Коментари - Държавата дава 300 лева еднократна помощ за всички деца от 1 до 4 клас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Убави пари за ракия и цигари.

Това е ключовата дума. Демек нещо като коледен бонус. Има едни милиони които трябва да се раздадат на хорицата.

Еми тези които в момента са 2ри 3ти 4ти клас ще ги компенсират ли

Манго се вие на километрични опашки пред общините! А тая зима и още чайвета ша добивът!

В трети клас бяха най-хубавите ми 10 години от живота!

Що за олигофрени са тия в парламента, явно стоят там само за парлама... Ако почнат да мятат пари през прозореца ефектът ще е същият- нулев!

Заглавието е подвеждащо - миналата година имаше подобно и се оказа, че деца, които не са приети в държавно училище, не подлежат на тази помощ!

Моят осмокласник тази година не получи 300 лв, защото никой не иска за му каже как да си ги получи накрая аз отидох в социалните и попитах кога и по какъв начин ще бъдат давани тези триста лева, отговориха ми, че сме изпуснали срока, той бил до 17 октомври. Тогава аз поисках да му ги изплатят, все пак, а шефът в социалното ми каза, че сме изпуснали срока, нямам право вече да си ги получа и такъв бил закона. Аз на тези от социалните им обещавам, че ще се погрижа да проуча много добре т.нар. закон за социалните изплащания на деца и ще се погрижа всички осмокласници и всички деца, които иматправо на финансови помощи да бъдат информирани своевременно, за да не изпуснат догодина срока така както аз тази година и така да си вземат всичко, което им се полага според „закона“, и този път „държавата“ да пропусне да си направи икономията за сметка на децата. Тези в социалните много разчитат да нси правят икономия, като крият информация кой за какво има право.

От така написаното не става ясно запазва ли се помощта за осмокласниците. Много странно отношение към по-големите ученици, които дори учебниците трябва да си купуват.

Имаме дете първи клас и две котки.Месечния ни доход е над 5000.Тези 300 лева помощи да си ги заврът знаят къде..където им е мозъка

Махни котките,щот децата ще растат болнави и с алергии. Не е желателно и за вэзрастни хора, камо лидеца. Махнете ги веднага.

Мислим да увеличим членовете на голямото си семейство с още 3 котки.Ако детето се разболее ..може да ти го подарим или ще пуснем обява за осиновяване

Пък ти си заври котките у дирника.

Къде е това дирника?Това тука ли дето всички пишем в него и коментираме?

Само за протокола: не държавата, а Данъкоплатците :)

Откъде ще дойдат тези пари ли? От там откъдето идват и тези за издръжка на украинските туристи по хотелите

Защо само на тези деца? Тжва е дискриминация по възрастов принцип.

Раздаването на пари е популизъм от примитивен вид. Това са инструменти и трябва да се използват максимално ефективно. Ако се раздава, трябва да са ваучери, с които се купува единстено и само учебни пособия произвеени от български фирми. В противен случай тези пари ще изтекат в джобовете на компаниите за залагания, цигари, алкохол и децата няма и да разберат за тях.

200 милиона лева ще дойдат от помощите за бело за зеления наркоман и обкръжението му или от чертежите за краварите!

Ай чиститу на чааветата. Бай Мангал ша удари няколко гроздови по тоя повод.

Държавата пак трябва да натовари социалните работници с тия помощи, като са за всички без значение на доходите

А аз съм в осми клас Но не ми стигат парите за баничка в междучасието .Защото мама не работи а татко плаща всички сметки и имат дългове

Пепи, кажи на майка си, щом тъй и тъй е без работа, да ти направи един сандвич сутринта, докато смуче цигарката с първото кафе. По-вкусно е от баничка. И много по-евтино.

Баничките са мазни и вредни.В междучасието яж бой.

А за другите деца?! Те не са деца над 5 клас@

Аз съм горд петокласник с безработни родители

До кондомите от дпс,а за езбори от къде намирате бе

Важното мутрата в пандиза ! Другото не ме интересува

Дори и ако ти трябва да отидеш на гилотината?

