Искат референдум: Без агенти на ДС във властта

Инициативен комитет от представители на протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски внесе в деловодството на парламента искане за национален референдум по темата за Държавна сигурност (ДС).

Обратно в новината

Коментари - Искат референдум: Без агенти на ДС във властта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се правили ЦРУ и ФБР, нищо не е публикувано, освен извадки с пропагандни цели. Правило е да не се осветява чуждата дейност, защото ще засегнеш своята. След 1989г започва процес на унищожаване на България и то с рещаващия принос точно на американски и изарелски служби. Цялата им дейност да се осветли публично. Като ще се свети. Точно те разрушиха България и принудиха хората да емигрират. И след 1989 дълго време малко хора емигрираха. Соц системата се срина вследствие на международните процеси и натиск. Като държава си стояхме добре. А как е работила ДС, вижда се по състоянието на държавата и народа тогава и сега. Значи ДС добре е работила, щом хората са живели добре. Това глупак само няма да види.

Продължават да ни занимават с въпроса: "Герои ли са тези от ДС или не?" Но защо поставяте знак на равенство между външното разузнаване и вътрешното /разузнаване - 6 отдел? Едните са разузнавачи, каквито имат всички държави. Другите са вътрешнополитическа полиция - нещо като Гестапо. Обкръжени с доносници, лизачи, кариеристи. Става дума за тези хора. Не слагайте знак на равенство между тях. Не е едно и също,

Добър коментар но хората като чуят ДС се сещат само за 6ти отдел и слагат знак на равенство... а УБО което в момента се казва НСО ? И то е било ДС!

Дебили, президент пред очите им е съдружник и близък приятел на олигарх Иво Прокопиев, а собственика на няколко мутрофонски фирми беше главен секретар на МВР и даже се е правил на министър председател, па тия гонят ДС от преди над 20 години!

Стига сте дрънкали глупости без да си имате представа -какви са били структурите на ДС до 90-те години и сега съществуват ли агенти на ДС! В момента България гъмжи от чужди спец.служби-/западни и израелски и турски/които отдавна са купили наши продажни политици и те дърпат конците на управлението в България .

гнила работа, все едно овцата или гея са ДС Трябва за синчетата на ЦК и Политбюро също лустрация!

Става, но искаме ДС да разсекрети архивите за делата на ЦРУ. Искаме делата ФБР и какво са правили срещу България техните агенти. Искаме да видим, как ДС е защитавала България и е работила ЗА интересите на България. Искаме всички агенти на американските служби да бъдат изписани във вестниците. Цялата агентурна мрежа! Искаме еврейската агентурна мрежа в България и отговор на въпроса, какво търси майка си тук! Каквото се иска за ДС. Равнопоставеност! Тогава НИЕ БЪЛГАРИТЕ да преценим, кой какви ги е вършил и за кого. Искам да знам, защо до 1989г когато в България господстваше ДС, България беше подредена държава, беше държава. Космическа държава с неждународен авторитет. И защо след 24 години върховенство на американските слуги и техните български еничари, България е провалена държава. Да попитаме американската и еврейска агентурна мрежа, защо България е колония и 2 милиона българи са избягали от икономическия геноцид. По делата им ще ги познаете, не по приказките. Които крещят, кой по-силно крещи, по-голям демократ е. Нито американци, нито евреи им дреме за нас, българите. Ако някой би се заинтересовал, българин ще е. Аз избирам българското.

и за такива като тебе лустрация! аман от платени смотаняци ако не си платен попадаш в една от графите - ДС или синче на ЦК - но едва ли

"И люди, стрелявшие в наших отцов строят планы на наших детей."

България беше ограбена от ДС ченгетата...май..ката ни е..б..ха, край на търпението. Стигна се до там, че днес в Европейска България цигани и комунисти ни определят съдбата. Орешарски е дебил, ама и ние май сме дебилни.

Местан е бил агент на ДС от страх, а Кутев щото е патриот и к'во излиза, че в ДС е било пълно със страхливи патриоти.

