Коментари - Дебращица на бунт, след като шофьорка помете 4 жени на тротоара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Gorkite jenici! Saboleznovsnia za zag

Даваха новина за инцидента по новините. Никакъв бунт нямаше, пиеха кафе и клюкаха на центъра. Българинът не се бунтува.

Тюфлекът до шофьорката е пил до последно на пикника,после е дал на жена си да го закара у дома,а тя кара от дъжд на вятър.Засилила се е по надолнището и е изправила завоя.За съжаление там са били селските баби,нещо обичайно по селата да си говорят на групи на улицата.

smirn0ff

колкото и да е пил, да не би да не вижда и да не може да и каже на джофрата да намали??

ако често има случаи на ПТП в този участък може би проблема не е само в шофьорите. може да е в качеството на пътищата строени от близки до Султан Бойко. помните ли преди време катастрофата край Своге. преди близо 2 години там загинаха 20 човека. причина беше некачествен асфалт. и досега няма виновни. лабораторията приела асфалта беше на сина на строителя на самия път. умрели 20 човека, виновни няма. така че тук е възможно причината да е същата. а на разбирачите дето са големи шофьори - според някой статистики броя на загиналите мъже е близо 10 пъти повече от този на жените. мъжете много по често карат пияни и надрусани. аз карам в София и много ме е яд на мъже шофьори от Пазарджик, Кюстендил, Благоевград. пълни цървули които се неориентирани. все за пръв път карат в голямо движение. няма мигачи, няма аварийки, няма пропускане на пешеходни пътеки. пълни рогачи. както кара изведнъж решава и спира и както без да пусне мигач или аварийки.като му бипнеш се чуди какво става и скача на бой. пълни рогачи. Варна, Пловдив и Бургас са горе долу. но като видят някой да излиза от странична уличка и се натискат отгоре му и не го пускат. явно така показват че са "батки". марката на колата няма голямо значение. ако са с обикновена кола са обикновени рогачи. ако са със скъпа кола са супер рогачи. за тия от Перник няма да говоря. те са друга категория. те са са те. те са 500 коня и не знаят къде се намират. щото хем мразят "гадните софиянци" хем всеки ден идват и работят в София.

Поредната малоумна патка,не ставаща за нищо камо ли за шофьр.И путьо до нея седнал жена му да го вози с аргумента,,Тя жената по-добре от мене кара.

Още един "надъхан" от "Бързи и яростни". Най-вероятно човекът е пил и не е искал да шофира. Накрая се е получило лошо. И по-леко с това "путьо" ще се изпуснеш някъде в реалния живот, не зад клавиатурата, и някой бабанка ще ти ..... "ауспуха".

Може да пробва.

и черен пояс по карате, олимпийски шампион по бокс и борба, бодибилдър, дрифтаджия, а най-вече комютърен фантазьор и позьор - 176 см, 120 кг.

Свидетелите твърдят, че не знаят кой е карал. Интересно..

Не искам да прозвуча дискриминационно, но видиш ли жена шофьор, винаги да си имаш едно на ум. В събота пътувах от София към северозапада и се прибрах в неделя., Винаги минавам през Петрохан. Този път и в двете посоки по една женица ми скъсаха нервите. На отиване една руса с очила с i30 направи такова задръстване, че имах чувство, че съм на Цариградско в час пик. На спускане едва ли не спираше да я пренесе през завоите. На връщане една друга с барутарник, като взе да изкачва баира след Гинци, и тя беше готова да слезе да я носи. Изпреварвам я, гледам полегнала напред, присвила очи още малко волана ще захапе. Явно шубето е било голЕм страх. Та така.

Към северозападнала България, през Петрохан - ясно монтански фаянсаджия с високо самочувствие, без образование, на работа в София. Няма какво да се допълни.

То тия дето карат колата с марка БГ имат ли книжка а?

Затвор!

Егати тъпото име - "Дебращица" ! "От къде си бе ?" - "От Дебращица !" - яко

Ти да не си от село Ухаещата теменужка.или Славеева песен?

