С актуализация на бюджета се предлага дефицит 3,1%

До края на годината няма да успеем да уплътним дефицита, който сме предложили, призна финансовият министър Владислав Горанов по време на заседание на НСТС.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е па..., па се осра'ме!...

Горанов , толкова е просто : Плавно и поетапно намаляне на данъци , такси , осигуровки и аналогично плавно , поетапно съкращаване на ненужни хрантутници - чиновници !

Горанов, оставете без заплати поне за 2м.всички хрантутници депутати,полицаи,адвокати ,съдии и ще ги вкарате в пътя.Тези само искат,а нищо не дават.Какво правят тези "депутати"всеки ден нови безполезни закони които връзват ръцете на всички.Толкова ли могат или нарчно го правят?

Кво да коментираме - 16 + 5 = 21 милиарда нови заеми за година и нещо управление на ГЕРБ и Ко. Отделно опукания резерв. Потвърди се това, което знаем още от кабинета Борисов-1 - тези не могат да генерират пари, които да крадат. Могат само да гепят пари, които са на куп. Сега пак ни излизат със лафовете, с които ни заливаха преди тегленето на 16-те млрд - "Икономиката процъфтява, икономическия т растеж е супер, приходите растат, пари няма - заем трябва!" Абе, ГЕРБ - Ще влачим и крадем, докато всичко отнесем!

Баси нещастния боклук си бе! 16 милиарда не са взимани никога, а само има предложение за взимането им в следващите 3 години одобрено от НС и тези 5 милиарда са част от тези 16 милиарда.

:) Провери колко и какви ДЦК са емитирани през годината (като част от 16-те млрд и ще видиш, че това никога не е съпътствано с искане на разрешение от НС. Забавен си. Ми не, 5-те млрд не са част от 16-те, за които вече има разрешение от НС. Тези 5 млрд въщност са заем искан от БСП, ДПС, Атака и изъвнпарламентарните партии за да се закрепи бюджета на Горанчо, дето изкустено заложи по-нисък ръст от очаквания от всички експерти и сега се фукат, че даже преизпълняват приходината част...

Това твоето е наглост нечувана.Къде ,къде в чий джобове потънаха милиардите бе к..ле гадно?Това ми било министър на финансите,не тода е министър на кражбите.Хората вият от глад ,а вие се подигравате с тях.Кой е важен за една държава-производителя или лапача наготово.Но вие не гледате как живеят хората които произвеждат,гледате вие да сте добре.Надминахте многократно по богатство чрез кражби много световни лидери с тях искате да се сравнявате ,но те са го заслужили ,защото първо всичко е уредено за хората и един да настъпи на криво си подава оставката с чест.Но за вас това понятие чест даже не сте го чули.Много си противен и мазен.

Картоф

Вие с нищо не може да се оправите - доказаха го видимите резултати! А бюджетът е част от тия видими резултати. Тия ще ни доведат до просешка тояга ...

"Правенето на бизнес в България е станало още по-трудно, показва тазгодишната класация Doing Business 2016, изготвяна от Световната банка. В рамките на 12 месеца страната ни е изостанала с две места и се нарежда точно зад Румъния. Потъването е факт за втора поредна година, след като предходната година загубихме други две места. Детайлните данни за 10-те подиндекса показват, че при половината има значително подобрение, четири се влошават, а един остава без промяна. Въпреки че повечето индикатори се подобряват, мястото ни в класирането пада до 38-о заради по-голямата тежест на влошаващите се индикатори.."

ами крадете по-малко бе.особено ти.тая къща дето я правиш от КТБ ли ти е?

Щом не може да се справи, да отстъпи мястото на някой, който може.

Дано сега Тракторът се понасе.. от страх и изръси милионите на Лев Инс! Същото трябва да направят и Армеец и Булинс, а и Алианц да не се правят на чужденци , а да снасят! Иначе дефицитът е в кърпа вързан.

Дефицит при валутен борд означава единствено нови заеми защото БНБ няма своя собствена парична политика. А заемите са най-лесното решение за всяко некадърно правителство като нашето. Всеки знае от собствен опит какво означава да рефинансираш стари кредити с нови - блато от което няма имъкване..