важното тъпака да пише за мутрата под всяка новина!

Доходи се вдигат само при силно работеща икономика, другото е теглени на милиарди заеми, за да може държовата да покрие тия разходи. Колкото повече пари се раздават, толкова повече се увеличават парите в обръщение, което пък генерира висока инфлация, дълга на държавата скача до небето, тоя дълг дето ще тежи на вашите рамене, деца и внуци.

57 % от населението до 18 годишна възраст са ц и г а н и.

Отиваме на избори и явно книжните избиратели са важни. Трябва да се подкупят по закон.

Ти колко деца отгледа?

Стига вече малоумна педофилска политика и педофили не ви ли писна..затова всичките ми познати в детеродна възраст няма да раждат..освен за децата за друг мисли ли се..не..скоро никой няма да остане тук ще си внасят сириичета украинчета и ще им дават пари ..гнусна работа

Тово даване на пари тук и там се наршча "хеликоптерни пари". Това изсипване на пари при положение, че икономиката ни хич я няма и не го позволява е мечешка услуга. На всиеки даден лев отгоре поле ще връщате 2. Радват се хората, ама тия, които не разбират от икономика и финанси, останалште зноят кво ги чака, тях и децата им, че ще им излиза през ауспуха.

са онея на минималките. Същите, които са или с лошо, или с никакво образование. Та, какво очакваш от бедни и глупави хора?

Ми, изчакаха 300 лева да станат на 30 и сега щедро ги лепят по челата на децата. Тралала...

Имам няколко тъпи въпроси за тъп народ: 1. Как така като минеме на евро всичко ще поскъпне след като от 10 години лева е вързан за еврото и 1 евро е 1.95лв.? 2. Какво значи че лева е вързан за еврото след като се очаква поскъпване? 3. От какъв зор разни дебили ни показват някакви графики как с въвждането на еврото в другите диржави е имало поскъпване и инфлацияя след като валутите им преди това не са били вързани за еврото и то над 10 години? 4. А защо се очаква поскъпване а не поевтиняване, след като еврото означава повишаване на стандарта на живот? След като толкова години правиме реформи и покриваме евро критериите, следва да ни се повиши стандарта на живот и да поевтинее, а не всичко да поскъпне и да ни се понижи стандарта на живот? 5. Ако искахме да живеем в мизерия щяхме да се присъединим към Венецуела, а не към ЕС нали така?!

От услугите, данъци и акцизи приятел, от там и останалото нагоре.

И кой ще плаща новото оръжие ако тръгнем да даваме на всеки мързеливец

е, който мангал има джавета в 1 , 2 , 3 и 4 клас ще щтрака яко гюбеци!

Който иска повече пари да си ги изкара. Който няма пари да има семейство и деца няма да ражда деца. бсп пак искат да раздават пари за нищо а войната чука на вратата ни

От Техноимпекс ще дойдат тия 200 млн. лв.

Че то Техноимпекс отдавна го фалира КУРнела, сега ще фалира България.

Раздават предизборно пари, които взимат назаем... Пълен Позор!

въведете изисквания поне да знаят къде се намира месния НАП! щото "бенефициентите" знаят само НОИ и социалните къде са!!!!

ЕЦБ последва Фед и покачи лихвата за пореден път!!!

Това е дискриминация!!!! Както и даването на детски само на определените по схема! Аманннн , едни само ще работим ,а други само ще консумират ??? Не съм за 300 те им лева, детето ми учи в частно училище, но не е справедливо спрямо децата.

Най-добре да не се дава нищо на никой. Ако си опрял до некви стинки от държавата да си гледаш децата, нищо добро няма да излезе.

И виж новините :) само дебили и идиоти! Едно положително нещо няма в тази държава!

Раздаване на калпак трябва да спре. Ако се подпомагат семействата с деца и младите хора, то трябва да бъде само през данъците. За всички други социална помощ, но само срещу солидни доказателства, че нямат физическа възможност да се трудят.

