Държавата не дава инвалидна количка на момче с церебрална парализа

На Орлин му трябват ортопедични обувки, специализирана количка и вертикализатор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кой идиот разрешава на инвалиди да раждат инвалиди? кой идиот изобщо е направил това увредено дете на увредената му майка, и къде са бляли онези от детската консултация??

Ти ли си тоя, който раздава разрешения кой да има деца и кой да няма бе, боклук?

Просто кажи " Да пази господ, милост господи..." Няма застраховани!

cvetani

Докога децата и хората, които се нуждаят от необходимите им ортопедични обувки, вертикализатор и всичко необходимо ще продължават да ходят "по мъките", за да имат всичко необходимо?!! ДОКОГА ще властва бюрокрацията и бездушните чиновници ще разиграват хората както си щат?

Докато се пишат абсурдни нормативни документи.

Спокойно, граждани. Идат избори. Само гледайте как скоропостижно сега ще прилети я Дъки с тролската усмивка, я лично БоБо и ще "оправят нещата". Момченцето (и майката-инвалид) е извадило късмет, че точно предизборно се е сблъскало с обичайното държавното безхаберие. Все пак, както се вижда, проблемът на нашето чиновник бил, че не бил написан точният тип инвалидна количка, разбираш ли, а не, да кажем, че ТЕЛКаджиите пак раздават на конвейер инвалидни пенсии на "наши" здрави прави хора. Направо не знам как тъй са се минали да благоволят да се разходят лично до дома на жената-инвалид, вместо да ѝ заповядат да пристигне лично на аудиенция при техни величества.

Докога ще четем такива :новини " бе , докога!!! до следващите избори ли

Пак ли Община Слатина.Там всичко е с главата но долу. Чиновниците елементарни и как да решават проблемите, те не могат да мислят.

Нищо де! Важното е да има за "профилактични" стентове! Иначе сега на Ганю сигурно пак циганите ще са му виновни!

Ами няма пари, пратиха ги в Америка. Гласувайте пак за Боко и още повече няма да има.

Това с документите е тъпо, но нещата не са точно така както ги описват в статията... моето дете е с ДЦП и от много време се възползвам от социалната програма... тези 800 лв се дават веднъж годишно, всяка година. ДА, вятно , че не покриват 100% от разхода за количка или вертикализатор. но хубара количка е около 1000-1300 лв. и след 3 години имаш право пак на 800 лв за нова. Освен това всяка година имаш право на 200 лв за ремонт на отпуснатите средства.Вертикализаторите са малко по-скъпи, има и за 3000 лв.. но основно са около 1500 лв. Обувките са още по лесни... всяка година по 300 лв за изработка на 2 чифта, тези пари стигат за хубави обувки в Колев и Колев... не е баш като да са ни зарязали .. :)

Само не разбрах, защо на жената/също инвалид-вив не сте/, не са и дали и я разкарват?! Социалните трябва да отиват на място и да попълват документите на място и да помагат! Между другото, вашето дете на колко години е?

Некадърна държава. Не случайно всяка година изчезват по 50 хиляди българи. Горкото семейство

Държавата е такава, каквито са хората живеещи в нея. Правилно е да се каже, некадърни служители, плачещи за уволнение...

най-страшното е, че при такива, подобни и всякакви абсурди, редовия българин вече само цъкне с език и минава апатично нататък към поредния подобен или различен абсурд. Вече дори не се впечатляваме, какво остава да ни жегне, да бъдем съпричастни и човечни. съсипаха не само държавата ни, нас като човеци ни съсипаха!

Държавата МУ!!! Нали знаете, КОЙ дава на тази територия?

От "социалните служби" гледат как да те изритат, а не как да ти помогнат.

В социални грижи не обръщат внимание на българите, ако беше ромче, нямаше да разкарват майка му по несъществуващи институции! Изобщо, социално подпомагане е създадено само в услуга на мургавите братовчеди, защото те имат изключителни права, без задължения!!!

Ако беше ромче, щеше да е донесло много пари на родителите си чрез просия! За тях такива деца са много ценни и много пъти осакатяват здрави деца, за да им носят повече приходи!