Tvardo sam ZA! Vaprosat e obatche dali shte ima efekt dori ot referendum, poneje te sa tolkova nagli, tche nishto ne zatchitat-eto kakvo stava s referenduma za elektrotzentralata-horata biaha protiv, obatche te sa si dali ... na rusnatzite i puka im, tche narodat ne shte i, tche e protivokonstitutzionno da narushavat glasa naroden! Estestveno, po-dobre e s referendum, obatche nai-dobre da se zalitchat ot litzeto na zemiata, tche dokato sa sred nas, tejko ni i gorko!

Това трябваше да се направи преди 24г. и днес политико-икономическата ситуация щеше да е по различна. Най-вероятно подобно предложение ще се приеме след още 24г., когато няма да има живи агенти на ДС.

Драги протестиращи, Напълно съм за! Но това едва ли ще се случи, тъй като те са навсякъде и никога няма да пуснат колкала - НИКОГА! В Русия е същото - статутквото се пази и до днес, а ако властта е наистина застрашена, "виновните' незабавно се хвърлят в затвора и с това нещата приключват. правят се привидно някакви стъпки уж по посока реформи или даване на повече права или гласност, и накрая нещата се извъртат така, че всичко е отново в полза на властта...а ако нещата стана съсвсем зле, пускат танковете! С други думи, докато не измрат до последния от тях, все ще има да слухтят и да тормозят!

нормален човек 24 години след 1989г. се вълнува от темата за ДС та да ходи да гласува на референдум? Тя се предъвква само от бездарни политолози и режисьори, както и от слаби политици.

Всеки нормален на 24г. си прави първа равносметка в живота с оглед бъдещи планове. ДС-то може и да са си направили добре сметката за "прехода", но ако още 100 хиляди от тези 24г. си бият камшика заради ориенталското безвремие, бранено вкл. и със въпроси "на кой му пука", то лустрацията наистина ще стане безпредметна - поне за българите. Обаче, станат ли нещата в демографски план необратими - а сме на ръба - то първия ром или турчин шеф на ДАНС при всички случай ще я проведе. Най-малкото, за да покаже на "своите хора", какви тъпаци са българите (малцинството). Нещо като модерен вариант на приказката за хан Крум и победените авари.

Не си мисли, че младите хора в БГ не виждат кой ограби България, живота на родители, баби и дядовци... Ще гласуваме, ще отворят най-накрая тия досиета, точно младите го искат. ЧИСТИ РЪЦЕ, ЧИСТА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ЧИСТА ПОЛИТИКА.

Аз съм твърдо За. Трябва да има агенти във властта. .Да дишат във врата на корумпираните политици. Да ги следят и подслушват 24/7. Едно левче да не могат да откраднат, без да разберем всички. И да започнат да си вършат работата.

Икономическите досиета също са важни!

Това с ДС-то си е чисто политиканстване. Реално сегашните служби, трябва да извършват поне 95% от предишната работа на ДС. Само че едно време беше на ниво, а сега е неясно. В политиканстването гледаха да го разбият. Може би заради това бе така разграбена държавата. Тези които коментират, колко било ужасно, сигурно си нямат представа с какво се занимава. Включва нормални служби за всяка държава. А те искат едва ли не да ги няма.

За тия служби бяха абонирани бивши шумкари , престъпници и децата им , които компенсираха обоснованото чувство за собствена несъстоятелност с издевателства и садизъм над съгражданите си . "Нивото" на изцепките им беше зашеметяващо - успяха да превърнат България нарицателно име , символ и първи заподозрян при всяко международно убийство, тероризъм и незаконен трафик на дрога и оръжие на държавно ниво.

Говориш на изуст. Не вярвам в комунизма някой да се е занимавал с дрога. Тогава такива неща нямаше, изключвайки тютюнът. Полицията бе на ниво. За сравнение, убийствата за 1 ден в Ню Йорк, бяха колкото за 1 година в България. Имали сме едно от най-добрите разузнавания, включително икономическо. Обикновения човек, никога не е имало причина да се страхува от тях. Това са митове и легенди на политиците. Странното е, че тъй наречените оплакващи се, трудно могат да дадът и един пример, за изпатил си без правно основание от ДС. Дори по възродителния процес, си преследваха просто престъпници, които биха осъдили и в момента. Пътувал съм по време на комунизма поне 10 пъти в чужбина, че и това твърдят, че уж не можело. ;) Не че има общо с ДС.

И ако са набеждавали България за нещо, като с папата, то това бе част от Студената война. Част от манипулациите на запад. Както тук се говореше колко е зле на запад, така вероятно бе и в обратна посока.