Принципно е така, ама в случая не става въпрос за първичен дефицит, а точно обратното- за първичен излишък. Тези 3% са основно за да се покриват стари заеми, но като цяло държавния дълг намалява. Или кретените си мислите, че дълг от 10 милиарда се връща наведнъж и без "лесни" нови заеми?

Като не можеш да се справиш с дефицита, какво правиш в това правителство,отивай си в къщи

И защо не можете? Колко съкращения направихте в администрацията? Колко кмета и общински съветници съкратихте, а областни управители? Колко икономии направихте в раздутия щат на НС? Един кмет на 20000 човека е предостатъчен и не е задължително да е на заплата.

подаваи оставка *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цветан Василев мисля се оказа за пореден път прав в интервюто си...днешните политици са просто едни мошенници и крадци нужно е да погледнем листите с хора с дела лежали в затвора,и т.н ужасно е

Владиславе, взимаш си парцалите и заминаваш да правиш каквото можеш! Ти и цялото мафиотско правителство. Направете го ДОБРОВОЛНО, преди да тръгнем с камъни, сопи и друго! Очевидно е, че не можете и трябва да дойдат онези които могат, доказали се 45 години. И нали се сещаш какво ви чака - конфискация на откраднатото национално богатство, на дворците ви и много, много кофи изписано мастило за предателствата срещу България, за геноцида над пенсионери, бедни, болни и за неродените, и за мъртвите деца, за трагедията на безработните и за всички народни теглила. Накрая, ако народът ви остави живи, ще ви осигурим топло местенце сред електората ви от гетата - те знаят какво да ви правят.

Само си говориш. Ама споменатият от тебе народ пак е гласувал най-много за тях. Явно по невежество и мазохизъм българите държат първенството поне в Евросъюза.

фалшификацията на избори с 40% избирателна активност е глас на народа, значи имаш тежки интелектуални проблеми. Изборите спечелиха негласувалите. Всички останали са лузъри, включително фалшификаторите.

Тоя "майстор" е стискал зъби два или три месеца за да не изложи тиквите за изборите. Победиха.Пука им ,че лъжат долно.

откраднаха изборите. Губят - това е истината.

21 млрд. е задлъжняла България за последната година под управлението на петорната коалиция.

а на кой му пука ??? на тоя дето спи , яде и чупи клавиатурата или се самозапалва ...ако бяхте истински човеци , досега да сме им направили сметките и да бъдат там , където трябва !

Бахти държавата. Тука много се краде направо мъгла хвърляме даже и на Путин. Че нашите политици ако са в Русия или САЩ тия две държави вече да ги няма. Що не сме в Шенген пита Бойко, а уж всичко ни било наред. Те ония може и да са меки китки, ама не са чак такива балами, за каквито ги мислят нашите "селски тарикати в парламента".

Пред Горанов има два пътя: 1. Да се вмести в приходите - и да стане втори Дянков 2. Да вземе заеми - и да стане поредният Финансов министър в последните 26 години Ако няма куража на Дянков, ако не е готов да бъде най-омразният на пенсионерите и лумпените човек - да стане екскурзовод например. За Финансов министър се искат хора, които са готови на трудни постъпки.

Я си поопресни паметта! И правителството на тройната коалиция с финансов министър Орешарски е "поредния"?

Извинявайте! Опресних си я: ЗА ТРИНАДЕСЕТ месеца (13 бр.), ДЕВЕТ (9 бр.) КРЕДИТА ЗА 16 500 000 000 (МИЛИАРДA) лева! 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА 16 август 2013 БСП, ДПС и Атака си прегласуваха актуализацията на бюджета и в частност тегленето на заем от 1 милиард 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА БЕХ 31 октомври 2013 Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) изтегли нов заем за 1 милиард лева. Годишно лихвата ще е 4,25 процента 620 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ЗА ЮЖЕН ПОТОК 31 октомври 2013 Българският енергиен холдинг ще вземе заем от 620 млн. евро за изграждането на газопровода "Южен поток" на българска територия, което "условно" започна в четвъртък, а участъкът междувременно поскъпна с още 400 млн евро. Сумата от 620 млн. евро с 4.25% лихва ще се изплаща 22 години. 360 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ОТ ДОЙЧЕ БАНК ЗА ТРИНАДЕСЕТ месеца (13 бр.), ДЕВЕТ (9 бр.) КРЕДИТА ЗА 16 500 000 000 (МИЛИАРДA) лева! 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА 16 август 2013 БСП, ДПС и Атака си прегласуваха актуализацията на бюджета и в частност тегленето на заем от 1 милиард

