527 дървета отсечени в Борисовата градина

527 дървета бяха „вандалски отсечени“ в столичната Борисова градина, в частта ѝ близо до бул. „Драган Цанков“, сигнализира общинският съветник Марта Георгиева.

Обратно в новината

Коментари - 527 дървета отсечени в Борисовата градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И защо да е вандалски. Съвсем професионално е, има си професионални лесовъди, които се грижат за градината. Застарее ли едно дърво, загние ли - трябва да се отреже, за да не зарази другите. Отдолу веднага ще излязат млади фиданки. Трябва да се полага грижа за гората, не да се остави да се забуши !

Да, особено ако има инвеститорски интерес за терена. Тогава се сече в периметър да не би да са заразени и останалите за да се осигури комфорт на инвеститора да кихне повечко...

Отрязаното дърво на снимката е повалено (най вероятно от силен вятър) и след това отрязано. Коренището е над земята. Преди два дни минах през този район и ми направи впечатление, че са повалени и след това отрязани много дървета и все големи. Така, че или сменете снимката с такава на отрязано здраво дърво или не преекспонирайте със ситуацията.

не са важни конкурсите при постъпване на държавна работа - тях отдавна ги манипулират, както си искат. ТРЯБВА да се публикуват дипломите им, съответният университет, по семестри, по съответния предмет! Задължително. Трябва да се сложи край на калинките във властта!!!

Безкрупулна герберска шайка ! Вие сте едни от преките виновници за четвъртата национална катастрофа, която преживява в тези години България !

Лъжеш Кишкилооов, никой не ти верва!

Не застроихте ли достатъчно центъра, бе ИЗРОДИ!?

Протести за Пирин има,но за Борисовата и Северен парк няма!!!?

Не защитавам Столична община, но все пак прекаляваме с това отсичане на дървета. Преди две години ни отне 4 месеца да получим официално разрешение да отсечем две опасни дървета, които застрашаваха живота на преминаващите. Бях решил, че ако се случи нещо на някого ще съдя до дупка Зелени системи и няма да мирясам докато някой не влезе в затвор. В крайна сметка животът и здравето на хората са по-важни от дърветата. Да не говорим, че в гората цари законът на джунглата - старото дърво засенчва младите и не им дава да се развиват. Ако не правиш гола сеч, която да предизвика ерозия, ако не унищожаваш почвата с огромни камиони всяко отсечено дърво дава път на развитие на друго. И като премахваш част от дърветата реално правиш гората по-здрава и устойчива. Ние се мятаме от една крайност в друго - или ще се сече на поразия или ще правим глупостта да пазим всяко дърво да умре от естествена смърт, ако е болно да зарази останалите, а отвреме навреме да убие и някой човек.

"Зелените" ходят по жълтите павета с едни плакати само срещу сериозни пачки от чужди фондации, или по политически поръчки! А през това време новопоявилите се "общинари" в столицата и техните роднини секат, строят молове и зали, усвояват неуморно евро-кинти по проекти ... Няма значение, че убиват красивия град, в който плъзнаха като пълчища от гризачи ... Нямам сили да се възмущавам вече, безобразията в моя квартал и на моите няколко улици наоколо ме съсипват напълно! Секат безразборно дървета, расови кучета бродят вече бездомни, след като събориха фамилните къщички и разбутах дворовете с овошки и цветя, за да строят все повече кооперации ... А след това кооперациите стоят полупразни по няколко години, докато започнат да се рушат, още незаселени - но държат високи цени! Навред кипи безсмислен труд - някакво маниашко строителство на кутии с петкамерна дограма ... И кому са нужни - не ги купуват, магазините пустеят на първите етажи, за какво е този ламтеж да се запълни цялото поле с едни грозни кутии?! ...

Красивият град го убива това, че всички негови жители с изключение на няколко крайни групи не се интересуват от неговото развитие. Красивият град го убива манталитетът на българина, който е винаги против и не иска да прави компромиси с останалите. Автомобилистите не искат велоалеи, велосипедистите не искат автомобили... Или ще се презастроява , защото някой е лаком за пари или ще протестираме за забрана на строителство, защото няколко некомпетентни граждани са решили да протестират. И така от едната крайност в другата. Истината е, че София е такава, каквато я заслужаваме. Град , управляван от алчност и кресливи некомпетентни групи. Ти също носиш вина за това. Аз също, но за разлика от теб го осъзнавам.

Ми нал кметицата забрани да са геийм с кюмюр, гума, плацтсмастца, наеуон и сериопор.

Бараточка пише се не плацтсмастца и сериопор,а плац с маса и сери от пор.

Бездънни търбуси!! Нямат наяждане !

В тази градина, до стадион "Народна армия" съм виждал сърни, лисици, зайци, таралежи... ИЗСЕЧЕТЕ ВСИЧКИ ДЪРВЕТА И ПОСТРОЙТЕ МОЛ НА ПЕЕВСКИ ИЛИ ЧЕРЕПА с 50 000 парко места, за да вземете още повече пари! Столична община извършва безапелационна сеч и прави от гората музей на гора. Такива хора избирате, защото самите вие сте такива. Сигурно ще ви хареса подредената гора, но тя вече няма да е естествена гора.

Не мога да разбера, защо управляващите ни мразят толкова много. Работя, плащам си данъците, не се занимавам с политика, не правя зло на никого. Но въпреки това, всеки ден се извършва нещо, което е против моята личност и живот.

Може би е време да се посъбудиш?

Сменихме управляващи с всички цветове на дъгата, но всичките ни мразят. Не ми стига ресурс да ги изтрепя всичките, а и не искам да си цапам ръцете с тях.

О, не те мразят! Те дори не знаят за теб! Те са на власт, за да направят едни милиони, а не за да те правят доволен или не дай си Боже, щастлив!

Докато софиянци се занимавате с Пирин, ви прецакаха с Борисовата градина. А направете разлика между Юлен и Общината!

В "Западен парк" дърветата изчезват със страшна сила ..но трябва да сме етнически толерантни и да се съобразяваме с традициите на някои малцинства

НЯМА законна сеч. Бог държи сметка за всяко отсечено дърво. Той държи сметка за всеки отнет живот, принципно. После "дърварите" и поръчителите им плащат сметката с болести и нещастия,свои и на поколенията си, разберете го най-сетне. Укротете лакомията си навреме, вместо после да търчите по болници, врачки, ходжи и пр. и да палите свещи по църкви и параклиси- след дъжд качулка.

Къде сте зелени кретеноиди, или вие скимтите само по заповед...

ами те и еколозите са псевдоеколози... само за пари ламтят. не са и платили и...

ИСТИНАТА е, че историята НЕ познава такава ЗВЕРСКА Агресия срещу ДЪРВЕТАТА, както при настоящото (вече сигурно повече от 10г.) управление. От ЦВЕТУЩА ЗЕЛЕНА ГРАДИНА, превърнаха БЪЛГАРИЯ в ПРАЩНА ВМИРИСАНА бетонна ПУСТИНЯ, баш като прерия в САЩ. Факт.