Понеже БКП и ДС прогониха сума народ сега гледаме как цигани измъчват възрастни българи, гледаме ДПС как ни тъпче по главите, гледаме как сме нежелани в собствената си държава, гледаме как ни грабят шепа милиционери. Ами така ще е докато има хора, които не виждат, че БКП и ДС не са спирали дейност чрез предатели , саботьори, интриганти и егоисти. И все още има хора, които се съгласяват да получат заплата от хора, свързани с ДС. Ние отдавна сме загубени и извън живота. Днес това е действителността и по- добра няма да я видим, защото самата ДС унищожи 2 млн от народа си като ги прогони под предлог, че ни пази. Навсякъде по света има ДС и без ДС не може, но трябваше функциите да са ясни и щом не се служи на държавата и обществения строй самата система да се раздели с ДС. Щом системата не се разделя с ДС и това се знае на Запад, значи това е моделът на живот, който ни се предлага. От нас зависи да застанем против Запада и да заявим , че искаме нормален живот без БКП и ДС. Не Русия, Западът изостави народа ни на разбойниците, а яде и пие с тях, че и постове в Европа им дава. Ние сме във валутен борд, а Западът ни говори да вдигаме цени и да не печатаме пари в съответствие с пазара, за да няма инфлация, а това освен некадърност е и престъпление против народа. Да, но пък всички помним БСП, които разориха всички, за да спечелят група милиционери и комсомолци и пак Западът си мълча. ДС не е отговор на проблемите и никога няма да бъде. ДС не вдига тока и парното, не ограбва с кредитите, не се появява никъде и няма лице. Причината е в слепия и безмълвен народ, който ще предаде държавата си на други, за да се отърве от потисниците си. С такъв народ ДС няма бъдеще, но и тя не е истинска ДС, а обикновена престъпна организация, която използва престъпници и служи на себе си и семейството си. Ако ДС иска да спаси народа, трябва да се раздели със себе си. Ние бяхме 9 млн, сега гоним 6 млн и това няма да спре, докато ДС и БКП имат влияние.

Togava niama da ostanat politici i razni zavejda6ti administraciata v Bulgaria!!!Togava 6te spre ograbvaneto na naroda i!!!

8901

По добре късно,отколкото никога.И все пак си мисля,че доста закъсняхме.Хората отдавна я свършиха тая работа.Вече са се окопали и с топ не можеш ги разби.Една държава не може без такава служба.Има и хора,които са вършили полезна за държвата работа,но има и доносници,които би трябвало да бъдат осветени според мен.Но покрай сухото гори и мокрото.Много е трудно да се проследи и много субективно е да се оцени дейността на хората работили там.За това всички на светло.Нищо,че КС казва друго.Все пак се ръководи от конституцията.Там му е майката да се пипнат нещата.Да не забравяме кой прави сегашната конституция.Обаче като гледам парламента няма шанс за промени.

Има няколко други въпроса, които ДС иска да скрие. Затова говори за себе си. Кой се издържа на гърба на целия народ и води нарочно политика на намаляване на нацията? Кой краде пари от банките, за да храни партиите? Навсякъде е ДС, но ДС не дава нито един отговор. За 24 години имената и постовете им са ясни и задават един тъп въпрос вместо да отговорят защо държат народа в бедност?

Банките отдавна не са български. И парите и печалбите им изтичат в чужди държави, за съжаление. Преди време, когато банките бяха български, печалбите им оставаха в България.

Много добре замислено,допълвам-доносници,наследници на номенклатурата,слуги разтриващи уши итн.Може да се допълва.Но нищо няма да стане защото сме заспал народ.Пример-щом има протестиращи които искат тиквата,цвъки,мижитурката а други контри гоце,Пръмовата дори и Бареков,само ще ги въртим и на края ще се озъбим.

нЕ БЕ, ИСКАМЕ СТАНИШЕВ, ДОГАН, МЕСТАН И СИДЕРОВ...

и аз съм ЗА!!! само един такъв референдум ще нахрани гладните и ще осигури работа на безработните!!

по скоро промяна в конституцията ще нахрани гладните...

Ето това е нещо ново, прогресивно и начало на тъй желаната промяна ! Подкрепям и ще участвам в референдума! Този път нека отидем до края !

