Демократична България иска оставката на Владислав Горанов заради безпрецедентния теч на данни

Въпреки приетия Закон за киберсигурност, държавните органи продължават да оперират при критично ниски нива на компетентност и защита

Обратно в новината

Коментари - Демократична България иска оставката на Владислав Горанов заради безпрецедентния теч на данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно е какво стана през 21 век! Радио свободна Европа - Радио Москва!. Голям цирк... Горанов е и си остава бушонче...

Да помолим хакерите да си кажат колко народ сме останали на тази територия. И без това са направили анонимно преброяване на населението.

Кои бяхте вие Демократична България,че не се сещам ?

И онуй дигиталното да го връщат от евроканцеларията обратно във България и да го пращат да копа компири на село!

Само неговата ли? Всички да си ходят,време е Боко да бръкне в джоба си и да я подаде,като истински мъж,или пак ще се скрие зад нечия пола...щото така е по-удобно,по спокойно...Оставка на целия некадърен гробарски кабинет!

Оставете на мира човека. Той се чуди как да си плати наема, вие за киберсигурност му говорите.

Света се промени, той е много динамичен. Един финансов министър вече не следа вда е само бюджетар като Горанов. той трябва да предвижда кризите, да следи новите наредби в ЕС, да има грижа за интелектуалното пиратство, да либерализира пазара, да прави реформи на стари сектори - накратко човек-орекстър. Горанов не може да се похвали с нищо от това. Да си ходи.

В държавните ни институции има пробив в сигурността не от вчера.Такива неща у нас се случват всеки ден. За съжаление, нивото на сигурност на системите на нашите държавни институции не е високо,казва програмиста С.Наков.Става дума за работна база данни, която вероятно е на служител, който работи в НАП или в Министерството на финансите.Той е дърпал регистри с информация – това са извадъчни данни, нищо особено, заяви Наков.Масово в държавни институции поради ниско ниво на компетентност или ниско заплащане има пробив в сигурността, коментира експертът,.тези данни не са твърде ценни, има работни данни на някой, който е правил справки. Дано някой обърне внимание и затегне дисциплината в тези институции - това е решението, добави програмистът.

за да се затегне дисциплинината тези неща трябва да се решат на "високо" ниво - Финансов министър и министър на МВР. Уви фактите сочат че миналата година за месец не работеше Имотгния регистър, после имаше проблем със застраховането, сега - проблем с банка. Всичко това доказва, че трябва решително да се сменят хората в екипа на Борисов, и то с такива със съвсем друго мислене.

Излизайте и пометете шайката на сикаджиите .

Ей, стига бе! С търговския регистър удобно изчезна информация, а сега удобно излязоха данни за хора и фирми.... ама едва ли са от тези на удобните.... да му мислят другите!

Това май работа на някой партии останали без субсидия и естествено не без подкрепата на бсп

Защо само политическа отговорнст да понесе, няма ли законова за престъпно бездействие.

Падне ли горановчето (солота.ака на шиши) пада правителството!

Ами то в нормалните държави има работещи структури, политики и служби които се занимават със защитата и сигурносста на данните. В " държавата" БГ освен един разграден двор и мафия дали такова нещо би могло да се случи?

и кой е виновен да няма работещи структури в България.? кой е на власт вече 8 години?

НАП ще обезщети пострадалите от атаката с 20 000 евро на човек за пропуснати ползи и неоторизирано ползване на личните данни! Време е заспалия народ да подаде колективен иск към НАП и да си потърси правата от Пунта Мара и мутрите му!

Дори най-големите бунаци вече за чували за фишинг и малуер, но във БНБ и МВР - не.

Нека каже Мария Габриел какво да правим? дигитализацията нали е в нейната сфера Да излезе вътрешният министър и да обясни защо МВР и ДАНС допуснаха този пробив?

ниско интелектуално ниво на служителите.

А кой ги назначава тези служители вече осем години. Кой назначи шефовете на Имотния регистър. Това е работа на Финасовия министър. Той и МВр шефа трябав да отговарят за финансовата сигурност

Дигитализаторката преди няколко дни говореше за ''пренос на дата''. Т.е. за пренос на данни (data), предполагам. Страхотна ''дигитална'' култура. Не е смешно.

Гатанка: гащи има, таралеж в нях - тоже, що е то? Отговорът е ясен - с други думи, дори и без иносказателни техники - дали въпросния имейл е регистриран в руски портал (а защо не и в някой руски хотел например!?) или някъде другаде по света, няма никаква значение - това само показва на света (за кой ли път?!), че закони могат да се приемат "на калпак" в България, но за жалост остават само на хартия - същото и с така наречената "Киберустойчива България 2020".

Той не е там за оставки. Големи сте ахмаци, бреей.

аз искам оставката на тройкаджията и на главатаря му.

тия нахалнизи и злобари от Дб за какви се мислят? Да си видят първо вождовете тип "бай х.й" и тогава да се обаждат от коневръза.

Вашите шефове за какви се мислят?

За това се обаждат. А и все още си вярват че ще се докопат до кокала.

Хахахах, нама го чичо Сорос да плати за демонстрации пред парламента... хахахах искайте си колкото си искате...

а кои са тия "демократична българия"??

Има отределени хора, които обсебват разни определения. А названията вече не носат съдържанията си, просто са кухи и спомен от отминали времена.

Течът е от НАП, така че въпросът е какви са тия в НАП, а че трябва да си вървят всеки вижда, включително и троловете, дето пишете в тяхна защита. Стига с тези десарски похвати: когато някой казва истината, дай да го видим кой и какъв е този някой, че като го дискредитираме истината ще излезе лъжа, понеже той я е казал.

Абе аз да питам от къде на къде ченгетата от НАП ще получават достъп до базите на онлайн магазини и сайтове за спортни залози? Какво съм си купил не интересува чиновниците от НАП. Могат да искат единствено справка колко пари съм похарчил, но не и пълен достъп до личния ми живот. Дали си купувам круши или ВиК инструменти си е моя работа. Това е пълна гавра!

Споко, големия батко всичко знае, а дали ще даде достъп на ченгетата, той си решава. Ти всико си си казал, е без да знаеш. Всеки клик на клавиатурата ти е записан.

Пазарувай само в брой и не ползвай кредитна / дебитна карта!

Демократична България ми звучи като бай Пешо

А защо само на Горанов, мисля че цялата некомпетентна власт трябва да си ходи... онова недоразумение правосъдния министър да не би да е по-цвете?!? Там са от глупав, по-глупав до безнадеждно тъп - визирам "БОГ"

Ами така де, като си тръгват, да си тръгват всичките начело с Бойко Намирисов.

Значи, не заради другите простотии, а заради нещо, което така или иначе изтича от къде ли не?

Ал Капоне е осъден за неплатени данъци, а не за убийства и други престъпления, каквито е извършил много. Все е нещо.