Люлинско говно е.

В България е възможо и хора без умения за шофиране да придобият лиценз за шофиране. Корупцията и мурлящината са широко разпространени.

най добре да си изкопат асфалтото както беше преди, та никой да не може да вдигне повече от 20 км.ч.

Интересно дали пробата на мъжа в колата е отрицателна и дали въобще е тестван за алкохол и наркотици

и детето, дърто! трябва и детето да тестват! а ако беше автобус, освен всички пътници да тестват и билетопродавачките в двете автогари - началната и крайната

И какво от това - пил е и друг е управлявал МПС. Идиот. И си намери работа - от сутринта до вечерта навсякъде си се отчел.

Там трябва мантинела. Този завой е опасен. Евентуално + ограничение на скороста и или легнал полицай. И готово

С три прости технически устройства. На всяка кола задължителна навигация с актуална пътна карта за разрешената скорост.Автоматично регулиране скороста на колата от навигацията.На всяка кола задължителен дистроник за определяне нужната дистанция.И последно на всяка кола камера за предно виждане ,за автоматично контролиране изпреварването.Тогава ролята на човешкия фактор,ще бъде сведена до минимум.

Знам, че не ти харесва, но сме хора . Ти също. Несъвършени, грешни и грешащи. Не можеш да изтриеш хората от уравнението. И това не е просто практическо технологично въведение, това е онтологичен въпрос.

голям смях с техническите устройства, бре ..... но и по-лесен начин се сещам - лентите за движение в отделните посоки, да са отделни една от друга, както и от пешеходните зони - никоя лента за движение, да не се пресича никъде с другите, както и с пешеходните зони - как мислиш - прости ли са тези технически устройства ??!? поне не са в милионни тиражи ... или един поевтин и лесен за изпълнение - всяка община, или кметство или всяко населено място локално да определя ограниченията на скоростта /по всяка отделна улица/, след локален референдум с там живеещите - местните определят и целия свят се съобразява .. как ви се вижда !?!? я стига извратени майтапи!!!! тези претенциозно дипломирани специалисти по въпросната безопасност какво изобщо учат днес и още по-чудно - как го прилагат в ралния живот ????? прави участъци, с почти перфектна настилка, с километри видимост ..... брутални ограничения - 60 ... 40 ... 30 .... или друг пример - знаци за неравности, забравени след пътни ремонти, висят с месеци, като изнервят хиляди водачи всеки ден и брутално ги обезверяват по отношение и на останалите знаци .... липса или едва забележими пътни маркировки с десетки километри, което зверски изтощава водачите, нощно време да се взират с усилие, за да открият къде започва и къде свършва настилката/платното ....

Не е ли по добре всяко семейство даси купи хеликоптер.че да не блъскат пешеходците?

Да вземат да решат реалния проблем. Да оправят осветлението на пътя , да сложат светлоотразителни знаци на завоите, да оправят пътната настилка. Тия простотии с легналите полицаи няма да помогнат никому. Само ще си чупим колите, а и повишават риска от произшествия при висока скорост и наклон. Без светлина да видиш легналия полицай, шофьорите просто ще губят управление и ще има повече инциденти.

"Реалният проблем" е управлението на България последните 30г. от последните 75.

Щото преди повече от 75 г. България е била цъфнала и вързала...

Аве ко стана с убиеца на Милен Цветков Щот на Стависки му са размина

Много бързаш. Чакай за да мине малко време и да се успокоят нещата че тогава условно и готово.

Голфажийка с баничарка. Селска мутро-тарикатка!

Патица , овца и т.н.

Какво е състоянието в една ограбена, ошушкана, подисната страна като България!? Плачевно и злокобно! Някой да си мисли, че държава с управляващи келявци комунисти, преименували се в какви ли не абревиатури, само и само да останат на власт, за да лъжат грабят и мародерстват, някога ще се оправи?! Няма ли тотална ЛУСТРАЦИЯ за комунистите, няма да има оправия никога! Всичко друго е преливане от пусто в празно и празни приказки, наливащи вода в мелницата на боклуците комунисти!