Почваме с портиерчето и пощаджийчето, но ОФИЦЕРЧЕ ОТ ДС - ЦВИНОКИО ЦИЦЕРОНОВ - българския КАДАФИ!!!; След това с БУДА - разработван от офицер от ДС с прякор Малкия МАДЖО! Последният - уволнен от МВР за връзки с БУДА!!!

Браво. Не всеки ПРОСТ човек може да напише такъв коментар. Заслужи си 0,30 лв.

В политиката няма как да се отървем от тях освен по един кофти начин който ще предизвика конвулсии в много стомаси.Иначе добре би било.Другите държави от бившата съветска сфера на влияние които проведоха лустрационни мерки сега са доста по добре от нас.Най-малкото изваждането на светло на тази агентура ,но не на час по лъжичка и избирателно, а "всичко на масата".Да се види кой какъв е бил,кой е работил в полза на народа и кой е въртял далавери и топил приятели и колеги.То без такива мръсници никоя власт не минава,ама на тези много им дойде.Жалко е само това,че същите тези от които искаме да се отървем държат властта по един или друг начин и за нищо на света няма да се разделят с кокала.Остава пак изпитания метод"бой по канчето",но тогава онези със слабите нерви и стомаси изпълзяват и започват да каканижат за "мирен преход".Никой народ не е започнал на "чисто" с мирен преход /справка-световната история/.Мирният преход особено в българският му вариант не е нищо друго освен пребоядисване и смяна на маските,местене на пари от единия джоб в другия и голяма пушилка наричана за кратко "демокрация" пак в нашенски вариант.Тъй че хубаво е да решим подобно нещо на допитване до народа,ама народа кой ли го пита.

Никога не е късно. От тази лустрация зависи бъдещето на България.

Разбира се, че трябва да има лустрация макар и много закъсняла. Тук някои цуковци пишат за ЦРУ и ФБР но забравят, че сме членове на НАТО и ЕС и имаме освен права, но и задължения.

Трябва да се напомни,че комунистите -паразити,които живеят в България са бамбашка същества ! Когато са на зор,всичко променят на думи и ...... не се променят ! Наричат го ''революционен компромис'' ! Даже и в ПЕС се навряха ..... ! Какво ще ги правим ?

Същото да важи и за тези минали обучение в цру и фбр. Всички сътрудници на тези разузнавания да бъдат лустрирани и всички служители на тези агенции в нашите министерства изгонени! Ако е , да е! Аман от половинччати работи!

Посочи един от ЦРУ, който е завзел икономическата власт у нас! Ако може пряко, не чрез някакви конспиративни теории.

Sled trideset godini kato razsekretiat arhivite!!!Tolkova li ste naiven da smiatate 4e niama takiva???

Предлагам на ченгетата от ДС да им се гарантира пожизнен охолен живот, безпрепятствена възможност да продават държавно и чуждо лично имущество, канали за търговия с наркотици и оръжие, бели робини за лично ползване и за продан, министерства, медии и други благини. Те доказано са страхотни управници. Ликвидираха Бъгария. Господ да ви убие.

Ами това за което пишеш вече им е гарантирано. Не само на тях, на наследниците им до "девето коляно" също.

А аз към кои спадам ? Бяхме в БСП -ДС..,ама малко плащат ,сега сме в ДПС-ДС,ИМА И БОНУСИ ТУК!

Само тъпири могат да се занимават с такива глупости. Естествено, че конституционния съд вече се е произнесъл по въпросът. Освен това опасни са тия от ДС, които държат големите пари, ама те не напират за разни постове, а управляват задкулисно именно със силата на парата. Защо не искат и лустрация за дечицата и пряката рода на ДС, милиционерската, армейската и партийната номенклатура. Те дъртите поизмряха и сега именно те застанаха на местата им. Да се махат всички такива от ДПС, БСП и Атака. Четвъртата група не я споменавам, защото от нея няма да остане никой!

Предлагам всички, които на 10.11.1989 г. са били над 23 годишна възраст да се лустрирират, защото може да са агенти на службите, на които ви хареса, така ще се решат всички проблеми.

И като остане само Делян Пеевски в парламента, 'щото 89-та година е бил на десет и ще си умрем от смях...

