президент, обаче? историята показа как олигархията постъпи с Кенеди, който се опитваше да я игнорира

Демокрация, олигархия, тирания, диктатура, комунизъм, капитализъм ... - думички, чрез които световните мафиозни босове, манипулират и баламосват биомасата! Всичко друго е суета ...

Ти какво предлагаш или само констатираш, т.е. хленчиш ???

А аз трябва и да предлагам? Докато светът се управлява от мафиозни и бандитски кланове на всички политически и икономически нива, няма какво да се предложи. Носи си новите дрехи и не се втелявай ...

не разбирам каква е разликата между олигархия и демокрация, ако може с примери ми обяснете

Много е просто. Демокрация - държавате се управлява по точно установени справедливи правила. Всеки гражданин (по-точно група граждани) е/са представен/и във власта. Олигархия - група богати, нагли и самозабравили се хора управляват държавата както им изнася на тях. В този смисъл България е тежка олигархия, както и САЩ, ама те са богата тежка олигархия

сега дай пример за "демокрация", щото където погледна т.нар. демокрации, виждам все олигархии и мафиотски структури във властта

Има по надеждни източници, например започни с "Политика" на Аристотел.

Джими Картър всъщтност беше президента стартирал ядреното разоръжаване с договорите салт-2.

А кой управлява САЩ в реалния живот, една доста обобщена статия: - Хазари, тогава хазаристи още една по темата: - Путинската истина, крайното тайно оръжие срещу хазарската мафия?

Къв Путин те гони бе? Умрехте от страх от тоя Путин. Все той ви е в устата. Жалки утрепки

олигархия напоследък, а са си жива олигОФРЕНИЯ!

Уууу комунист, рашняк и путлерист и рубладжия. И не е само той.

Че Америка не е демокрация, го знаят и малките деца!

А какво ли ще разказва Тръмп след управлението си. Какъвто е устат, много ще е интересно наистина. Много неприятни истини ще изплуват.

Като напуснат президентския пост и са склонни да разказват за всички лъжи и гадости които "служебно" са били премълчавани. Съвест?

Аре бе, кой го казва, от коя страна с праведни прозранчи правителства, че не разбрах?

Картър измисли правата на човека и беше не лош президент и очевидно го готвят да иде при Кимчо и да преговаря.

Ким говори само с Денис Родман.

Колкото по-категорично и обобщаващо е едно определение толкова по-невярно е.

Е това целия свят го знае, Джими! Все пак, Краварника се управлява от еврейските фамилии Ротшилд Рокфелер ии т.н Пък обикновенните луди крави, нека си мислят колко демократични са!

и Джими наш...;)

Нама как да направи това защото олигарсите няма как да му позволят..Как да иска мир като трябва да се лишат от милиарди във военнопромишления и да върнат бая войници от целия свят на собствена земя което автоматично е заплаха за съществуването на олигарситев и властващите защото те няма да си поплюват като останалите зомбирани на територията на сащ

когато този човечец е бил президент и е част от олигархията не е морално да прави такива изявления, олигархията и расовата дискриминация, агресията и манията за величие и надмощие погубват нацията и след това всякакви изказвания от такъв характер са направо безмислени и обречени

Един откровен и компетентен човек!Браво Джими!Браво Картър!За съжаление и у нас като в САЩ , никой не обръща внимание на пенсионерите!Америка хвана надолнището и стремглаво върви към самоунищожение!

Добрутро! Тъй е и на повечето места по света.

че не е демокрация. Демокрацията, както и комунизмът, са форми на управление за малки общности. За държава единственото, което се е измислило е монархия или диктатура. Другото е мижи да те лажем.

Някой най накрая ще каже ли къде и кога има и е имало комунизъм???Аман от повтарачи на клишета дето и понятие си нямат от това дето пишат. Колкото има някъде демокрация толкова и комунизъм е имало и има

е например при раннохристиянските общини през 1-2 в.н.е. Ако внимателно бяхте прочели какво написах, щяхте да разберете, че е много различно от всякакви клишета, но Вие също обичате да повтаряте, без да вниквате, ми противоречите, а мислим еднакво.

Ама какво да све прави като позволихте на чифутите да приватизират държавата ви и използват като средство за правене на пари чрез ВОЙНИ и насилие????

Докато има злато на Земята няма да има мир. УСА събира златото на държавите и го предава на извънземните срещу световно господство и технологии. Не случайно предишния папа като разбра с какво си има работа си глътна езика и панически подаде оставка.

чуек кат стани на толкова години изтрещава и говори небивалици за нашия нов брат

И пак е мек Джимарата. САЩ са терористична крадлива олигархия, претендираща че е демокрация. По цял свят имат военни бази, бомбят когато и когото си решат - ако не се оставя да го крадат, те го бомбят. Демокрацията означава всички равностойно да правят избор. Е, питат ли други народи, когато решат да бомбят някого?

олигархия,САЩ са бананова република останала без банани./Джоузеф Стиглиц/, с население 1/3 от което няма достъп до болница и лекар поради липса на здранпи застраховки,и с около 1/4 /70 млн./ които подават молби за купони.

Това го знаят всички, включително грантовиците на "Америка за по-бедна България" но не им пука, защото на тях заплатите им ги плаща имено тази олигархия. САЩ е била демократична държава някъде до 1945-та. От тогава насам не е.

Един умен и смел човек. Сега ще почнат компроматите срещу него, защото сащ са най-антидемократичната държава.

са олигархия? Те и всички останали такива. Този глупав "нов световен ред" най-вероятно означава именно това: икономическо господство. На по-малкото над голямото. По всякакъв начин и на всяка цена, без морал и етика.

и този излезна путинист

Путин е навсякъде.

Оооо, на човек да му писне от тези двете, и САЩ и Русия! Еднакво несправедливи са, а в България разпалват до безкрайност гражданската война, която ожесточено водим! Затова сме на този жалък хал! Да вървят на ма...та си и двете.

само в Русия, страна без олигарси, без бедни, без никакво социално разслоение, абсолютни права на гражданите и никъде другаде.

Точно така! И в Сибир, и в Чукотка! Прекрасно е.

Демокрацията няма нищо общо слипсата на бедност. Ти говориш зо комунизъм. ;)

хванало го е срам джими картър?!? накрая на дните си, малко съвестта го гризе, а? президента е най-обикновен наемник на ФЕД, който от своя страна дават доларите назаем на Федералното Правителство... а това означава ЗАВИСИМОСТ?!? начи вече знаете колко "демокрация" може да съществува в условия на ЗАВИСИМОСТ... е, джими си го знае това и сега леко намеква, че майче нямало демокрация.... :-))))

Затова и навремето не му пуснаха втори мандат,щото изкара акъла на олигарсите.

loyola

Къде беше да отстоява истината, когато обвиниха Ирак, че разполага с невиждани оръжия?

Айдееееее, още един агент на Путин на американска територия. Този човек (Путин) не спи, не яде, само вербува ли вербува.

и тоя беше голям боклук - сигурно е на 150 години вече...

Той да внимава какво говори, че да не го пушнат.

че САЩ не са демокрация го знае всяко хлапе. Проблема е , че в България идиотите са повече от хлапетата и се е наложила представата , че в САЩ имало демокрация. Този е поредния и предполагам, няма да е последния, който го казва на висок глас!