По т.1 няма такива резерви вече. Дянков ги опука. По т.2 Петорната коалиция вече подписа за 16 млрд. заем явно. А за колко неявно...???

Дянков не се е вмествал във никакви приходи, а източи всички където каквито резерви имаше и си би камшика..

Пред Горанов има само един път - да се разкара! Заедно с цялата герберащина, седеращина, потурнащина.

Икономистът Георги Ганев, който е програмен директор на Центъра за либерални стратегии, е пълен тъпунгел соросут.

Горанов се прай , че не чува , че ние отдавна му казваме . Иди си. неможеш да се справяш. Некадърен си и колко по _ некадърен , толкова повече си придаваш важности и се дуеш. Ака знаеш колко си противен ще се самоубиеш

СЧЕТОВОДИТЕЛ НЕ СТАВА ЗА ФИНАНСИСТ.АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА ПРЕЗ НОЕМВРИ ОЗНАЧАВА ДА СЕ ПРИКРИЯТ КРИВИ ПОЛИТИКИ И ПРИСВОЯВАНЕ НА СРЕДСТВА.

Горанов: Не можем да се справим със заложения дефицит Еми като не можеш-прав ти път. Работи като счетоводител някъде , ако те вземат.Не може да направи сметките до края на месеца, седнал прогнози до 2018 г. да прави. Вкарват ни в гръцкия сценарий.Нали нямаше да има увеличения на разходите по министерствата. Премиерът Бойко Борисов предупреди министрите си, че исканията им за допълнителни средства ще бъдат съпровождани с оставки. Затова категорично ви заявявам, че допълнителни разходи ще одобрявам и подписвам само с паралелно подписана оставка на министъра, който ги иска", заяви министър-председателят в края на днешното правителствено заседание. 15.07.2015 г. Къде са оставките ? Къде е Всезнаещия, Всеможещия и Вседаващ , да обясни за какво точно похарчиха предишния заем , та се налага нов.А умните и красивите май са си загубили уменията да смятат, след като ореваха света за има-няма два милиарда.

като ги уволнят , да не би да ги заместят със способни и честни ??? просто ще ги заменят с други мафиоти !!!в крайна сметка ще се увеличат милионерите за сметкa на бедняците и емигриращите !

В началото на прехода ни управляваха генералите (от ДС), после - полковниците, а сега ни управляват старшинките. БСП умря, да живее БКП!

В деня на изборите Борисов беше в Брюксел и подписа нов заем от 5,5 млр лева, който ще отиде за бежанците. Благодарение на правителството българските граждани дължат общо 21,5 милиарда и лихвите. От къде ще им дойдат тези приходи от 33 млрд. лева, не знам. Дупе да ви е яко!

Горанов!!!Решението е много просто.Спрете да крадете!!!!!Ако не можете,махайте се от очите ни!!!!!

Прав сте!! Ама как един " банкер" не може да се справи?? Смях в залата.

Тоя доказан некадърник и масов убиец на пенсионери си призна че не може !Като не можеш , хайде мекия - Бойко да вика другия душегубец ...Монката!

От всички оперативни програми на ЕС, за България е отворена само една: За трансграничното сътрудничество! Вецето Томиславчо Дончев си драпа ташаците и тиражира лъжата на Боци, че всичко с Европрограмите е наред! Генерал Ван Тан кадрува в митниците, назначава метресата си и хабер няма за контрабанда и митнически сборове! На икономиката Лукарски не знае изобщо предмета на дейност на това министерство! На финансите Владиславчо Горанов има само една грижа: Как да стане милионерче като батковците в кабинета! Да сте чули нещо да е свършил транпортния мултак Московски? За силовите ведомства нямам думи да изкажа "възхищението си от професионализма". За светиня му Тиквоний съм готов да му препикая магнолията! Затова съм спокоен - ДЪРЖАВАТА Е НА АВТОПИЛОТ!

