Хиляди стоки и услуги поскъпват в Гърция от 1 юни

Цените на стоки и услуги в Гърция от днес скачат заради повишената ставка на ДДС от 23 на 24 на сто и заради премахването на намаления ДДС за 11 острова.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди стоки и услуги поскъпват в Гърция от 1 юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А що не напишат колко и кои стоки са така наречените "наблюдавани стоки", които имат максимална цена и дори в най-скъпият курорт тази цена не може да се надвишава! Пример мога да дам с бутилираната минерална вода - тя една от наблюдаваните стоки , някои от храните. Ако някой може да да де повече информация- нека сподели. При цялата им криза надали искат нашата!

Типично по булгарски , ценови шок с 1 пункт, няма да ни откажете от Гръцкото море Ценови щок е от 1лв на 1.60 --- 60% Малумници...

Правилно ли чета......"ток и вода се облагат на 13%" в съседна Гърция!!! Виж ти можело и така в СТРАНА членка на Европейския съюз ДДС/данък добавена стойност/ ЗА НЯКОИ ЖИЗНЕНО ВАЖНИ услуги да е променлива величина!!!!

Нищо не е това - хиляди стоки покъпват с някое и друго мизерно евро. Я ги ударете с това някои стоки да поскъпнат с хиляда евро - например яхтите им, е тогава ще се вземат в ръце.

Направо не им завиждам на гърците!Ценовото цунами от 1% направо ще ги помете от картата на света. Сега съм щастлив, че днес ме заля само една 60% малка вълничка с цената на билета за градски транспорт!

какъв ценови шок може да е увеличаване на ДДС с 1%?

Га ядахте киФтетата на символични цени и ви "гушеха" с милиарди евро помощи от Европейските фондове ви беще добре ? Гадни Гръцки плазмодии! Требе да са научите да живеете по BG стандарти гърчоля!?

Не льжете какво е 1 %. Важно е 4е няма Глоби ,Няма полицаи ,Свобода Равенство. Няма КАТ .1 полицай на 2 града обслужва

Алоооо, драскачи-какъв ценови шок може да предизвика увеличение с 1% на ДДС?!?!? Съвземете се малко бре, нещастници!! на 100 евро вместо да се плаща 23 евра ДДС, ще се плаща 24 евра.......това ли ви е цунамито??? Що не пишете в СССР на Шутлер инфлацията до какви ценови шамари води??? Долни русофили про3ти!!

да ама едното ОСНОВНО ДДС Е Е Е 13% =НАЛИ

Ужас! Направо ШОКОВО поскъпване!:))) Отказвам се да ходя в Гърция повече!:)) Това ли е целта на подобни "новини"? Еми няма да я постигнете:)

значи бензина в гърция гони 1.4 евро. По 1.96 лева- 2.74 за литър. Не че нещо, ама не беше ли една от соросоидните опорни точки, че само в България бензинът бил скъп, заради Лукойл?

надали е била соросоидна опорна точка това.

абдали хасан, не че нещо ама...не ти се отдава мисленето..не се измъчвай!:)

прочети ми пак името! а иначе- нали уж Лукойл продаваше в България най-скъпия дизел и бензин в европа? какво стана сега?

Така е! В България горивата са с едни от най - високите цени преди облагането с данъци. Цената преди данъци е това, което прибира Лукойл. За да компенсира, държавата налага най ниския акциз в ЕС, за да може крайната цена да е поносима спрямо стандарта на живот в БГ. Ако Лукойл продаваше по средноевропейски цени, цената трябваше да е с 20-30% надолу от сегашната, или пък при сегашната цена държавата можеше да вкарва в бюджета с 20-30% повече пари. Ама това беше обяснявано 100 пъти по телевизиите, човек може сам да направи справка, ти верно ли не си стоплил досега за какво иде реч или просто си правиш вятър на устата?

А ромпетрол, омв, еко и шел защо продават на лукойлски цени? А на места и на по-високи от лукойлските.

ЧЕРВЕНИТЕ СЪСИПАХА БЪЛГАРИНА, УЛТРА ЧЕРВЕНИЯ ГЕРБ ГИ УБИВА. КОЙТО И ДА СЕ ВЪЗКАЧИ В УПРАВЛЕНИЕТО, НЯМА ДА ИМА БЛАГОПРИЯТНА ПРОМЯНА. ВСИЧКО СЕ ДИКТУВА ОТ ЕС

Мирише ми на платена статия .Миналата година явно призива на ББ да ходим на ч.море пропадна И таз година пак съм в Гърция на отпуск.

И понеже там поскъпват, трябва и тук да се увеличат, ей така за спорта и щото така правят комшиите.

с две думи - "Гърция - не!" - не одете там, лошо е, идете в рая на министър Кукувица Ангелакова на евтини лайна и скъпи шезлонги

Кичо

А дано ама надали на фекалника да си оди тиквата пру колегите си от мутряшките времена аз пак в Гърция да сЪ мъча на чисто тихо и уютно.

Един процент е просто козметично увеличение. Реално няма да се усети от крайния потребител. Но пък е добра зурналистическа сензация. Хиляди стоки поскъпват. Милион звучи по добре, ма айде да не пресоляваме манджата.

Как бе, гледай сега родолюбците като наскачат :))) "Не ходете в Гръцко на море; Не им купувайте доматите" и всякакви подобни простотии от този сорт :)

А у нас, без да има повишен ДДС, без да са повишени концесионните такси, без да са повишени каквито и да са разходи, цените на шезлонги и чадъри стават двойни. Но с обещанието от догодина да са по-ниски. Като с билетите по 1.60 - вие ги плащайте, ние обещаваме да сменим старите автобуси и трамваи... някога.

Пътят към ада, ВИНАГИ е покрит с добри намерения ...