Че то сега няма ли? Има 50 км/ч. Ама кой да го спазва, нали са все пилоти изтребители

Да и доста завоалирано изявление! Загубила управление! Как се губи управление, ако всичко е било наред до там? Да не е карала като убиеца на Милен Цветков със 120 -140 км?

Ганьо Ганьооо, и чеб за зеле не става от теб, гнил народ само мърси земята. Некадърник до некадърника, племе прокажено

Какво означава "чеБ"? Визираш ЧеБурашка ли? ЧеБи галеното име ли е? От теП и чеП за зеле не става...

Докато на мода е девиза аз съм прост и вие сте прости...... това ще са видимите и вонящи на свинска мас резултати! Въпрос на манталитет! И видните експерти милчев, стратиев, калина, капина.... не могат да помогнат. На ред е да се създаде милиционерски тъпанарски холдинг по безопасността, който да обедини всичките, около десетина, звена по безопасността! А защо да не се създаде ново тъпанарско министество. Има и други видни милиционери без работа!

Ти не си гневен, а неоплевен комуняга. Не се напиняй да даваш оценки.

Като другаря Борисов ли

Тази с колко се е движила, че качвайки се на тротоара убива една, а друга жена е в тежко състояние с черепно мозъчна травма? Защо всички убийци не ги осъждат на доживотен затвор пък да видим дали ще продължават и щофьорите убийци и всяка друга паплач посегнала на чужд живот да продължава да сси мисли, че признаването на вина ще я спаси.

Дивашко племе. Малоумно, просто, необуздано. С какъв сурат това племе празнува 24 май?? При толкова лош материал, нормално ли е да се празнуват празници свързани с култура на нация?! Каква “нация?”каква “култура”, какви пет лев?? Обор с говеда, които ежедневно се газят, буквално..

Говори за себе си

ZATOVA I MNOGO Balgari NAPYSNAHA Bulgaria !!! JALKO ZA HYBAVATA NI STRANA !!!

В друга статия за същия инцидент, пише че мъжът от автомобила е починал!?!?!?!

Може ли да си на 45 години и да 'живееш на семейни начала' ?? На мен не ми пука, но все пак мислех, че жените желаят да минат под венчило. Сигурно съм егати консерватора. И тази новина щеше да звучи по-иначе - семейство сгази баби от село еди кое си. А сега - жена пътувала с мъжа, с когото живее на 'семейнои начала'. А на семейни краища не живее.

Според статистиката вече под 50% от децата се раждат в семейства с брак. Законодателя така го е измислил, че ако няма сключен брак майката има съществено повече шанс да получи някакви пари за това, че отглежда децата си като "самотна" майка. Навремето имаше и ергенски данък за тези, които не се женеха.

Си е източване на държавата. Хем живееш с мъжа с ,хем си самотна майка с помощи.

На практикап имаме 4 убити,на такава възраст травмите не се преодоляват-просто бавна смърт..

Сега от какво да треперим повече,от катастрофите,или от вируса

Ще правите каквото каже генерала, че да не се разправяме.

Еми, сега, шефът на апито, който е разпоредил премахването на "легналите полицаи" , на съд. За предумишлено убийство.

Легналите полицаи са тотална простотия. Истината е в камерите и безкомпромисното глобяване за нарушения.

Тогава на съд за предумишлено убийство, понеже след като е премахнал легналите полицаи, не е взел други необходими мерки, за да предотврати произшествието.