Не се плашете. Тиквуний Пожарникарски подписа онзи ден в Брюксел договор за нов заем от 5млрд. Явно с 16млрд не може да си купиш избори и да си оправиш къщата. Въпросът е защо медиите мълчат за новия заем и не го коментират?

отговорът е прост :чакат разрешение от 1во -сащ, 2ро от ес .

Абе в тоя блог няма ли някой, който не е прост и е разбрал. Горанов предлага да се увеличат заплатите, а ние лаем без да знаем защо.

Кобра, май ти не си разбрал. Става дума за увеличение на заплатите САМО за МВР. Ако си оттам, имаш основание да се радваш. Другите предстоящи харчове са за съфинансиране на европейските проекти, заради "повишеното усвояване" на европейските средства. На вид - добре, но под повърхността истината е - "заради значителното ограбване на европейски средства". Порядъците са в пъти. Затова и съфинансирането трябва да е по-голямо. Това смукане за лични джобове го плащат данъкоплатците - европейските и българските.

Ей.... един да разбере какво е "уплътняване" на разходите. Проблемът на Бойко е, че се стиска като евреин, а икономията е майка на мизерията. Сега се говори за отпускане на колана (при всяко правителство първо са били учителите, а после социални работници и другите), а ние пак сме недоволни.

нали уредихте да падне имунитета на Сидеров и това беше последния голям проблем в БГ. Аз си мислех, че ще обявите вече, че скоро ще потекат меда и маслото от всички чешми.

jingiby

До вчера ни лъжеха, че бюджетът се преизпълнява с милиарди, а като минаха изборите се оказа, че дефицитът е по-голям от заложения и трябва да се теглят нови милиардни кредити за да се пълнят дупките, а бюджетът всъщност ще се актуализира...

Вчера тихомълком са взели нов заем от 4 млрд. На наш гръб...

туземец

не е 4, а 5,3 млрд !!

Те изборите все още не са минали, нали в неделя ще има балотаж? Но главното е вече факт, избраха общинските съвете, а те са местния парламент. Те вземат решенията, а кметовете изпълняват/така поне знам, а може би греша/. А за другото си прав, къде отиде преизпълнението?

искаше по малкоот 2 милиарда да дръпне и го анатемосаха глупаците! Сърбайте сега голямата горчилка на дълговата спирала, която вашите любимци ви набутаха.

Като не можете да смятате, да бяхте си наели математици за това! И наистина много крадете! Българската поговорка: "Апетитът идва с яденето". я оправдахте на 101%! Да бяхте питали, бе! Някой по-грозен и по-глупав от вас би ви светнал къде грешите! И да знаете, че много неграмотно вдигате заплатите на учителите - пак се опитвате да ги изкарате жертвени агета, е засрамете се! Наистина не ви стига пипилотата да измислите нещо по-добро! Ама така е, всичко е от качеството на матриала с който работите! Да бяхте поработили в тази насока, можеше и да имате успех! А така евтини номера - де сидеровки за лумпени, де петровки за гаменчета - наистина сте много прозти! И да знаете, ако някой реши да ви изработи, ще го направи така, че няма да разберете от къде ви е дошло! А ние прозтите ще гледаме сеира ви, нали е безплатен?! Или пък не?! Кой, кой да ми каже???

Аз лично виждам боко като вампир с кръв по устата.И всички тези управляващите вече26г.

свищовският калъф явно не е сондирал мнение с тиквата, магът на макроикономиката, корифеят в геополитиката. как така, дефицит, бе, счетоводителю, нали "ало, ваньо", дето още не си е подал междинния отчет, повиши събираемостта на рекордни нива, съизмерими само с мутренска колекторска фирма, нали НАП работи на 4000 оборота в минута като Г-класа кубче. но нищо, ще теглиш един заем, 10-20 млрд., може и 25-30, както се изразява каунът рапон, и готово. жалък некомпетентник, като цялата крадливо-селска пасмина

Така е. Който не си върши работата добре - никакви пари. Стига само с това" клатене на краката".