ама какуу, да ги дадете сега за бангу Васил , че нема за кебапчета и рикия бе какууу

Толкова в някои хотели е нощувката на едно украинско семейство. Българските деца - кучета ги яли

Децата от 4ти клас нагоре се самоиздържат продават семки , бонбонки и амфетки.

С какво дете в 5-ти клас е по- различно от това в 4- ти, че да не му се полага и на него тази сума пари!? Някаква логика да ми дадете, моля?!

Обикновено мангалите не стигат до 5ти клас, това е разликата...

В някой общности, 5-и клас вече са семейни. Да ги мислят съпруга и тъста.

В 4-ти клас вече трябва да са достатъчно грамотни да сричат и да смятат. Демек ще могат и някаква работа да подхванат. Минимума през който трябва да са минали всички.

Честно! И тези с крадените пари и тези които не работят, че ги мързи и тези, които укртват доходи и на тях ли? Ето за това циганите ще се роят, крадците ще крадат, мързелите по цял ден ще цокат кафе и бира с кебабче Да живей, живей труда.........

Герб как гласуваха ??

Както винаги ГЕРБ днес гласуваха "ЗА", а утре ще гласуват "ПРОТИВ" или май беше обратното днес гласуваха "ПРОТИВ", а утре ще гласуват "ЗА". Колкото и да се опитвам все не мога да разбера как са гласували ГЕРБ. Затова вече не ме интересува как гласуват ГЕРБ.

За младите,за майчинство, за безплатни учебници,без данъци за до 26 годишните дрън . С пари откъде бе комунисти бесепарски? Откъде 200-300 милиона годишно?

Хубаво че другите са разумни и са гласували против

ама като стане дума да се съберат тези пари или поне да се запушат дупките от корупция и т.н. се крият в миши дупки.

От чекмеджетата.

Мангалите ще имат за ракия и наркотици по празниците...

Ай честито ни завръщане към комунизма и социализма! ПП-тата и БСП-то водят екстремно леви политики, които много скоро ще ни фалират отново! Срам!

Разберете го най-после комунизъм и социализъм и популизъм и социализъм са разлини неща. Макар популизма да е по-общо понятие и комунснзма да е само един от видовете популизъм. БСП не са социалисти, те са комунисти. А пък ПП са популисти, което също не е социализъм.

Всеки месец ли?

Не бе, по 300 лева всяка седмица, а в края на мандата по 300 лева всеки ден заради компенсация на натрупаната инфлация.

В писането с лява ръчичка е големия проблем на малки и големи, никога нито питие нито яжте с лява ръка, тя е за мръсните места по тялото , с тия постоянни снимки водят война с вас ...

Хапчетата само с дясната ръка!

Този е психически нелечимо болен, хапчета няма да му помогнат, само евтаназия "с дясна ръка" в носа, така, че после да му извадят носа от мръсната част с лява ръка, ще му помогне да не се мъчи повече.

Само вие, муслитата, си пипате мръсните части и после сядате на пода да ядете. Ние, нормалните хора, просто си мием ръцете. Ама не в коритото у джамиятя, а на мивката с течаща вода и сапун.

Това вече е див БСП м@лоумен популизъм. Хем безплатни учебници дават, хем пари - по 300 лева на ученик та да си купуват учебници ... Да дават или едното или другото, да дават или безплатни учебници или пари с които да си купуват учебници. Не е правилно да дават и двете. Държавните пари/данъците/ пак от нас идват. С лявата ръка държавата ни бърка в десния джоб и си взима 3 пачки с пари. После с другата ръка връща едната от трите пачки в левия джоб, за да ни покаже колко е добра и грижовна към народа си. Див популизъм и нескопосан фокус. Народе докато не избиеш живковия комунизъм от дървените си кратуни, няма да се оправи България. Докато не се престане с комунистическите привилегии. Все мошеници, кой от кой по голям мошеник ще те управляват "българино".

Що за логика? А останалите класове? Нима един ученик в трети клас струва повече от ученик в 8-ми, на който учебниците не са безплатни?