“Легналите полицаи са тотална простотия. ” И аз съм си мислел и казвал същото, особено когато съм минавал през една съседна улица с по-високи “легнали полицаи” в съседно комюнити и колата ми бе ниска и закачи отдолу. Но истината е проста и очевидна - простотия или ни те постигат ефективно предназначението си - ако се позамисли човек - шофъорите намаляват скоростта си, за да не повредят колата си поне, ако не за друго. Тоест, има голяма разлика в ефекта на пътя В МОМЕНТА на преминаване през съответния участък между камерите с последващи санкции за нарушителите на скоростта и “легналите полицаи” - първите регистрират (санкционират) вече извършено евентуално нарушение, а вторите евентуално го предотвратяват, срещу досадно, но не фатално забавяне и раздрусване и малък дискомфорт. Или с други думи - “легналите полицаи” може и да са голяма простотия (според теб, мен и други), но по приказката “клин клин избива” понякога простакът (на пътя) САМО от това разбира - от “простотии”! Всъщност за един нормален, интелигентен, съвестен и разумен, отговорен (към себе си и другите) и възпитан човек и гражданин може някои или много закони и норми в обществото, санкциониращи глупаво и престъпно поведение и постъпки, които са чужди и немислими за него да му изглеждат “голяма простотия”, и те в неговите очи - по отношение на самия нето всъщност са, но това не означава, че те непременно не са уместни и необходими - за други и като цяло за обществото! Има шофьори, на които не им пука за сигурността на останалите, че дори и за собствената им, но се загрижени за ... колите си Така че “легналите полицаи” могат да се разглеждат и като нещо като “необходимото зло”, при това много евтино и достъпно!

Направо да ляга....на пътя.,

Преди година имаше "легнали полицаи" при навлизане в селото. АПИ ги премахна. И сега си личат местата където са изтъргани. Видимите резултати са налице.

Тия пък легнали полицаи ще искат. Нали АПИ е казало, че не може. Трябва да се угажда на туристите.

Знаете ли кога,тези ужасии ще се понамалят? Когато,се приемат законови,радикални промени.ПТП ,като това,напр.Водачът заплаща издцяло лечението на пострадалите,ИЗЦЯЛО.Заплаща всякакви други щети.Застрахователите го съдят по бърза процедура и виновният просто си плаща.Няма ГО,няма каско-плаща.

и сега е възможно поне по закон. иначе - да си разкопаят улицата и ето ти естествено ограничение 5 км в час.

И ще стане като в Китай, където като блъснеш някой на пътя се връщаш и минаваш още няколко пъти върху него за по-сигурно. Защото ако го претрепеш ще минеш с 2-3 години затвор максимум, иначе ще плащаш лечение струващо хиляди до края на живота си.

Да де, ама с кво ша го плати..? Или някпй ей тъй ша остане с надеждата, че има нещо да взема..?

Малко LIVELEAKS на бабите и ще разберат че по целия свят на път и до път не е място за забавления. Винаги е грозно и има виновен идиот с кола, но и ти трябва да се пазиш.

Много минуси. И смъртно наказание и за тримата в колата да имаше инциденти ще се случват. Трябва да има контрол от органите и добра инфраструктура, а не международен път по главната на село с тротоар 60см. Където хората обичат да седят на пейки и да раздумват по стара традиция.

30г 3 милиона. За 60г още 6 милиона и няма да ви има. Така че не се тюхкайте...края се вижда. По белите и цивилизованите - квото останало - ще избега по чужбина. Само черното ще остане да посрещне анадолските си братя.

Въпрос, простичък, като за тебе: Ако преди 89-та хората не получаваха куршум в гърба при опит да избягат при 'лошия Запад' колко щяхме да сме?

Ами ти защо още си ТУК?

Колкото сърбите, може би.

Сърбите имаха частна собственост и бяха далече от съветския блок. Там на практика си беше капитализъм, макар и с диктатура. Там си беше почти както в Западна Европа.

Значи за теб няма вариант, в който си оправяме държавата и живеем като нормални хора? И преди, и сега, целта в живота на всеки е да избяга от мястото, където е израснал? Не всички споделят виждарията ти. А теб никой не държи на сила тук.

И естествено както всичко друго в нашата родина мерки уж ще се вземат чак след като се е случило непоправимото и човек е умрял. Чак сега евентуално ще се взимат някакви половинчати мерки. Ами няма да се оправят нещата в България. Никога.