Ами каква стана тя, сега ще актуализираме бюджета. Нали Тикварий пропагандира че има 2 млд по-голяма събираемост, бори контрабандата и т.н. приказки от 1001 нощ! След като има повече пари + допълнителни заеми под формата на ДЦК излиза че не би трябвало да има проблем с изпълнението дори да отиваме на нулев дефицит, но в крайна сметка сме на минус 2,9 млд лв. Сега кой е прав Тикварий или Горанчо златен калкулатор?

Разбирам те Влади.Разбирам,яе сте непригодни и некадърни.Ти, и шефа ти също.И се питам като не можете да управлявате, защо не си подадете оставките и да ви няма?

Боко, я обади кой взриви Цеца Секса, докато ти го играеше генерал? И кой самоуби зам-шефа на сигурността на сибанкя, дето се гръмна с лявата ръка на предната лява седалка на затворена кола с вдигнати стъкла? Щото дясната ръка му беше отнесена от граната? Защо не ни разкажеш за трагичния си дядо, първи отечественофронтовски кмет в родното ти село, убит с юмруци и ритници насред мегдана от демобилизираните войници на генерал Стойчев, защото давал държавните дажби брашно, газ, ориз, боб, сол, захар, мас и олио на войнишките жени, ако му пуснат? Разкажи ни как беше бедно детенце, с тате капитан от милицията и мама учителка, и как ядеше по дванайсет яйчица на ден. Разкажи ни как беше неприет в Първи факултет (ДС) поради три двойки на приемните изпити и как с тия три двойки влезе в Трети факултет, дето подготвяше кадри за пожарната, оглавявана от брата на макя ти Кирил Войнов. Разкажи ни как стана член на БКП на 18 години и два дена. За последно е ли Красимир Маринов (Големия Маргин) кръстник на дъщеря ти, а ти кум ли си на Младен Михалев (Маджо)?

+10!

С 10% корпоративен данък модерен бюджет не се връзва. Само някакъв там, отговарящ на развитието на страната от 70-те години.

МНОГО КРАДЕТЕ,БЕ ГЕРБАДЖИЙСКА ИЗМЕТ!

мен ми се струва , че у нас мнозинството си краде майсторски, необезпокоявано и за дълго ! 26 годишната система на големи, по-големи и огромни крадци , беее...

Не е лесна тая? Нали, Влади Мозъка? Особено когато си завършил за счетоводител на ЕТ и сега изведнъж, Хоп! Макроикономика, дефицити, платежен баланс, парични потоци, бюджет! Ужас!

ха ха ха ха ха ха ха ...ха ха ха ха ...Герберализъм, примесен с мутронационалкомунизъм. да са ви честити на избралите си ги, които рано или късно ще се усетят, за какво гласуват.

Е само изпадането на държавата в дефолт! При такъв огромен заем от 16 милиарда, да издъниш държавният бюджет е не некадърност! Това е държавно престъпление, за което са необходими един файтон оставки на кръжочниците от "екипа" Боци-2, следствие, съд и в панделата!

Влязохме в дългова спирала, като Гърция. Горанов ни води към фалит.

След сладникавите гръмки фрази за гоУеми успехи в приходите, оказва се че все още, но под сурдинка вече, те продължават ... но, трябва актуализация, разбирай пак да се теглят едни черни пари за бели дни. Това назначено момченце, изживяващо се на юпи от Лондон-сити, направо да му теглят шута. Вече не е нужен на никого, дори на ГЕРБ пречи. А какви ги е забъркал, направо да искат ревизия от Сметната палата и да излезат на яве кирливите ризи.

Горанов, Тези тъпи кредити, които теглите вие ли ще ги връщате? Защото аз нямам намерение да връщам вашите кредити! Внимавайте, че пак ще дойдат избори. Защитавайте нашите интереси, а не чужди (носи се слух из интернет, че новия кредит от 5.5млрд е за бежанците).