Тогава проблемът май не е в тези хора, а някъде другаде. На нас ДС ще ни пречи още 100 години, а после ще се появи друга причина, която ще я разтягат още 100.

От централата на ДС ,опа от централата на Герб ,в България няма сатрудници или агенти на ДС,всички те са пенсионирани,след 15 години пак ли ще има виновни от ДС заради проваленият преход.

в Германия всеки, който е сътрудничел на Щази, няма право да припари до подобна длъжност като депутат, министър, и т.н.

Къде е Германия ,къде е Бе-ГЕТОТО ?

така е, но докато и тук не стане така, оправия няма да има.

г-жа Меркел?

Ко,Не

Какво праим ако има референдум и на референдомо народо каже:"Искам да има агенти на ДС във всяка власт!" След 23 години няма смисъл да се оповестяват каквито и да е имена, защото агентите на ДС много вероятно да са всички лица на ключови икономически и политически позиции . Няма място за случайни хора в тази система, която се доминира от БКП,които симулират промяна. Просто унищожителите на СДС са истинските агенти и врагове на демокрацията.

Тогава поне ще се разбере, че за Булгаристан няма никъкви надежди и е време всеки да се спасява както може ...

Кажете къде да подписвам :)

Апа от БСП и ДПС, ще останат 5 депутата, ако мине това нещо

Няма и толкова !

Докато ние сме на власт ,никакви РЕФЕРЕНДУМИ,както беше 45+20г.! И проверка на всички протестиращи ,всеки ден !

Не само във властта,в народното събрание също.

Ако има пълна лустрация в Народния театър я останат я не 20-ина депутати ! :)

Къде да отида да се разпиша?

а също така лустрация за роднините на комунистическите величия и техните слуги/пазачи, готвачи и пр. ибрекчии/.

Ти кой си, че причисляваш към славния еврейски народ отрепки? По ми се струва, че лицето наречено "жида" е от твоя народ, а не от моя.

не е трудно да се сетиш, че жида тук не е опр. на всичките отрепки, а саемо на 1 - евреина по галахата - другаря сър-гей дмитриевич мухи ... пърдон стани-шеф. и въобще това да ти се струва че всички те обиждат и необичат заради твоя народ, че ти си най-нещастния и т.н. е сериозен симптом - потърси лекар.

Не сте славни откакто си убихте Месията от алчност и омраза че изрита мошетата от храма

Аз пък искам референдум за ЛУСТРАЦИЯТА!!!

ми то тогава всички управляващи ще бадат уволнени.всички са агенти.

Къде да се подпиша за референдума?

ДС, УБО, участници във Възродителния процес, деца и роднини на членове на ЦК на БКП, ЦК на ДКМС, и Комунистическите Министерски съвети - Въобще пълна забрана (лустрация) да заемат обществени постове - изборни или неизборни

По полезно и демократично ще бъде, всички които имат КОЛЕКТИВНА ВИНА - на стадиона и разстрел!!!

По евтино ще излезе в затвора без медицинска помощ и храна и на всеки 100 се дава по една вилица :) На всеки 4 месеца проверка кой е оцелял :)

Не добавка, това трябва да бъде основния закон!!! Бойко Борисов много удобно отбягва темата за лустрация, а само размахва досиета. Че нали беше самият той с неговите четници от ГЕРБ които попречиха да се гласува тоя закон когато бяха на власт?

Аман от МАЛОУМНИЦИ, ИДИОТИ, КРЕТЕНИ и всякакви безмозъчни индивиди!!!!!!!!!! След 30 години това е НАЙ-ВЕЛИКОТО, което може да се направи за да тръгне държавата! Това най-вероятно е мероприятие на същата тази ДС, която се подиграва с материала /по Бойко Борисов/! Нормален и мислещ човек такова не би измислил!

Румене, ти какво се оплакваш - нали те назначихме в Лукойл ?

шефче

Това ли е най-умното Ти!?

ще съм първия подписал се, и гласувал впоследствие на референдума за пълна забрана на доносниците да докосват власт оттук нататък! Каквото окрали досега - окрали !

Те доносниците една част са при Свети Петър, други на пенсия, а третите /вече единици/ със сигурност ще останат НЕИЗВЕСТНИ!!!

И след теб останалите 99 от стадиона

Тези минусчета означават, че харесвате доносници ли?